Gå til innhold

Hope84

Medlemmer
  • Innlegg

    76
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Hope84

  1. Hope84

    Td5 P15 motor

    Det ser ut til å ordne seg med en motor fra Klæbu.
  2. Hope84

    Td5 P15 motor

    Hei. Noen som har en Td5 P15 motor til salgs i nærheten av Oslo. Oljepumpa valgte å ta kvelden opp Lierbakkene, det skjønte jeg ikke før det var for seint. Ute etter motor som jeg vet sviver greit. Helst ikke 300 000 på telleren må ikke ha manifold, turbo etc. mvh Marius
  3. Lyktene solgt. Reservehjulsfestet igjen.
  4. Hvor holder du til? Par hundre pluss frakt? Høres det ut til å være i nærheten av noe?
  5. Rydder litt i garasjen. Original reservehjulsholder for bakdør stått på defender td5 2006 modell. fant også et par klarglasslykter, billige men tette. Brukt i et års tid. Byttes i noe annet defender rask eller gi bud. Delene befinner seg i Oslo. Sender helst ikke. Mvh Marius
  6. Grunnet lite bruk og behov for å redusere høyden for å komme inn i garasje og parkeringshus så selges nå takgrinda. Den fulgte med bilen og har stått på endel år men helt ok. Ryggelys bak, samt umerka lamper foran følger om ønskelig med. Det er plate til å dempe vindsus. Det fungerer, da det stort sett er andre lyder som er generende i hastighet. Klart til 4 lys foran, ser ut som vinklene kan demonteres, men de har jo vært montert en stund. Smurte opp festene over noen dager før det ble demontert. Alle muttere løsnet. Medfølger ikke stige. Befinner seg i Oslo og er demontert. Klart til å hive på henger. Prøver meg på 8000kr så får forumet gi beskjed om det er helt feil pris. Om det er ønske om delebytte, så er det ferdig grind mellom bakseter og lasterom som fungerer som delbetaling. Eventuelt andre forslag
  7. Det betyr at jeg bør sjekke flensen på diffen også. Bytte den om det er noe unormalt med hulla. Blir nok en biltema tur og bolteinnkjøp.
  8. De skal definitivt byttes ja. Kjekt at Biltema har, er det i tommer også? Får sjekke i garasjen jeg kan ha de liggende.
  9. Nesten flau oppdatering, men likevel. I påvente av ny Mellomaksel, så ville jeg demontere for å være klar til å få ny og smelle den rett på plass. liksom ikke funnet slakk i kryssa, men når jeg skulle demontere, så er jammen meg alle fire boltene mot front diffen løse…. Demonterte i andre enden først og ny mellomaksel er allerede bestilt. Men mistenker at det hadde vært nok med å stramme boltene foran…. Tenkte ikke på at disse kunne løsne… så om noen har lyst på en mellomaksel med dobbeltledd. Så har jeg det.
  10. Det var jammen godt du nevnte. Hadde jeg sikkert dratt til for mye. Jeg som trodde jeg skrudde på en traktor må nok bli enda flinkere til å se hvor mye moment det skal dras til med. Gjorde det på siste jobb og noterte ned alt på ei huskeliste. Skal se på den bakre på nytt, der byttet jeg simmerring. Men strammet for hånd uten momentnøkkel… Det var en løsning som ble utført på farten, som er gått i glemmeboka… håper lageret har klart seg…
  11. Takker for at du deler nyervervet kunnskap Går nok helt klart for ny mellomaksel, og drivflens, slik Lafterolf også nevnte. Så få jeg bytta simmerring samtidig også. Den får ikke skambank i terrenget denna her, så satser på vanlig standard holder.
  12. Min har mellomaksel fra Discovery/ettermarkedsgreier med dobbeltledd inn mot fordelingskassa. Er de greie å overhale, eller like greit å få tak i vanlig. Null heving og kommer ikke til å gjøre det heller. Den er ikke kjørt veldig langt med denna ristinga, så krysser fingre for at det ikke er gått lager i kassa. Stort sett 40-50 soner i nærheten her.
  13. He he, skal gå løs på den og se. Vurderte først om jeg skulle demontere den foran og ta en kjøre en tur for å se om det er foran eller bak. Så får villmannen i meg gå løs på den etterpå:) lurte litt på om det kunne være et lager eller noe i diffen også, rumlelyden er pulserende.
  14. Da har førerside på forakselen blitt komplett ny. Svært fornøyd med å ha utført jobben selv. Gradvis mer kjent med bilen. Så er det jo aldri kjedelig å eie en Land Rover. Risting og rumlelyd over 85kmt. Slutter når jeg slipper gassen. Får sjekke mellomaksel foran(propshaft). Nylig smurt opp. Men må uansett ta forakselen høyre side også, da jeg byttet bremseskive på venstre. Pokalen er fin og lekker ikke, men vil splines er skikkelig slitt. 45 mil etter pokalskifte er det fint og tight og svetter ikke grease.
  15. Takker for tips, jeg hadde garantert dratt til med 4 kg om du ikke hadde sagt ifra. Har Abs og så at topplageret så noe spinklere ut enn bunnen. Pinbolten var strøken. Så overraskende originalt ut, men må jo tro at noen har vært der før, er gått snart 300 tusen. Har sett det selges sånne gummi mansjetter. Det får bli en annen gang, nå må den opp å gå Litt hyppigere vask skader sikkert ikke heller.
  16. Litt oppdatering. Dessverre fortsatt uten bilder. Rakk ikke finne ut av elvinduet før det kom stygge lyder fra venstre foran. Swivel grease tyter ut. Ikke litt lekkasje men drypper godt. Håpet at det skulle holde litt til da det er langtur til helgen… Så da er det bare å brette opp armene. Det meste er kjøpt inn nytt, Timken lager, stub axle, hub og bremser. Ved demontering, så er det ikke noe slakk å snakke om på lagerne på pokalen. Testet til 3kg på fiskevekta, mot 4 etter det jeg har lest meg til. CV leddet var det værre med, mistet litt metall(spon inni). Hjullager var på vei til å, spor og rust på ytre ring. Så her er det kanskje ikke bare jeg som ikke har vedlikeholdt godt nok Alt er demontert og startet montering. Pokal er på. Deler rengjort, alt var klint inn i en blanding av sauefett, swivel grease og sand. Så nå blir det gradvis bedre her. Så skal jeg ta rådet til Lagterolf og få sjekket andre siden foran også, sammen med bremseskift. Fant de limfylte på tema, takker for tips.
  17. Aldri loddet noe på denna bilen før, kun tidligere i tørrere klima (menneskebil). Så fint med input basert på erfaring Takker. Har du anbefaling til hvor jeg finner limfylt krympestrømpe? Har bare et gammelt sortiment fra biltema, som forøvrig ikke krymper så sjukt mye. Liker ideen om å få det vanntett, for det hender det er høy luftfuktighet…
  18. Godt tips. Har tatt av dørpanel også, tenkte å koble direkte og se om motoren er ok i første omgang. Var nesten fristet å bygge om til sveiv… vurderte å lodde og strømpe på om jeg finner brudd. Kanskje dumt å ikke bruke kabelsko?
  19. Våren nærmer seg. Så i påventede av tid og mot til å ta tak i CV-ledd og pokaler gjøres det litt småtteri. Forskning på elvindu passasjerside, sikring ok… men funker ikke. Sikkert brudd en eller annen veg Irritert meg over rustne muttere, så nå har jeg kjøpt meg noen «tette» muttere. Om det ga mening. Trodde wastegate var gåen, ladet litt vel mye og gikk i nødmodus. Justert på staget fra WG-klokka. Mindre turbotrykk, og ingen nødmodus.
  20. Hope84

    Wastegate Td5

    Takker for gode tips Rolf:) Justerer den ned så jeg ikke ødelegger den. Har du troa på at det kan være noe annet som forårsaker drastisk økning av turbotrykket? Sånn for andre som leser, sånn at jeg fortsatt er på utkikk etter en fungerende Wastegate.
  21. Hope84

    Wastegate Td5

    Joda, dieselen ble kutta, så ikke direkte behagelig å kjøre… klokka (Uret i instrumentpanelet) jeg tenkte på, der er turbotrykksmåleren. Lufttrykk/temp i filterboksen er ny, samme med MAF og crank sensor og MAP sensor er rensa. har hatt litt tull tidligere, men nå kom det tilbake. Det er vel ikke annet som styrer turbotrykket? Tidligere altså i et halvt år ca så har den ikke lådet så kraftig.
  22. Hope84

    Wastegate Td5

    Slangene er ok. Ja klokka er bytta ut med måler. Liker å følge med på maskinisten:) trykket gikk opp i 1,5 bar. Det er jo ikke helt sunt skulle jeg tro.
  23. Hope84

    Wastegate Td5

    Noen som har en fungerende wastegate til Td5 som de kan tenke seg å selge? Min er smurt opp noen ganger og i dag jukset den igjen og turbotrykket gikk til himmels. Holder til i Oslo, men betaler gjerne frakt også. mvh Marius
  24. Takker igjen. Da vet jeg hva som skal med på neste bestilling. Så er det klart. Ser Timken har lager. Jeg har aldri shimsa dissa, så må sikkert forvente at det er på god vei til kast. ser den ene pokalen svetter/lekker. Må bli flinkere til service og preventivt vedlikehold…. Hvorfor læres det stort sett på den harde måten…..
×
×
  • Opprett ny...