Gå til innhold

Disco3 Catho

Medlemmer
  • Innlegg

    162
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Disco3 Catho

  1. Vurderer å selge min da jeg har realisert en annen bildrøm. Dette er en 06 mod HSE med 109k kilometer. Bil det er gjort mye med, men gjenstår litt før den er helt 100. Men dog en meget pen og god bil. Er 7 seter.
  2. Kan de som har mulighet kjøre livevalues på oljetempereatur og legge inn avlesning på brukstemperatur her? Brukstemperatur vil da si etter en god kjøretur uten noen ekstra belastninger. Takker for svar på dette. Kan også med fordel legge inn kjølevæske temperatur.
  3. Når du først har det oppe, så bytt. 2700kr har du råd til for god varme i bilen. Uten så går bilen meget kaldt... Den går jo for kaldt med webasto!!! Synes 80grader kjølevæske og knappe 70 grader på olja når man ligger i 110 er litt vel kaldt!
  4. Jeg skifta brennkammeret på min igår. Lett som bare det. Å nå funker webasto hver gang.
  5. Det er helt normalt når det er kaldt og motor går.
  6. Er det sånn at Hitachi er det som sitter originalt?
  7. Nå står vel ikke glødepluggene i blokka, eller? Trodde de sto i toppen jeg. Så er jo spørsmålet om grennes har D3 topper. Ikke vet jeg....
  8. Fikk du plass til den ekstra balasten inne i lampa?
  9. Jeg har testet nå to morgener å dra bilen på starteren 5 sekunder før den rekker å gløde. Så vrir jeg av og på tenninga igjen og gløder. Bilen starter bra. Om det er noe annet som kan ta skade av dette vet jeg ikke. Men vil jo tro at glødepluggene får litt vel mye diesel å gløde i...
  10. At den ikke gløder som den skal. Hvis d4 bruker lavere spenning, vil jeg tro at d3 da mest sansynlig brenner opp d4 glødepluggene. Men om det er problemet, vites ikke. Samtidig kan det jo også hende at den gløder bedre!?!
  11. Irriterende.... Si ifra hva som skjer når tanken er byttet..! ?
  12. Hva skal jeg skifte? Disco3 06 Denne feilen kommer ganske ofte. Når jeg kjører og når jeg ønsker å sette bilen i access mode. Men hvis jeg hever bilen litt før jeg senker den, så går det stort sett bra. Noen som vet hva som bør gjøres her? Er akkurat skiftet fremre ventil blokk.
  13. Tenkte på en ting. Om man drar på startere før bilen har glødet, vil den jo trolig ikke starte. Da får man bygget opp oljetrykk før start. Eller?
  14. Er det noe som har kommet etter dekat pipe kom på plass? Resonans?
  15. Hvorfor ikke dra til en maskinforretning?
  16. Hvordan ser man forskjell på Hitachi og amk?
  17. Sleit på min vag å starte hvis vebasto ikke hadde stått på lenge nok i skikkelig kulde. Husk at man da "lurer" en føler hvorpå de andre ikke blir lurt. Vann temp på 50, oljetemp på -5, innsug temp på -10, klart at motor styring da sliter med å forstå hva som foregår. Start bilen sånn den er bygd for å starte. Men pass på å få den skikkelig varm før du bruker den hardt. Og bruk den hardt når den er skikkelig varm... Det blir litt mye profeter her inne. Mye synsing og meninger... Forbrenningsmotoren har nesten ikke forandret seg siden den ble laget, å kaldstart har de alltid tålt. Men å aldri bli skikkelig varm er det værre med.
  18. "Svigerfar" har jobbet mye med ventilasjon. Fuktig saltlake fra veien blir fort støv så fint som bare det når det blir tørket. Samme det, uansett så vet jeg nå hva som knekker o-ringene. Og at tørke greiene skal skiftes. Enkel jobb å skifte valve block ihvertfall.
  19. Da var front valve block skiftet på min synkende D3. Har ikke sunket en mm etterpå, så er meget spent på morgendagen. Men så kommer spørsmålet. Slitasjen var meget klar på de minste o-ringene på side ventilene. Helt blank rundt nesten hele ringen og så et matt stykke. Dette er nok fordi systemet er fyllt med hvitt støv, mest trolig salt støv, og når ventilene åpnes/lukes og luftstrøm passerer, vil saltet slite på tetninger. Så om noen vet no fin måte å få blåst rent systemet på, så blir jeg meget glad. Må også nevne at jeg totalt brukte under en time på jobben, å jeg har bare en hånd. Så en lett jobb var det. Bare å passe på at man treffer gjengene i valve blocka...
  20. Min er registrert tidlig 06, kan det være 05?
  21. My08,5 my06 hva betyr det? Å hvor finner man hva man selv har?
  22. Kommer særdeles ofte. I dag helt umulig. Vedsenking til aksess, går den opp i full høyde, og vil ofte ikke senke seg når jeg har kjørt ei stund i normal. Da kommer lampa. Feilkode lyder no sånt som at trykket ikke senker seg ved ventilasjon. Bilen synker i front på natta, å er da plutselig "normal" igjen til neste gang ischj... Har bestilt fremre ventil blokk, å håper det da blir løst. Hva tenker panelet om dette? Noen andre feil å se etter?
×
×
  • Opprett ny...