Gå til innhold

Bluesea

LRF Society
  • Innlegg

    426
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Bluesea

  1. Hvordan blir det med webasto når det da legges opp egen ny strøm til vifte, da må vel dette kobles om også? Noen som har gjort dette og kan forklare.
  2. Butikken som har mye artig har litt lavere priser og det blir enda vanskeligere å la være, gikk på en smell ikveld her ja..... Løp og kjøp. De har 20% avslag på ALT!
  3. Ja det er jo sikkert grunnen til problemet, trodde i mitt stille sinn at Nanocom ville lese det korrekte/aktuelle trykk, men skjønner nå at det ikke er tilfelle. Så da skal jeg få testet dette i morgen ved å koble ut denne boost control og se hvilke verdier som kommer frem da. Så er det enda en ny sak på listen "må ha", ladetrykksmåler. Når det gjelder heving er det noen som kan hinte/guide meg i riktig retning om et bra godkjent lift kit. Regner med at radius/trailing arms jo også er en must have sammen med propshaft med dobbelt ledd eller? Hva ellers må byttes samtidig ved løfting? Spør sikkert litt dumt, men bedre å spørre og ha deler tilgjengelig når jobben skal gjøres.
  4. Driver å klør meg litt i knotten, leser på Nanocom at jeg ikke får mer enn 0,81, og stemmer det ikke at dette skal/bør være rundt 1,10-1,18! Har sjekket slanger for delaminering, at wastegate glir lett og prøvd å justere vandring på wastegate i tilfelle denne stod feil. Nå er bilen utstyrt med litt friskere programvare, fjernet EGR, boost unit (unngå "limp mode"). Har prøvd en standard ECU som jeg har ekstra (helt original) og får samme trykk? Må samtidig spørre om hva er det man kan montere av dekk uten å heve, 285/75-16 går vell greit, men går det med noe større? Ved eventuell heving hva mer enn dempere, fjærer må/bør man ha? Driver å lager liste over ting som skal handles fra øyen og greit å få med mest mulig på samme bestilling. Nå er det helt sikkert noen her inne som kan guide meg på rett vei, og om så er jeg veldig glad for det. God helg til alle
  5. Jeg fikk mine montert igår tigergutt, og det var helt A4, eneste jeg la merke til var at lyskjeglen på disse var noe lavere enn originallyktene (det lille lyset som var). Byttet ut pærene i parkeringslysene med LED også, og var heldig så nå er disse lik farge som hovedlyset. Fikk prøvd lampene igår kveld og det lyser bra. Lampene er merket med E4.
  6. Fikk de nye LED hovedlys fra Powerful UK idag, rask og presis levering med DHL. De gamle delene var allerede demontert og alt klargjort for montering når de nye delene kom. Dessverre kunne jeg ikke bruke koppene bak som ble bestilt ekstra (så om noen trenger.....), da disse ikke har påkobling for motorisert høydejustering. Så brukte de gamle med nye ringer jeg hadde og fikk montert det hele. Rask og enkelt og du verden for en forskjell når det gjelder lys. Nå har jo disse lyktene en såkalt "Angel Eyes" ring, som i seg selv lyste nesten like sterkt som mine gamle lykter på nærlys. Fikk prøvd lyktene ikveld og dette var imponerende, og anbefales på det varmeste.
  7. Da er det en stund siden jeg var aktiv her inne, sluttet å titte innom her i det siste Defender`en ble solgt (hvorfor gjøre vondt verre). Har kjørt en 2004 Mitsubishi Pajero siden dette og har savnet godbilen hver eneste dag de siste to årene. Nå er derimot konemor klar, klar for å kjøpe Landrover da hun selv har måttet innrømme at Mitsubishi ikke var noe WOW, og det går ikke mindre i stykker, det er bare forferdelig mye dyrere og vanskelige å ordne. Så vi ser etter en TD5 eller Puma (blir nok gjerne TD5 pga pris) og da aller helst med 9 seter til rundt 250 000.- kan selvfølgelig strekke oss om den "rette" bilen dukker opp. Ser aller helst etter en som er eid av ordentlig entusiast og hvor bil er ivaretatt, eller en lite skrudd originalbil. Bor selv på Frekhaug like nord for Bergen og håper noen her inne kan ha øyne og ører åpen for Defender 110. Fordelen om det er TD5 er at jeg har MASSE deler liggende, men hadde selvsagt vært artig med en Puma. Kjekt å være på vei tilbake :-)
  8. Så ut i fra det som er fremkommet her så langt så passer ikke dette taket likevel da? Nei da er det kanskje bedre å gå til innkjøp av ny kalesje og heller bruke litt ekstra på skikkelig kvalitet. Regner med at det er flere som levere i tillegg til Exmoor, da det er denne som står på og kan ikke si at den virker særlig solid. Har allerede byttet alle glideslåser hos Seilmaker Iversen, og billig var det dessverre ikke.
  9. Passer denne da på min 2006? Er det noen som vet?
  10. Må innrømme at jeg ikke helt skjønner dette, den er jo like fullt varebil selv om jeg hiver glassfibertak på den. Eneste forskjellen er at sjåføren smiler enda bredere og hører musikken....... Så om jeg forstår deg rett, selv om varebilveggen blir stående og det kommer fast tak over så er dette avgiftsunndragelse!
  11. Ja kanskje litt viktig den ja, det er varebil man snakker om her.
  12. Begynner å bli litt lei blafrende tak selv om den faktisk er tett og jeg slipper vann inne i bilen. Det jeg lurer på om det er noen godkjente/ikke godkjente tak av glassfiber som er mulige å oppdrive. Har funnet disse http://www.d90tops.com/ og de ser jo meget bra ut, men det blir altfor dyrt å sende. Så om noen kjenner til noe eller har noen gode ideer så hører jeg gjerne fra dere.
  13. Jeg kommer inn, men blir det noe felleskjøring innover fra Shell på Hylkje eller?
  14. Prisene på taktelt er jo ikke så veldig ille om man virkelig bruker teltet og regner på hva det ville kostet å overnatte med andre alternativ. Nå finnes det litt forskjellige tilbud nedover i Europa, men har undersøkt litt hos TAKTELT og funnet ut at de er både hyggelige og har priser som gjør det verdt turen. Så skal det også sies at de har veldig stort utvalg. Så det er verdt å ta turen innom siden deres for å sammenligne diverse modeller og dermed drømme seg litt vekk.
  15. Da var tiden kommet for å få byttet min trykkregulator da bilen markerer med diesel overalt, og når jeg var inne på Paddocks så ser jeg at det er flere å velge mellom. Noen som vet "sikkert" hvilken det er som passer min 1999 90 TD5. Blir å bestille der borte siden det var noe annet småtteri jeg også skulle hatt samtidig. Fikk endelig av denne droparm fra styresnekken, den satt noe så jæ..... Forskjellen var derimot veldig stor etter den var byttet, og nå skjønner jeg hvorfor jeg har hatt litt slark i styringen. Nå er den virkelig så tett og fin i styringen som den nok kun har vært før jeg fikk den.
  16. Ja det er gjerne for sent til denne runde, men kommer nok til å komme ut for dette i fremtiden igjen også (en gang LR fan, alltid LR fan), så om ikke på denne bilen så blir det på neste. Da skal jeg få sjekket Paddocks og se hva de har til dette. Tror nok problemet med de muttere som sitter er at noen før meg har prøvd seg med mm pipe (uten hell) da det ikke er mye kanter igjen på de som sitter der. Har bestilt alle bolter&m fra Bøhler og da får jeg nok det som skal være der, er jo en gang slik at det er forskjellige lengder på disse boltene også. Takker for hjelpen :-).
  17. Aha, ja jeg var bare litt redd for hva som var bak denne. Er det noen lignende mulighet for den bakre aksling ( i fremkant) også? Her sitter nemlig noen muttere som allerede før jeg prøvde å lsøne dem er rundet og ikke helt lett å få løs. Takk for tilbakemelding
  18. Har fått av aksling foran (endelig) og sliter fremdeles med aksling bak. Grunnet sterke vibrasjoner i bilen og EU kontroll nå i oktober så kunne jeg ikke vente lenger med å få byttet kryssene. Derfor tenkte jeg å ta alle under ett. Nå var ikke dette like enkelt som jeg gjerne hadde trodd da jeg måtte kappe to av boltene (bak på fremre aksel). Når det gjelder boltene så sitter jo disse montert fra kasse og det lar seg ikke bare enkelt gjøre og få på plass noen nye. Ser at det er en svær mutter der og en låsering, men dette tør jeg ikke å begi meg utpå uten å høre med andre her. Så spørsmålet er vel egentlig hvordan få på plass nye bolter?
  19. Jeg har også samme problem med rutene. Kanskje dette ville blitt bedre om det var solfilm montert på dem? Noen som har gjort dette og vil dele noen erfaringer.
  20. Leser at det nevnes svak forstilling her, men hva da med vinsj assistanse som ytes til andre? De fleste biler har jo vinsjen montert foran, og da vil man jo normalt stå med nesen mot dem man hjelper. Ut i fra hva jeg kan lese meg til her så er dette altså ikke bra?
  21. Ja det er ikke mye tvil om at man kan spare seg for mye unødvendige kroner/utlegg som du sa da vi snakket sammen (LR80) om man bare gjør det rett første gang. Jeg likte godt hva jeg så på bilen din og har godt i minne dine løsninger og tips, når tiden nærmer seg kommer jeg nok sikkert til å benytte meg av muligheten til å kunne sende deg en PM for å få tips. Nå ble siste SVG tur utsatt, men tar kontakt neste gang jeg kommer nedover og stikker gjerne innom for en prat og prøvekjøring av bilen din med det oppsett du har. Når jeg nå først har begynt å anskaffe meg en del saker og ting til bilen så er det jo ofte muligheten for å slenge på "litt" ekstra for å fylle opp kiloene på frakten som man allerede har betalt for, og da kan man jo like gjerne begynne å handle inn litt av de deler som trengs til heving. Skal også å få fatt i dette beslaget for å kunne fjerne varebilveggen (nederste delen), men har sett at det finnes to typer så langt. Den ene hvor man skjærer ut en del av nedre vegg for så å montere på en slik en, og så finnes det denne. De har sikkert begge sine fordeler og ulemper, men kan jo se for meg at den sistnevnte gir en bedre plass følelse i bilen. Tror dog at den setter en stopper for å kunne bevege setene like mye bakover som den fra mudstuff gir. Noen som har noen erfaringer med dette og er villige til å dele? Når jeg ser på diverse biler på finn.no og bilder av interiør så ser man jo at det er noen biler som har gitter hele veien ned, er dette noe som gjelder for 110 eller har dette noe med årsmodell å gjøre? På forhånd takk for hjelp!
  22. Jo jeg tror som deg Jon O at det ville sett noe puslete ut med standard dekk etter heving, så derfor er det kun undersøkelser som gjelder pr i dag rundt lift kit. Er nok av typen som gjerne undersøker og prøver å lære av andre sine erfaringer fremfor å skulle feile der hvor andre allerede har prøvd, er ikke noe poeng i å skulle finne opp hjulet på nytt heller. Etter heving har jeg en tro på at 305 eller kanskje 315/75-15 kunne være en grei kombinasjon. Nå er det likevel en del andre saker som står på listen før heving blir utført, og aller øverst på listen gjelder det å få bygget bilen om fra varebil til personbil. Deretter har jeg rustfritt eksos, intercooler, egr ventil, diverse interiør deler fra mudstuff som noen av punktene. Hvordan er det forresten å få sendt over chequer plater fra england prismessig, tenker da på de litt større som for panser, bakdør (innvendig) og hvordan frakten beregnes på noe slikt? Ja er jo ikke dumt dette settet du tipser om Coyote, men da er spørsmålet hva man trenger utover dette settet. Jeg har kommet til at jeg trenger dobbeltleddet propshaft, forlengede bremseslanger og radius/trailing arms. Det er hva som "faktisk" trengs utover dette jeg virkelig lurer på. Er jo gjerne slik at man ønsker å gjøre det ordentlig når man først skal heve. Etter utallige timer på nettet så føler i alle tilfeller jeg at jeg er mer usikker enn før jeg begynte å titte.
  23. Nå er den i alle tilfeller satt passiv, så kanskje du fikk ditt ønske oppfyllt og dermed slipper å bli varslet hver eneste dag ;-)
  24. Da er ordren underveis over sjøen og jeg gleder meg som en unge, men innser jo at jeg så gjerne skulle slengt på med en hel haug andre saker som jeg samtidig gjorde denne bestillingen. Fra Paddocks har jeg nemlig bestilt 5 stk av disse, og synes faktisk ikke prisen er ille. Er det forresten noen som har disse eller har brukt dem og kan dele på noen erfaringer? Utover dette har jeg bestilt skiver foran/bak og klosser foran/bak, noen lagre, rear step, nye silikon slanger og denne PSI tuning saken. Nå er det sikkert flere som mener at denne ikke er noe særlig sett i forhold til den man får fra Twisted med flere, men den er innenfor de økonomiske rammer som jeg må forholde meg til pr i dag og den har i tillegg TUV papirer. Kan alltids investere i en full remapping ved et senere tidspunkt om man skulle ta turen over sjøen med bil. Det jeg er litt nysgjerrig på er hvordan denne blir å kombinere med en ny intercooler (vurderer denne fra Paddocks), er det noen som har brukt/bruker disse produkter ( boks og intercooler fra Paddocks). Hører gjerne på hvilke erfaringer du/dere har gjort dere. Hvordan er det forresten med plassen for en slik stor intercooler? Har søkt en del på forumet og funnet MYE hva gjelder lift kits og sammensettning av diverse komponenter, men er fremdeles litt usikker. Ser jo at Britpart leverer et komplett sett med det meste, men er dette virkelig noe. Aller helst skulle jeg gjerne fått tak i et kit som hadde TÜV papirer, så om noen kjenner til dette så tar jeg gjerne imot noen tips. Kanskje er det slik at det er bedre å handle sakene i "løs vekt" og dermed få akkurat de deler man ønsker seg, men skal helt ærlig innrømme at jeg føler meg like usikker på hva som trengs etter veldig mange timer foran skjermen. Om så det siste skulle være tilfelle hva trenger man da av de forskjellige smådeler og hvor bør dette handles. Ser jo av de forskjellige sider på nettet at man får alt fra fester for doble støtdempere til de merkeligste løsninger for å holde fjører på plass. På forhånd takk for hjelp
  25. Jeg synes denne tabellen er fantastisk grei å bruke: Dekktabell for omregning!
×
×
  • Opprett ny...