Gå til innhold

ewikran

Medlemmer
  • Innlegg

    246
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Tromsø

Previous Fields

  • Location / Bosted
    Tromsø

Nylige profilbesøk

1 347 profilvisninger

ewikran sine prestasjoner

Entusiast

Entusiast (4/7)

  1. En oppdatering på denne. Har kjørt en masse i sommer og det er flere anledninger med blårøyk. Mister ikke kjølevæske med litt olje som stemmer med at det er røyk etter olje i innsuget som da blåses opp når turbo nr 2 spinner opp. Dette er etter 12 år og 200k km. Hva tror vi om årsaken? Kan turboen være synderen?
  2. Høres ikke usannsynlig ut. Har skiftet olje for ikke lenge siden, men peilingen viser maks, ikke over. Hadde deler av innsuget av for kort tid siden og det var en del olje i det. Får følge litt med og hvis problemene vedvarer så er det kanskje verdt å sjekke ut LR sin utbedring. Runrun; Byttet du til den forbedrede returrøret?
  3. D4-2011 med 195k på telleren. På tur i dag ble den en litt brå nedbremsing før en smal bro og møtende trafikk. Gav litt på når det var klar bane med resultat at jeg tåkela hele kommunen med hvit røyk fra eksosen. Slakket av og stoppet på første mulighet og det roet seg etter hvert som den sto på tomgang. Kjørte forsiktig videre og gav på litt og det begynte å ryke igjen på ca 2500-3000rpm, ikke så voldsomt og gir seg når jeg slakker av. Gjorde flere slike forsøkt og etter et par ganger så kom det ikke mer slik røyk. Ingen feilmeldinger registrert. Noen tanker til hva dette kunne være? Blir alvorlig betenkt i forhold til planlagt feriering med vogn på slep.
  4. Takk, da er olje bestilt.
  5. Nå er det på ny tid for oljeskift og etter å ha benyttet Castrol Edge Profesional C1 W5-30 i alle år så slitere jeg nå med å finne denne eller andre alternativet med C1 klassifisering. Shell sitt produkt som linket til over er en mulighet, men finner ikke denne i butikker eller på nett. Stort sett kommer det opp alle mulige andre oljer enn C1 nåer jeg søker rundt om. Noen som har tips til utsalgsteder med oljer med rett spec til fornuftig pris?
  6. Da blir det ny tank. Er det noen merker som en skal holde seg unna? Britt-parts er kjent som ikke beste kvalitiet.
  7. Ser at selve sensoren kan kjøpes løs betraktelig rimeligere enn å bytte hele tanken. Noen som har gjort dette? Sensor kan kjøpes for eksempel her: https://www.lrdirect.com/pcj500030-sensor-assy
  8. Takk for tips. Da blir det en liten runde hos delepusjere
  9. Er det mulig å ta en kontakt med forhandler på akkurat denne?
  10. Har en litt under feilmelding som jeg ikke finner ut av. Kjører normalt rolig og behersket og ingen problemer, men under litt inspirert kjøring med kraftigere gasspådrag og turtall får jeg melding om lavt kjølevæskenivå. I reservoaret er det ikke lavt nivå og får ikke noen meldinger i systemet som IIDTool finner. Ser ikke at det ligger noen sensor i beholderen heller så lurer på hvor denne kan ligge. Noen som har vært i nærheten av lignende og som kanskje har noen tips?
  11. D4 Maintenance Check Sheet - Discovery 4 (LA) All Models - UK EU - 10-11MY - km.pdfD4 Maintenance Check Sheet - Discovery 4 (LA) 3.0 TDV6 - R.O.W. - to 11MY - km.pdfD4 Maintenance Check Sheet - Discovery 4 (LA) 3.0 TDV6 - Arduous Usage - 10-11MY.pdf Finnes sikker for andre årsmodeller også hvis dette ikke passer deg, men de gir jo en god pekepinn.
  12. Hadde samme symptomer som din og byttet nedre bærebroer framme på ca. 105k. Bak byttet jeg ikke før på 160k. Øvre broer har jeg ikke byttet ennå og merker ikke noe som skulle tilsi at disse er dårlig selv etter 175k. Jeg ville ikke byttet alt i smekk med min erfaring. Mye gode deler som da blir kastet/kostnaden tas for tidlig. Når jeg byttet bak kjøpte jeg armer med HD foringer. Synes den ble en del stivere/slår mer bak etterpå, men uten direkte sammenligning ny standard vs ny HD er det vanskelig å være helt kategorisk. Jeg ville valgt standard hvis jeg skulle ha byttet igjen.
  13. Er ikke helt sikker på om jeg følger med her. På AF sin side har de to produsenter GKN og ODM, det er kun GKN som er merket med OEM.
  14. Må bytte en av drivakslene framme og ser at det er betydelig prisdifferanse på disse. For eksempel hos Advanced Factors der ODM er under halve prisen av GKN https://www.advancedfactors.co.uk/front-drive-shafts-cv-joints-and-boot-kits-1850-c.asp Er det noen som har erfaring med at det er kvalitetsforskjell på delene som forsvarer prisdifferansen?
  15. Kjenner heller ikke til 211-motoren. På forumet her og rundt om så kan en lese mye om problemer, men jeg har i liten grad opplevd D4 som full av feil. Har selv hatt bilen i snart 7 år, kjørt ca. 90.000 km og regnskapet viser under 15.000 i året på service og reparasjon. Mye eller lite? Her har jeg gjort noe selv, men satt bort de tunge tingene på grunn av dårlig rygg, dårlig plass og dårlig tid. Eneste havariet jeg har opplevd har vært en generator, ellers er det service/slitedeler (bremser, foringer, mellomaksling, nedre styreledd, webasto, batteri)
×
×
  • Opprett ny...