Jump to content
LRforum

ewikran

Members
 • Content Count

  164
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About ewikran

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Tromsø

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Tromsø

Recent Profile Visitors

542 profile views
 1. Dette er på grunn av at DAB+ modulen er laget for de nye systemet fra 2012 og ut. Disse har en annen frekvens/hastighet på bussystemet og modulen snakker ikke helt sammen med det gamle systemet eller motsatt.
 2. Denne dukket opp på Insta, mange spørsmål om hva/hvordan dette var gjort men desverre ingen svar.
 3. Airbag og ratt må av. Mener armen(e) var festet med en enkel skrue som du kommer til med rattet av. Google litt så finner du oppskriften, samme som på D3. Var ikke vanskelig i det hele tatt. Må ha et verktøy med en krok for å få nappet av festene til airbag, men det kan også lages, har sett målene på den på nett det også. Jeg kjøpte for noen få kroner på fleabay.
 4. Her finner du kanskje det du leter etter L319 Discovery 4 MY2011 Electric Diagram Complete VIN 551545 -.pdf
 5. Ser trondshj sin IFA og høyner med et marsipanbrød. Samme situasjon for meg 4 år og ca 60.000km siden. Skoene var litt rustne og armen på en sko satt bom fast. Etter å ha fått dette løst ble det satt inn med godt med fett og gikk da løst og ledig. Slitebelegget var i tipp topp stand så skoene ble montert igjen og ikke hatt problemer siden. Skal sies at jeg bruker brekket jevnlig så dette antagelig ikke setter seg så lett. Antar at hvis dette har satt seg så har ikke brekket blitt brukt så flittig og slitebelegget er nok lite slitt. Ikke at jeg skjønner hvordan dette belegget skal kunne slites hvis brekket bare brukes til å holde bilen i ro. Nå skal det sies at monterinsdelene til skoene mine var i dårlig stand men hadde ikke nytt for hånden. Går konstant med frykt at noe løsner inn der, på absolutt minst gunstige tidspunkt... bank i bordet... salt over skuldra ... Uansett; Anbefaler som minimum å ha nytt monteringssett til skoene for hånden når du åpner opp.
 6. Denne? module communication network.pdf
 7. Det finnes ikke original DAB+ til 2010-2011, den vi har montert er fra 2012+ som har et annet buss signal som er årsaken til dette krøllet med oppstart (må justere volum for å få lyd på ved oppstart osv) Men DAB+ funker 100% og kanon lyd. Mottaksforhold avhenger sikkert av antenne og antenneplassering.
 8. Mulig om du ikke har DAB fra før:
 9. Blir sikkert arrestert av noen voksne hvis jeg kommer med feil info, men: Begge dekk er like store 275-40-20 Lastindeksen er den sammen 106 som skal tilsvare 950kg, selv om det ene settet er merket XL (Extra Load) Hastighetsindeksen er forskjellig Y = 300km/h og W = 270km/h (går Discoen så fort?) Ingen av disse data har noe å si for hvordan dekket plasseres på bilen, det er det felgen som står for. Du har antagelig forskjellig innpress på de to felgsettene, og det skal stå preget/uthevet inne i felgen, ofte på en av "eikene".
 10. Trenger ikke annet enn en vanlig batterilader og ledninger som du putter i de rette hullene. Kan sikkert også hente strøm fra et annet batteri gjennom samme metode. Jord (-) til pin 13 og positiv (+) til pin 9 som vist i linken under. Du kan sjekke her om du har strøm på batteriet. https://caravanchronicles.com/guides/13-pin-socket-basic-fault-finding/
 11. Har du 7 eller 13 pin hengerkontakt? Hvis 13 pin så har denne permanent 12V kontakt og du kan lade/gi strøm (ikke startstrøm) til bilens batteri via denne. Usikker på om det ligger permanent strøm på 7 pin kontakten.
 12. Ahh, kanskje det kom på nye D4, mens de gamle ikke hadde dette. Man lærer så lenge man lever
 13. Tror ikke D4 ble levert med adaptiv cruise så et prosjekt på ettermontering vil være nybråtsarbeid.
 14. Bør resette BMS (Battery Monitoring System) når du bytter batteri da denne prøver å holder kontroll på hvor mye som går inn og ut av strøm. Gjøres via diagnose, tror ikke det er mulig uten.
 15. Jeg har selv gen 1 med ettermontert DAB modul som referert til. Forskjellen er vel at du har en dabmodul du må plukke ut og at alt er installert/aktivert hos deg fra før.
×
×
 • Create New...