Jump to content
LRforum

GuttormG

LRF Society
 • Content Count

  2,564
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by GuttormG

 1. Telt i campen er vel det rimeligste. Dere har sett denne siden? https://ls2019.com/utleieboliger/
 2. NLGI og EP (nesten) poteter-pottitter. Ikke noe å overtenke. EP2 er en NLGI2 grease med tilsetninger som gjør at den tåler mer før smørefilmen bryter sammen (Extreme pressure), 2-tallet refererer til NLGI og er et uttrykk for viskositet. Om en ikke har rare behov pga temperatur, omdreiningstall, metaller eller pga produkter greasen kan komme i kontakt med er en litium grease EP2 det rette valget til universalbruk i (minst)97 av 100 tilfeller. Grafittfett er ikke egner for smøring av lager, men ypperlig på åpne gir, kjeder og den slags.
 3. Velg et litiumbasert fett merket EP2, feks Biltema Universalfett (akkurat like bra som hvilken som helst merkevare).
 4. I forkant er den festet til varebilveggen med 2 u-bolter fra noe Biltemagreier for takbøyle (kano/kajakkholder?). I bakkant er den festet til et firkantrør (med samme type u-bolter som framme). 4kantrøret er boltet til det flstjernet baksete sikkerhetsseler var festet (bilen var 5seter når den kom til landet). Hylla er laget av 20x20 firkantrør og armeringsnett, begge fra Biltema.
 5. I dag, i utkanten av Oslo, mente Svarte Helvete at den burde gå oppmerksomhet og bestemte seg for at ladelampen-den bør lyse! Jeg har mye rart i bilen men ikke millimeter, batteriet er 5-6år gammelt. Ok, Google forteller at Biltema er å finne rett i nærheten. Så da kjører vi dit. Klart de har batteri som skal passe. Det si er ihvertfall katalogen. Passer Det? Jada, helt perfekt. Bortsett fra at polene står feil... Inn og få tilgodelapp, finne en tommestokk og gå gjennom hyllene med batteri. De hadde et 100amp marinebatteri som passet, løp og kjøp, montere, bønn og offergave til Lucas. Hjalp det? Neida... Neste sannsynlige feil er jo generator. Litt panisk tenking og det dukket opp noe fra et sted langt bak i hodet; Strømmen Bil holder til i nærheten! Mer Google og vi kjører med litt vondt i magen mot adresden-er det nok guffe på det nye Biltemabatteriet til å ta oss helt fram? Joda, det gikk. De kom til samme konklusjon som meg, ny generator må til. De har ikke men skal prøve å få tak i. Jeg er mer bekymret for et sted og overnatte med samboer og hund men det ordner seg gjennom hundefolk (retrieverfolk ligner mye på LRfolk, ingenting er vanskelig) og tilbud om lån av hus og bil er i boks. Men Strømmen Bil slår til, de får tak i generator (fra Svarte Helvetes forrige eier!) og bytter den tvert!!! Bare å tusle litt rundt på Strømmen og fortsette ferien. Strømmen Bil; 1000takk for service langt utover hva jeg turte håpe på fantes!!!!
 6. Ladelampa lyser og nix lading. Er det noen i/nær Oslo som har en dynamo/generator i hylla? Jobber på flere fronter for å finne en slik at ferien kan fortsette..
 7. Tror jeg puttet litt mer penger i 110fondet mitt jeg... Samboeren vill ha 110, svart med automat. Plutselig slår handlekraften til
 8. Rask sjekk av kroppsvæsker, lastet inn litt deler og sjekket verktøyet. Lastet godt inn med bagasje, hylla funker! Husk hilseplikten om dere treffer en svart D2 med grønne skilter. Neste stopp bikkjetreff på Skarnes.
 9. Svarte Helvete fikk i går en liten båtservice, nye filter og my fin motorolje. Slangen nevnt i forrige post ble byttet med fin, blå silikon slange. En grundig vask innvendig og vi er klar for sommerens første tur.
 10. Jøss, har brødrene Dal solgt tidsmaskinen sin?
 11. Ferdig sveiset og prøvemontert. I grunnen godt fornøyd. Plukket ut igjen og gitt stålet en runde med primer. Finner jeg en boks med sort blir det ferdig i morgen.
 12. Begynt å lage hylle til bagasjerommet, inspirert av Mantec "load lugger".
 13. Ny tank montert. Utrolig, nå kan jeg jo se nivået uten å ta av lokket! I kampens hete gikk det plastrører fra radiator til tank i tusen biter. Midlertidig montert en slange fra Tess, silikonslange bestill. Så får vi se når vi finner tid til å bytte dempere bak.
 14. Løp og kjøp
 15. Bilen har nå Britpart SuperGaz dempere. Nye i fjor. Jeg synes de bak er knallharde. På Nordmøres krøtterstier kjennes hver sprekk og overgang. Hva.anbefales å bytte til? Hva med disse? https://www.island-4x4.co.uk/terrafirma-shock-absorbed-disco-tf119-p-5184.html
 16. Sikker på det ikke er denne dere har? https://www.forsvarsbrukt.no/popup.aspx?src=wolthuis.aspx%3fproductid%3d915%26size%3dlarge
 17. Noen som har en å selge, ny eller brukt? Delenr PCF101410, 3 slangetilkoblinger (+overløp)
 18. Etter en problemfri vinter syntes Svarte Helvete at den fortjente oppmerksomhet og begynte å småskvette kjølevæske rundt om. Til tross for intens leting fant jeg fra hvilken kroppsdel det kom. Rigget til og med opp og trykksatte med luft. Tørt som i Sahara. Helt til en har kjørt litt, da drypper det overalt. Drittbil Fjernet viften for å se bedre og hindre at vannet spres rundt om. Fremdeles ikke noe å se. Kjørte dyret i retning den lokale skraphandleren for å skremme den til lydighet, full runde i en rundkjøring og hjem igjen. Opp med panseret og der var lekkasjen. Tynn stråle fra ekspansjonstanken. Ny ekspansjonstanken er en av de delene jeg ikke har i delehylla så en midlertidig fix ble gjort med loddebolt og smeltelim. Ellers har den fått nye klosser og skiver i alle hjørner.
 19. De du husker var fullt med kapok (noe slags bomullsfiber) . Fantes i mobiliseringslager langt innpå 90tallet. Vadmelssoveposer har jeg ikke hørt om. Er de fra US burde det finnes noe på nett om de. https://www.armynavysales.com/ww2-wool-sleeping-bag-liner-me147-28.html
 20. Er igrunnen ikke spesielt glad i å kjøre. Og har fått meg nytt nettbrett med udressert autokorrektur... Sånn for gøy var det i dag våt flekk i forkant på høyre side. Planlegger innsats i morgen for å finne hvor vannet kommer fra.
 21. Byttet skiver og klosser (Greenstuff) hele veien rundt. Selvfølgelig ingen slaver å finne når det skulle luftes så det ble litt myk pedal. Ordne i morgen. De gamle skivene framme er egentlig ikke veldig slitt, mulig de får en tur i dreiebenken og ender som reservedel. Neste er å lete vannlekkasje, mister litt kjølevæske. Ser det er vått i forkant på førersetet (oppå paralellstag og innfesting av styredemper,) Vannpumpe? Vill være litt rart siden jeg har to i reserve..
 22. GuttormG

  Ambolt

  Hvor i landet?
 23. Har en kompis som eter RAP fra 70tallet. Beste måten som finnes hevder han. NRK laget noe om å spise gammel mat for litt siden; der ble blant annet hermetiserte kjøttkaker fra rett etter krigen servert og spist.
×
×
 • Create New...