Jump to content
LRforum

GuttormG

LRF Society
 • Content Count

  2,590
 • Joined

 • Last visited

About GuttormG

 • Rank
  ENTUSIAST

Profile Information

 • Location
  Kristiansund

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Kristiansund

Recent Profile Visitors

1,386 profile views
 1. Bra for hobbykontoen min (hadde på lista min å rringe deg i helga, prøve å prute og så kjøpe bile..), og et valg du ikke vil angre på.
 2. "Dieseldyr" lukter råtne egg eller maling\aceton, avhengig av hva slags organismer som har slått seg til i tanken.
 3. Økonomideler (og sikkert andre) har hydraulikkfittings for slanger som monteres uten presse.
 4. En bakgård i Stavanger
 5. Om det ikke er mer enn "begynt å ruste" er linolje tingen, rå linolje penetrerer til rent stål og stopper videre rustdannelse. Børst vekk det du får bort, og legg på rikelig med linolje. Gjerne flere omganger med en uke eller to mellom. Det lukter litt brent brød, er miljøvennlig, det er sunt (brukes i kosttilskudd og diehard folk tar en skje daglig). Obs at linolje er selvsntennende så ikke legg filler og pensler på lure steder, brenn de eller drukne de i vann. Link til mirakelstoffet; https://www.biltema.no/bilpleie/bilvedlikehold/rustbeskyttelsesmiddel/rustbeskyttelsesmiddel-linoljebasert-2000021462
 6. Du skal lete lenge for å finne bedre verktøy for pengene!
 7. FluidFilm=Lanolin Inni dørene er linolje fine greier (under bilen også men jeg tolker ting dit at bileier ikke skal gjøre ting selv.
 8. Da har jeg åpnet vacuum pumpen. Omtrent ikke spor av de bakelitt platene (vanes) som skal være der (den bittelille på bilde 3 er alt) og rotor er knekt. Olje og filterskifte i morgen. Oljen har i en slik pumpe 3 oppgaver. Smøring, tetting, kjøling. Føler meg nokså sikker på at for lite olje er årsak til dette havariet. Bruddet er grovkornet, så materialkvalitet er nok støpt skrapstål, men bruddet må ha skjedd etter at vanes (lameller heter det vel på norsk) var borte (om ikke ville det ha vært større biter av lamellene i huset). Så satser en på kinagenerator, flytt over den originale banjoskruen!!
 9. Første jeg ville gjort var å finne noen som kan spyle\steame bilen under slik at du får sett hvordan det egentlig ser ut. Ser det greit ut-kjør på med lanolin (gjerne 2 omganger med noen ukers mellomrom), gjenta Lanolin behandling hver sommer. Finner du noe mer enn overflaten rust, deal med det nå. Kos deg, kikker mer og mer på Defender selv..
 10. Dummeste hun har hørt sier fruen. Hun er nok en entusiast, sitter med godt humør (selv om bremsene ble noe dårlig i bunnen av Gråura..) og venter 2-3timer på bilberging. Og synes en Defender med automatgir er noe vi bør ha.
 11. Det er mer glede en sorg og klaging, selv med Svarte Helvete Og igrunnen har jo drittbilen vært pålitelig etter at ACE ble give it, ikke heeelt Toyotadriftsikker men fullt på høyde med kollegaens tyske folkesardinboks.
 12. Vil tro det verken grunn til at Denso har brukt den diameteren. River den i filler så få vi se hvordan det ser ut innvendig. Hvordan var Poiseuills lov? Gjennomstrømningen endrer seg med 4.potens av endringen av radius. Blir ikke mye gjennomstrømning igjen da når en halverer diameteren...
 13. Sånn. Ferdig, prøvekjørt og alt ok. Verdens beste drittbil
×
×
 • Create New...