Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

bstein

Medlemmer
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om bstein

 • Rang
  Medlem

Profile Information

 • Location
  Bergen

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Bergen

Nylige profilbesøk

120 profilvisninger
 1. bstein

  Endelig P38 - Nye utfordringer

  Jaja, på an igjen. Skifte «headseal» på dieselpumpa. Det går faktisk med pumpa på motoren.... Her et bilde fra demonteringen
 2. bstein

  Ledpærer

  Jeg er fornøyd med pærene jeg kjøpte, bedre lys inni bilen. Har ikke skifta i eksteriøret.
 3. bstein

  Ledpærer

  Har bestilt disse etter inspirasjon fra denne tråden: https://www.ebay.com/itm/163098548120
 4. Ta en kikk på denne linken, den gir et bra utgangspunkt for feilsøking: https://www.landyzone.co.uk/land-rover/checking-eas-compressor-and-diaphragm-valve.172555/
 5. bstein

  Dog guard til P38 kjøpes

  Som tittelen viser, ønsker å kjøpe dog guard til p38 (STC8524)
 6. bstein

  P38 - Ettermarkeds ECU til EAS

  Tja, hva som egentlig er feil er jo er godt spørsmål, men historien til bilen leses her: De lærde lener vel mot en elektronikkfeil...., da det virker som den kun jager i normal og highway, men virker til å roe seg i access/high.
 7. bstein

  P38 - Ettermarkeds ECU til EAS

  Russerne er nå de eneste som frakter astronauter til rommet om dagen så litt greie på teknologi har de nå. Min forståelse er at det kun er ECU og ingen ny ventilblokk?
 8. bstein

  P38 - Ettermarkeds ECU til EAS

  Stemmer! Takk! Noen som har prøvd den?
 9. Jeg fant en gang på Internett et firma fra Russland som hadde laget et ettermarkeds ECU til EAS på P38. Den skulle visstnok være bedre, samt at den hadde et eget lite display for status/feilmelding. Hjemmesiden var på Russisk men man kunne oversette den med Google translate. Jeg fant linken på et utenlandsk forum, men må finner jeg den søren ikke igjen. Noen som har den liggende?
 10. bstein

  Endelig P38 - Nye utfordringer

  Ja, blir ikke arbeidsløs med en slik bil. Fikk først lekkasje fra dieselpumpa. Bestilte et nytt pakningssett og bytta de to som kan byttes relativt enkelt med pumpa i bilen. Da ble det relativt tett. Så ville det elektriske førersetet bare kjøre fremover og ikke bakover, virka som at det var "seat outstation" som sitter under setet da jeg kunne kjøre det tilbake med 12v rett på motoren. Kjøpte en ny på ebay til 300,- ink frakt og da funka alle funksjonene på setet igjen. EAS problematikken er ikke god å få has på. Idag fikk jeg den til å stå i ro på garagegulvet etter så ha fikla litt med sensorjord og finjusttert litt på kalibreringa. Det virker som disse er relativt kresne på justeringa men det er vel ikke så rart siden det er stiv ramme, virker som et hjørne som pendler påvirker de andre hjørna mye og så er det igang. Har satt på manometer på slangen til trykktanken og alt virker tett :-)
 11. bstein

  Lekkasje i dieselpumpe P38 2.5 DSE

  Skifta "nedre pakning på min nå", "Fuel quantity current" låg på 8,25 før jeg demonterte og jeg fikk, stort sett på grunn av flaks, til 3.5 på varm motor når jeg skrudde det sammen igjen. Håper den holder tett en stund nå, pakningen på den nedre var ganske hard. Basert på at det var merker på den tror jeg at den har vært skiftet en gang før.
 12. bstein

  Endelig P38 - Nye utfordringer

  Da går den igjen iallefall. (Bildet er tatt av passasjer)
 13. bstein

  Endelig P38 - Nye utfordringer

  Usikker på om motholdsverktøyet mitt får noen pris. 1 dags levering på bolt og pin hos BMW, god stemning og fin pris (146,-)
 14. bstein

  Endelig P38 - Nye utfordringer

  Nei, kan vel fortsette på denne tråden, da jeg har overtatt prosjektet :-) Plukka ned bilen idag og oppdaget at det var "Crankshaft pulley bolt" som var løs. Den kunne løsnes med liten skralle og skal vel egentlig sitte med 300NM eller noe slikt (står 100NM + 150grader i manualen). Får sjekke med BMW om de har den lille pin´en på lager(BMW delenummer 11231263911) i morgen og smelle alt sammen igjen med noe bedre moment og litt loctite.
 15. bstein

  Biltralle i Bergensområdet

  Denne gjelder ikke lenger, oppdraget er utført ved hjelp av finn.no :-)
×