Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

Himat

Medlemmer
 • Innholdsteller

  70
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Himat

 • Rang
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Vestlandet
 • Interests
  Modellfly, fly, gamle hus og biler

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Førde

Nylige profilbesøk

201 profilvisninger
 1. Himat

  Hva man kan finne på Finn!

  Sjekk bilde nummer fem. Tre dørs Range Rover. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=124403165&fks=124403165
 2. Himat

  Range Rover p 38

  Ikkje berre LR produkt som nekta å starte på kaia i Horten. Det var mange bilar av ulike merke som nekta å starte. Ofte nok til at det vart omtala i lokalavisa, Gjengangeren. Årsaka var høgspentkabler i grunnen.
 3. Himat

  Defender aksler på seriebil

  Ja og nei til strengare regelverk. Vegvesenet har kanskje ikkje blitt vanskelegare, finansdepartemanget har blitt vanskelegare. Det har kome ein regel om kor mykje nye delar ein bil kan få før det blir regna som avgiftspliktig oppbygging og ikkje reperasjon. Det var finansdepartemanget og ikkje vegvesenet. Tolkinga har då blitt at delane må vere eksakt like, eg tippar det og er finansdepartemanget og ikkje vegvesent.
 4. Himat

  Hovedsikringen ryker i huset

  Om eg reknar riktig: Einfas anlegg, maks effekt 35A*230V = 8050Watt. Med skeiv last der ein kurs få all belastning er dette det anlegget kan levere. Ein elektrisk ovn er gjerne 1500W, to det dobbelte. Motorvarmer 1350W, hårføner 1400W seier Trond, det er då att 3750W til lys, varmtvann, kaffekoker, kjøleskap, vannkoker og liknande. Varmtvann er gjerne meir enn 2000W og etter å ha dusja er denne på. det blir 1750 til lys og diverse. Det skal ikkje mykje til å knekke sikringen då. Sjølv med perfekt lastdeling har du ikkje meir enn 12075 Watt, ikkje mykje om huset er fullt av moderne dingsar der induksjonskoketoppen på kjøkkenet er av dei som drar mykje effekt.
 5. Himat

  Rocky motor i seriebil

  Dana 44 med CV ledd i framaksling frå Volvo Valp? Då fungerer det med Defender/Discovery fordelingskasse og kontinuerleg firehjulstrekk også. Edit, hvis då rotasjonsretning er riktig...
 6. Himat

  Nye regler for lys underveis?

  Tja, kva er lovleg? Er det ok med 24 volt lykter på ein bil med 12 volt startbatteri? Står det nokon plass at 24 volt må vere 24 volt slik den blir regulert frå generatoren for å gje passe ladespenning til batteriet? Eg ser for meg at 24 volt lykter med straum frå spenningsforsyning skrudd så høgt ein ynsker å korte ned levetida til pærene med burde gje godt lys.
 7. Himat

  Støtdempere

  Det stemmer bra med det eg hugsar frå lærebøker om bilchassi. Høgd på fjær bestemmer lengde på demper og høgd på montert fjær er bestemt av vekt, fjærstivheit og ubelasta lengde på fjær. Fjærstivheit og lengde påverkar fjæringsveg og det har bilkonstruktørane i stor grad bestemt når dei designa bilen. Standard og heavy duty dempere? Dempere blir vel karakterisert ut frå motstand dei gjev mot endring ved ulik hastigheit på lengdeendring. Dempere gjev motstand begge vegar, men forholdet strekk/trykk kan variere mellom ulike produsentar. Med Heavy Duty tenker eg på dempere som tåler meir varme, det vil seie fleire lengdeendringar i eit gjeve tidsrom.
 8. Himat

  TD5- skeiv manifold

  Tja, djevelen er i detaljene der. Gjeve same stålkvalitet og fabrikasjon av gjenger er det ulike sterke og svake sider ved gjengestang og pinneskruer. Prisen per stykk er det neppe noko forskjell på om ein kjøper nokre titusener. Forskjellen i styrke går på arealfordeling og type last. Pinneskruer er ofte tjukkere der dei ikkje er gjenga enn i gjengepartiet slik at dei og fungerar som styrepinner. Om det glatte partiet ikkje går ned i godset der pinneskruen er skrudd ned så blir det ein bruddanvisning i botnen av gjengesporet. Det er også her belastninga blir størst då arealet til skruen er mindre der den er gjenga enn på det glatte partiet. Bor ut litt av gjengene i hullet til presspassing slik at det glatte partiet går ned i godset og styrken som styrepinne blir mykje større. Ein heilgjenga skrue som går over i frihull har ikkje denne arealvariasjonen og kan og bøye seg over ein større lengde. For største motstand mot utmatting går ein eit steg vidare. Pinneskruen får då dreia vekk materiale slik at arealet er minst der det ikkje er gjenger og då heller ikkje sprekk/bruddanvisningar.
 9. Himat

  Tempføler/måler TD5

  Har vært borti "rar" oppførsel til temp måler på Nissan Terrano. Lågt kjølevæskeinivå på grunn av lekasje i vannpumpa gav kald lesing og kald bil sjølv om motoren vart varm. No hadde den motor med Britiske aner, Perkins, men det betyr neppe at det berre er engelske bilar som fungerar slik...
 10. Himat

  Skjøte konstruksjonsvirke. 198x48

  Søkeord: lafteplank Resultat blant andre: http://www.sagbruket.no/andre-produkt/ Det ser ut til at det finnes produsentar som har spesialisert seg på slikt. Frå nettsida deira: Tykkelse 35, 45 og 70mm. Er mest brukt
 11. Himat

  Skjøte konstruksjonsvirke. 198x48

  Eg såg detaljen "liggende horisontalt" først no. Betyr det at dy har tenkt å bruke 198x48 som golvplank? I tilfelle fungerer ikkje forslaga eg kom med over. Ein form for fingerskøyt eller not og fjær funger kanskje. Kanskje det går å sage inn eit 8 til 12 mm horisontalt spor i enden på begge plankane som skøytast og setje inn ein bit kryssfiner som tunge/skøytestykke? Alternativet då er å skru mange 48x48 saman eller om det er mogeleg å finne bruke 48mm tjukk plank med not og fjær.
 12. Himat

  Skjøte konstruksjonsvirke. 198x48

  198X48 ja! På moderne hus har eg då sett I "bjelker" av 48x48 oppe og nede og steget, den vertikale biten i I'en i mdf plate. Mange lag å skrru/lime saman om ein då ikkje gjer som på moderne hus, bruker ein annan dimensjon midt i bjelken.
 13. Himat

  Skjøte konstruksjonsvirke. 198x48

  Eit alternativ, laminere opp mange lag? Med justert virke og mange skruer så går det å lage sine eigne "limtre" 2"x4".
 14. Himat

  Støydemping av tak mellom etasjer

  Blåse inn steinull eller lause lecakuler i tomrommet mellom golv og himling? Steinull demper i alle fall lyd, eg trur lecakuler gjer det også.
 15. Himat

  Slange til boblebad 10 x 7 mm

  Dimensjonen minner mykje om rør til trykkluft automatiserting. Skal måle dei blå som eg ser på diverse manøversylindrar. Har du prøvd leverandør av automatiseringsutstyr? Sjekka katalogen til elfa/eltema og RS komponent?
×