Jump to content
LRforum

Eirik34

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

About Eirik34

 • Rank
  Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Stavanger

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Stavanger

Recent Profile Visitors

312 profile views
 1. Vi vurderer å oppgradere fra vår 07 TDV8 til den nye L405 P400e versjonen. Facelift versjonen har jo blitt veldig fin; med de nye setene, infotainment systemet og pixel-led lys. Ideal bilen for oss ville nok vært SDV8 versjonen, men denne er jo helt umulig å kjøpe med norske avgifter. Nå justeres avgiftene opp også for plugin hybridene (en "2017 P400e" ville ha resultert i ca 120' avgifter (+MVA), mens den i et 2018 avgiftsregime vil utløse ca 140' i avgifter (+ MVA). (Det har blitt en stor sak at Tesla nå må betale litt vektavgift - ca 90' - men det en glemmer er jo at elbilene fortsatt slipper å betale moms, og en Tesla-kjøper vil derfor fortsatt spare ca 250' i avgifter!) Ulempene med P400e versjonen slik jeg ser det er: - Betydelig mindre bagasjerom, ca 4cm høyere gulv i bagasjerommet som følge av batteripakken (etter det jeg har klart å finne ut av). Ikke mulighet for reservehjul (selvsagt). - Økt vekt - Må ha roof rails for å kunne bruke takstativ. Vi bruker idag Thule takstativ på L322'en, og det fungerer veldig bra. Roof rails ødelegger kanskje litt av det fine "flytende taket" som disse bilene har. - Ikke helt passende med en R4 bensinmotor for en slik bil. Den nye drivlinjen til neste års Cayenne hybrid blir hentet fra Panamera (330hk V6 + 126hk elmotor), og en slik kombinasjon hadde nok vært bedre også for L405? Men, det kan være en gyllen mulighet å kjøpe en tung plugin hybrid nå, før avgiftene går enda mer opp? En oppgradering vil selvsagt gjøre et betydelig innhogg i økonomien, men vi lever jo bare en gang... Det eneste som holder oss igjen for å oppgradere, er at vi nå er superfornøyde med vår TDV8! Vi har de siste 2 årene gjort veldig mange oppgraderinger og utbedringer fordi vi tenkte å ha den i maaaange år videre. Selv om TDV8'en har gått 202' km, føles den nå nesten som ny. I tillegg har L322'en både større bagasjerom, skikkelig gromlyd fra TD8-motoren, og en fantastisk sittestilling (har aldri blitt trøtt i rygg eller bein, uansett hvor mange sammenhengende timer vi har kjørt). L322'en er nok også mer en type "luksus-ulv i fåreklær" enn den nye L405'en. Og personlig liker jeg veldig godt den litt kantede designen på L322. Er det noen andre som har det på samme måte? Noen andre som sitter på gjerdet for å oppgradere til den nye L405'en?
 2. Ser ut som faceliften for 2018 modellen vil bli lansert onsdag 11 oktober - 1 uke etter den nye RRS. Bilder og video PHEV versjonen kan kanskje bli interessant her hjemme!
 3. Bare det at LØyvind har brukt bremsesylinderfettet fra Biltema på caliper-glidepinnene, og jeg stusser på at øvre temperaturgrense for caliperfettet er kun 240 grader. Noen som har prøvd caliperfettet fra BT?
 4. Tiden er inne til å skifte klosser og skiver på RR'en (Brembo skiver og Redstuff klosser)! Blir ettermiddagsjobb i morgen. Godt jeg fant denne tråden - jeg hadde i utgangspunktet tenkt å bruke kobberpastaen fra Biltema til både klossene og kaliper-gliderne...Spørsmålet mitt er: Hvilket smøremiddel bør jeg da bruke på kalipergliderne? Ser at Biltema nå har to typer smørmiddel for kalipere: * Bremsecaliperfett ( http://www.biltema.no/no/Bilpleie/Fett-og-smoremiddel/Bremsecaliperfett-2000034132/?artId=364526 ) * Bremsesylinderfett ( http://www.biltema.no/no/Bil---MC/Bilreservedeler/Bremsesystem/Bremsehydraulikk/Hjulsylinder/Bremsesylinderfett-2000017184/?artId=361826 ). Dette er silikonbasert, antar dette er samme type som nevnt tidligere i tråden. Bremsekaliperfettet tåler kun 240 grader - er det nok?
 5. Selger originale 20" 7-spoke style-5 Range Rover felger m sommerdekk. Se annonnse på finn.no her: https://www.finn.no/94422802
 6. Riktig - det var det jeg mente. Strømlekkasje kan være problematisk / tidkrevende å finne ut av, men når en finner ut av det, har en også lært mye om bilen underveis! For å unngå at elmotorene for høyde/lengdejustering av rattstammen takker for seg (kostbar affære), kan du koble automatikken ut med Gap IID toolet.
 7. Gratulerer med allsidig kjøremaskin! Du har fått en TDV8 til veldig bra pris! Har selv en 07 3.6 TDV8 - fantastisk bil. Vil anbefale deg å kjøpe Gap IID BT tool - gjør det lett å feilsøke, se live verdier og gjøre justeringer (eks høydejustering, lys etc). Så lenge du slipper styret med strømlekkasje (som tar en del tid og prøving og feiling for å finne ut av...), er du heldig! Det med lyd fra sjokkdemperen kan være nedre foring - sjekk denne: http://www.fullfatrr.com/forum/topic18572.html
 8. Samme her, bruker også IIDtool BT fra Gap diagnostics. Veldig fornøyd med dette verktøyet - enkelt å lese av / nullstille feilkoder. Enkelt å endre høyde, daylight running lights innstillinger etc. Raltime visning av verdier fra ecu'ene. Kan også brukes til remapping.
 9. Kan du dele info om merke og hvor du kjøpte disse? Jeg har forstått at dersom en bytter halogen H7 fjernlyspærene med HID xenon, vil en ikke lenger kunne "blinke" med fjernlysene (varsle møtende trafikk etc) fordi det tar tid å "fyre" HID xenon lampene opp. Stemmer det?
 10. Kjetil, hvilke 75w xenon lamper byttet du ut halogen-fjernlysene med? HID-type, eller?
 11. Eller hva med disse 19" ---> http://www.lrforum.com/forum/index.php?showtopic=80551 :-)
 12. Har for salg 4 stk originale 19" 7-spoke (style 4) felger m 275/45x19 Yokohama vinterdekk i god stand. Kr 7000,- Se http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=68002096&fks=68002096
 13. Dersom du har RSE kan du også få videoen opp på skjermen foran - mens en kjører. Oppsettet går tilbake til normalen når tenningen slås av.
 14. Hei, er det noen her i Norge som har hørt fra LR Norge ang en sikkerhetsreparasjon på bremeslangene foran på L322 fra 05-12? Tilbakekallingen har kode P054. Se her: http://www.fullfatrr.com/forum/topic32929.html Og her: http://www.dft.gov.uk/vosa/apps/recalls/searches/expand.asp?uniqueID=A1197F4E424563B380257DD60053E15C&freeText=Blank&tx=
 15. Hei igjen, jeg fant ut av kjørelysene (sendte en email til GAP Diagnostics). Det var selvsagt en opsjon på å konfigurere dette via IID BT Tool'et - virker fint nå. Fikk også slått av Auto-rattjusteringen via IID Tool'et. Bilen er fin den - jeg har vært på jakt etter en TDV8 en lang stund nå - endelig! Bilen var en drøm å kjøre fra Oslo til Stavanger !
×
×
 • Create New...