Gå til innhold

Johnny Hansen

Medlemmer
  • Innlegg

    25
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Johnny Hansen

  1. Selger 4 stålfelger 16x7JH2x33 til høystbydende over kr 1200. På nettet finner jeg at de skal passe til LAND ROVER DISCOVERY I 2.5 TD Svarte og meget fine på utsider. Lite rust på innsider. Trodde de skulle passe til min serie 2a men sporvidden blir ulovlig endret. Hører kleint, så send e-post eller melding! Vennlig hilsen Johnny Hansen Abraham Berges Vei 52 4560 Vanse mobil: +47 95976618 johnny.hansen@vabb.no
  2. Har søkt litt på nettet og det kommer opp på e-Bay at felgene passer til D-1 og på et sted står det også at de passer til serie 1 + 2 + 2A og 3. Og da bør vel hulldiameter stemme? Ser at diameter på dekkene tilsvarer omtrent 6.50-16, men de er jo noe bredere. Bør jeg ta kjangsen på å montere dekkene på felgene?
  3. Jobbet med noen gamle bilder og fant at jeg sist justerte ventilene i 2016. I mangel av pakning brukte jeg Superfiks, og det er fortsatt tett etter 7 år. 1. Rengjorde tetningsflaten på topplokket med Rødsprit. 2. Smurte håndsåpe på plast som lå på verkstedbenken. 3. La på godt med Superfix på tetningsflaten på Topplokket. 4. La topplokket, med Superfixen ned, på den såpesmurte plasten. 5. Trykket topplokket litt ned slik at sar sikker på å få en slett tetningsflate. 6. Ventet i en uke. 7. Fjernet plasten uten problemer. 8. Skar bort overflødig Siperfix. 9. Smurte på litt mer såpe på Superfixen før jeg monterte topplokket. Kanskje på tide å justere ventilene igjen?
  4. Kjent problem med gjeting av styringen på seriebiler. De er jo laget for grusveier og styrer mye bedre der. I tillegg er de fleste laget før de fleste kontrollører var født. Du kan kanskje be om en voksen kontrollør som er kjent med LandRover seriebiler. Tok inn en del slakk på styringen ved å stramme skruen som holder nedre arm på hjelpesnekka. Prøv også å smøre hjelpesnekka. Oppretting fikser du kanskje med å justere spissing på hjulene. Mener å huske at det skal være slepevinkel, men husker ikke hvor mye.
  5. Aluminiumsfelgene skal vist nok passe til Land Rover Defender/Classic/Discovery 1 . I følge han jeg kjøpte av skulle felgene også passe på min serie 2a, men det stemmer ikke. Felgene er ikke så pene som bildene viser. I tillegg må ventilene skiftes fordi de lekker mellom ventil og felg. Gav 4000 for dem.
  6. Hei Felgene har jeg virkelig lyst på, men dekkene er nok for store til lovlig bruk på min serie 2A.
  7. Ja, disse har jeg virkelig lyst på, men aner ikke hvordan je får dem til Lista (4560 Vanse)
  8. Er det noen som her erfaring med E85 bensin på 2 1/4 liter med blyfri topp?
  9. Flere hilser når jeg kommer kjørende i min 70 modell 2A. Men jeg som er ca 20 år eldre enn bilen rekker som regel p rekke opp hånda i det vi passerer hverandre.
  10. Er her snakk om standard fjærer framme og parabol bak? Er det en akseptabel løsning?
  11. Har selv et 2 tommes rustfritt anlegg. Også mitt anlegg ruster, men det har allerede holdt mye lenger enn tradisjonelle anlegg jeg har hatt tidligere. Rustfritt er mer eller mindre magnetisk, er vel etter det jeg husker avhengig av forholdet mellom jern, krom og nikkel. Rustfritt syrebehandles etter varmebehandling for å tære bort jern i overflaten og etterlate høyere innhold av krom og nikkel i overflaten. Overflaten blir da beskyttet mot rust. Et eksosanlegg blir jo stadig varmebehandlet og vi kan derfor ikke forvente at det ikke ruster. Men vi bør forvente at et rustfritt anlegg varer lenger enn et av vanlig stål hvis tykkelsen av godset er tilstrekkelig. Kan dere varsle meg hvis dere finner et syrefast anlegg?
  12. Boret hull og satte i en smørenippel for over 20 år siden. Har fått årlige pump med grafittgreas. Tenker jeg gjør samme jobben med en reservesnekke og er samtidig på jakt etter ny nedre arn.
  13. Så nærmere etter og fant at skruen som strammer armen på hjelpesnekka fast på akselen var litt slakk. Strammet til skruen, og nå er slakken borte. Tror nesten jeg må lære meg å kjøre bilen på nytt. Slakken er borte og rattet dreies minimalt for å holde noenlunde rett linje. Hvis jeg nå får fikset fjærene tror jeg det blir nesten som å kjøre en BIL !!!
  14. Nå er bremsene bra. Pusset både bånd og tromler. I tillegg fikk alle fire tromler to turer i oppvaskmaskin. I tillegg er styringen adskillig bedre etter jeg monterte ny styresnekke jeg kjøpte av Gaute. Men resten av slakk ser ut til å komme av hjelpesnekka. Undres på om det finnes reparasjonsett til den, og om slik overhaling er å anbefale?
  15. Nå harket også koplet varsellys og testbryter for bremsefeil!
  16. Takk. vet du forresten om en god styresnekke jeg kan få kjøpt. Synes Danskene er for dyre. Overhalte den gamle til ingen nytte. Virker som mutter kan være slitt. Ikke ende-slakk. Stram stillskrue.
  17. Fant ut at bryteren for varsellys ikke var aktivert allikevel. Trodde den var aktivert når det var forbindelse mellom de to polene i bryteren, men det er feil! Når bryteren aktiviseres så blir det forbindelse til jord! Skjønner ikke hvorfor det er to ledninger på bryteren?
  18. Det kom ikke så mye bremsevæske når jeg luftet bakhjulene. Da ligger kanskje feilen i fordelingsventilen? Tenker jeg plukker den fra hverandre og ser hvordan den fungerer. Men det tar kanskje noen dager for å mane meg opp til den jobben!
  19. Har kontrollert. Dem suger seg ikke flat. Det fulgte med en skrue som passet til et hule i bunnen av klokka. Den skrudde jeg i hullet. Var det riktig? Bør jeg løsne master og påføre selikon?
  20. Boret, gjenget og skrudde i en nippel i innsugsmanufoilen mellom sylinder 3 og 4. Koplet ny slange mellom stussen og bremseforsterkeren. Er det andre måter å gjøre det på? Skulle tro at det blir bra vakuum siden det er orginalen 2og 1/4 liter bensinmotor? Er det forskjell, og hvordan ser jeg det? Jeg har original 2og1/4 liter bensinmotor. Vakumslangen er ny.
  21. Har bygget om til tokrets bremser med ny bremse-forsterker og hovedsylinder på min 1970 modell 2A. Tenkte det ville bli mer sikkert og lettere fot foten på bremsepedalen. Er meget skuffet over resultatet. Må bite tennene sammen og trykke bremsepedalen med alle mine 72års krefter for å låse hjulene på asfalt. Prøvd å lufte flere ganger, og har pusset båndene og vasket trommelene. Er det noen der ute som har tips til forbedring?
  22. Varmforsinket skrue og mutter er selvfølgelig best mot stål. Stål og aluminium kan med fordel skilles fra hverandre med et lag elektro tape. Det gjelder også for kontakt mellom varmforsinket skiver og aluminium. Tape over hullet i aluminium på begge sider og stikk hull før du setter i skruen. Etter fastskruing skjærer du rent med en tapetkniv på "finsiden". Denne metoden benyttet jeg da jeg skiftet rammen i 2001 og det holder fremdeles.
×
×
  • Opprett ny...