Gå til innhold

Disco4

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Disco4

  1. Det vil definitivt vere olje i slangene.. Av med slange fremme nede på høgre side. En desiliter eller kanskje to.. So sjekk på nytt etter nokon veker.
  2. Mine orginale takkbøyla skulle igjennom skiboksen, og de gikk so soklart ikkje pga buen, så da la eg dei imellom 2 europaller og hoppa på dei til dei var innenfor toleranse. Krever litt bmi, men holder du på lenge nok so går det til slutt. Tåler enkelt vekt av 4-5 personer om det er likt fordelt. Det er min mening.
  3. Nei, men det kan ikkje leses av om det er venstre foran eller høyre bak. Må nok av med hjulet.
  4. Ja, det har gått litt fort i oversettelsen der. kort å greit så er det brudd i slitasjevarsler. Så du treng nye klosser og ny slitasjevarsler. Slitasjevarsler er på venstre foran og høgre bak.
  5. Litt annleis er å kjøpe en rimelig bluetooth batteri monitor og plukke ut sikringer isteden. Da gjør det seg litt sjøl. Da eg hadde brukt en usb stick som grilla media modulen slik at det aldri skrudde seg av, fikk eg slikt bilde som vedlagt, og med sikring ute var kurven flat på ca 12,6. Fordelen med det, ivertfall på D4 er at bilen ikkje våkner opp å trekker strøm i massevis om du opner en dør.
  6. Bytta stempler og pakninger fremme i mai 2017 pga dei gamle var rusta, og det fungerer feiende flott enda.
  7. Virker for å vere ei algoritme som styrer varsel for batterispenning. Min gjer det samme med nytt SA1000 batteri, men litt småkjøring. Om du overvåke batterispenning når webasto + vifte går, så ser du den trekker ned spenning til ca 11,8V, og da er det slutt.
  8. Det er ingen fasit på det, så revnende likegyldig kvar jordingspunkt du setter den svarte klemma på, bare den får kontakt. Har lader med hurtigkontakt, og da har eg festa kabelsko på mutteren under luftfilterboksen. Men er flere enkle plasser å sette den, so fritt frem å velge.
  9. Injektorverdier er ikkje tilgjengelig på IID tool på Discovery 4.
  10. Den er til dei 2 bakerste setene. Så om du har 7-seter, så treng du den, men ikkje for 5-seter. Den avkappa biten vart somregel lagt i bilen.
  11. Etter ei helg i Ålesund kan det konkluderes med at hilseplikten fungerer veldig bra i området.
  12. Tilbake til topic så hadde eg sist sommer nesten 2 veker med oppgitt spenning mellom 12,3 til 13,2v, 9 timer hjemmefra. Ingen feilkoder eller lyder riktignok , men bestilte dynamo likavel. Den ligg i eska enda, å orginale dynamo gir no 14,7-14,9v hele dagen lang. Bekymringsløst.
  13. Tectylerte min med spray fra biltema nokon dager før montering. Vart passe grisete. Tanken vart trulig ødelagt av stein som gnissa mellom ramme og tanken.
  14. Fjernlys assistent på min 10 mod er ivertfall kun tiltenkt tuneller å slikt. Bryter kan stå på fjernlys, så velgeren fjernlys når det blir mørkt nok, å nærlys når det er lyst. Har tdd ikkje reagert på møtende trafikk i fjernlys.modus. Fjernkontrollen du nevner til webasto parer du til webasto mottaker. IID tool er ikkje involvert der.. Men den har en viss avlesning av data. Min er 11 år å Urørt.
  15. Under motordeksel, heilt i toppen, ligg en gunmmislange med ein dekkventil som er til å lufte dieselanlegget på lavtrykkside. Skru på tenning og legg ei tøyfille rundt, så trykker du inn ventilen til det ikkje kjem meir diesel / luft ut, så av / på med tenning å gjenta en gang til. Ferdig.
  16. Det foreligger serviceinstruks på kompressor biten, men dei er godt sjult. Aldri sett det har vert henvist til dei.
  17. Kjørte 2 veker i sommer som var, med spenning fra 12.4 til 13.3V. Inkludert langturer. Gikk alltid opp ved utrulling / motorbrems. Men så orket den tilbake på 14.8, og der er vi enda.
  18. Eit 1,5 år gammelt 100ah Sønnak batteri presterer ikkje særlig mer det heller.. Kjører aldri full runde med tidsinnstilt klima før den stoppa. , Så monterte motorvarmer med pumpe og kupévarmer istedet. Her er en oversikt fra da eg glømte å avstille den fra dagen før.
  19. Fikk montert scorpion zero på min i 2019, å dei slites fort, sjølv om det var "gamle" dekk. Håper å få kanskje 25000 km utav dei. Ellers ingen annen misnøye å spore.
  20. Rota litt eg.. Er 825 eg har.. 200x85x29 innv. Mål. Så det skal gå da m pulken din. 830 er det eg var på jakt etter til svennson.
  21. Sjekk leverandør av pulken etter sammenslått høyde.. Skiguard oppgir ivertfall innv høyde på sine. Trur det er rundt 30 ish cm? Å f. eks Fjellpulken er 30cm sammenpakka. 30 cm det er jo uten den rekka med skiholdere som er ein å ha. Men holder vel kanskje med å kun ha den framme. Eg kjøpte 830 fordi eg syns den gir mindre mindre vindstøy, kanskje pga den ikkje går fremover takluka.
  22. Du kan sjekke gummiopphenget for lager til mellomaksel. Det har i mange tilfeller vert årsak til risting når det blir slapp i fisken. Da er 15 000,- en god handel. Om momentomformer begynner å slippe, så vil og omdreininger på motor begynne å variere litt ved konstant fart i høyere gir. Følg med på turteller, og om det er tilfelle, så er det "jo før, jo bedre" som gjelder i forhold til å bytte den. Flott at du fått ein bil du ellers er fornøyd med. Ingenting er bedre en det.
  23. Den hører til i innenfor den blå ringen.. På 2. seterad
  24. Gods til rele på mutter under luftfilterboksen. Ekstralys og rele skal ikkje jordes på samme punkt eller ha forbindelse.
  25. Desse er ofte pill rusten, så rådet er å ta en titt under før du leter lenge etter kun alu list. Kjøp heller billige komplette stigtrinn, å kost på dei godt med tecktyl eller epoxy maling etter montering. Så kan du bruke alu lista videre når du ev må bytte. Org. lakken er tynn og hard, og det står dårlig imot slitasje. Det koster sikkert ikkje meir en å kjøpe nye kanaldeksel i plast. Føler eg akkurat fikk reddet mine i tide, 5 år gamle..
×
×
  • Opprett ny...