Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

Skogsvei

Medlemmer
 • Innholdsteller

  99
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Skogsvei

 • Rang
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sør

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Lillesand

Nylige profilbesøk

323 profilvisninger
 1. Skogsvei

  Endelig er bilen klar

  Og gjerne en video eller to med go'låt!
 2. Eventelt få noen til å trykke bremsepedalen litt ned mens forbindelsen åpnes og sperrenippelen monteres. Bremsevæsken hindres da fra å renne ut fra bremsevæskebeholderen. Gjengene på nippelen er 10x1 mm om jeg ikke husker feil. Kjøpte nipler på Biltema, og fant ut at jeg måtte bruk nipler hvor gjengene ikke går helt ut til enden.
 3. Skogsvei

  2006 Disc 3 dieselvarmer

  Sikringsoversikten gjelder sikringene bak hanskerommet foran passasjeren i forsetet. Sikringen til dieselvarmeren er sannynligvis F28 i sikringsboksen ved batteriet i motorrommet. Her følger oversikt over sikringene i denne sikringsboksen for Range Rover Sport ca 2007, men dette skal visstnok være mer eller mindre tilsvarende på Discovery 3. Uansett skal det være en sikringsoversikt på innsiden av lokket til sikringsboksen. For videre feilsøking dersom F28 er hel, er det nok enklest å lese ut feilkodene med et diagnoseutstyr.
 4. Skogsvei

  Spørsmål om feilsøkning luftlekkasje D3

  Ja, fjerning av denne sikringen setter styringen av luftfjæringsystemet ut av funksjon slik at ingen av ventilene i systemet vil åpne, og kompressoren vil ikke starte.
 5. Skogsvei

  D4 kjølesløyfe (water outlet) SDV6

  Er ikke denne delen i hovedsak laget av plast? I så fall er det neppe korrosjon av delen som er problemet, men kanskje at plasten blir sprø av tidens tann og høy temperatur (i forhold til det plasten tåler, men som er normal arbeidstemperatur for motoren).
 6. Skogsvei

  Bytte av motor før import

  En må skille mellom bevaringsverdig og veteran (> 30 år).
 7. Skogsvei

  LR D3 06 mod AC problemer.

  Må man ikke bruke UV-lys for å se sporingsmiddel som har lekket ut av systemet? Eller finnes det sporingmiddel man kan se i synlig lys?
 8. Skogsvei

  Rengjøring nye bremseskiver

  Det er ikke alle bremseskiver som det er nødvendig å rengjøre før bruk, men da vil det fremgå av dokumentasjonen som følger med. Ett eksempel er Britpart XS bremseskiver, se https://www.britpart.com/all-parts/sdb000646g/
 9. Skogsvei

  P38 med parykk i eksosen

  Har du kjørt på fortauet? Fra spøk til alvor, dette kan vel ikke ha gått gjennom motoren, så noen må ha dyttet parykken inn i eksosrøret.
 10. Skogsvei

  Klimaproblemer D4

  Det kan være så enkelt som at G til slutt i delenummeret skal være originaldel (genuine part).
 11. Skogsvei

  Bremsebånd, EPB skriker

  Tydeligvis forskjellige erfaringer med bedding inn prosedyen. Jeg brukte den etter å ha skiftet til nye skiver/tromler bak. Første bremsing i fart med parkeringbremsen var den nesten uten virkning, men for hver gang ble virkningen betydelig bedre. Jeg gav meg når parkeringsbremsen låste hjulene i fart. Jeg må legge til at jeg monterte skiver/tromler med korrosjonshindrende belegg, og jeg antar det var dette belegget som måtte slites av før parkeringsbremsen fikk full virkning.
 12. Kan være lekk lufttank pga. rust, noe som ikke er uventet dersom lufttanken aldri har blitt skiftet. Sprut såpevann på tanken med motor i gang. Såpebobler avslører lekkasje. Gjør det samme på lokket til lufttørkeren som er montert på kompressor. Det er ikke uvanlig med sprekk mellom de to koblingene på lokket. Kompressoren kan også være slitt slik at den ikke bygger nok trykk raskt nok. Det er ikke uvanlig at lekk lufttank fører til slitt kompressor om lufttanken ikke skiftes i tide.
 13. Skogsvei

  Ustabile bremser

  Kan det væe intern lekkasje i master? Synker bemsepedalen helt ned til gulvet dersom du trykker den sakte ned?
 14. Skogsvei

  Motorras?!?!?

  Det kan være Havoline XLC (+B) som har vært anbefalt i noen handbøker fra LR.
 15. Jeg vil si det er forskjell på å ha 10 % veilengdeforskjell mellom foraksel og bakaksel ved parkering som foregår i lave hastigheter og begrenset tidsrom, og 0,64 % veilengdeforskjell i timesvis i høye hastigheter. I dimensjonen vi snakker om her, utgjør 0,64 % forskjell i hjulomkrets (og hjuldiameter) 2,25 mm i mønsterdybde med samme dimmensjon på alle dekk. Det høres ikke så mye ut, men jeg har ingen formening om dette er akseptabelt fra bilprodusentens side. For min bil anbefaler Land Rover lavere dekktrykk foran enn bak, selv uten last i bilen. Jeg vil tro at bilen da er tyngre foran enn bak, slik at den effektive hjulomkretsen er mindre foran. Hvor mye dette utgjør er ukjent.
×