Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

Skogsvei

Medlemmer
 • Innholdsteller

  96
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Skogsvei

 • Rang
  Aktiv Medlem

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sør

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Lillesand

Nylige profilbesøk

289 profilvisninger
 1. Skogsvei

  Spørsmål om feilsøkning luftlekkasje D3

  Ja, fjerning av denne sikringen setter styringen av luftfjæringsystemet ut av funksjon slik at ingen av ventilene i systemet vil åpne, og kompressoren vil ikke starte.
 2. Skogsvei

  D4 kjølesløyfe (water outlet) SDV6

  Er ikke denne delen i hovedsak laget av plast? I så fall er det neppe korrosjon av delen som er problemet, men kanskje at plasten blir sprø av tidens tann og høy temperatur (i forhold til det plasten tåler, men som er normal arbeidstemperatur for motoren).
 3. Skogsvei

  Bytte av motor før import

  En må skille mellom bevaringsverdig og veteran (> 30 år).
 4. Skogsvei

  LR D3 06 mod AC problemer.

  Må man ikke bruke UV-lys for å se sporingsmiddel som har lekket ut av systemet? Eller finnes det sporingmiddel man kan se i synlig lys?
 5. Skogsvei

  Rengjøring nye bremseskiver

  Det er ikke alle bremseskiver som det er nødvendig å rengjøre før bruk, men da vil det fremgå av dokumentasjonen som følger med. Ett eksempel er Britpart XS bremseskiver, se https://www.britpart.com/all-parts/sdb000646g/
 6. Skogsvei

  P38 med parykk i eksosen

  Har du kjørt på fortauet? Fra spøk til alvor, dette kan vel ikke ha gått gjennom motoren, så noen må ha dyttet parykken inn i eksosrøret.
 7. Skogsvei

  Klimaproblemer D4

  Det kan være så enkelt som at G til slutt i delenummeret skal være originaldel (genuine part).
 8. Skogsvei

  Bremsebånd, EPB skriker

  Tydeligvis forskjellige erfaringer med bedding inn prosedyen. Jeg brukte den etter å ha skiftet til nye skiver/tromler bak. Første bremsing i fart med parkeringbremsen var den nesten uten virkning, men for hver gang ble virkningen betydelig bedre. Jeg gav meg når parkeringsbremsen låste hjulene i fart. Jeg må legge til at jeg monterte skiver/tromler med korrosjonshindrende belegg, og jeg antar det var dette belegget som måtte slites av før parkeringsbremsen fikk full virkning.
 9. Kan være lekk lufttank pga. rust, noe som ikke er uventet dersom lufttanken aldri har blitt skiftet. Sprut såpevann på tanken med motor i gang. Såpebobler avslører lekkasje. Gjør det samme på lokket til lufttørkeren som er montert på kompressor. Det er ikke uvanlig med sprekk mellom de to koblingene på lokket. Kompressoren kan også være slitt slik at den ikke bygger nok trykk raskt nok. Det er ikke uvanlig at lekk lufttank fører til slitt kompressor om lufttanken ikke skiftes i tide.
 10. Skogsvei

  Ustabile bremser

  Kan det væe intern lekkasje i master? Synker bemsepedalen helt ned til gulvet dersom du trykker den sakte ned?
 11. Skogsvei

  Motorras?!?!?

  Det kan være Havoline XLC (+B) som har vært anbefalt i noen handbøker fra LR.
 12. Jeg vil si det er forskjell på å ha 10 % veilengdeforskjell mellom foraksel og bakaksel ved parkering som foregår i lave hastigheter og begrenset tidsrom, og 0,64 % veilengdeforskjell i timesvis i høye hastigheter. I dimensjonen vi snakker om her, utgjør 0,64 % forskjell i hjulomkrets (og hjuldiameter) 2,25 mm i mønsterdybde med samme dimmensjon på alle dekk. Det høres ikke så mye ut, men jeg har ingen formening om dette er akseptabelt fra bilprodusentens side. For min bil anbefaler Land Rover lavere dekktrykk foran enn bak, selv uten last i bilen. Jeg vil tro at bilen da er tyngre foran enn bak, slik at den effektive hjulomkretsen er mindre foran. Hvor mye dette utgjør er ukjent.
 13. Skogsvei

  D3 turbilen

  Småstein fra forhjulet foran tanken legger seg mellom tanken og ramma ovenfra og gnisser hull i lakken både på tanken og ramma.
 14. Skogsvei

  Glow control unit RRS 2006

  Etter hva jeg forstår er glødepluggmodulen en del av motorstyringsmodulen, og den kan ikke skiftes separat. Motorstyringsmodulen er plassert på torpedoveggen, bak batteriet og transmisjonsstyringsmodulen. Dette gjelder både 2,7 l TDV6 og 3,6 l TDV8. Det er mulig at motorstyringsmodulen må programmeres om den skiftes.
 15. Skogsvei

  Disco 3 ble akkutt syk

  Hvis det er bremserørsfestene i plast du mener (ANR1864), gikk mange av dem i oppløsning da bremserøret skulle fjernes fra festet. En årsak er at ståltappen som går gjennom midten av bremserørsfestet, og som fester det til karosseriet, ruster. Med rust tar ståltappen større plass og sprenger i stykker festet. En annen årsak kan være at plasten i festet blir sprøere med årene og miljøet det utsettes for. Jeg reparerte mine ødelagte fester med glassfibertape og sort elektrikertape over der igjen. Nå ligger det nye fester klare til montering ved anledning.
×