Jump to content
LRforum

munken

Members
 • Content Count

  159
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About munken

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

438 profile views
 1. Det ble det kjøp. Salgstedet gikk over bilen en gang til – fant ingenting – vibrasjonene på prøvekjøringen har ikke vist seg igjen. (Har kjørt ca. 40 mil etter overtagelse onsdag). Så vidt jeg kan se er den tilnærmet strøken (bortsett fra ett skiltlys, den vanlige sprekken i setetrekket på siden av førersetet og 3,5mm AUX-porten virker heller ikke (kjipt), men DAB med inngang og BT er i kjømda, verkstedet må bare få den på lager først). Så her er det (foreløpig) bare fryd og gammen. Utstyrsmessig er den bokstavløs (ingen HSE eller Sport) og det passer meg ypperlig – ingen takluker som lekker eller utdaterte navigasjoner som kan kjøre meg bort (jeg vet jo stort sett hvor jeg skal). "Ven, vakker, grå og forhåpentligvis til å stole på." Ingen planer om noen oppgraderinger foreløpig, bortsett fra noen gummimatter og en takboks siden lasterommet er mindre enn mitt tidligere bagasjerom. Finn er vel min venn her. Takk for alle svar. – Selv om det kanskje ikke var riktige fjerndiagnoser, var det heller ingen varseltrekanter som stoppet valget.
 2. Etter å tenkt meg litt om har jeg en "teori" om hva vibrasjonen kunne vært. Siden bilen hadde stått en stund og jeg nettopp hadde kjørt på en grusvei og fiklet med terreng-modusene - kan det være at det rett og slett var litt tregt for bilen og komme ut av firehjulsdrift igjen? Det skjedde ikke da jeg gjorde samme operasjon (samme grusvei) på veien tilbake. Eller er ikke det en "ting"? Som dere skjønner vil jeg gjerne at dette ikke skal være noe og det skal bli "ny" FL2.
 3. Takk for svar, glemte å nevne: Splitter nye skiver og klosser.
 4. Hei alle sammen Lenge siden jeg har vært inne nå, men vurderer å bytte ut menneskebilen i en ti år gammel FL2 (Nærmere 200 000 enn 100 000). Har vært og sett på en som var veldig fin. Tilnærmet strøkent karosseri, (litt overflaterust på bakre hjulbuer og på skjoldet inn mot motorrommet), interiøret var bra, bortsett fra den sprekken på siden av setet, alle servicer fulgt og kjøreopplevelsen var tight og fin. Og prisen noe jeg kan godta. Dette er min første diesel og jeg vet ikke helt hvordan dette skal være. Motor gikk godt og den var kjappere i pådraget enn jeg hadde forventet. Opplevde girkassen som litt kort i første og annet og girene “klikket” mer på plass enn i min 20 år gamle Saab 95 – men dette tror jeg er slik det skal være. Vindstøy var også en greie, men “stor bil og takrails” forklarer dette. Ikke noe ubehagelig, men litt annerledes. (Mine tidligere LR, har bare vært Classicer med automat – og vindstøy.) Men under min halvtime lange prøvetur så hadde jeg på et tidspunkt en vibrasjon i hele bilen. (Slik at du kunne se solskjermen stå å dirre.) Dette skjedde relativt tidlig i turen, og varte i et minutt eller to - noe etter at jeg hadde vært innom en grusvei og skrudd litt på kjøreprogrammet for å teste de forskjellige innstillingene. Ingen ulyder eller annet jeg kunne høre/føle. Jeg forsøkte å gjenskape dette med forskjellige turtall og gir på resten av turen, men det kom ikke tilbake. “Gutta på verkstedet” foreslo at dette kunne være urunde dekk siden bilen hadde stått en stund eller slitne motorfester og de skulle ta en titt til. Jeg gikk selvfølgelig på nettet da jeg kom hjem – men det er jo litt som å finne en liten kul på benet og så begynne å søke. Man blir jo paranoid. Er det noen klarhodede kunnskapsrike personer her som har noen tanker? Jeg er egentlig litt klar for denne og selger (virker seriøse) var åpen for en slags avtale med forbehold om at vibrasjonen ikke var noe alvorlig. Skal, skal ikke?
 5. Veldig morsomt å se «gamlebilen» bli ny. Noen dager angrer jeg på at jeg solgte andre dager, som nå, da jeg ser hva det blir, ikke i det hele tatt. Lykke til videre.
 6. Solgt… tinget bort, eller hva det nå heter.
 7. flotte fine fjonge bilen med nye felger? (Gikk ikke bare med f'er) Relativt pene med dårlig gummi - stått ute noen år. Hentes Oslo sentrum mot et par kartonger rødvin? Bilder:
 8. Det virket slik, og det betyr faktisk litt… med mer kunnskap, tid og vilje enn jeg har, tror jeg den kan gjenoppstå til en virkelig fin bil.
 9. Bilen ble hentet av en hyggelig kar som kom med toget i ens ærend fra midt-norge - kjøpt usett over telefon og kjørt nordover samme dag. Det var litt vemodig å se den forsvinne nedover gaten med fremmede hender på rattet. Men lever godt med tanken om at den har kommet til et sveisekyndig hjem og kan leve noen år til. …så da er det bare å vente på at LR-viruset blusser opp igjen og koster meg mer tid og penger. Kanskje en seriebil neste gang, noen som har en 88 til overs? Men nå ligger det fire helt greie felger til RRC i kjelleren, med dårlig gummi (10 år gamle avpiggede vinterdekk) som kan hentes av noen som har bruk for dem (…jeg er glad i rødvin).
 10. Nå har ikke jeg overskudd til å holde den lenger, litt på grunn av sykdom… etter en visitt hos Sandmo fikk jeg beskjed om at denne ikke kom til å gå gjennom neste EU pga. rust, men de syntes fortsatt den var fin. Så ny eier med sveiseapparat søkes. Ligger nå ute på Finn. FINN-kode: 60664545 Nesten så jeg har lyst til å si beklager til alle sammen her inne - skulle ha passet bedre på.
 11. …siden det sikkert er en del middelaldrende «guttonger» her inne - slike som meg selv. Tenkte jeg og tipse om at nå får man PC-spillet «Off-Road Drive» på Bundle Stars for «Topundfemti». (Det er inkudert i pakken «Planes, Trains & Automobiles» med ni forskjellige PC-spill.) Spillet ser ikke så gæli ut og det er 25 kroner… - kun for nedlasting og krever «Steam». (…men beklagligvis ingen Land Rovere så vidt jeg kunne se - muligens ingen lisensierte merker) Sånn bare for å ødelegge for folk nå midt i julestria. Lenken: http://www.bundlestars.com
 12. Den er god - om ikke bilen har stått istykker siden sist jeg startet den, så stiller jeg.
 13. Det hadde vært gøy, sikkert flere som hiver seg på om det avtales en tid og et sted… Spørsmålet om møteplassen skal være «praktisk» (bensinstasjonen i Lørenskrysset) eller «Spektakulært» - (Midt på Rådhusplassen)... PS - går noen av avstikkerne om Kjøvangen?
×
×
 • Create New...