Gå til innhold

Vespa72

Medlemmer
  • Innlegg

    53
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sandnes

Previous Fields

  • Location / Bosted
    Sandnes

Nylige profilbesøk

1 233 profilvisninger

Vespa72 sine prestasjoner

Aktiv Medlem

Aktiv Medlem (3/7)

  1. Hei, holder på å bytte lagre på knokelhusene men oppdaget at jeg ikke har dyp nok 50-52mm kopp for å skru av mutter til akslingen. Noen i nærheten av Sandnes som har en slik til låns? Vil helst ikke bruke hammer og meisel hvis jeg ikke må.
  2. Fant løsningen, bytta tilbake til den gamle hovedlysbryteren, da virket alt som det skal.. Bytta den til ny samtidig som ny blink, horn, fjernlysbryter (som da var defekt). Viste seg at det var noe feil på den nye hovedlysbryteren :-( Lærdom av dette er å bytte en bryter om gangen, test så om ting fungerer før du tar neste. Ville ha spart meg for mye feilsøking. I tillegg var det mye irr på et par av kontaktene til hovedlysreleet. Om dette har bidratt til lysproblemer vet jeg ikke, men det hjelper i hvertfall ikke. Så om andre opplever lysproblemer kan det være verdt å sjekke.
  3. Hei Har sjekket og prøvd det meste av råd fra div forum uten å komme nærmere en løsning. Har kun nærlys på bilen, både når hovedlysbryteren står i bakre og framre stilling. Har heller ikke lys i instrumentpanelet. Når bryteren står i midtstilling fungerer parklys og lyset i instrumentpanelet. Bryteren med blink, horn og fjernlys - Alt fungerer fint bortsett fra fjernlys. Når denne skyves fram til fjernlys har jeg fortsatt nærlys. Det er montert led hovedlys på bilen. Har gjort følgende: Montert nytt kabelsett fra Biltema - art. nr 42-603 Sjekket alle sikringer Byttet hovedlysrele (gult rele nr 4 foran girstanga) Både hovedlysbryter og bryteren med blink, horn og fjernlys er nye Har lest endel om et rosa dim/dip rele som skal være bak instrumentpanelet. Dette finner jeg ikke på min bil. Da jeg hadde instrumentpanelet ute fant jeg ut at det kom en kraftig skurrelyd fra et rele/kobling der ledningene fra lysbrytere "samles". Noen forslag til løsning?
  4. Når bilen har stått over natta eller lenger tid må jeg prøve å starte 3-5 ganger før den fyrer opp. Når den først har startet går det greit resten av dagen. Det kan virke som den mister trykk eller noe sånt, ett eller annet sted når den står. Har googlet og søkt litt rundt. Har kommet over aktuelle tema som injektorer, dieselpumpe, høytrykkspumpe...... Noen som har været borti lignende problem og kan komme med noen gode råd. Vil gjerne begynne å fikse der feilen mest sannsynlig er.
  5. Det er hendelen for blink, horn og fjern/nærlys ja. Har prøvd å søke her, men skal lete videre.
  6. Hei Frontlyktene på bilen er byttet til led av forrige eier. Problemet nå er at langlysene ikke virker, kun nærlys. Selve bryteren ved rattet er ny. Når jeg drar bryteren mot meg (lyshorn) kommer langlyset på, men når den skyves fram er det kun nærlys. Holder jeg bryteren i midtstilling er både lang og nærlys på. Det ser ut til at ledlampene er koblet direkte på originalkontakten. Om noe er gjort eller endret ut over dette vet jeg ikke. Tenkte jeg ville spørre her før jeg begynner å gå opp ledningene fra lampa og bakover. Hva kan årsaken til nevnte problem være?
  7. En liten oppdatering, kan jo være nyttig for andre med samme problem. Etter at jeg rengjorde kontaktene på releet til dieselpumpen har bilen fungert uten problemer, ingen startproblemer. Har kjørt 50 mil i dag med flere stopp underveis.
  8. Ble gjort da den ikke startet, uten noen effekt. Men har rengjort kontaktene på releet som foreslått over. Ene kontakten hadde sorte avleiringer (irr?). Er nå rengjort så får se om det løste problemet.
  9. Skal sjekke det neste gang den ikke vil starte. Fikk start igjen nå. Når den først har startet en gang er alt OK en stund. Når bilen går er det ikke noen problemer. Veien videre blir uten ferger, just in case. Takk for tipset :-)
  10. Hei Står nå i Nordfjordeid (ferietur) Defenderen vil ikke starte. Normalt ved oppstart går en pumpe og glødelyset kommer på. Dette skjer ikke nå. Har opplevd problemet noen ganger de siste dagene. Ser ut til at problemet er størst ved varm motor. Når bilen har stått I ro en tid starter den greit. Noen forslag til hva som kan være feil og hvordan det fikses? Startmotoren fungerer fint og nok strøm på batteri.
  11. Er nok originalt, er på jakt etter gode råd på hva jeg bør bytte til.
  12. Bilen er ombygd fra original soft-top (grønne skilt) til hardtop med 2 bakseter. Med passasjerer bak "bunner" demperene bak f.eks. i fartsdumper.Vet ikke om de originale demperne er underdimensjonert i forhold til den den økte vekten? Vil gjerne ha tips på gode dempere å oppgradere bilen med, original høyde.
×
×
  • Opprett ny...