Gå til innhold

jornkj

Medlemmer
  • Innlegg

    163
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av jornkj

  1. Hei, har du forgasseren fortsatt? Denne er vel til en 2 eller tidlig 2a?
  2. jornkj

    Radiator til 2A

    Er ute etter en original radiator til 1966 2A, 2.25 bensin. Det er vel samme radiator frem til 1970/71 mulig også på series 3 fra 71. Bør helst være hel og uten lekkasjer, men alt av interesse.
  3. jornkj

    Rammerust

    Stemmer, det var på Slitu Karosseriverksted. De gjorde en god jobb, som gjør at bilen fortsatt har hel ramme etter 21 år.
  4. jornkj

    Rammerust

    Jeg hadde samme type problem på min D2. Ikke problem for godkjennelse, men det ble påpekt ved EU. Begynnende rust på bakre rammevanger. Sandblåst ramme, sveising på begge sider bak og rustbehandling med Mercasol. Resultatet ble veldig bra. Kostet litt, men verdt det hvis bilen ellers er bra. Tror du kan avtale å bli kjørt til togstasjon når du leverer og at du blir hentet på stasjon når bilen er ferdig. Slitu er ikke akkurat sentralt, men de er flinke der.
  5. Nyttig info! Hadde du vanlig DAB i din bil før du byttet til denne? Eller er det enklere hvis det er en vanlig DAB-modul i bilen fra før?
  6. Jeg har dette på min D4. Bruker dette svært lite faktisk, men jeg heller ikke så mye ute i terrenget med bilen. Det kan være til hjelp hvis du er alene i bilen og det er svært trangt der du kjører. Det hender jeg bruker det hvis jeg kjører med henger og litt spesielt lass slik at jeg kan kjøre med ryggekamera på og evt. zoome for å se at alt er ok. Men det kan du kanskje med vanlig ryggekamera også?
  7. Dette ordnet seg ved at pakken ble sendt via posten. Case closed
  8. Har en liten pakke som skal fra Kristiansund til Oslo (Ski) Ingen hast, men si fra hvis du har planer om en tur på denne strekningen.
  9. Skulle gjerne hatt nedove ret originalt takstativ til en seriebil. Takstativet ligger på en gård ved Heggenes sentrum i Valdres. Takknemlig hvis noen har mulighet til å ta det med mot betaling.
  10. Det kan være et ikke ukjent fenomen/problem for denne motoren som er løsbart uten for store kostnader. Se teknisk bulletin her. Min har noe av det samme, men det forekommer sjelden og kun hvis jeg har cruiset lenge i samme hastighet på motorvei og feks ved kødannelse må bremse ned, for så å gi på igjen. Da kan det komme en sky av hvit/grå røyk fra eksosen. Iflg verkstedet er nok dette årsaken: "Trolig kommer dette fra mengde biodiesel vi kjører med her i Norge. Det gir en del slagg stoffer ved forbrenning, sot. Kjører man derfor lenge på jevnt turtall, frigjøres disse når man tråkker på litt. Det vil kunne gi en del sot / røk fra eksos."
  11. Bra! Da sender jeg deg pm med adressen, og du sender mobilnummeret i retur.
  12. Tja, det er vel rimeligere å få den sendt. Jeg holder til på Langhus, men kjører mye mellom Strømstad og Langhus. Du er på andre siden av fjorden. Hvis jeg vippser deg kan vi kanskje avtale overlevering senere?
  13. Kjøper gjerne, hvis den fortsatt er usolgt. Den er forresten til høyre dør,
  14. Hei, Har du solgt dette? Mvh, Jørn Kjosbakken
  15. Sikkert greit å velge et annet sted, men her hadde jeg gjort rent og forberedt og det er jo der det sitter originalt. Og denne ramma skal ikke ruste noe i mitt eie
  16. Da har Discoveryen fått banka inn nytt rammenummer. Hyggelig kontrollør på Drøbak Trafikkstasjon fikk det på plass. Da er bilen EU-godkjent for 2 nye år. Forøvrig var eneste mangel på EU usynlig rammenummer, så det ble bare en hyggelig bagatell dette. Rammenummer og etterkontroll var også kostnadsfritt. Vil anbefale alle med D2 å sjekke at rammenummeret er synlig og ellers sørge for at det blir banket inn på nytt før det forsvinner helt. Kan risikere at bilen blir avskiltet hvis dette ikke er synlig på en ute-kontroll. Ellers fortalte kontrolløren at hun har kjørt 1963 Serie 2A 109" tidligere og at faren hadde hatt flere Land Rovere. Kan anbefale Drøbak etter besøket i dag! IMG_0378.m4v
  17. Jeg må også vise min D2 for ID-kontroll. Drøbak i morgen kl. 12.00. Rammen ble sandblåst og sprøytet hos Slitu Karosseriverksted. De gjorde en veldig bra jobb, men chassisnummeret forsvant. Har klargjort slik at kontrolløren kan få inn rammenummeret uten å bli møkkete på fingrene. Illustrasjonen fra manualen viser hvor rammenummeret skal være preget inn. Bak dieselfilteret som er nevnt av andre i tråden.
  18. Jeg kan være interessert. Har D2 og D4. Hva er kosten for å få begge modellene inn på denne Nanocommen?
  19. Jeg har vært borti det samme flere ganger, men har da ikke trengt å bruke noen EKA-kode for å låse opp bilen. Sjekk at du har nye batterier i nøkkelen, slik at du er sikker på at fjernstyringa virker. (CR2032 - kjøpes feks hos Clas Ohlson) Hvis bilen har stått ubrukt en stund, og knappene på nøkkelen ikke fungerer, må jeg gjøre følgende: - Hvis knappen på nøkkelen ikke låser opp bilen, så bruk nøkkelen til å låse opp låsen. Ikke åpne døren, for da går alarmen og bilen kan ikke startes! - Bruk låseknappen på nøkkelen til å låse igjen bilen. - Bruk lås opp-knappen på nøkkelen til å låse bilen opp igjen. Tror alarmlampen blinker raskt etter denne prosedyren, men min bil er fullt operativ med nøkkelen etter dette. Neste gang bilen låses igjen og opp med knappene på nøkkelen er alarmlampa og alarmen tilbake til normalen. Håper det kan være så enkelt for deg også.
  20. Ikke XD-registrert, men dette skal være en E-verksbil som har gått i Valdres/Vest-Jotunheimen hele sitt liv. Registrert på siste eier i 1975. Kommer med mer info når eierskapet er mer formalisert. Kan legge ut flere bilder hvis bilen blir akseptert som medlem i denne gruppa.
  21. Filmen oppsummerer alt hva Land Rover handler om og betyr for meg og sikkert alle andre på forumet. Adventure Journal (Oppdatert feil link)
  22. Flott. Trenger nok dette verktøyet etter hvert.
  23. Takk for svar! Jeg har ikke hatt mulighet til å vært innom forumet på en ukes tid. Jeg dro til Bilbutikk1 i Sarpsborg. De fikset det for 825 kr. inkl mva. Helt greit. Måtte kjøre med den gamle boksen tilkoplet for å få bilen til å gå. Er usikker på om det er mulig å få gjort dette med Idtool. Hvor er det best å kjøpe idTool?
×
×
  • Opprett ny...