Jump to content
LRforum

Tore Kjernmoen

LRF Society
 • Content Count

  16,302
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tore Kjernmoen

 1. @Adventure Ja, det kan den sikkert men da må du sende forespørsel til Admin.
 2. Ikke la deg lure av kvalitetsfølelse kontra ekte kvalitet. Noen bilmerker spiller på at de er "Premium" men har akkurat de samme dårlige komponenter som alle andre.
 3. Ok, Bilen har altså ikke gått særlig langt, men siden kompressor allerede er byttet tyder det på at noe annet også var eller er feil. Kompressorer bør holde lenger om alt er i orden men slites fort om det er lekkasjer. Mange tror feilen er ordnet med ny kompressor, men man har bare kamuflert symptomene. Jeg kjenner ikke til noen hjelperessurser i Vestlandet. Noen tips på hva du kan gjøre som om de ikke retter feilen i alle fall vil være preventivt vedlikehold og dermed ikke bortkastet. Sjekk luftlinjene med såpevann og sjekk også kablingen til høydesensorene. Overhale venti
 4. Det er vanskelig å si noe ut fra beskrivelsen din. Den sier bare at du ikke synes oppførselen er normal - og det kan du ha rett i, men... At bilen stiger ved kjøring kan skyldes intern lekkasje i ventilblokka. Normalt ville dog dette bli oppdaget og bilen igjen senke seg til normal høyde uten at du vil merke det. Ser du på indikatoren inne i bilen at den går opp til høy stilling? Ved parkering på ujevnt underlag er det normalt at bilen justerer fjærene ved å slippe ut litt luft for å få bilen i jevn høyde. Ikke nødvendigvis vannrett men parallelt med bakken. Dette kan opple
 5. Det burde ikke være noe større problem. Mange fargehandlere blander billakk selv. Både spray og på boks. Koden du allerede har skulle være nok til at de finner blandingsforholdet.
 6. Om det ikke er subwoofer i bagasjerommet er det nok heller ikke forsterkere i dørene. Forstekerne i dørene er mere boostere da de ikke drives av linjenivå men fra høyttalerutgangene. En litt kraftig spille gir altfor høyt nivå inn til disse boosterne. Jeg regner med at det er
 7. Siden jeg heller ikke har funnet noe helt konkret skal jeg skyte litt fra hofta. Også kalt gjetting... Det ser ikke ut til å være noen lovpålagte regler for varsling internt i et sameie. Men sameiet kan ha regler om dette i sine vedtekter. Om derimot en (ekstern) nabo skal gjøre byggearbeider skal nabovarsel sendes til sameiets styre. Ikke hver enkelt andelseier. Da er det opp til styret / vedtektene hvordan saken håndteres. Men jeg vil tro at det skulle være mulig å få svar ved henvendelse til styret.
 8. Det kan være så enkelt som at mutteren på toppen av demperen er løs. Det kan lett skje om det er byttet kun luftbelgen tidligere. (Selvopplevd på en Auda)
 9. Heldigvis ikke ser det ut til. Vi tåler å miste en BMW men ikke en medforumist. Ingen egentlig... God bedring Ragnar.
 10. Klasse B og Kode 96 er fremdeles tilgjengelig: https://www.vegvesen.no/forerkort/ta-forerkort/veien-til-førerkortet Hva du behøver avhenger av hvor tungt du skal trekke. Kurset for Kode 96 er det samme som for E. Forskjellen er kun et BE krever oppkjøring. Bruk tilhengerkalkulatoren.
 11. Det går vel å kjøpe ett webhotell til og bruke til opplasting. (LRforumUpload2.com) Men klarer IPB å håndtere ny path for opplasting uten å miste pathen til de gamle bildene?
 12. Dette ser unektelig ut som en 94-98 (-YA) radiator og ikke 99-01 (XA-). Jeg ville (også) valgt en helsveiset aluminium radiator fremfor en med topp og bunn i plast. Jeg regner med at motorrommet ser slik ut siden du har en 99MY.
 13. Admin jobber med saken, men foreløpig er årsaken til problemet ukjent. Håper på å ha det fikset i løpet av helgen.
 14. Admin jobber med saken, men foreløpig er årsaken til problemet ukjent. Håper på å ha det fikset i løpet av helgen. !!! Bruk tråden under Tilbakemeldinger for å poste svar. !!!
 15. Ja, det har vært noen situasjoner som har vært krevende. Disse ligger nå langt tilbake i tid og har nok ikke så mye å gjøre med dagens situasjon. Det er andre faktorer som familie, jobb, bilpark og andre interesser som spiller inn. Enda bra at Steinar fremdeles holder koken.
 16. Tumulter? Ikke mellom oss tre som drev forumet i alle fall. Jeg ble bare lei av (moderereing og drift utenom programvareoppdatering) stort sett alene og hoppet av etter rundt 15 års tjeneste. Siden brukerne her på forumet er ryddige fungerer det i grunn veldig fint uten moderatorer. Det er stort sett kun litt feilpostinger som burde vært flyttet fra tid til annen. Men en litt mer aktiv Admin hadde ikke gjort noe... Ang. det å drive en web-side eller et forum. Det krever langsiktighet. Jeg har sett nok av tilfeller der noen kommer inn "for å rydde opp". Det gjøres ofte store
 17. Ok, jeg så på billisten i signaturen din...
 18. QuadLock er vel bare betegnelsen på en connector. Google søk gir masse resultater... Beholder du noe av original funksjonene som Terrain Responce, Aux heater osv. med denne enheten?
 19. Det er vel et krav om at delen skal "tilsvare original del". Hva nå det nå egentlig vil innebære. Jeg tror jeg ville spurt SVV før jeg kjøpte dyre dempere.
 20. To spørsmål: Hva gjør vi med de eksisterende trådene som ligger blandet? Hva gjør vi med tråder som vil gjelde flere modeller. Forumet har nøkkelord (tags) trådstarter kan bruke for å kategorisere tråden basert på innhold. Ved bruk av tags kan en tråd være gyldig både for RRC og D1 for eksempel. Eller både for P38 og DII. Både Dicovery Sport og Range Rover Evoque. Eller et Diesel motorproblem som kan gjelde både Dicovery 3, 4, 5 og diverse Range Rovere. Da blir det kanskje TDV6 - og SDV6. Eller bare TDV6. Det er ikke så lett dette. Å dele inn i underfora kan gjøre e
 21. Budskapet i videoen nedenfor er at ikke alle bunnpanner tømmes fullstendig via tappepluggen. En oljesuger vil, om den treffer et lavere punkt, kunne trekke ut mer olje enn hva som kan tømmes via tappepluggen. Denne videoen vil vise at det er en del olje igjen i bunnpannen etter å ha brukt en oljesuger. På biler som ikke tømmes fullstendig via tappepluggen kan en ekstraktor tømme bedre - om den treffer laveste punktet - eler lavere enn tappepluggen. Altså vil det variere fra bil til bil. Jeg tror ikke at å bruke tappepluggen er vesent
 22. Sjekk røret til peilepinnen. Røret kan vær bøyd slik at det kommer i kontakt med veivakslen. Skru ut skruen, trekk ut røret og sjekk slitasjemerke. Selvopplevd og ikke uvanlig i følge IsbjOrn.
 23. Ser ut som om Mobiletron vr-vw010 koster rundt 12£. Den er ikke temperaturkompensert men om den har justerbar ladespenning kan man oppnå noe forbedret lading. Bygger man om en generator til en temperaturkompensert regulator som føler temperaturen på batteriet må (bør) man også bytte den originale interne regulatoren hvor børstene sitter. Selve regulatoren kobles dog ut og erstattes av den nye. Dette er vesetlig mer kostbart men også optimalt mht. ytelse.
×
×
 • Create New...