Jump to content
LRforum

Tore Kjernmoen

LRF Society
 • Content Count

  16,324
 • Joined

 • Last visited

About Tore Kjernmoen

 • Rank
  ................

Contact Methods

 • AIM
  -
 • MSN
  -
 • Yahoo
  -

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Ringerike
 • Interests
  -

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Ringerike

Recent Profile Visitors

6,683 profile views
 1. Det er utrolig bra og hyggelig at dere holder liv i dette treffet. Selv håper jeg at jeg på et tidspunkt kan oppnå ett LR produkt som virker i stedet for to som ikke virker og en retur. Neste år?..
 2. Ikke garasjejekk men kan allikevel være interessant. Løftehøyde 570mm + litt til pga. av adapteren.
 3. Tror du må kontakte biltilsynet for svar på dette. Jeg finner ingenting om flyttegods i kjøretøyforskriften, men regner med at bilen i det miste må tilfredsstille de tekniske kravene som gjaldt der bilen kom fra. Unntak for noen krav rundt lys osv. Det virker som om dette med flyttegods først og fremst handler om avgifter.
 4. Det er mange år siden ELFA hadde butikk i Oslo. Nå ser det ut til å være en postboks på Kolbotn og utlevering hos DHL... Jeg kjøpt noen Step Down Up Buck Converter Moduler på eBay. De konverer opp til 12V og kan også levere 5V. Kommer fra Tyskland etter påsken.
 5. Lukene i taket er for rails. Vil du ikke ha rails er det føtter mot taket og brakett som griper inn i døråpningen som gjelder.
 6. God idè. Jeg tenkte ikke på spolene som en transformator... Takk for innspillet. Utfordringen blir å få tak i 1mm lakkert kobbertråd relativt raskt. Det er ikke mange som selger slikt lenger... Så ser det ut som at problemet kanskje ikke er så stort som jeg fryktet. Spenningen i bilen viste seg å være hele 14,85V. Da er det 10.6V tilgjengelig ved en avstand mellom spolene på 6mm. Det bør være nok til video senderen. Jeg har ikke fått testet hele oppsettet på nytt da 5V spenningsregulatoren ikke er helt samarbeidsvillig...
 7. Jeg prøver å koble opp et bakspeilkamera trådløst. Kameraet skal monteres på glasstaket og det er ingen mulighet å få frem ledninger. Problemet er strøm (spenning) nok til videosenderen som skal ha 12V. Jeg har kjøpt et kit for trådløs lading. 2 spoler med hvert sitt kretskort. Med 2mm avstand mellom spolene er det kun 0,2V spenningstap - fra 12,5V. Men glasset et tykkere og det blir nok enda litt mer avstand avhengig av montering. På testoppstillingen på arbeidsbenken har jeg en 6mm plexiglassplate og to lag med dobbeltsidig tape. Totalt 8-9mm? Da er jeg ned på i underkant
 8. Du ser nok bildene selv men ingen andre ser dem. Slik ser det ut hos meg.
 9. Det der er en litt vanskelig problemstilling. Det handler mye om hva kjøper ønsker seg. Hva kjøper tåler av kosmetiske feil. Å få en kosmetisk stygg bil pen kan være veldig kostbart. De som ønsker seg en strøken bil kjøper nok heller en bil med tekniske feil enn en med kosmetiske feil. Selv om tekniske feil også kan blir dyre nok... Er kjøper ute etter en bruksbil høres bilen veldig grei ut.
 10. Kategorier for hver enkelt modell begynner å bli vanskelig da teknikk deles på tvers av de forskjellige modellene. Velar er vel i all hovedsak lik Range Rover Sport.
 11. Kan gjøres med diagnoseutstyr. Noen påstår at om du først feller dem inn, og så trekker dem ut manuelt, vil de bli stående ute.
 12. En kan alltids ha flaks eller uflaks med bilhandel, men på generell basis skal det ikke være økonomisk lønnsomt å bytte inn en bil med feil. I tilfelle flytter man kostnaden på noen andre.
 13. Strømlekkasje. Stikk på biltema og kjøp en slik: https://www.biltema.no/en-no/car---mc/workshop-equipment/test-instruments/electronic-test-instruments/electrical-circuit-tester-2000023374 Så tester du krets for krets til du finner synderen(e). Defekt stereo er ofte Nokian hands free enheten. Denne bryter det optiske MOST nettverket. Men det er avhengig av årsmodell. Siden du nevner lyktepussere er det mulig din bil ikke har MOST...
 14. Ang. DAB adapteren. Den stilles med appen men du behøver ikke bruke appen senere. Originalradioen vi motta opptil 18 sendinger kontinuerlig og spiller den som er valgt på originalradioen. Akkurat som om det var FM. Jeg vet ikke om noen gode koppholdere.
×
×
 • Create New...