Gå til innhold

Idar Lillebo

Medlemmer
  • Innlegg

    218
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Idar Lillebo

  1. Ja, ikke noe genistrek den peilepinnen der. Trikset kan være å se på vaier rett over røde plastbiter. Disse plastbitene blir jo tilsmussa av olje i det du drar pinnen opp/ned, men selve vaieren er det enkele å følge med på. På bildet ditt ser det nå ut som du har nok olje. Sjekk også oljenivå ca 5min etter at motor er stoppa. Har du skifta filter går detmed noe olje der også ved første oppstart.
  2. + at kontrollørene har blitt mye nøyere i kontrollen nå. Sjekka faktisk inpres på felger nå også da jeg var innom EU før jul. Har 45 mener jeg. Min var vist 47 på disco. Levert originalt med 55 er det vel. Jaggu mye de skal passe på, før var det jo OK bare dekk/felger var innafor hjulbuer...
  3. Hva er spole spenning? Hvis jeg forstår deg rett så kan man utelukke nøkkel på det viset, men ikke starter. Jeg målte 12v i startrele, målte 12v ut av relé, målte 12v inn på starter og 12v ut av «første del» av starter når nøkkel ble «vridd om». Virket ikke som 12v på feit ledning ut av første del av starter og inn på hoved delen av starter gjorde meg noe fornuft. Ble først fart i sakene etter noen små slag på starter. Regner da med at aksling hadde trukket seg litt tilbake via slagene og at det da blir kontakt slik at starter spoler rundt.
  4. Nei, slår ikke inn om starter ikke trekker seg (helt) tilbake, ergo ingen lyd. Har ligget under en disco i sommer med forlenger og hammer og dunket på starter innimellom div oppstarter. Etter noen slag så blir det snur på starter og fyr i v6’en. Hadde akkurat samme symptomer som trådstarter.
  5. Setter en 5’er på at dette er starter trøbbel. Dvs starter trekker seg ikke helt tilbake ved oppstart (noe som gir trøbbel ved neste oppstart). Gamle gode trikset med å «slå på starter» i det den ikke vil dra rundt vil gi deg evt bekreftelse. Tar du av stålplate under motor, parkerer i høy modus lar det seg gjøre å gi starter noen slag med forlenger og hammer. Medfører som regel at starter spretter tilbake til riktig posisjon. husk en bukk el to under bil før du evt kryper under.
  6. Ble en stygg sak dette, bil på bukk for nærmere sjekk. Jaggu sitter ikke tannstanga fast!!! Begge bolter /mutter er løse med kanskje en el to mm. Strammer til, og all slark borte.. Tannstanga var ute for 4 år siden... må ha løsnet de siste ukene... lite mysterium det forsåvidt. Men er vel noe lakk fra oppussing etc som har falmet over tid kanskje, og gitt litt rom for slingring som videre har startet prosessen med å la mutterne løsne gradvis mer...
  7. Bytta nedre del av rattaksel for 4 år siden preventivt, er vel ikke flere kryss.. Trodde ikke det var noe slark i systemet, men funne noe slark i tannstang etter en ny titt nå nettopp... da er det vel å finkjemme nettet for greie alternativ å handle inn? Eller kan tannstang reddes?? Mysterium nok løst dog...;)
  8. Merkelig sak disco’en har kommet opp med nå. Ved kjøring i kurve føles det som om tannstanga plutselig slipper et lite øyeblikk før det kjapt tar seg inn. føles som man mister styringa, før man plutselig og heldigvis igjen har styring. Kun i kurve dette inntreffer. er jo mekanisk dette, Rattaksel/tannstang... hva kan være årsak til slik oppførsel fra disco’en???
  9. Hei, noen som har en slik for salg? ilillebo@msn.com/90null2055to
  10. Det artige er jo at starter nekta funke i bil, tok den ut (grei jobb tross alt syns jeg, og det va koma mek på grusplass på fjellet). I det starter var ute av bil snurra den som bare det. Smalt inn starter og bil starta fint.. neste dag var bilen like dau. Da ble det et par slag på starter, siden har den funka topp. Har snart rulla 600km med både ferge, fjelloverganger og div pit stopp inkl 2tonn på kroken (forbruk 1,42) Men trenger ikke den ekstra spenningen ved hver oppstart (iallfall ikke på ferger), så blir å smette inn en ny startet over ferie.
  11. Tipper priser på deler også her blir overprisa til gangs, har jo rulla over 300’’ denne å, prisene til disse huggerne harmonerer ikke med hva man får tak i av nye deler fra øya er nå min konklusjon.
  12. Jau, har både tvangstyrt relé og bypassa relé. Men ser jo at relé slår inn, har også målt 12v på «starter inn» uten startrele koblet til og 12v både inn og ut med relé /tenning på. Så her er det nok selve starter ja, men fungerer nå igjen. selger du starter a Arild? Send meg evt en pm med prisantydning.
  13. Bilen går, hipp hurra Etter hva jeg kan se leser ikke nanocom av spesielt mye live data... idtool eller hva det heter er nok mye bedre. Men ble nok to feil ut av dette, «sport mode» mangler enda, men bilen går. Banket litt på starter, da kom den. Målte også Ok signal/12v på startrelle og på starter, derav ble det konkludert med starter trøbbel. Er vel en eller annen treghet i starter. Må vel ut på handel;)
  14. Har nanocom, kan prøve lese av ja. Displayet følger (viser det samme som) girspaken (P D N R), men altså ikke S.
  15. Hei Tror der er noe kluss med girspakevelgeren, noen som har en til salgs/utlån? Skal på tur ila helg... Evt bare kretskortet på "braketten"? Blir hjulpen med det også. Startet med at sport mode forsvant, derpå ved to anledninger ikke noe utslag på starter - men ble plutselig OK etter litt nykking på girspakevelger… Nå derimot er den stein dau, starta dog kl 1300... kl 1600 drar ikke starter rundt.. Sport mode funger heller ikke, samme med "snurrehjulet" rett bak girstanga (men husker ikke om dette funger uten at motor går..). Ellers fungerer alt i område girstang...;) Hilsen IdarL 90020552
  16. Denne fortjener jaggu ei oppdatering, bilen kom på veien igjen våren 18;) Fungerer gull!!;) her fra 2019 her nå nylig (Forrige helg) da vogn plutselig ble en aktualitet; med henger på slep i går.
  17. Fjerner man item 2 så kommer hele plasttanken ned, så da blir det god tilgang for å tømme... ville prøvd tvangsstyre matepumpe i tank, og nappe av INN rør på filter og pumpe i beholder.
  18. Lyktene tyder vel på at dette er USA LR4
  19. "Det beste er å få målt og sett om 12v blir borte eller ei på konektoren til ipa" Da tenker du 12V fra tenning? Hvis 12V konstant som forsyner canbus chip faller ut vil jeg tru det er mange feilkoder på trappene. Siden jeg ikke har det kan det være en ide å sjekke om 12V fra Tenning gir stabil forsyning ja? Hvem i Trondheim, evt Norge ,kan se over speedometer mht "dårlig kontakt"?
  20. Lodda du selv eller fant du noen som fixet det for deg?
  21. Sitter nok endel dypere dette problemet, både turtellernål og speedometernål går ned til null i lag med at alt annet blir svart. Ingen andre lysikoner som fungerer heller. fungerte dog fint i 16mil i dag på humpete isveg, men nå i kveld med litt bykjøring ble det »disco», gikk både i svart og ble lyst Flere ganger ila sekunder. Men fungerer nå...;) enda i stuss over at bilen fungerer uten noe som helst pling / feilmelding selv om hele speedometer faller ut tidvis.
  22. Et par ganger har speedometer plutselig blitt svart under kjøring, men kommet tilbake etter kort tid. Ved oppstart nå i kveld kom aldri lys, turteller, speedometernål etc på... unntak når motor stenger av, da glimter det til. alarm diode blinker imidlertid når bil låses. Det litt merkelige og fine er at bilen fungerer selv om speedometer går i svart. må vel ut med speedometer og få noen til å gå over kretskort/loddinger etc (antar dette sitter dypere enn skranglete kontakter på baksiden). Noen med erfaringer knyttet til dette??
  23. Dårlig med 12v via pin 2 her nå... bytta pin 2 over til 8. Hvor fikk du tak i ny kabelsko for å supplere på pin 8? Har mulig noen til overs fra en kontakt på hylla så blir kanskje uansett berga. Dro du ledning til lysbryter til venstre for ratt for å koble mot smog?, eller er den tilgjengelig nærmere? Bilde/«koblingsskjema av kobling mot smog, så jeg slipper lete meg fram hva/hvor man skal koble?
  24. Kan ikke si jeg deler den erfaringen, D4 facelift lyktene gir markert bedre lys enn mine gamle D3 xenon lykter. Men de lyktene var jo noen år når de ble pensjonert. Ikke dermed sagt at D4 har noe 5 stjernes lys den heller, fins nok bedre. PS! Har kjørt med D4 lykter i 2-3 år, bare mangla litt LED power. Tok 30min å fikse akkurat det...;)
×
×
  • Opprett ny...