Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

Idar Lillebo

Medlemmer
 • Innholdsteller

  161
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Nøytral

Om Idar Lillebo

 • Rang
  da Cali

Profile Information

 • Location
  Trondheim

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Trondheim

Nylige profilbesøk

257 profilvisninger
 1. Idar Lillebo

  Ny bil og slakk understell:-)

  Bruker stort sett https://www.island-4x4.co.uk/ Er jevnt over billigst samt grei frakt (noen klager over reklamasjoner, har heldigvis ikke vært nødt til å prøve selv) Bruker også Britcar (brit-car.co.uk) av og til, der har de det meste av deler! men noe dyrere enn island4*4. Bruker denne siden for å finne delenummer: http://new.lrcat.com/#!/12128
 2. Idar Lillebo

  Vibrasjon under pådrag /belastning D3 TDV6

  Husk at Disco kan senke seg når som helst! Ikke ligg under bil uten at bil støttes opp av bukker!!!
 3. Idar Lillebo

  Motorras?!?!?

  Toppdeksel er jo insugsmanifold på tdv6, så kan prøve å fylle opp innsugskanaler når topplokk er av. "snake-camera" også en mulig løsning på innsug når toppdeksel er av. Er ventiler bøyd er de gjerne en god del deformert sideveis slik at det er lett å se. eksos er betydelig mer arbeid...manifoild av er ingen spøk. merkelig at dysene sitter på en del Disco, på min kom de lekende lett av. Hva er det som sitter?, er det mellom dyse (stål) og topp (aluminium) det setter seg?
 4. Idar Lillebo

  Motorras?!?!?

  Er en ventil bøyd vil den ikke lukke "100%". Når en ventil ikke lukker 100% står den noen mm lavere enn en ventil som lukker OK. Får du til å måle avstand fra et fast punkt i toppen eksempelvis til topp ventil kan du få en indikasjon. Dvs, står en eller flere ventiler lavere enn andre er noe gale. PS! Du får huske på å dra rundt veiva og derav kammene slik at hver enkelt ventilene står fri av kamløfter når du måler. PS!! Spm er om du greier se/måle topp ventil under kammer og ventil løfter, for mange mnd siden jeg var oppe med en 2,7 motor til å ta det i farten - men det kan du nå sjekke ut;-)
 5. Idar Lillebo

  Motorras; det er ikke gull alt som glitrer

  Nei, det går uten. Har man tilgang til Løftebukk kan man jo vurdere det, men mener å huske ut i fra tråden til grenness at selv "Polen" bytta motor på din bil uten å løfte av karosseri. Antar Polen har lett tilgang til Løftebukk. Under bilde av min motor på tur inn for en tid siden. Ingen karosseri bolter er løsna. under der igjen bilde av motor på plass. Tar en drøy kveld..
 6. Idar Lillebo

  Motorras; det er ikke gull alt som glitrer

  Slapp av, kjør å kos deg;-) beste medisin er å kutte ut forumlesing! En bekjent med ny Skoda fikk havari etter 15000 kjørte km. En annen bekjent med Mondeo fikk nylig havari (bruker mer olje enn diesel..). trøbbel er det med alle bilermerker/typer, bare se hvor fullpakket det er på alle verksteder rundt om!
 7. Idar Lillebo

  Ustabil Blåtann D3

  Kan du gi en kort beskrivelse av hva du kjøpte og hvordan du bygde inn?
 8. Idar Lillebo

  Motorras?!?!?

  Ha tenkt je å, Veiva tar to runder pr runde kam..legger meg flat;-) nytt gullkorn/påstand kam kan ikke stå ute av timing i forhold til veiv når låsesett er montert i både veiv og kammer! Kam åpner de samme ventilene for hver runde den tar. Ergo spiller det ikke noe rolle hvilken omdreining kam låses til. Det samme skjer for hver 360 omdreining kam snurrer. låse kam 180 grader feil er jo ikke mulig, (da har veiva svingt en hel runde og kam en halv runde), og ergo passer ikke låseverktøy på kammer. Triggerhjul/sensor + kam sensor styrer når dyser skal åpne, så lenge veiv og kam står i TDC blir dette riktig! om kam står på omdreining Nr 1,2,3,4.... spiller ikke noe rolle, veiva gjør det samme uansett hvilken fulle omdreining den tar! Kommentarer til denne påstanden a;-)
 9. Idar Lillebo

  Motorras; det er ikke gull alt som glitrer

  Hmm, dette var langt fra bra. Ble ikke denne motoren bygd opp i Polen i etterkant av at grenness havarerte med brudd påveiv? Ble det puttet inn brukt 3,0 blokk? Reklamasjon ned til Polen mulig, eller er det forlenge siden? Var ute med min motor for en tid siden (vedlikehold), jeg ville starta med å renske fronten for radiatorer. Air con radiator legger du bare over skjermen på høyre side sett forfra med slanger inntakt. Skru av frontdel som huser lykter / gir innfesting til radiator i topp. Skru av luft og vannslanger. Deretter løsne downpipe/eksos samt bolter mellom girkasse og motor i lag med kanskje det mest utfordrende (braketter til crossover). statter må ut for å løsne converter fra svinghjul. Deretter løsne el kabler fra girkasse som er innfestet en eller to plasser på bakside av motor samt løsne kabler fra motor som har kontakter bak batteri. Aircon pumpe må skrus av og kan senkes ned på ramme uten å ta av slanger. dieselslanger, to stk må av ved dieselkjøler/filter. sikkert glemt noe, men derpå løsne motor fra motorfester. For å lettet inn og utløft av motor skrudde jeg av motorfeste braketter fra blokka oxo. overkommelig jobb;-) spesielt når du har gjort det en gang;-)
 10. Idar Lillebo

  Motorras?!?!?

  Hmm, Kamreim forbinder veiv og kam. hvem av kam og veiv har størst og minst reimhjul? Er det ikke naturlig at veiv med minst hjul har færre omdreininger enn kam som har større hjul...? Hvis like store hjul ville omdreininger pr min vært sammenfallende. veiva må ha to runder for å kjøre en komplett syklus, dvs komme gjennom de fire taktene.
 11. Idar Lillebo

  Motorras?!?!?

  Tenker du kanskje 1 runde veiv og 2 runder på kammer (samtlige omdreininger)? Om stempel er på en kompresjonstakt eller utblåstakt spiller ingen rolle så her er vi enig Olav! Når dyser skal åpne finner kamsensor ut av (støttet av triggersensor på veiv), spent på en ting jeg, er det kompresjon på alle sylindre? Er svaret ja må feilsøking gå videre over mot det elektriske.
 12. Idar Lillebo

  Motorras?!?!?

  Skal bare være å løsne dieseltilførsel, derpå to skruer og nappe opp. Spørs hvor mye vann som har fått godgjort seg nedi hullene. Satser på at de kommer rett opp!!;-)
 13. Idar Lillebo

  Motorras?!?!?

  Oljepumpefeste (innfesting av løpehjul til regreim som del av oljepumpe) som ryker har vel ikke noe direkte innvirkning på oljetrykk... Regreim ute av timing er konsekvens, da stopper gjerne motor, skulle den mot formodning fremdeles svive funker nok oljepumpa greit nok..;-)
 14. Idar Lillebo

  Motorras?!?!?

  Kun et hull på svinghjulet hvor låseverktøy passer etter hva jeg har erfart.. prøver man å låse på andre hull vil ikke pinn entre hull i svinghjul. Ellers riktig at hull ikke er rundt. Har ventiler blitt bøyd har du ikke kompresjon, bør være mulig å få testa kompresjon om dyser tas ut. Litt oppfinnsomhet og vips har du et home made tool for å teste. Trenger vel ikke mer enn et tynt rør med gummi plugg i ende som du setter over dysehullet, blir det motstand/løft når du drar rundt motor er ventiler OK, merker du ingenting står ventiler bøyd og åpen.
 15. Idar Lillebo

  Motorras?!?!?

  Kun "preventivt vedlikehold", bilen rulla for egen maskin inn i garasjen:-) Ende opp med å bytte masse;-) Veiv/rådelager, polert/kontrollert veiv, Hona blokk, nye stempel (da jeg ikke fikk tak i nye ringer til org stempel), ny oljepumpe, konverter, crossover eksos, oljekjøler, alt av gummi/pakninger nytt, turbo ny, overhalt/plana topp og kontrollert for tetthet mellom ventiler og ventilsete, bytta vippearmer og ventilløftere, bytta kjede og kjedestrammer på kamaksel... Er "gull kunde" hos Island 4*4, så delekost er ikke avskrekkende (uten å ha regnet alt for mye på det... Artig med mye nytt (tommel opp..)) Hos meg var veivlager betydelig slitt på de i midten. Ventilløftere hold dårlig på olje/virka slappe. Kjedestrammer på kam var slapp i fisken. EGR har lagt et karbonlag av an annen verden helt fra innsug og inn til stempel. Bak stempelringer lå det minst ett mm tykkt lag med hardpakket karbon. På øevsre del av stempel det samme. EGR skal du få billig... Ligger en dau tråd om dette en eller annen plass, datt litt av i oppdateringene i tråden kan du si relativt tidlig i prosjektet (men du ser nok bilder av veivlager etc i tråden) Edit; her er tråden, burde nok vært oppdatert for leeenge siden:-)
×