Gå til innhold

nor303

Medlemmer
  • Innlegg

    85
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av nor303

  1. Hei, kul bil! Kan jeg spørre hvor kjøpte du skvettlapper og stigtrinn? Måtte du modifisere noe for å få det til eller passer det rett på?
  2. Discovery 5 HSE med 7 seter selges fint priset. Lav km 76 tusen. Topp familiebil og fornuftig forbruk. Akkurat byttet til splitters ny motor på garanti. Nye bremseskiver foran og bremseklosser foran og bak. Service i sommer og ny NAF test Finn: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=285173739
  3. For øyeblikket er det faktisk en kurant byttemotor tilgjengelig - motor fra en sport som har gått under 100 tusen. Syns bare prisen verkstedet skulle ha for å gjøre jobben var i overkant høy. Er man kyndig eller kjenner noen kan man gjøre en god deal om man kjøper denne motoren vil jeg tro.
  4. Fremdeles ikke lagt ut på finn. Men jeg tror den går for 200 om noen her inne er lystne på å fikse den. Må selges før jul i tilfelle.
  5. Jeg har også vært strålende fornøyd frem til nå i våres. Har også vært flink med å kjøre hyppige skift av oljer på drivlinjen osv. Jeg endte med motorhavari pga en feil på en dyse. I følge verkstedet er det lite man kan gjøre med det av preventivt vedlikehold og skikkelig uflaks. Jeg vurderer å selge bilen som den står. Man må bytte motor og for et verksted er det rimelig raskt gjort, koster ca 25 tusen. Om du er handy kan du kanskje gjøre alt eller deler av jobben selv. Vurderer å selge den som den står nå siden jeg har altfor liten tid til å fikse den. Er en D4 2012 modell og har gått ca 165 tusen. Kjøpte en 2017 D5 og jeg liker D4 bedre på det fleste områder. D5 2.0L har lavere forbruk og mer moderne elektronikk, ellers syns jeg D4 er vel så bra eller bedre. Si i fra om du er interessert så kan du få et tilbud på bilen som den står nå.
  6. Bra! Har fått tilbud om 200 pund i frakt. Syns ikke det var så ille...
  7. Fikk et tips i går på et verksted om å bruke Ebay for å finne en byttemotor fra UK, noen som har erfaring med det?
  8. Har snakket med de. Har ventet i 2 måneder nesten på et prisforslag. Det er Bilxtra på Skøyen, de har god peiling på Land Rover. Snakket med Technoclassic også, så har tatt runden med de kjente..
  9. Om noen er interessert på 220 tusen så tror jeg velger å selge den som den står. Vil legge den ut på finn etterhvert, men prøver her først..
  10. Takk for innspill. De jeg tenkte å bruke på skiftet i Polen er 4Land ved Tomek som jeg ser veldig mange med Defender benytter seg av. Tror de vet hva de driver med, men som sagt få garantier utover at de har et godt rykte. Han vil ta motoren fra hverandre og borre opp sylindere osv. og slik jeg forstår det en full overhaling. De i Norge skal få en byttemotor fra utlandet tror jeg, ingen verksteder som jeg normalt har benyttet som klarer å oppdrive noe pt. Snakket med Bilxtra og de sa at de hadde hatt en kunde som hadde ventet i nesten et år på byttemotor nå nylig. Mulig jeg bare får selge den, men det føles litt bittert det og...
  11. Etter at jeg opplevde motorhavari har jeg forsøkt å finne en rimelig løsning for utbedring. Dessverre fins det ikke noe rimelig løsning... Så langt har jeg to alternativer. Bytte i Norge, med byttemotor av ukjent stand. De bytter dysene med overhalte også. Sende bilen til Tomek i Polen, de overhaler motoren og setter inn nye dyser. Begge deler havner på ca 120 tusen. I mellom tiden har jeg kjøpt en D5. Veldig usikker på om jeg skal beholde denne eller selge D4 etter at den er fikset. For annenhåndsverdien sin del, hva ville dere foretrukket. Bytte i Norge med brukt motor og dyser, eller overhalt motor og nye dyser men utført i Polen. Jeg har troen på at Tomek gjør en bra jobb, fått han anbefalt av verkstedet jeg bruker her hjemme. Men hva tror dere menigmann i gata tenker om dette? Er veldig i tvil om hva jeg burde gjøre...
  12. Har en 2012 disco 4 7 seter som har gått ca 165 tusen. Farge sort/sort. Er generelt godt holdt med servicer og oljeskift hyppigere enn anbefalt, men fikk motorhavari pga en dysefeil. Det ene stempelet er gått og det anbefales motorskifte. Anslår at bilen er verdt ca 350 tusen velfungerende. Bilen er lanolin behandlet for 2 år siden og planen var en ny behandling nå i høst. Nye felger og AT dekk i fjor og Nokian pigg på vinterdekkene. Vurderer å sende bilen til Tomek i Polen eller selge den her som et rep objekt. Om noen er interessert så ta gjerne kontakt. Avgjørelsen blir tatt ganske snart pga ferietid.
  13. I og med at jeg akkurat har opplevd havari så har jeg fått følgende tilbakemelding på olje, for jeg lurte også på dette siden bilen akkurat hadde vært på service og byttet olje. Det som er problemet med disse bilene såvidt jeg har forstått er at oljen kommer ikke med en gang når man starter motoren (kald). Hos oss er det kona som bruker bilen mest og hun driver masse med småkjøring hvor bilen ikke rekker å bli varm. Noe som ikke er gunstig for motoren. Derfor vil jeg tro at en olje som er bedre på kulde er viktigere enn en som fungerer bra når temperaturen er høy. Gitt vårt bruksmønster da, som kanskje ikke skiller seg all verden fra mange andres. Nå var det ikke olje som var problemet på mitt havari, men en dyse. Dette kan man visstnok ikke gardere seg mot uansett sier de.
  14. De er stort sett veldig samstemt rundt dette. Sylinderveggen må tas også antakelig (settes bort til spesialister) og hele motoren må gjennomgås. Siden de da er redd for at det rester fra det smeltede stemplet andre steder i motoren. Tror dette er ekstremt arbeidskrevende og dyrt, dermed kjøper de en ny overhalt motor fra UK, sender min tilbake dit og så blir den overhalt der før de selger den igjen til neste uheldige sjel. Tror rett og slett arbeidstimer i Norge er så mye dyrere at det er derfor de sier motorskifte. Har også fått tips om å sende bilen til Tomek i Polen, han fikser min motor. Kostnaden blir kanskje litt billigere, men da kan jeg fått gjort litt andre ting samtidig. Så kanskje bilen holder 10 år til..
  15. Her har det tatt tid og i dag fikk jeg den nedslående beskjeden om at det var motorhavari likevel. De hadde sjekket med å ta ut glødepluggene og funnet ut at det var hull i et stempel forårsaket av en dyse som hadde tatt kvelden. Visstnok ikke noe jeg kunne ha preventivt ha forhindret. Irriterer meg litt at det har tatt så lang tid å finne ut av dette, samt at de ikke så det med kamera når de tok ut dysene... men men nå gjelder det bare å få bilen på veien igjen. Selvfølgelig elendig tidspunkt mtp sommerferie osv. Ser at motorkoden er 306dt, samme som range rover sport, kan jeg også se etter motor derfra? Er visstnok en tilgjengelig med ikke så mange KM så kanskje det kunne vært noe...
  16. Det stemmer nok. Den første diagnosen er tatt hos noen jeg ikke har benyttet før, les dit bilen ble fraktet med NAF. Etterhvert fikk jeg hentet bilen og kjørt den til det verkstedet jeg pleier å bruke. Det er riktig at dysene var ute hos ham. Han har sjekket med kamera og stemplene er hele. Det er heller ikke rådebank eller knekt noe annet. Det var en siste ting han ville sjekke før han konkluderte med at det var dyseskifte som skulle til. Det innebar å ta ut tennpluggene, noe han var litt skeptisk til da de kunne knekke og det ville innebære at han måtte få det borret opp og jeg måtte ha nye. Grunnen til at det ikke er sjekket all verden er at de ikke har hatt tid rett og slett. Prisen for borring og nye tennplugger er så høy at det koster nesten like mye som nye dyser. Vurderer å droppe den siste sjekken og gå for dyseskifte. Det er jo verkstedets hovedteori, men de vil som sagt ikke garantere at bilen blir 100% uten denne siste risikable sjekken. For øvrig riktig at kompetansen er begrenset:) Det eneste jeg er flink på er netthandel og det kan jo komme godt med når det skal bestilles deler fra øya. Takk for alle god råd og tips!
  17. En liten oppdatering, en del ting som tyder på at det ikke er motorhavari likevel... Dessverre har verkstedene fryktelig mye å gjøre om dagen så ting går litt smått, men alt er jo bedre enn motorhavari:) De tror det er dysene, men kan ikke garantere det. Er det noe å spare på å bestille dyser fra øya? Noe man skal varsom med eller det bare å gå for de rimeligste?
  18. Takk for gode råd og oppmuntring. Jeg har sjekket litt rundt og fått en pris på kjøp av en skademotor for 57 tusen. Noe som kanskje ikke hørtes så galt ut. Jeg må innrømme at jeg vil jo nødig kjøpe katta i sekken så lurer på om det er noen som kan ha noe erfaring med Baltnor? Har sjekket litt rundt, men fikk ikke noe referanser fra de jeg kjenner. Det betyr jo ikke at det er noe galt av den grunn. Håper jo virkelig at dette kan være et bra alternativ om motoren må skiftes.
  19. Det er en ting som gnager litt nå, jeg hadde bilen på service for bare en måned siden ca. Hvor det ble byttet oljer. Fikk beskjed om at jeg skulle få en ny olje de hadde god erfaring med... Kan dette ha noe betydning? Virker jo litt påfallende. Regreim ble skiftet for ca 2,5 år siden. Tidligere eier tok det før jeg kjøpte bilen. Jeg mener selv at jeg gjort ganske mye for å holde den i orden. Kjørte full skift av oljer på alt når jeg kjøpte den januar/februar 20, selv om den da ganske nylig hadde vært på service, og så tok jeg en ny runde nå etter jul.
  20. Både Technoclassic og Bilxtra Skøyen var vel ikke super positive til at det gikk ann å reparere ut i fra hva de fikk høre, selvom det var en liten mulighet ut i fra de dataene diagnosen hadde det gitt. Står en liten kommentar i bunn av skjemaet også. Men for å være 100% sikker må man åpne opp og titte. Nå har det dukket opp alternativer på motorbytte som ligger mer i området 80 tusen og da lurer jeg på om hvor mange kroner jeg skal bruke på å feilsøke...
  21. Ja, det var ikke det jeg hadde regnet med at skulle ryke på denne bilen. Men men man må jo bare prøve å rydde opp i det. Fant en her i kveld som selger motorer og har de på lager til en hyggelig pris. Han hadde også tilgang på verksted som gjør jobben betydelig rimeligere enn det jeg har fått skissert av de jeg har benyttet meg av før. Rart ikke de kjente verkstedene får tak i motorer når det tydeligvis er mulig.. Ble nemlig forespeilet bil utpå høsten fra det ene verkstedet. En annen anbefalte å sende bilen til Polen og få det gjort der... Eller kan man regne med nok en overraskelse om man går utenfor de mest anerkjente verkstedene?
  22. Kjørte til Arendal i helgen med henger, på vei hjemover så kom det et klunk i motoren og det begynte å riste/vibrere i bilen. Kjørte inn på siden, fikk en kompis til å hente henger, unger og meg og bilen forsvant med NAF. Ble kjørt til Skien på Autostrada. De har nå rukket å ta en rask titt på den (se rapport). De får opp 1% komp på det ene stempelet, og mener sannsynligheten for annet enn motorbytte er lav. Sjekket med et par verksteder her i Oslo området og de mener man kanskje burde gjøre noe ytterligere tester og ta av mer deler og sjekke med kamera. Technoclassic mener jeg må vente til slutten av august for å få tilbake bilen om det må byttes motor. Pris på kanskje 150 tusen eller mer... Jeg har alltid trodd at girkassen var det svake punktet på disse bilene og har byttet olje hyppig av den grunn. Bilen er realistisk verdt 350 eller litt mer på en god dag med fungerende motor. Med fire unger så trenger jeg 7 seter, så det er jo pokker ikke godt å vite hva man skal gjøre... får man solgt bilen til en handyman som kan fikse dette? Eller må man bare reparere og leie bil, kjøpe ny bil og deretter selge bilen når motoren er byttet? Noen som har vært i samme situasjon og har noen gode råd? 1482_001.pdf
×
×
  • Opprett ny...