Gå til innhold

iknutis

LRF Society
  • Innlegg

    677
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av iknutis

  1. Ikke tillatt med standard-biler heller. Det er slike folk og holdninger som bryter med det jeg selv har opplevd når jeg har dratt på andre overlanding-treff. Både med overlanding.nu i Sverige og i Norge. Kommer du med standardbil, enten med taktelt, bakketelt eller du sover i bilen, blir du ønsket like velkommen som de med kraftige ombygde biler som i praksis er 2-roms med kjøkken. Men sånn er det vel kanskje når man profilerer seg selv som tidligere soldat i spesialstyrkene og Norsk klatremester? Håper det blir et bra treff for de som drar dit.
  2. Tipper det er noen som kjenner seg igjen..
  3. Insignia er kjent for dette problemet, onkelen til fruen slet med samme feil. Viser seg at det er elektronikken i lykta som ryker og fås ikke kjøpt løs. Han endte opp med ny lykt fra hugger.
  4. Oi, det var dyrt for en regulator. Sjekket Darkside Developments i UK? Surt om det ikke løser noe. Når det gjelder partikkelfilteret ditt stusser jeg på at målt mengde er negativ. Målt mengde gjøres ved å regne ut trykkforskjell før og etter filteret, og den skal egentlig ikke kunne være negativ. Kan du lese av verdiene på trykksensorene før og etter filter? Først bare med tenning på, deretter på tomgang?
  5. Du kan lese av (estimert) sot-innhold i filteret og når den sist regenererte med VCDS. Sjekk gjerne at alt ser ok ut der også.
  6. Regulatoren ja. Den er i utgangspunktet lukket, og så er det spenningen som gjør at den åpner. Dvs at når den ryker helt, får du ikke diesel og dermed ikke start. Hos meg begynte det med veldig ujevn gange på tomgang etter at motoren var god og varm. Men ikke hver dag, kanskje 2-3 dager i uken. Når jeg målte forskjell på specified og actual på railen var det et visst avvik der, men det er det også på den bilen som ikke har noen symptomer. Litt svingninger er det også på tomgang, men jeg mener å ha lagt merke til at svingningene ble noe mindre med ny regulator. Begge motorene jeg har tilgang til er 2.0, men prinsippet på vag's CR-motorer er jo likt. Jeg merket dog ingenting under kjøring. Det er ikke rensingen av partikkelfilteret du merker da?
  7. Neida, er commonrail dette. Jeg har 2stk 09 modeller på tunet, så sammenligner ofte verdier mellom de to bilene om jeg mistenker feil. Ja, jeg syns den var dyr. Kom vel på 1900kr fra Autodoc mener jeg, men ettersom den løste mitt problem er det til å leve med.
  8. Det var jo veldig fine tall, jeg er ikke i nærheten av å ha så liten forskjell mellom mine dyser: For stort avvik mellom Specified og Actual trykk på railen kan også gi slike smårare symptomer. Jeg hadde ujevn tomgang på min tidligere i vinter, men ingen feilkoder og den gikk som normalt med turtall. Byttet regulatoren på mistanke, og problemet var løst. Jeg har bittelitt mer diesel på leak-off på dyse 4 men det er ingenting som er synlig på målingene som du ser. Ettersom du heller ikke har koder som tyder på en spesifikk feil, mistenker jeg at det enten er noe mekanisk som gjør det, eller en kombinasjon men fortsatt innenfor grenseverdiene som VW har satt og som derfor ikke trigger feilkode.
  9. Ingen feilkoder? Kan du legge inn et bilde fra vcds der du måler dysene på tomgang? Helst ett fra varm og et fra kald motor.
  10. Nei, det er ikke grunnlag for å slippe.
  11. I tillegg er det jo en kilde til feil på gamle biler. Er vel uansett ingen som kjøper en RRC for å måle lavest mulig forbruk?
  12. Leak-off får du ikke testet med IID-tool, må måles manuelt. Hvis du har en eller flere dyser som ligger i grenseland, vil feilen oppleves som sporadisk da den kun slår ut om grenseverdiene brytes. Jeg ville uansett sjekket det da det ikke er unormalt med innvendig lekkasje i dysene på disse motorene.
  13. Tatt leak-off test på dysene? Biltema har et greit test-sett til en billig penge.
  14. Kjenner meg godt igjen. Den hvite som da er en tempsensor, sitter ikke veldig godt fast nedi hakket sitt nei. Men som du sier er den holdt nok fast av de to hakene til at den ikke flyter løs i dieselen. Du har helt rett i at diesel sirkulerer i tanken, det er et veldig intrikat dieselsystem på disse bilene, som er designet for at tilførselen skal være lik uansett om det er minusgrader ute eller 40 grader, om bilen omtrent ligger på taket eller står helt flatt. Dieselen sirkulerer i tanken, og den sirkulerer mellom fødepumpe og dieselfilteret, der mesteparten av dieselen faktisk går tilbake til tanken. Og så sirkulerer den videre opp til høytrykkspumpa. Fødepumpen i tanken leverer mye mer diesel enn det høytrykkspumpa får brukt. Feilsøkte mye på dette når jeg slet med min, uten å komme i mål.
  15. Dere var heldige med været. Jeg valgte å droppe ut i år da jeg akkurat har hatt to uker med vond rygg, så svart både på lang kjøretur og overnatting i bil. Men neste år..
  16. Et kjempetreff med mye hyggelige folk. I 2022 var det ikke en eneste LR i løypa, og min D3 sto alene på parkeringsplassen også. Tror det er mindre snø der i år, så det blir lettere enn i 22.
  17. Skal ingenting inn på den røde såvidt jeg husker. Den gule skal festes i bunnen på tanken, det er en utsparing der den skal puttes nedi og så vris med klokken for å låses fast. En dritjobb jeg måtte gjøre flere ganger; først med uorginal kun pumpe, så uorginal hele assembly, så orginal VDO. Edit: eneste slange jeg husker nedi der uten kontakt på, er en som skal på lokket, bare tres innpå. Webastoen det. Men den er ikke 1cm tykk, mye tynnere.
  18. Ingen svarte slanger skal være løse, alle går inn på noe.
  19. Har du problemer med dårlig varme i kupe, eller ujevn varme mellom høyre og venstre der venstre er kaldere? Da kan det være på tide med nytt register. Rakk aldri bytte den før motoren havarerte, ny og ubrukt. https://www.island-4x4.co.uk/heater-core-radiator-matrix-nissens-jep500020-lr017030-p-30431.html Det medfølger også slanger og slangeklemmer slik at du enkelt kan kappe rørene og bytte registeret uten å demontere hele dashbordet. Befinner seg like utenfor Molde. Selges for 500kr pluss evt frakt.
  20. Helt ny og ubrukt da jeg kjøpte feil. Passer D3 med D4-style tank, samt D4. Mener jeg betalte tett på 3000kr for den ny fra England, men nå får man de litt billigere ser jeg. https://www.skruvat.no/Brennstoff-leveringsenhet-P1450209.aspx Selges for 1000kr + evt frakt, befinner seg like utenfor Molde.
  21. Har 6stk Comet 8x18 felger uten dekk, ikke strøkne men i helt grei bruksstand. Selges for 500kr pr felg, evt 2000kr for alle seks. Frakt er mulig til gode priser. Tar også i mot bud, befinner seg like utenfor Molde.
  22. iknutis

    Hvorfor??.

    Inne på brukerprofilen din kan du få oversikt over alle tråder du har laget. Hvis du vet hva trådene heter er de lette å finne igjen. Eldste tråden jeg finner at du har laget er denne i 2004: Finner ingen tråder med "Gamle Mugne" eller "Aaverhode" i tittelen.
  23. Du sjekker etter innvendig lekkasje i dysene. Typisk vil en dyse sende mye mer i retur enn de andre, fører til lavere trykk på railen og andre symptomer. Men ofte ikke nok til at du trigger feilkode. Dette kan ikke måles med vcds. Trykket på railen vil variere noe, men ikke unormalt med 2-300 bar på tomgang og opp mot 1000bar på rundt 2200rpm.
  24. Ingen feilkoder? Jeg ville begynt med en leakoff-test for å se om du har innvendig lekkasje i en eller flere dyser. Jeg brukte fire slanger i rett diameter, satte de rett inn på dysereturen og samlet opp dieselen i fire flasker. Lot motoren gå 4-5min på tomgang. Når lyden er tilstede, er det skille mellom varm eller kald motor? Kommer den på tomgang eller kun ved belastning? Hvis du har tilgang på VCDS: har du mulighet til å koble den på når lyden kommer slik at du får målt av specified og actual dieseltrykk på railen? Les også av sotmengde i DPF og sjekk når det regenererte sist.
×
×
  • Opprett ny...