Jump to content
LRforum

Dal-z

Members
 • Content Count

  100
 • Joined

 • Last visited

About Dal-z

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sandnes
 • Interests
  Turer i fjellet, hunden vår, familien selvfølgelig, bil i forskjellige fasonger og teknologi.

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Sandnes

Recent Profile Visitors

259 profile views
 1. Snakker ikke om frynsegodene med gratis bom og slikt, dette må jo strammes inn på etterhvert som null-utslippsbil-andelen er høy nok (noe den ikke er enda). Men det er jo fremdeles mye billigere med elektrisitet på tanken enn diesel og bensin. Og med stadig synkende pris på både solceller og lithium batterier så er hjemmegenerering av elsktrisitet snart oppnåelig for massene, som faktisk vil gi gratis fylling av tanken. Så, til poenget, hvorfor hopper ikke Land Rover på el-bil bølgen med begge beina slik Tesla (og nå etterhvert mange andre) har gjort? Se bare til Jaguar med sin iPace, det har jo gitt de et salgsvolum de bare kunne drømme om før! JA jeg tar gjerne en ladbar hybrid Discovery i mellomtiden, men når kommer nyhetene som vi virkelig trenger: "Elektrisk Discovery med bedre rekkevidde enn Cybertruck!" At den nye Defenderen kun ble lansert som en fossil versjon, var forøvrig også noe merkelig...
 2. Dal-z

  Ekstralys disco 4

  Svart og blå på venstre frontlykt gir styrestrøm til fjernlysa ivertfall
 3. Som når Cybertuck kommer? 800 km rekkevidde og 6500 kg trekk-kapasitet (ikke samtidig selvfølgelig)
 4. Sant nok det, bedre enn ren diesel som vi har i dag. Men hvorfor ikke hel-elektrisk aka alltid «gratis» overalt?
 5. Kult, takk for delinga @isak. Men, det er jo trist at Land Rover ikke går rett for hel-elektrisk. Hybrid er jo dessverre litt 2010. Eller, hva tenker dere?
 6. Er det mulig å bruke varebilveggene som skille mellom 2. seterad og bagasjerom? Som sikring mot at baggasje skal forflytte seg fremover?
 7. Heisann @Rikerud, husker du hvilken ledning du endte opp med å hente styrestrøm fra? Jobber med det samme selv nå og det hadde vært fint med en cheat code til fasiten her.
 8. Det er jeg helt enig i @vegarj. Nå tenkte jeg å koble opp ledningene, men er det noen som vet med sikkerhet hvilken av ledningene fra lykta jeg skal hente styrestrøm? Skal jo ha de til å tenne sammen med langlysa på bilen, tenkte å ikke ha noen bryter på de, ivertfall ikke med det første. Mener å ha lest en plass at det er den lilla lednignen, men...... hadde vært fint om noen kunne bekreftet dette.
 9. @nor303 - stigtrinna stod på bilen når jeg kjøpte den, så jeg vet ikke hvor de kommer fra. Men jeg kan skrive under på at de gjør susen, enklere for både store og små å komme seg ut og inn av bilen, og forhåpentligvis mindre slitasje på selve bilen i innsteget.
 10. Jeg tok desverre ikke bilde heller, men etter å ha vært i kirka på julaften (noe vi ikke gjør så veldig ofte, men det var veldig trivelig denne gangen siden niesa vår opptrådte, og slike familiære opptredener er alltid verdt å få med seg) så kom jeg ut fra kirka og fant en D4 med Thule skiboks parkert rett ved siden av min egen D4 med Thule skiboks. Veldig oppløftende syn. Dette var vel og merke ved Moa kirke (i Ålesund). Staslig.
 11. Gratulerer med verdens beste bil. Jeg har selv en 2012 modell og nyter den til det fulleste hver dag. Fikk selv problemer med EPB modulen for litt siden. Du kan lese mere om det på «Hyttecruizer´n» tråden min her inne på forumet. Hva slags problemer har du med EPB modulen, og hvorfor anbefaler verkstedene å skifte den? Jeg tror det er lite kunnskap om denne modulen ute hos verkstedene, å bytte den bare fordi den tuller litt er etter min erfaring veldig mye dyrere enn å fikse i problemet. Ja det er trangt og vanskelig å komme til der den er, men det er absolutt verdt det for den summen man sparer på å unngå at et verksted gjør det. Jeg ville først begynt med en utredning om hvorfor de anbefaler den byttet, og hva som er problemet ditt med den.
 12. https://www.finn.no/166255286 Gratis takstativ, synd det er til RRS og ikke D4, for jeg kunne godt tenke meg det selv.
 13. Fikk Lazer 750 og monteringskitt til grillen av madammen til jul. Beste julegava man kan få! Er for tiden på julebesøk i Ålesund, men gleder meg glugg til å komme hjem til Sandnes. Da skal det bli TLC tid med montering av lys, og gjett om det skal bli godt med mere lys, de er ikke akkurat gode de originale langlysa.
 14. Hei @Jonand. Her er ledningene som var originalt i min 2012 D4, som passet rett i DAB+ modulen, forutenom den nærmeste som krevde overgangen fra RimmerBros som du nevner.
×
×
 • Create New...