Jump to content
LRforum

yarnslayer

LRF Society
 • Content Count

  1,681
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About yarnslayer

 • Rank
  Entusiast & snakkesalig

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Aremark

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Aremark

Recent Profile Visitors

2,191 profile views
 1. ETA: Måtte forresten humre vel og lenge da jeg leste verkstedhåndboka før jeg tok av girspakehodet: Lurer virkelig på hvor mange det er som har gitt seg selv en skikkelig kilevink eller blåveis før den advarselen ble "verdig" en varseltrekant i verkstedmanualen. (Ikke meg, nei!)
 2. Da har jeg vært der nede med kontaktspray. Mr. Free har dog oppført seg eksemplarisk siden den raserianfallet etter å ha luktet hybrid på tunet (leses som Asbjørnsen og Moe: "Her lukter kristenmanns blod...") Videoen var helt fin for å komme ned. Ledningen til kontakten som vises i videoen er dog ekstremt kort, så smale hender og lang nebbtang/langt skrujern elns. er en nødvendighet. Uansett. En god runde spray og en prøvetur - alt vel. Enn så lenge. Gikk også en runde med bakviskeren. Den liker ikke vinter og salt, men nå er den iallfall renset, smurt og satt på plass igjen. Så spørs det om det er nok TLC til at det holder når han finner ut at Den Fete Damen er i garasjen på kloss-og-skive-SPA ...
 3. Gratulerer! Du får holde deg i nærheten av forumet. Det er for få FL-eiere her både når det gjelder sorger og gleder.
 4. Er ikke problemet der at befrakteren har lov til å ta et "behandlingsgebyr" okke som? Og at det gjerne er like stort? Se de tingene som er prissatt med "149,-" https://www.posten.no/fortolling/motta-fra-utlandet
 5. My bad... De støvbrettene jeg irriterer meg over hadde vært momset inn av diverse billigkjeder her tillands. Det er bare at når det koster 25-45 min kjøring å klage på dritten så blir det ikke gjort når det er 3-4 uker til neste gang man er i samme butikk. "Kinaleverandørene" har stort sett vært greie - og steder som aliexpress/ebay har ganske generøse "returbetingelser"/forbrukerbeskyttelse, så ja... der har det vært lite problemer ut over skuffelsen over at dingzen ikke virker. Ref gebyr - ja, det er voldsomt hva 99% helautomatiske løsninger koster... (3 kr for epostkvittering på betalt parkering, f.eks?????( App'en til easypark ))
 6. Kult bilde av stålis og stålisgrå. (Få lakkert den takboksen?)
 7. Regner med at Biltema/Claes/Europris etc har sprettet champagnen for det... Kanskje vi vil se en revival av Select-katalogen... På den annen side så vil nok kanskje kvaliteten bli noe høyere på det som faktisk kommer inn. (Hvor vanskelig kan det være å produsere et feiebrett som ligger flatt til golvet under bruk, liksom???? Og hvor tungnem er man når man kjøper i sum 3 stk før man lærer å teste mot gulv? Og man burde klage - også når tingen bare koster 25 spenn - om den ikke fungerer ... ) For grensegjengere kan man fremdeles handle til poste restante fra EU til et svensk postkontor med P.R da. ... men om det er kinavarer man er ute etter må man gjennom en europeisk import uansett da. For standard delekjøp er det vel mer interessant hvilken løsning Storbritannia og EU kommer fram til. Det vil uansett ikke skje noen endring der før tidligst ... 2021? (fritt etter en upålitelig hukommelse.)
 8. Jaja... er inne i en periode hvor døgnet godt kunne ha hatt 48 timer og det hadde fremdeles vært for lite å fordele mellom [ jobb | humørsyke LR-produkter(og annet privat) | søvn ]. Så jeg har funnet kontaktspray (takk til europris!) og den ligger i bilen. Kommer sikkert aldri til å få bruk for den nå. Andre ting må få forrang foran et problem som "ble borte" - og jeg håper at Mr. Free er fornøyd med å tydelig ha uttrykt sin misnøye over å ha måttet låne bort garasjen til en hybrid for ett døgn... (Skal nok se på det, men problemer som er til stede her og nå må tas først, så får Revers-problemet komme når det enten dukker opp igjen, eller det er litt mer tid til rådighet...)
 9. Så har jeg brukt noen timer på å venne meg til smal giring og kvalitetstid med verkstedhåndboka. Takket være tips og moralsk kraftoverføring fra mann og mekanisk støttekontakt har forståelsen økt og frust og fortvilelse gradvis blitt redusert. I går leste jeg på den #¤"¤&"%&s solenoidens virkemåte, plassering og avhengigheter (både "avhenger av" og "disse avhenger av den"). Konklusjonen er at bilen i seg selv meget godt vet om den står i hhv [Forover | Revers] på sentralt hold. Les: når revers legges inn utfører bilen - ryggelys på - speildip - ryggesensor på - etc Den omtalte solenoiden fungerer sånn: The selector has a vehicle speed dependent solenoid interlock device. This ensures that the driver is prevented from accidentally selecting reverse gear. og nærmere beskrevet sånn: Inhibition of reverse gear is achieved through a solenoid interlock device located on the selector lever assembly. When the solenoid is energized, movement of the lever plate is restricted to prevent the reverse gear position being accessed. The solenoid is activated at speeds in excess of 25 km/h (15 mph) to prevent inadvertent selection of reverse gear. The solenoid is deactivated at speeds below 15 km/h (9 mph). The Central Junction Box (CJB) controls the solenoid operation using speed signals received on the high speed Controller Area Network (CAN) bus from the Anti-lock Brake System (ABS). Den avhenger altså av wheelspeedinfo. Siden jeg ikke har andre meksikanere i bilen så tar jeg en råsjans og går ut fra at de sensorene gjør jobben de skal. Jeg sitter dermed igjen med hypotesene 1) solenoiden får info, men gjør ikke jobben 2) solenoiden får ikke info inn 3) solenoiden får ikke strøm når den skal aktiveres Siden at feilen var konstant fra første gang helte jeg i retning 2) kass solenoide. (Vel og merke, så langt har ikke et deksel blitt løftet av, ikke en skrue løsnet. All informasjonsinnhenting har vært bak ratt/bak pc)... Så tror dere ikke at den "#¤&%"¤#%/&" bilen (hysj, ikke la den høre jeg sier dette - spesielt ikke siden Mr Free har gode seter, sånn i motsetning til den prøvekjørte... ) kaster en ny skruball og oppfører seeg eksemplarisk på vei til jobb i dag? Da er jeg sterkt over over i teori 1)/3) . Er redd for at de neste trinnene i feilsøk må involvere interiørspaker.
 10. Den der ser ut til å være symptomene tett på en prikk. Spørsmål: kan en solenoide bli "slitt"? (Siden noen av de som har skrevet i tråden har opplevd at problemet har kommet tilbake...?) ETA: etter å ha sett videoen tipper jeg at den sitter i en pin-kontakt og at det er korrosjon av pinner som fører til problemet... Da vil unplug/plug hjelpe for en stund iallfall. (Ref pc'er og flashkort etc.)
 11. Vi får se i morgen. Sensorene fram var på plass da jeg kom meg inn i garasjen i kveld, så det kan ha vært at skuddredd sjåfør var (over-)bekymret under parkering i dag tidlig. Fant også disse to topic'ene https://www.freel2.com/forum/topic5670-15.html https://www.landyzone.co.uk/land-rover/freelander-2-manual-gear-selector-problem.123328/ Den recall'en nevnt i den siste er veldig interessant. Flere tråder på samme symptom på landyzone ...
 12. Mmm... eventuelt sende den til Lierskogen en tur. Lese feilkoder først iallfall. Oppførte seg heller ikke normalt under parkering... Jeg tok en lukeparkering og sensorene "bakover" oppførte seg eksemplarisk, men "framover" ga ikke lyd fra seg, selv om jeg hadde en blå volvo foran, i intimsona til bilen.
 13. Akkurat nå kjenner jeg at jeg har en liten hønseflokk å plukke med Mr Rover... (Min utheving.) Sånt er rett og slett livsfarlig å si i nærheten av en aldrende engelsk bilpark. Resultatet var iallfall at under kjøring til jobb i dag, med trofaste Mr Free (manuell) fant spaken ut at "jeg er i fart framover, så blindgangen som spaken kan gå mot revers kan sperres" ... like gjerne kunne være åpen. Så ifra at 6trinnskassa oppfører seg som HH (med felles bein i midten, og -- "bort og siden ned" til R stengt) oppfører den nå seg som HH-- (ut til siden, er alt,så åpen)... og ikke nok med det, men om man roter seg ut i -'en med spaken kan det hende at man må trille ut på en lomme og gi den et skikkelig dunk for å få den tilbake. Hjelp, tips, skrekkhistorier og kostnadsestimat (eventuelt trøst) mottas med takk.
 14. Synes du kunne gitt oss noen severdige bilder her... BM: "Nysgjerrig"
×
×
 • Create New...