Jump to content
LRforum

yarnslayer

LRF Society
 • Content Count

  1,701
 • Joined

 • Last visited

4 Followers

About yarnslayer

 • Rank
  Entusiast & snakkesalig

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  Aremark

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Aremark

Recent Profile Visitors

2,383 profile views
 1. Google sladret om at det kunne ha noe med demping å gjøre, ja. Ikke et uttrykk jeg hadde hørt før.
 2. Hmm... er det noe som kan rettes på med små blå? Eller må det olje eller luft til?
 3. hmmm Mulig at det er sånn definisjonen egentlig er. Den grunnleggende problemstillingen min er at jeg ikke finner hva hoggeriene sorterer haldex under i sine lister. Det er iallfall ikke viskosekobling.... eller haldex
 4. Siden Mr. Free takker for 4 nye sommerdekk og en 15% verdiøkning med å skrote haldex'en så må man lete etter bruktdeler. Og de heter jo ikke det man er vant med på utenlandsk. Dermed kom jeg over denne fornøyelige forklaringen. https://vgd.no/forbruker/bil/tema/835681/tittel/hva-er-kardang >> Og inne i kardangklokka sitter kronjul og pinjong > for ikke å forveksle med kirkeklokka, kronjuvel og shampinjong.
 5. Gammel post, men... Ring tollvesnet. De er som regel behjelpelige om man prøver å spørre først (i stedet for å be om tilgivelse etter)...
 6. Etter justering er skrik i dekk borte og bilen generelt god som ny. Lysten på "ny" bil forsvant i samme slengen... (Like greit det når man ser hvor furten bilparken ble av å låne bort garasjeplass til en hybrid for bare en dag ... )
 7. Etter jobb ble delene og en kasse verktøy i hui og hast pakket bak i Mr Free. Vi hadde fått et generøst tilbud om bistand på et hemmelig sted på Østlandet. Optimistisk valgte vi å kjøre én bil. Etter noen mil rullet Mr Free inn i et vel utstyrt verksted med rundhåndet bistand, voksen hjelp og voksenopplæring. Må si at det var godt å se at selv ekspertisen måtte ut med The Big Guns (i form av gaffel, varme - mye! - og spett i tillegg til den slegga som ikke ble levert med neglelakk) før diverse deler spratt fra hverandre. Derfra gikk det heldigvis noe lettere - iallfall for meg på orkesterplass. Noen timer og en diger tekopp seinere (for min del) kunne vi rulle hjemover. Nå vurderer vi sterkt å utelate den 4hjulskontrollen - det er noe .... unikt ... med en Freelander hvor det skriker i dekkene fra 50km/t og opp, og som er like skvetten på rattet som ei katte i en barnehage. Nei - var litt glade over å kunne parkere hjemme etter å kun ha sett 2 elg på god avstand og en Outlander som heldigvis hadde unnamanøvringsevne igjen i den farten han kjørte i blind sving. Takk igjen så mye for hjelpen! (Neste gang tør vi noe mer makt - og vet at om det sitter SÅ hardt, så har vi rett og slett ikke utstyret.)
 8. Som resten av gjengen på bergknatten, tror jeg. ... økende alder og økende "kjørelengde" ser ut til å korrelere godt med økt motstand/innbitthet/stahet ... etc.
 9. ... så da kan jeg bytte dette mot en 400grams, kanskje? Det er sikkert en farge som matcher traktoren der.
 10. Supert. Jeg videresender. (Et det den "store" gaffelavdrageren fra ... bilextra eller mekonomen? Altså, ikke ters, men en som ser noe sånn ut: ... så har den gitt tapt for overmakten i denne omgangen. Det var det som hjalp oss forrige gang. )
 11. Takk! (Det siste er også riktig godt å vite når man ikke har slått så mye på bil... )
 12. På bærearmen? Trangt og jævlig? ETA: Sånn? https://youtu.be/ScWukgRYlbo?t=241
 13. Delene har kommet og har for det meste kommet på bil - bortsett fra bærekuler. Ikke på grunn av konusmål på nye bærekuler, mer på grunn av de gamle... Finnes det noen tjuvtriks i ludo for å få skilt Mr. Free fra den gamle? Har avdrager som har virket før sammen med brekkjern, men denne gangen er det avsindig mye motstand i gammel bil... ?
 14. Når det gjelder den sitteputa så tror jeg det er et TM for eldre FL2s. Jeg har prøvd å få inn en lapp og lime på innsiden og har "tenkt" på om det kunne gå å finne et sete fra huggeren... men mer enn tanken har det ikke blitt. Kan hende en netthendt salmaker kunne finne på noe.
 15. Pessimisten i meg sier at det blir markedsvridende på den måten at det bare vil bli større forhandlere som vil gidde å innrette seg etter det som byråkratene i et land med 5mill innbyggere i et hjørne av norden krever. Nuvel - den som venter får nok helt sikkert se.
×
×
 • Create New...