Jump to content
LRforum

yarnslayer

LRF Society
 • Content count

  1,372
 • Joined

 • Last visited

3 Followers

About yarnslayer

 • Rank
  Entusiast & snakkesalig

Profile Information

 • Gender
  Female

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Aremark

Recent Profile Visitors

1,135 profile views
 1. Defenderen og vaskeautomaten..

  Den er vel lanolinbehandlet og naturlig vannavstøtende? I så fall er det Milo og ullvugge som gjelder. Eller håndvask på maks 40 grader.
 2. Hi 8

  Når man leser dette som så lurer man veldig på hva slags film det er snakk om. Nope - har ikke avspiller for sånt.
 3. Dette er målt av kjørecomputer og verifisert av Fuelio - jeg var overrasket over at de faktisk er helt enige. Jeg har standard dekkdimensjon på bilen. EGR er blendet og det gav litt utslag på bunndraget. Bilen går da i daglig tralt på 23km til jobb og 23 km tilbake. Veien er landlig fylkesvei. (Jeg får en snittfart på ca 55km/t på tanken. Mr. Free liker ikke hastigheter over 75-80 med mindre det er nedoverbakker og foten er av gassen. Ellers blir han tørst i de hastighetene. ) Men - med en gang noe er galt eller man kjører "aktivt" så går også forbruket opp mot 0,7-0,75. Langtids average iflg Fuelio er på 0,68, og det er på data fra mars 2015 til i dag - inklusive perioder med sliten kalipper, hjullager på vei ut etc, samt en del turer til Oslo... i hastigheter han ikke liker langs e18.
 4. Ser ut som problemet er borte ordentlig for denne gang. Enten takket være lufting, slitasje (av i så fall ujevnt tykke klosser) eller rustskraping av bremeåk/-holder... eller "bare fordi". Men iallfall kjører Mistern igjen ned mot 0,64 på mila på en tank og opp mot 100 mil mellom fyllingene i den daglige tralten. Ikke verst for en såpass tung bil som har passert 10 år med margin, synes jeg.
 5. Trekopper

  Det fungerer helt sikkert. Men det er to ulike finisher, med ulike holdbarhet. Kokt linolje gir en blank, lakkliknende effekt. Raps eller solsikke må nok gjentas rimelig ofte om man bruker, koppene. Men ikke sikkert at det er noen ulempe. (Og iallfall ikke om linoljen både lukter og smaker ille. )
 6. IIDTool BT

  Du bør nok ha når du kommer så langt at du bytter batteri, etter hva jeg har forstått. Iallfall om både bilen og batteriet skal ha full nytte av hverandre.
 7. RRS knekte hjulbolter

  Og... om det er hjulmuttere med hylse så er det bare å ta med en neve eller to ekstra på bestillingen. De er forbruksvare, har jeg merket meg.
 8. Vurdere seriøst Discovery kjøp

  Den blir du nok fornøyd med, vil jeg tro.
 9. Trekopper

  Uffda ... det var usmakelig. Saltkaret jeg har som er lioljeinnsatt verken lukter eller smaker (i den grad jeg har smakt på det), men det er kanskje lenge å vente i 50 år på kaffen ... ? (Og den linoljen var ikke fra Biltema.)
 10. Spotted...

  Ikke på vei ut av landet, håper jeg ... ?
 11. Båndsag

  Det kommer alltids et tilbud om man ikke MÅ handle i dag.
 12. Litt søtt

  Helt typisk. Nei - is er ille. Der er det knapt så piggdekk biter når det er verst.
 13. Vurdere seriøst Discovery kjøp

  Vil vel tro at det rett og slett er mange flere strømforbrukere i nyere biler. F.eks så hører du jo at både en D4 og en FL2 begynner en del ting (jeg vet ikke hva, men kan høre det på begge bilene) bare idet du låser opp bilen. Videre tasler jo rutevarmen på litt også når den er "av" på d4'en. Kjørecomputeren starter og den trekker jo sitt med boot og selftest av ledningsnett, og cubbybox - om den står på - diverse lys i det du åpner døra... Du kan bare ikke sammenlikne dette med en 10-15 år eldre bil. Videre er mye av self-testene bolske av natur; enten positiv eller negativ ... det er ikke noe som "hoster" igang.... om verdien er under så prøver man ikke engang, men sier at det er feil. Etter min oppfattning er det ofte nettopp dette som skjer om vinteren når det er ekstra kaldt og man ikke har vært på langtur på en stund. (Vi er heldige med det - knapt noen tur som er under 25km - ikke bra for lommeboka, men bra for bilbatteriet .)
 14. Litt søtt

  Gammelt nytt. Her har bil for buss for tog kommet og gått flere ganger. Ingen tvil om at vi har mye å lære når det gjelder tog. Ref vinterdekk så tror jeg man hadde kommet langt med gode piggfri vinterdekk også? Eller er det mye is?
 15. Prøvekjørt Disco 4 Solgt!❤️

  ... og om du ikke har - så søk etter verkstedhåndboka på ebay. Det er kopier å få kjøpt og selv om de gjerne er strippet for delnummrene, så beskriver de hvordan ting skal gjøres og spesifikasjonene på diverse oljer og sånn.
×