Jump to content
LRforum

Olecash

Members
 • Content Count

  316
 • Joined

 • Last visited

About Olecash

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Lillehammer, Innlandet
 • Interests
  Fornøyd eier av Ranglefant, en Defender Puma 110, 2007 mod.

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Lillehammer, Innlandet

Recent Profile Visitors

1,136 profile views
 1. Norsk Land Roverklubb avdeling Øst sin populære juleauksjon ble dessverre avlyst i år på grunn av ytterligere innstramminger rundt Covid-19 pandemien. Dette syns vi var fryktelig trist, siden dette for mange har vært startskuddet for den koselige førjulstiden. Men nesten enda mere trist syns vi det var å måtte avlyse auksjonen, hvor de innsamlede pengene i god ånd har gått til veldedige formål. NLRK avd Øst har likevel valgt å gjennomføre deler av juleauksjonen, ved å ha en innsamlingsaksjon. Vi har tidligere i høst lagt ut på våre Facebooksider en oversikt over flere gode kandidater man kan stemme på, for hvem som skal motta årets donasjon, og vi kan med glede fortelle at Barnekreftforeningen trakk det lengste strået i år! De som måtte ønske å gjøre en god gjerning i den lune gode førjulstiden er hjertelig velkomne til å støtte en svært viktig sak og donere litt til Barnekreftforeningen. Betalingsinformasjon blir lagt ut i løpet av de neste dagene, da vi bare skal få en velfungerende og trygg betalingsmåte. Tusen takk for ditt bidrag og din forståelse rundt årets juleauksjon. Husk at ALT hjelpe Med ønske om en nydelig før(h)julstid Vennlig hilsen Avdeling Øst.
 2. Til info så blir vi en liten gjeng som kommer til å overnatte allerede fra fredag!
 3. Sånn er det avogtil, vi sees ved neste annledning!
 4. Den 17 og 18 oktober møtes vi igjen i Elvedalen for en real dugnadsøkt! Dette er viktig for oss alle, slik at vi skal kunne tilby et velfungerende kjøre og treff område til alle våre medlemmer og nye besøkende videre fremover! Din innsats betyr veldig mye for oss, og vi vil oppfordre alle som har mulighet, til å komme å gjøre en innsats for felleskapet! Men frykt ikke, dette er ikke blodslit! Og det vil bli sosialt og hyggelig, ja tilogmed overnatting for de som ønsker det! Det blir fokus på å rydde rundt gapahuk, kanskje beise utvendig, flytte på eldre trestokker, hugge og kviste i løypene. Pakk med arbeidsklærne dine, god mat og drikke, og ta turen for en hyggelig høstdugnad! Skriv gjerne om du/dere kommer!
 5. Reperasjon av elektrisk vindusheis på Defender puma. Dette er andre gang jeg utfører denne operasjonen, kun for å spare en 1000 lapp. Jeg kjøpte ny motor med heis første gangen. Det kommer vann inn i motor igjennom kontakt hullet, som fører til stopp, eller sporadisk funksjon. Tømte ut vann tilsvarende et eggeglass i mengde. Åpnet motoren, gjorde rent med WD-40, og satt sammen igjen. Denne gangen overøste jeg med pakningssilikon på begge sider av gummi pakning. Siden den lille gummi pakningen rundt den grå kontakten var sprukket, lot jeg den sitte, men påførte pakningssilikon inni kontakt hullet også. Nå tror jeg at den skal være tett en stund til. Vindus heis fungerte perfekt etterpå. Dette var etterlengtet, da jeg ikke har gjort noe med det på 1,5 år. Viktig å huske at man setter tilbake den grå delen med magnetne på riktig vei! Fra forrige gang jeg gjorde denne lille jobben, hadde jeg satt den feil. Det betyr at bryteren fungerer motsatt, så jeg hadde bare snudd den andre veien også i dashen. Nå snudde jeg den tilbake igjen slik den skal være.
 6. Siste nytt er at det er tillatt med hund inne på Flatvollen!
 7. Samme koselige treff, - ny lokasjon! Det tradisjonelle vintertreffet er i år flyttet fra Åstjern, og avdeling Øst har med dette gleden av å invitere dere til Flatvollen Gjestehytte, som ligger i Buskerud (Eller Viken da!) fylke, rett Nord for Haglebu. Hytta ligger på toppen av fjellovergangen mellom Hallingdal og Eggedal. Flatvollen ligger på 900 moh. og kan by på flott fjellutsikt og en fantastisk natur! Skiløypene strekker seg milevis rett utenfor hyttedøra, og Haglebu Skisenter ligger bare 3 km unna! Flatvollen er opprinnelig en gammel seter, men er nå en selvbetjent hytte med 34 sengeplasser, hvor sengene er fordelt på små og store rom! Det er fra 2 til 4 senger på hvert rom. Det er god plass utenfor hytta for de som ønsker å sove i medbrakt telt, lavvo, taktelt eller liknende. Alle sengene har dyne og pute, og kjøkkenet er utstyrt med dekketøy og kjøkkenutstyr så alle får laget den maten de ønsker. Ta med frokost, lunsj og middag til fredag selv, samt sengetøy. Nærmeste butikk er i Eggedal som er ca 20 km unna. Lørdagens middag spiser vi sammen og staben lager en stor gryte med noe godt. Det er usikkert om vi har kapasitet til å ta hensyn til matallergier eller spesialdietter, så det er selvfølgelig helt frivillig å «bli med» på gryta. Denne helgen skal vi kose oss med fyr på peisen, sosialt samvær og mye hyttekos, både for store og små. Adressen er: Flatvollen Gjestehytte Fv 211 3539 Flå Koordinater: 60.373050 ᵒN 009.182600 ᵒE Hytta ligger inntil Fv 211, og er veldig lett å finne! Det vil også bli skiltet ved hytta. Foreløpig program: Fredag: Fra kl 17.00 Oppmøte og innkvartering Lørdag Kl 11.00 Forhåpentligvis Whitelaning hvis forhold tillater det Ca kl 13.00 Tilbake fra kjøretur 13.00-16.00 Muligheter for skitur og uteaktiviteter Kl 16.00 Årsmøte Norsk Land Roverklubb avd. Øst. Kl 20.00 Felles middag Søndag: Hjemreise Påmelding: https://forms.gle/hoeW1qNFCfgZwPur9 Påmeldingen er bindende siden vi har et begrenset antall sengeplasser inne. Priser: Medlemmer: Treffavgift per bil: kr 100,- Overnatting inne: kr 150,- pr seng. Lørdagsgryte: kr 150,- pr pers (50,- for småspiste barn) Overnatting ute koster ingenting! Ikke-Medlemmer: Treffavgift pr bil: kr 250,- Overnatting inne: kr 300,- pr seng Lørdagsgryte: kr 150,- pr pers (50,- for småspiste barn) Overnatting ute koster ingenting! VEL MØTT TIL ET KOSELIG VINTERTREFF!
 8. Julekvelden nærmer seg stormskritt atter en gang, med masse hygge og kos sammen med familie og venner! Men frykt ikke, det kommer enda en høytidsdag med hygge og kos, nemlig 2. dag (h)jul! I god tradisjon inviterer Norsk Landrover Klubb avd. Øst til dagskjøring i vårt flotte kjøreområde i Elvedalen den 26 desember 2019! Bommen vil være åpen fra 1030. Dette blir en dag med masse kjøring i snø, med mulighet for å få strekke på både vinsj og slepetau. Det vil være varme griller i gapahuken vår fra 1300, så ta med pølser, pinnebrød, eller hva du måtte ønske, og varm drikke til! Dagstreffet er åpent for alle! Det er også fine muligheter til å være fotgjenger ute i løypene, om man ikke vil kjøre, eller ikke er gammel nok til å kjøre. Toalettet i klubbhuset vil være åpent. Liten huskeliste på hva som er lurt å ta med: - Slepetau/stropp - Snøspade, liten eller stor - Gode varme hansker - Varme klær - Sitteunderlag - Mat og drikke Pris: - NLRK medlem 150kr - Ikke medlem 250kr Håper dere tar turen til Elvedalen i romjula for en flott dag med masse hyggelige barn og voksne! PS: Ta gjerne på dere nisselua!
 9. Oppdatering av priser!!! Barn 0 til 5 år er gratis.Voksne fra 12 år, forhåndspåmeldt - 225kr Ikke forhåndspåmeldt - 325krBarn fra 6 år til 11, forhåndspåmeldt - 100kr Ikke forhåndspåmeldt - 150kr Velkommen skal dere være!
 10. Juleauksjon Torsætra 2019 NLRK avdeling Østlandet inviterer til vår tradisjonelle juleauksjon på Torsætra lørdag 16 november klokken 1300. Dette er et veldig hyggelig treff hvor vi samles i de dype skoger på Skreia både store og små, I fjor var vi ca 80 personer! Her vil det være en fantastisk julebuffet med alt du kan tenke deg av herlig julemat, og deilige desserter. Alle som kommer tar med pakker til auksjonen som blir holdt etter maten. Pakkene merkes med "barn" eller "voksen". Pengene som samles inn vil gå til et veldedig formål, som vil bli foreslått og stemt frem før auksjonen starter. I fjor samlet vi inn 15 000kr som gikk til Norsk Luftambulanse! Torsætra ligger sentralt på Østlandet, 55 minutter fra Gardermoen og 35 minutter fra Gjøvik. Sjekk hjemmeside og kart; http://www.torsetra.no/ For ankomst sørfra anbefales via Hurdal over Totenåsen, med mulighet for en liten «greenlaning», evt «whitelaning» før en ankommer. Betaling ved bommen sørfra på Steinsjøvegen skjer via SMS. Du får da betalingsinfo til telefon.Påmelding via linkGoogle påmeldingsskjemaPriser: Voksne fra 13 år, forhåndspåmeldt - 225kr Ikke forhåndspåmeldt - 325kr Barn fra 0 år til 12, forhåndspåmeldt - 100kr Ikke forhåndspåmeldt - 150kr For de som ikke er NLRK medlemmer, vil det være mulighet for å bli medlem og få rabattert pris, eller melde seg inn på forhånd.Velkommen skal dere være!
 11. Minner igjen om at de som skal være med på tur, må gå inn på linken og melde seg på! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyQU4czapgP9Ejw8la9QqgHswkpo4bWuMdYOYGAU7l_VEVdA/viewform
 12. Vi ønsker at de som skal være med på dette treffet, trykker på linken og melder seg på! https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyQU4czapgP9Ejw8la9QqgHswkpo4bWuMdYOYGAU7l_VEVdA/viewform
 13. Det blir en flott kjøretur på lørdag, som går over flott fjellandskap og til den vakre Holsfossen! De som skal kjøre offroad, kjører også samme rute en liten stund til de kommer frem til Forset, og Gausdal Offroad sitt område. En liten smakebit sv turen kommer her! Fra Hunderfossen Camping skal vi kjøre et lite stykke på Hunderfossvegen, før vi svinger opp på Øverbygdsveien. Her vil det etter hvert i høyden bli flott utsikt over Jørstadmoen og Lillehammer. Vi passerer Kittilbu Utmarksmuseum etter Værskei Kafé. Vendepunktet på turen er ved den flotte Holsfossen. Det vil bli ulighet for å kjøpe ordentlig lunsj på Værskei Kafé, hvor de har spekemat, rømmegrøt, kaffe, is+++, og verdens hyggeligste betjening! På hjemturen kjører vi fylkesveg 255 Gausdalsvegen fra Segalstad. Her er det mulighet for de som ønsker, å stoppe på Aulestad, som var hjemstedet til Bjørnstjerne Bjørnson og som nå er et museum. Totalt regner vi at turen vil ta ca 4 timer inkludert kjøring og lunsj
 14. Dette er ment som et godt tips, som funket for meg, så jeg vil gjerne dele min lille opplevelse og reparasjon av innsugslangen til manifold på min Ranglefant. En Defender Puma 110, 2007 mod. Dette ble ikke alvorlig, vet heller ikke hvor lenge det hadde gått ann å kjøre slik med bilen heller. Oppdaget at motoren begynte å frese veldig ved tungt pådrag på motoren. Min oppfatning var at dette skjedde når turboen ladet. Lyden kan sammenliknes med å kjøre med førervindu åpent i kanskje 300km/t (fantaserer fælt nå ja), eller som en grov trykkluft blåse pistol, men bilen gikk som den skulle ellers. Jeg måtte kikke et par ganger oppi motorrommet på førersiden, før jeg med lommelykt plutselig oppdaget årsaken til lyden. Det var blitt dannet en 3cm lang sprekk langsgående slangen til innsuget på manifolden, midt inni siste knekken. Tenkte at dette må det jo gå ann å fikse med noe slags teip, men helst med noe som tåler mye varme. Endte opp med å kjøpe en liten boks på YX med eksos reperasjons teip, pris 198kr. Tok meg tid til å fikse dette når jeg kom hjem, med vann tilgjengelig. Skrudde av slangen, fikk tørket av alt av olje og smuss, og satte igang. Jeg vil påstå at denne "teipen" likner mer på gips som man får på sykehuset. Den skulle brukes innen 5min etter at pakningen var brutt, dyppes i vann i 5 sekunder, og så starte å surre på skadestedet. Til slutt surret jeg på medfølgende alutape for at det skulle herdes riktig. Tørketid ved 21grader celsius er 5 timer. Boostet litt med varmepistolen for sikkerhetsskyld, og ventet til neste dag med å montere. Dette ble hardt som stål, og ble kjempebra! Har testkjørt bilen til den har blitt varm, og det ser ut til å være i orden igjen nå! Kommer etterhvert til å kjøpe nye blå sportsslanger i solid silikon fra AliSport, på begge sider av intercooler, totalt 1500kr ser jeg.
×
×
 • Create New...