Gå til innhold

Alfred1

Medlemmer
  • Innlegg

    52
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Alfred1

  1. Dette er litt flaut, det VAR batteriet har vært borti mange utflatende batterier, men aldri sånn ‘natt og dag’ forskjell på så kort tid som dette. Takk for LR korpset som pekte på det som var så nært at jeg så forbi det.
  2. Ja, det var det første jeg tenkte, map sensoren sitter jo like ved, og fikk et tips om at den sensoren kanskje protesterte over muligens redusert tilgang på luft. Ble forøvrig litt sjokkert over å se hvor mye svart gørr som var inni plasthuset som rørene fra EGR ledet til. Ikke rart at map sensoren var møkkete da. Optituning gjorde EGR "inaktiv" for to år siden.
  3. Blendet, men bare rett under toppdekselet, ikke lenger ned tett ved EGR ventilene. Nei, tenkte også at den burde vel starte selv om det var blendet, uten oppdatering. Skal få sjekket batteriet selv om jeg ikke tror det er problemet. Takk for info.
  4. Okay, takk for tips, skal få sjekket batteriet, om det er problemet blir jeg svært overrasket, men også glad. Hei, ja vet det, tenkte bare å prøve å se om det bidro til at den ikke går i nødmodus og senker seg (uten varsel i dashbordet) etter noen mil, men ok når den starter igjen. Skal sjekke batteriet. Takk for tips. Skal få sjekket dette, takk for tipset !
  5. Batteriet er maks to år gammelt og jevnlig ladet, det kan vel ikke ha dødd så plutselig? Virket rimelig klart at det jeg nettop hadde gjort var årsaken. Crash bryter vet jeg ikke hva er, hva er det ?
  6. Discovery 3, 2008. Tror EGR og eller DPF er et problem hos meg. Koblet fra slanger fra EGR, der de går inn på huset nært MAP sensoren, under motordekselet og stengte igjen der de gikk innpå, med skiver ment for formålet. Forsøkte så å starte, men bare et knepp så døde bilen - ingen lys i dashbord, ingen lyd heller, stein død. Hva skjedde ? Hovedsikring som gikk ? Har ikke rukket å se på sikringer. Om så, lett å skaffe sånn sikring ? Trodde jeg var lur men var visst ikke det..
  7. Oppdatering 25.1.22: Fødepumpe i tank og filter tett igjen ja, ikke fått bort all "grafs" i tanken ved første reparasjon. Metallspon og dritt i filter. Lite diesel i tanken da det skjedde begge ganger, og i samme lange oppoverbakke.
  8. Hei, takk for det! Høyaktuelt. Lokalt verksted skal sjekke litt på mandag,men de har ikke iid tool. Kommer antakelig tilbake til deg
  9. Er det IID tool BT eller IID Tool pro jeg trenger ?
  10. Jeg heller også mot kompressoren, virker som lampa kommer på kort etter at jeg hører at kompressoren slutter å gå/rumle. Kjørte 2,5 mil i morges, lampa kom på etter 4 km, og forble gul hele veien, uten at bilen sank. Startet opp på ny ved ankomst, alt ok i en halv km før den kom på igjen.
  11. Takker for innspill, det er ingen tvil om at bilen er kvikkere etter bytte av pumpene, (fra 0,15 bar til 0,5 iflg verkstedet) og rens av sensorer. Etter det besøket virket ikke knappene på rattet, de sjekket idag, dårlig festet kontakt så nå OK. Men etter bare en km så lyste gul lampe; symbol bil som svaier, forsvinner når bilen startes på nytt, men kommer tilbake etter noen km. Hev og senk funksjon virker, men hever foran veldig sakte. Senker ikke over natten. Er det kompressoren eller belgene som er problemet tro? Noe som kan ha skjedd hos verkstedet ? Har ikke iid tool. Kompressoren har alltid rumlet mye og lenge ved oppstart.
  12. Har renset MAP og MAF sensorer med spesielle CTC-produkter, veldig enkelt med hjelp av videosnutter på youtube, samt tilsatt dieseltilsetning fra STP som angivelig renser hele systemet og fjerner kondensvann fra tanken. Har testet bilen etterpå skikkelig, med og uten henger med vekt - og nå fungerer den som normalt, (bank i bordet). Har i samme forbindelse lest såpass mye om partikkelfilter at jeg nok tror det blir neste investering. MAP-sensoren var skikkelig møkkete og helt tett. Nyter hver kjørte meter.
  13. Hei, nei det er nok ikke gjort, takk for tipset og din erfaring. Husker jeg leste om map sensor her på forumet om denne feilkoden, så det skal bli gjort. Der leste jeg om map sensor, men maf - hva er det? Det var interessant. Takk for din erfaring og at du delte. Da skal jeg nok skaffe det etterhvert.
  14. Har hørt om den ja, men er ikke mye til mekaniker selv dessverre, så da er jeg vel like langt. Har hatt bilen i åtte år og håper på mange flere år.
  15. Dette er en 08 modell, pumpen i tanken/matepumpen ble skiftet, den leverer nå 0,5. Takker for innspillene som vil bli meddelt mekanikeren over nyttår. Kompressoren som løfter bilen buldrer mye og lenge ved oppstart, men virker, og bilen senker ikke i løpet av noen netter, men lurer likevel på om det har en sammenheng da også lyssymbolet med vaggende bil tennes, blant flere andre, når dette skjer. Dekselet til kompressoren mangler så den ligger ubeskyttet til. Forøvrig kjører jeg også en Kia Soul, grei nok den, men når jeg etterpå kjører Discoveryen så merker jeg straks den enorme komforten, og at jeg har savnet den voldsomt, det er fordi opplevelsen av å kjøre Discovery "puts a smile on my face", og jeg fylles med glede og velbehag. Trondheim - Oslo nonstop er "a walk in the park:)
  16. Hei, undrer på dette: bil gikk i nødmodus opp lang stigning. Feilkode p2290. Byttet matepumpe, filter defekt med metallspon. Dyser OK. Hjalp ikke. Byttet høytrykkspumpe,det hjalp. Alt gjort hos rimelig verksted. Kjørte mye neste døgn, men opp annen lang stigning nødmodus igjen. Bilen lot seg ikke starte. Neste dag startet den lett i 10 minus og virker i orden, men tør ikke kjøre langt da den vel etter hvert vil gå i nødmodus igjen. Hva er feilen? Takknemlig for forslag.
  17. Alternativt Rosten Bilverksted på Flatåsen i Trondheim, v Joakim. Min D3 var svært tungstartet nå i kulden som var. Bestilte NGK glødeplugger fra England, 6 stk ca kr 1100.- Glødepluggene ikke tidligere skiftet i de snart 8 år jeg har hatt bilen. Joakim klarte jobben med glans, sa han visste hvordan det skulle gjøres, i overkant av kr 8000.- inkludert EU-kontroll og uttak av instrument cluster som trenger en overhaling. Han er dessuten en usedvanlig sympatisk fyr. Robert, samme sted, har også "utrettet mirakler" på min bil.
  18. Strålende, bestiller tvert. Takker.
  19. Oj, det var interessant, takker. Da er det vel bare å bestille, rimeligst å kjøpe hvor mon tro ?
  20. Hei, starter den lett i minus 13 etter å ha stått noen dager ? Det gjør ikke min D3, ett døgn ute i minus 10 og det tar fem minutter og ti glødinger før den harker seg i gang, dumt spørsmål men dette er vel da bare glødepluggene som må skiftes på min, anyone ? Forøvrig var min webasto også død, ny brennerinnsats løste problemet da den var sotet ihjel.
  21. Ser på Facebook, Norsk Land Rover klubb, innlegg for et døgn siden, at det er en sirkulasjonspumpe til kjølevæsken, kanskje den er defekt ?
  22. Rosten Bilverksted, Trondheim brukte 4 timer, samme som merkeforhandleren sa de ville bruke. Betalte kr 5090.- inkludert kjølevæske, vesentlig under merkeforhandleren. Med på kjøpet fikk jeg ved henting av bilen en lang, god og interessant prat med mekanikerne. Registeret hadde jeg med, sendt fra England, ca 900 kr for det inkl frakt. (LRDirect.)
  23. Merkeforhandler i Trondheim skulle resette BMS i min bil, men de fikk det ikke til, fikk ikke kontakt. De mente mulig ledningsbrudd var årsaken. BMS er den svarte brikken, eller klossen som det står mega fuse på, tett ved plusspolen på batteriet, om jeg forsto det rett. Fredag skal Rosten Bilverksted lete etter brudd, til halve timeprisen av merkeforhandleren. En annen ting, alle lysende display i dashbordet slukker helt innimellom, eller blir uklare. Håper det er en sammenheng og at det vil bli løst. Oppdaterer her etterhvert.
×
×
  • Opprett ny...