Jump to content
LRforum

Adventure

Members
 • Content count

  117
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Adventure

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Notodden
 • Interests
  Mekaniker lærling ved Henry's Garage og Gårdsplassen Auto

  "En gang Grønn, Alltid Grønn".

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Notodden

Recent Profile Visitors

412 profile views
 1. Disco 1 hugges

  Interesse for høyre hovedlys/komplett lykt om det er parklys holder under m.m er på øvelse kommer hjem om litt over en uke. Kan du holde den?
 2. Hilseplikt - sjokket har ikke gitt seg

  Når og hvor. Hilste på en disco fire når jeg kom med henger over til Notodden. Blinket og hilste forrige Lørdag. Men det var ikke deg siden Tromsø er litt lenger unna.
 3. Vellykket samparkering

  Notodden i dag, utenfor Spenst. Nå er det bare å lære hos som kjører at man skal hilse på andre LR’er
 4. Molde- Notodden via Dombås, Båstad og Kongsberg

  Kan slettes. Står i Eidsvåg med framdriftstrøbbel
 5. Har en rolig kjøretur foran meg fra Molde/Hjelset i morgen tidlig og hjem til Notodden. Har litt plass til noen eller noe som trenger transport. Ikke pm. Bare her. Rute: Hjelset/Molde - Åndalsnes- Dombås- E6 til Hamar - Skarnes/Eidsvoll - Lillestrøm- Båstad- Moss- Kongsberg- Notodden.
 6. Henry's Garage

  Det er ingen av oss som husker det var oss. Da min disco sto med problemer med drivstoffet for to helger siden og forrige helg var jeg på jobb. fatteren husker heller ikke at det var han, og nå husket han plutselig at discoen hans er blå.
 7. "Stallo"

  Da var den en ny fuel lift pump på plass med en tanke vold og makt. (Ingen ulyder bank i bordet). Til de av dere som ikke har fulgt prosessen på Discovery fanen så skal det en del lirking og vold til for å få ting på plass. Jeg veit ikke om jeg skal anbefale noen, noe som helst men fremgangs måten står beskrevet av Latterrolf i overnevnte fane, med tilleggs opplysninger som å ta av heter som er i veien, bruk pultene aktivt, Skrudde den som satt vanskeligst til litt inn ( godt tak på gjengene) før jeg monterte den andre samme måte. Da er alt skeivt og rart. Men det hjelper deg å ta inn den lille slakken på armen før du legger inn det ekstra presset som skal til for å få den til å smette inn. Så er det å skru den fast, vanskelig side først, men det går seg til på begge sider. Om du ble klokere av dette så er jeg veldig happy. Tok meg en runde under bilen og tømte sedimentfilteret og gjorde det rent. En ting er sikkert når du holder på med slikt under bilen og det står at du må være varsom fordi det blir søl, ja da blir det søl og det til de grader søl. (ønsker meg en brenne tønne). Det var en stund siden sedimentfilteret hadde blitt rengjort så da er det også gjort samt montert sammen og sjekket for lekkasje (Ja har kjørt bilen en kjapp tur) Tok vare på både dieselen fra sedimenter filteret og fra diesel filteret. se bildet så kan man forstå hvorfor det var problemer med tilførsel etc. Takk ydmykt Rolf, Gaute og Sjølen ( Elvehundre) for bistand pr. telefon og på forumet, veldig nyttig og forklarende. Kunnskapsrike folk. Stállu fikk luftet systemet, startet opp og gått en stund på tomgang mens jeg ryddet, fordelen med å driver Gårdsplassen Auto, SÅ kjørte jeg en liten oppvarmingsrunde og synes egentlig at bilen fikk mer giv, ble litt friskere. Men det kan jo bare være innbilning Så det ser ut til at det blir lang tur i vinterferien som er både godt for eier, samboer og bil. I morgen blir det en god førstelinjes vedlikehold en kjøretur også blir det å pakke på bilen så den er klar for tur. Deilig med alt som er gjort. Andreas
 8. Betraktelig mer vold og ett konstant ned spenn på fjæra
 9. Der var den på plass. Nå får man funskjonsteste den med diesel. Kjenner ikke noe for luft
 10. At den butter og kommer ikke inn på "plassen sin" mot der den ene "kammen" går ned. Dvs virker som at om den tar tak er det i tuppen på armen og ved en rotasjon skyver den ut/ ut av stilling og ut av hullet. Naboen kom opp å så, han lurte på om det var noe vits å fore den ut med en stålpakning pluss en "papp" pakning til. Men resultatet vil vel være det samme da den "kammen" blir bare å trykke på tuppen av armen. " original replica meg midt i". Vurdere å sette inn den gamle. å se om jeg ikke får i gang den igjen. Får jeg diesel så er det en midlertidig fiks. Så kan jeg stikke til EWS etter å ha ringt han å hør tom han har en annen type eller noe. ( etter demontering og avtørking og en "kakk" i baken så virker det som den gamle fjæra fortsatt har litt å gi.) men er det Den gir helt til alvdal også er det stopp eller gir 100.000 km hehe
 11. Armen på ny pumpe er 5mm lenger fra rota (inni pumpa) og ut dvs 7 cm. Fra hullene til boltene er det 5,8- 6 cm (dårlig bilde) Armen på gammel pumpe er 5,5 cm fra hullene og ut.
 12. Mangler fortsatt 1-2 mm før den kan skrues på plass. Prøver med tvang og lirk og makt. Får ta en rotasjon på kammen igjen å prøve å se når den er på sitt høyeste.
 13. Hva mener du?? Om fjæra på den nye er i orden? I såfall: Ja. Rå makt? Typ med vold og vaselin går alt? Jeg har prøvd å rotere kamakselen slik at den er best plassert i forhold til fjerning og montering, testet med den gamle pumpa og den sklir inn og ut meget lett. Jeg er takknemlig for hjelpen jeg får her og den guidingen jeg fikk pr. telefon Rolf tidligere i dag. Hjertelig takk.
 14. "Stallo"

  I dag startet en fin "liten" jobb med bytting av fuel lift pump som vart bestilt ny da den andre som sett over har mye fin strips rundt seg og hadde null effekt ved pumping ( også når man har hatt en liten omdreining for å løsne hendelen) Før alt startet fikk Stállu både nytt luftfilter og nytt diesel filter i front. Tenkte jeg ventet med sediment filteret/ oppsamleren da man ved godt mot hadde en liten demonter, sett på ny og skru sammen jobb foran seg. Blir ikke helt som man har tenkt. Ny pumpa passet ikke, mangler 1,5 cm for å få den på plass, gamle pumpa har etter demontering (mirakuløst) fått nytt liv, men ikke like mye effekt i hvert trykk som den nye. Dårlig fjær? Vurderer å montere den igjen å teste den ut ved lufting og priming av systemet, kanskje jeg får start på Stállu igjen. Pakninger som bare er til å plukke av er sjeldent det. Stein hard men ble borte etter 1,5 times standhaftig arbeid med litt smergelpapir/ veldig fint pusse papir og en kniv. Ting man lærer: man burde merke slanger etc man tar av, for man husker ikke til etterpå. Burde lært det nå men tydeligvis ikke. Gjøre bedre reserch på deler ( særlig deler som er reprodusert.) fortsette å ta bilder selv når det er vanskelig. Det kommer en dag i morgen. Håper å få tak på Erik Winther- Sørensen i morgen for å høre hva han har på lager. Kanskje spørre forumet om det er en "pent" brukt pumpe der ute med effekt ved håndpumping som kan leveres eller anskaffes ASAP. Og det er ett sedimentfilter/ beholder som skal gjøre reint og tømmes i morgen. Håper noen tar seg tid til å se på og kanskje svare på innlegget mitt i Discovery fanen.
 15. Hei. Bestilt ny diesel matepumpe til min Disco1 300tdi da den gammle ikke mater manuelt lengere (før den fikk en demontering, men fjæra er slarkete). Pumpene er litt ulike men skulle gå om hverandre. Bestilte type FF001279 på famous four.co.uk Se bilder. utfordringa mi er å få den nye til å passe. Den gammle sklir rett inn men den nye pumpa stopper/butter mot noe. Har hatt omdreining (på er det crankshaft?) flere ganger og ingen posisjon utgjør no forskjell. Har brukt lykt og sett på posisjonen og da er det plass. (klønte beskrevet JA, men håper noen kan hjelpe.) MvH Andreas
×