Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

Adventure

Medlemmer
 • Innholdsteller

  203
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Adventure last won the day on Oktober 5

Adventure had the most liked content!

Nettsamfunnsomdømme

2 Nøytral

2 følgere

Om Adventure

 • Rang
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Finnmark, Alta
 • Interests
  Mekaniker lærling ved Henry's Garage og Gårdsplassen Auto

  "En gang Grønn, Alltid Grønn".

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Alta

Nylige profilbesøk

795 profilvisninger
 1. Adventure

  Discovery 1 dumpet automat olje

  Takk for korregeringen, er jo en amatør på området. Jeg det er flere som nevner simringer, så det er jo en slags diagnose. Takk Rolf. Spm. Vil noen ødelagte simringer dra med seg mer problemer og skape flere feil på girkassa? Noen som kan forklare litt om oppbyggingen av dette? På forhånd takk.
 2. Adventure

  Discovery 1 dumpet automat olje

  Under for å se igjen. Tok bilder. Merket området det lakk i fra.
 3. Adventure

  Discovery 1 dumpet automat olje

  Det er mottatt. Det er full demontering som må til for å finne det ut? Eneste jeg kan er å ta bilde der jeg så oljen renne ut fra. Og følge alle rør og slanger igjen. Ellers er jeg helt blank.
 4. Adventure

  "Stallo"

  Ny dag nye utfordringer. Da Stallu i går bestemte seg for at behovet for automatolje på girkassa ikke var der så dumpet han den på veien hjem. Fant ut etter at jeg kjørte stor taxi hjem, som naboen kalte det, (NAF) at det var lekasje mellom tourqe converteren og motoren. Hva jeg nå skal gjør er jeg ikke sikker på. Rett og slett fordi jeg ikke veit, ikke fordi jeg ikke er motivert. Har veldig lyst til å få den på veien og igjennom EU kontroll og kjøre den i mange år til. Girkasse og tourqe converter ble byttet i 2016 på Lier traktorverksted. Det var en ny kasse fra Ashcroft som ble innstalert. Det oppereres med 12 mnd garanti fra Ashcroft så den er passert. Andre som har opplevd lignende? Eller har en oppskrift på suksess. Hører jeg gjerne i fra deg. Gårdsplassen Auto avdeling Alta er herved åpnet.
 5. Adventure

  Discovery 1 dumpet automat olje

  Ny info etter å ha lest og sjekket. Lekasjen er mellom motor og Torque Converter. Good news or bad news vites ikke.
 6. Tatt stor taxi hjem som naboen sa her i Finnmark.
 7. Adventure

  Discovery 1 dumpet automat olje

  Det er mye mulig men var ikke det en 200tdi med mauell? Får uansett sette meg å lese litt og feilsøke. Men lurer på hva det ender opp med. Kjøpte av En på forumet for under ett år siden og det ble skiftet gearkasse i 2016 så det er rart det skjer noe nå.
 8. Adventure

  Discovery 1 dumpet automat olje

  Nei, jeg bare lurer på om det er total havari eller om jeg berger. Om det er do it yourself eller verkstedmat. Og hva kostnadene blir. For man får jo god tid å tenke på sånt når man står ute å venter på bergning.
 9. Adventure

  Discovery 1 dumpet automat olje

  Sjekket og det er i mellom girkassa og motoren den sprang lekk.
 10. Adventure

  Discovery 1 dumpet automat olje

  Første jeg skal gjøre når jeg får lys. Men jeg rakk å se under da jeg stoppet bilen, og da såndet ut som det kom fra skjøten mellom girkassa og motore/ konverter.? Blir NAF i kveld.
 11. Ja da står man langsveien og bilen har dumpet all automatolja fra girkassen og det lukter litt brent. Nå lurer jeg på om alt er bare grus eller om det lar seg ordne. Hendelses forløpet. Kjørte på vei hjem fra fjellet, bilen har stått i tre uker uten bruk på vei hjem så syntes jeg den bommet på giringa en gang også mistet jeg fremdrift. Hva skjer tenkte jeg. Hadde null trekk kraft opp en liten bakke før jeg satte den i nøytral og er begynte å lukte brent. Satte den i park og da dumpet den resterende olje på bakken. Oljen er fin og rød. Er det «bare» en pakkning eller er det å forvente noe være som havari? Gir kassa har vært byttet en gang før.
 12. Adventure

  Bompenger og farbare veier i vårt lange land.

  Enig. Kjørte Norge nordover til Alta begynnelsen av denne måneden. Bare pga flyttelass. Og jeg har sakt til frøkna at vi kan kjøre Norge sammen. Men jeg ønsker og kommer til å kjøre mer igjennom Sverige og Finland. Synd for Norge er vakert men en billett på 1000kr pluss en vei. Blir det ett lett valg.
 13. Adventure

  Spotted...

  Så denne på den lokale COOP’en ved Komsa i Alta. Synes den er fin.
 14. Adventure

  En kollega ser etter 4x4

  Jeg har en kollega som ser etter 4x4 og han har spurt meg om freelander. Min kompetanse angående Freelander er begrenset. Så spør forumet. Han har ett budsjett og har sett på denne https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=123865766 og https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=106777364 den siste er innenfor budsjettet, den første kommer innafor budsjettet med litt pruting. Noen som vil bidra med litt kunnskap om bil og informasjon
×