Jump to content
LRforum

Espen Olsen

Members
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Espen Olsen

 1. "Har strammet snekket litt." Basert på lang erfaring bør dette være "prime suspect".
 2. Når en sikring går gjentatte ganger er det definitivt en feil i en elektrisk dings, kortslutning i ledningsnettet eller (huff) korrosjon et sted. Sjekk hvilken kurs sikringen dekker. Kjøp inn en drøss sikringer eller benytt et multimeter koblet i serie og gå *supernøye* over alle ledninger etter at du har frakoblet en etter en og benytt eliminasjonsmetoden til du finner ut hvor feilen ligger.
 3. Hvis det kommer diesel fra pumpa i lavtrykkssystemet kan det tyde på at injektorene ikke virker. Lukter det diesel ut av eksosrøret når du har kjørt den på startmotor en stund? Hvis nei - kan det være problemer med ECUs kommunikasjon med injektorene. Har du sjekket "injector harness", ledningene som gir signal fra ECU til injektorene at de skal injisere diesel i sylindrene? (dieselsøl i den røde connectoren på ECU er et kjent problem på Td5..). Hvis det lukter diesel - da kommer det diesel inn i sylindrene og jeg kan ikke forstå hva som er feil.
 4. Når en dieselmotor er helt død uten andre symptomer slik du beskriver her er det vel bare en ting som kan være årsaken: Mangel på drivstoff i sylindrene..
 5. Hm. Her trenger vi litt mere info. Du sier "sloknet". Hva mener du med det? Hvordan sluknet den? Espen Huff..
 6. Vi er en famile på 5 som har en Defender 1999-modell Td5 som primær langdistanse forflytningsmetode. Å eie og drifte en slik maskin er ikke vedlikeholdsfritt. På den annen side er det svært tilfredsstillende å vedlikeholde noe som er beregnet å vedlikeholdes - ikke være "bruk inntil alt går i stykker samtidig" med derpå følgene kast. Å være hjem for en Defender (eller seriebil) er nor du gjør fordi du liker å vedlikeholde tingene dine for at de skal vare lenge. Det du får i tillegg er å bli medlem i et unikt fellesskap. Den gikk antagelig til et av mine barn med meg som host på mobil.. Meg 48958289.. Ketchup er godt på alt - unntatt svidd havregrøt..
 7. Espen Olsen

  Defender ØK

  Hva betyr dette da Sigbjørn? Espen Ås
 8. Jeg har ikke gjort dette selv men jeg kan ikke se noen grunn til at dette ikke lar seg gjøre. Alternativet er å kjøpe ny.
 9. https://www.bruktdel.no/nbf/Delebiler/rover/defender-1987-06/_demonteringsobjekt_/3653-250449/ Espen
 10. Min lyser hele tiden.. Begynte for et par år siden. Bryte jord og gi jord - dette er ikke helt definert når det er en datamaskin (ECU) som bestemmer. Jeg har også problemer med kupebelysningen. Den funket plutselig ikke - både foran og bak. "Moderne" biler...
 11. Det høres ut som du trenger ny "wiring loom". Td5 er en avansert pumpedysemotor der forstøvingen av drivstoffet inn i sylindrene skjer ved hjelp av piezoelektriske materialer og elektriske signaler fra "hjernen" til motoren eller ECU som det kalles,. Kontakten mellom dysene og ECU skjer gjennom "wiring loom". Den har en konstruksjonssvakhet siden den ser et drivstofftrykk på 4 bar der dysene er mens det er atmosfæretrykk der ECU befinner seg. Det er to blå O-ringer nær dysene som skal holde 4-bartrykket inne. Disse er ikke laget av godt nok materiale til å funke i 20 år+. Det gjør at diesel kryper ned langs ledningene til ECU. ECU liker ikke diesel. Plugg ut multikontakten på ECU (under passasjersetet foran) og se om. det er olje/diesel i kontaktoverflatene. Hvis ja - bestill ny "wiring loom" hos EWS.
 12. Clean Defender Station Wagon Epsom Green Td5. Maken til min (1999) men med oppgradert 15p motor. Dette blir fremholdt i LR-blekkene som den beste Defender. Skulle gjerne sett bilder av bakramme samt innerrammene til dørene til baksetet, men med så lav km og tørr lagring er det sannsynlig at dette er en juvel som bør behandles deretter. Det viktigste er antirust, og da er det en ting som gjelder - Lanolinbehandling hos Funderud Antirust eller tilsvarende. Flott bil, verdien på den vil stige hvis du behandler den rett men en Defender har man fordi det er verdens best Offroad familiebil.
 13. OK, så dette funker åpenbart greit og enkelt. Da er det bare for meg å bestille! Så fint!
 14. Dører er forbruksvare på Defender. Er det noen som har planer om/vet hvordan man enklest mulig importerer dører fra UK? EWS er ikke spesielt entusiastisk når jeg spør.
 15. Så lenge bilen er i jevnlig bruk er dette ikke noe problem. Dette oppstår ved f.eks. vinterlagring.
 16. Hei Espen S. For blyakkumulator: Maks ladespenning: 14.4V etter start. Maks vedlikeholdsladespenning 13.8V. Høyere spenning vil gi gassing og på sikt degradere platene. Det høres ut som om regulatoren din bør byttes. To batterier i parallell er ikke helt enkelt siden du bør ha en ekstra diode mellom dem for å hindre at de lader hverandre ut hvis bilen blir stående over lengre tid. Espen O... ;-) Ås er best.
 17. Ingen mulighet for å etterstramme på en 99? Det er da bare å banke ut bøyen på skiven som låser mutteren (1 stk) og stramme, bøy tilbake skiven... Eller er det forskjell på 110 og 90?
 18. Hva med en galvanisert ramme fra Harris? Frakten er vel den store kostnadsdriveren.
 19. Vi får se. Mye hype rundt dette - men noe sier meg at vi som ikke vil ha Toyota eller G-wagen trenger et alternativ.
 20. Hahaha - det der er helt riktig. Jeg hadde trøbbel med startmotoren - typisk slitasjefeilen som er vanlig. Så kjøpte jeg repsett og plutselig dumpa en brukt startmotor inn. Jeg lar den ligge i bilen og har ikke hatt problemer med starteren siden... Repsettet ligger ubrukt i konvolutten den kom i.
 21. Jeg tipper dette har å gjøre med om man har løftebukk eller ikke. Girkasse ut er best nedover - dette vet jeg fra diverse Volvoer. Motor ut er best hvis man ikke får bilen opp på løftesystem for å kunne jobbe komfortabelt nedenfra. Jeg har byttet kløtsj på flere seriebiler men ikke på 300/TD5. Når det er sagt så er *alt* så vidt jeg kan se svært lik med seriebilene. Det er jo dette som er så kult med Defender - konstruksjonen er i bunn og grunn fra 1940-tallet.
 22. Når det gjelder bytte av kløtsj på LR har jeg prøvd både motor-ut og girkasse-ut og må få si at det er mye enklere med motor-ut. Bare IMO selvføleglig - husk å bytte utløserlageret selv om du ikke har ulyd med det ennå. .
 23. I stedet for å bestille fra UK med dertil hørende pes med fortolling, moms og fortollingsgebyr kan jeg anbefale Erik Winther-Sørensen sine tjenester. https://www.wint-imp.no/ Det å ha en pålitelig og rimelig norsk leverandør av deler til LR med en ekstrem kunnskap om OEM vs. kopi vs. originaldelers egenskaper er vel verdt å sikre. Det gjør vi ved å handle fra Erik når vi kan og importere selv når vi må. Erik ruler!
 24. Jeg ville byttet MAF. Den er ikke dyr. Kjøp to med en gang så har du en ny når den går igjen.
 25. Virker nærlysene som de skal? Hvis svaret er nei er det skrevet en drøss om dette her på forumet og Gaute svar er en god løsning. Problemet er at lysstrømmen ikke er relestyrt og at all strøm går gjennom bryterne som har en tendens til at plasten blir varm, myk og at kontakter ikke lenger virker. Er svaret ja, er det så vidt jeg kan se fjernlyshendelen som er problemet.
×
×
 • Create New...