Gå til innhold

Rattatta74

Medlemmer
  • Innlegg

    74
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Rattatta74

  1. Lafterolf.. gi litt mere info da. Jeg tilfredstiller deg med å vise deg kjøpt kvittering..
  2. Jeg vet.. Her er linken til dem kuleste led lysene.. med full garanti. Virkelig kvalitet.. Bare lat at beløpet er i norske kr og ikke pund så har du gjort et røverkjøp http://www.powerfuluk.com/vehicles/land-rover/defender/lamps-light-upgrades/land-rover-defender-headlghts-full-led-black-lhd.html
  3. Jeg er med. Ønsker også disse felgene.. Har ikke anelse hvor man skaffer dem heller. Men å kjøpe den igjennom Overland utgår.. Dem er svindyre. Vet du pund prisen på velteburet Alvegg?
  4. Uff.. Dette har også erfart en gang i tiden.. Veldig fine lys disse chinalysene.. Problemet er at dem ikke strøm. Ligger best ubrukt i esken.
  5. Jeg vil også ha et.. du mener sånn ja?
  6. Det virker som at du har trekt ut feil rele. Jeg også fulgte bruksanvisningen nøye helt til jeg skulle skifte releet. Da stemte ikke bildeforklaringen på bruksanvisningen med det jeg så i bilen. Jeg stoppet installasjonen, gikk inn og googlet litt på nettet om dette. Tok ikke lang tid før jeg fant ut at blinklysreleet på min defender 2006 ikke var der nede sammens med dem andre releene men under instrumentpaneleet, Måtte av med rattdekslene for å finne det. Da virket det. Eneste som ikke virker er blinklyset til venstre på tilhengere, campingvogner osv..
  7. Ikke skru mere nå.. Hvor befinner du deg og ditt kjøretøy?
  8. Hehe.. La oss vente nå til vedkommende har svart. Har noe liggende jeg også.. mulig delstoff med tilhørende skai rygg.. i grått.. Men Exmoore kan jo ordne d meste imot litt, masse gryn.
  9. Slik du beskriver det PeWo så høres det ut som bremsene dine fungerer utmerket. Hvis bremsetrykket på pedalen er det samme hver gang du bremser, er det ikke luft i systemet ihvertfall. At du kan merke litt sig i pedalen etter trykket har kommet kan være at du legger mere press på foten. Da bruker du så mye kraft at bremsekraftforsterken vrir seg litt i feste. Bare åpne panseret og se på bremseforsterkeren hva som skjer når du bremser med motoren igang og du trykker full brems. Bilen kan ikke samenlignes med folkevogna di. Jeg synes bremsene i Defenderen harmonerer bra med clutchen. Kjærringa har en nyere mini cooper og i den er det umulig å kjøre med støvler med værnetå, slalomsko og andre stivere fottøy. Nyser jeg og ser ned på bremsepedalen, så bremser den ✌️ Landroveren er i utgangspunktet laget for landbruk, skogbruk og karra som banke kyr.. og kan å reparer selv!
  10. Oj.. da har jeg letet videre etter en annen 130 ja. Men det er min mening
  11. Kjenner ikke til bilen men den har mye kostbar utstyr på seg. Felgene, vinsjen, takstativet, kalesjen.. lav km. Synd det kun er bare 2 seter. Teit å ha en dobbelkabiner med to seter. Kan man fortsatt sette inn bakseter gratis når bilen er mer enn 10 år gammel?
  12. Ja ikke vet jeg.. Det sto fits all defenders så jeg kjøpte.. Kjøpte også den komplette deleliste boka til alle defendere til 2006.. mulig 800 sider med masse tekst, bilder og det som er.. Synd at det ikke finnes på nettet. Nardo Bil har det.. Men delenummerene der er kun til genuine land rover og ikke til Brittpart eller Bearmach. Eneste hjelpen jeg får er at jeg får vite det engelske ordet på delene, deretter kan jeg søke på det. Men nå er det lørdagskveld, cognacflasken er åpnet og jeg har såpass vett at jeg skal styre langt unna det sosiale mediet
  13. Skulle sikkert ha bestilt dette istedet : http://www.paddockspares.com/stc201-front-caliper-piston-all-110-130-and-90-from-ha701010.html
  14. Jeg fulgte linken lenger opp på siden (wildrover sin link) og bremsene ble peise bra Jeg så ikke antydning til luftbobler da jeg luftet men jeg kan bli lurt. En ting er sikkert, jeg elsker kvinnebein, men denne luftingen fungerte mye mye bedre, mere kontrollert. Det kan være at kvinnebeinet har sluppet opp litt på bremsen før jeg har strammet men en sånn innrømmelse sitter lang inne hos damene. Eneste nedturen er at jeg har fått feil repsett til gamlekaliperene. Jeg forstår ikke en dritt av disse bestillingsnr hos paddocks Def to Ha, Def to La, Def from La upto.. gudene vite
  15. Da er jeg i gang da.. men måtte slippe ut lufttrykket til 1,4 bar fra dekket. Står overalt på flaska at max 1,4 bar.
  16. Hei.. Jeg er sikker. Jeg byttet bremseskiver og lager for en uke siden. Jeg målte skivene med klokke da jeg monterte. Under 0,05mm.Jeg fulgte linken til Wildrover og bestilte bremselufter. Skal hente den på coopen imorgen og ta en ny lufterunde. Jeg har også tenkt å sette på dem gamle bremseskivene så stemplene kommer mere ut, deretter presse dem inn for å tilpasse dem nye klossene. Nå er det så liten klaring at jeg ikke klare å se om alle fire stemple oppfører seg normalt pga dem nye klossene.
  17. Peik.. Forferdelig bilde.. Men analytisk som jeg er så stiller jeg noen spørsmål angående bildet. Bilen har rullet rundt uten antydning til skader i front.. Hva har skjedd her? Ser det er en typisk sykkeldrikkeflaske som ligger forran bilen. Har han sovnet? Forsøkt å styrt unna en sykkelist? Ser også bilen har utenpåliggende forsterkninger rundt frontvindu som mange defendere har. Dette bildet viser at det ikke hjelper i det hele tatt.. Hele hytta er jo sammentrykt!
  18. Hmm.. Den så smart ut ja. Men man får ikke kjøpt en sånn på Jernia.. Link, navn eller noe?
  19. Ingen ABS. Jeg kjører innom Biltema Sogndal imorgen og kjøper ei lita oljekanne, fyller den med dot 4 og presser inn så mye i en lufteskrue at det renner over i beholderen, deretter lufter jeg ut det som er for mye i beholderen etterpå. Jeg klarer å låse hjulene sånn som det er nå på grus, men har for lang vandring på pedalen. Jeg kunne ha trekt ut bremseklossene uten motstand sånn som det er nå. Har også lært at man ikke trenger å ta av hjulet for å skifte klosser. Bare å svinge til høyre og venstre så får man lett tilgang. Greit når man har hjul som veier 30kg stykket
  20. Å sette trykk på beholderen her jeg er nå er vanskelig. Jeg er på reise. Jeg traff en Disco kar utom Rema 1000 imorges (V8, fin lyd) Han gikk rundt bilen og åpnet lufteventilene (Med klar slange og stengeventil i enden) Han mente også at det ikke var luft i systemet, ikke antydning til luftbobler. Det eneste han la merke til mens jeg holdt pedalen i bunn var at veska ble dratt litt tilbake før han stengte ventilen. Han mente at det kunne være et vakum i systemet som gjorde at kalipterene gikk for mye tilbake. Og dette kunne vart i lang tid, men at jeg først fikk problemet når jeg skiftet til nye kaliptere uten rust og treghet så stemplene gikk mye lettere tilbake med det vakumsuget som var. Men ok.. Jeg får kjøpe meg et nytt lokk når jeg kommer hjem, borre et hull, sette på en bilventil og tilsette 1 bar med luft hvis dere mener det som er løsningen. Men finner jeg en butikk som har ei lita oljekanne som på bildet, så har jeg lyst å forsøke denne "bush" løsningen her jeg er nå E63 mellom trollstigen og geiranger!
  21. Denne youtube videoen bekrefter at jeg skal begynne å lufte forran først https://youtu.be/tlV6KTTB_0U Men jeg har mistanke om luft langt opp i systemet så jeg tenkte jeg skulle forsøke å presse veska tilbake gjennom lufteventilen:
  22. Ja, står øverst. Skal forsøke å lufte andre veien nå og skal hun få pumpe pedalen til den blir hard hver gang jeg har strammet nippelen.
  23. Kan nevne jeg lufter VF, HF,VB og høyre bak
  24. Kjøpte med nye bremsecalipere http://www.paddockspares.com/rtc5572-front-brake-caliper-new-rh.html Dette gjorde jeg så jeg kunne bruke lang tid på å ordne dem orginale (sandblåse, grunne, lakke, skifte stempler og oringspakninger) Problemet jeg har fått med dem nye er at stemplene trekker seg for langt tilbake at det blir åpning mellom stemplene og bremseklossene. Dette medfører at jeg må trykke bremsepedalen alt for langt inn før bremsene virker. Samme problemet på begge sidene. Ser tydelig glippen. Nå er jeg rimelig rådløs. Lufta systemet minst 10 ganger nå. Ser ikke antydning til luft. Bruker standard Dot 4 væske. Bremseklossene blir ikke med tilbake så fjærene er ikke for stramme. Noen som har erfart dette eller har tips på hva dette skyldes?
×
×
  • Opprett ny...