Gå til innhold

Tysen

LRF Society
  • Innlegg

    588
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Tysen

  1. Det er ikke usannsynlig at det er vipperamene som har tatt den største støyten, og er du HELDIG, kan det være at ventilene har tålt det. Pris på en ventilløfter/vippearm fra merkeforhandler i Norge koster mer en et komplett sett med 16 stk. fra UK. så her er det lurt å sjekke litt priser når du har avdekket omfanget. Jeg skiftet heldigvis regreimen på min tidligere FL2 på verksted, og av en eller annen grunn var reimen en tann feil etter noen dager. Motoren hørtes helt blåst ut, men det var bare en vippearm som var knekt. I en prikær feriesistuasjon fikk verkstedet tak i en ny vipperam fra merkeforhandleren på Vestlandet, og de betalt 5.000+ for den lille delen. Pluss en god del timer ulønnet arbeid for å få bilen ferieklar.
  2. Hvilken årsmodell har du? Før 2014 var det vell en Asia 6 trins kasse, og etter en ZF 9 trins kasse. Hadde en Asia 6 i min tidligere FL2, og den var på ingen måte like "kultivert" som de ZF kassene eg hadde på D3 og D4 tidligere, så regner vertfall med at en senere Evoque med ZF kasse skal gire like fint?
  3. Hei, har liggende både pakningssett til innsugsmanifold og 4 stk NGK glødeplugger om du er interessert. (400kr + frakt)
  4. Utklipp i fra din egen link. Som jeg allerede har skrevet opp og ned. Det kommer mange meninger i fra folk som ikke har prøvd selv, men som gjerne gjengir det som alle andre gjengir Anbefaler heller Rolf å montere to toms hevesett i fra Old man emu. så kan han kjøre på dårlig vei i "offroad hight" i mer en 40km/t før bilen får høydeskrekk
  5. Eg var vel den første som offentlig heiv meg ut på denne konverteringen, og møtte stormen med motargument. Det er underlig hvor mange, som nok ikke selv har prøvd en D3 med spiral, som likevel mener at luft er det eneste riktige på bilen. Siden alle andre mener det liksom?. Utenom det åpenbare med å heve bilen opp og ned, så er kjørekomforten bedre med nye spiralfjører enn med gamle luft puter! (Eg byttet senere inn bilen i en D4 med rundt 60.000km og kan ikke si eg blei overbevist om at eg tok feil da heller) Eg hadde en SE med xenonlys i lag med fungerende høydesensorer. Frontlysene justerte seg selv etter hva eg opplevde, og ingen møtende bilister som blinket. (I motsetning til hva de nå gjør om eg velger å kjører med ledlysene på auto på våre to nye biler). Grunnen til at S versjonen med spiralfjører måtte ha manuell justering, er vel at bilene ikke ble utstyrt med høydesensorer, da dette var unødvendig. S versjonen ble vel og bare levert med halogen lys? og dermed heller ikke krav til sensorer? Eg tok meg ikke bryet med å fortelle staten om at eg hadde gjort noe ulovlig, og i dag etter flere eu kontrollerer, ser eg at bilen automagisk har blitt registert i systemet som en D3 med Coil. På den tiden låg konverteringsettet med nye fjører og dempere i lag med elektroboksen på rundt 5.800kr, og valget var meget enkelt for meg som var ute etter en bil med ferrest mulig fremtidige problem. Eg har snakket med 14 andre via PM som også har gjennomført konverteringen, men som ikke ønsker å offentlig møte de som ikke skulle forstå valget. I dag har vell prisen økt noe mer, og en annen mulighet er å koble seg forbi bilens slanger og ventiler, med å sette inn egne luftventiler opp mot hver pute, som kan justeres inn med riktig trykk og høyde. da må du nok ta ut "LRtime" sikringen og deaktivere luftsystemet. Dette vil nok føre til både feilmelding og varsellys. I dag har eg 4 biler uten luft, og savner det ikke en plass. Men savnet etter mine to Discoer merkes daglig av alle andre grunner, så drømmen er om det skulle dukke opp en D4SX, men de ble vell ikke markedsført i Norge.
  6. Er usikker på hva man kan slå av permanent, men lite trulig. Slike "sikkerhetsting" pleier å være laget for å bli. Det enkleste er nok bare å nappe ut ledningen i fra "biperen". Kjenner ikke helt til hvor denne er plassert i FL2en. Men på D3 er den plassert bak venstre bagasjeromskledning, så det kan jo hende den sitter her på FL2 også. Eg hadde også hengerfeste på min FL2, men det var ikke konflikt med ryggesensor. Husker ikke helt, men er det ryggesensor rett bak hengerfeste?
  7. Har du målt ladespenning i fra dynamoen? Slik at du vet at bilen gir deg mer strøm tilbake enn hva den tar når du kjører? Om du trenger ny sentrallås til høyre framdør har eg ny komplett liggende som du kan kjøpe om du ønsker? (450kr + frakt)
  8. Har en LYNX diagnoseleser / PC utgave som er lisensåpnet for FL2, D3 og D4. Trur eg har hatt min siste LR, så du kan få kjøpe denne i lag med en bærbar edb-maskin hvor programvaren er installert. Funger helt topp, og har hjulpet meg ut av mange kniper. Kan ikke se at den er brukt. Kr 1.500,. inkl. PC + frakt.
  9. Hadde for ikke lenge siden en opplevelse som kan sammenlignes. Fikk og til slutt konstatert 0 kompresjon på en sylinder, og synderen var en knekt ventilløfter. Nå var dette på en 2,2 PSA motor til Freelander, men ville nå å ha hørt om dette er kontrollert på din motor også. Spørsmål om det lønner seg å kjøpe deler i UK eller Norge, så kan det opplyses om at merkeforhandler på Vestlandet skulle ha 5000kr for en løftearm, men et sett med 16 armer i fra UK var priset til 95pund. For min del var dette en garanti som jeg slapp unna økonomiske kostnader med. Men det kostet meg en del nattesøvn, og 3 uker med logistikkproblem, så du har min fulle medfølelse rundt situasjonen du har havnet i.
  10. Tysen

    LR3 Prosjekt

    Du viser JLR hvordan de skulle ha gjort det fra starten av.
  11. Tysen

    LR3 Prosjekt

    Steike! Blir bra dette.
  12. Bra delene kunne få nytt liv, og det på en bil med helt riktig fargekombo . Husker sjøl at tilkomsten til mutrene på toppen i grunn var hele jobben .
  13. Sjekk først at alle lyspærer virker. Også de små skiltlyspærene. Eg ble stående med lik melding på grunn av en skiltlyspære som var røket. Bilen er ikke utstyrt med noen enkel måte til å varsle fører om at det er en lyspære som er røket, og det virker som om den kan gå i full panikk mode med en gang :-)
  14. Eg fikk den først programmert bort i fra bilens hukommelse, så fjernet eg innmaten. Og ja, det var et HELVETE! :-) Prøvde først å demontere å skru av filteret, for å stake ut innmaten. De tre mutrene i flensen foran filteret var ikke råd å skru på, og ikke plass til å kappe av med mine verktøy. Eg fikk av den bakre delen av anlegget, slik at eg fikk tilgang inn til filteret i fra rektum. Så da ble det å ligge under bilen, bak filteret, med en 1m lang betongbor å styre på. Gikk bra til å begynne med, helt til filteret ble delt i ulike deler, som var for stor til å få ut, men for små til å ligge i ro for å bli boret sundt. Så ja, et sant helvete. Husk støvmaske! Fikk til slutt ut nok til at det var fri vei for eksosen, og lykken var stor i flere uker. Helt til resterende innmat løsnet, og låg inni filteret og skapte en hurumhei av en skranglelyd. Så hele operasjonen måtte gjenta seg, og da gav eg meg ikke før alt av filteret var i små nok biter til å komme ut. Men planen om å demontere filteret og slå et 50mm hull i gjennom innmaten i fra fronten av filteret, virket mye enklere enn hva eg ente opp med å måtte gjøre :-)
  15. Kan sikkert ikke hjelpe deg å få frisk bil. Men hadde selv vakuum i dieseltanken, og pirket da ut den innvendige membranen/lukkeventilen i tanklokket. Det hjalp, og du kan fortsette å kjøre med tanklokket på plass i vertfall. Hadde også en periode hvor bilen ville i nødmodus til tider, uten noen logisk forklaring for meg. Bilen ble frisk igjen ved å programmere bort og tømme partikkelfilteret i lag med EGR ventilen. Men eg hadde da en feilmelding som lød noe slikt som at det var for liten trykkforskjell mellom sidene i filteret. Skulle tro det skulle vært for stor forskjell, men det var for liten som ble opplyst. Mr Rover 75 er nok inne på hva som bør være neste vei videre.
  16. Har ikke gjort jobben sjøl, men det er det som regel noen andre som har. Freelander 1.8 Clutch slave/master cylinder replacement - YouTube
  17. Dette er riktig ventil ja. Trykte du inn ventilen som skjuler seg under ventilhetten også? Fungerer på samme måte som en dekkventil.
  18. I bakkant av motoren, går det et rør tvers over motoren, med en ventil som minner mer på en dekkventil. denne trykker du inn mens tenningen står på, og da bobler det nok ut en del luft i fra systemet. Opplevede også noen stressende minutter ette mitt første filterbyte, før eg fikk start på bilen igjen :-) Mulig litt vanskelig å skjønne hvor du skal lete av min forklaring, men røret/slangen går tvers over motoren, helt i bakkant over dieselpumpen. Mener også som tidligere beskrevet det er rart at det er beskrevet at EGR ventilene dine er programmert bort. På de første årsmodellene var det vanlig blendeplater som var tingen. Du ser om det er montert plater om du følger rørene i fra "Y røret" på toppen og ned til ventilene på hver side av motoren. Det skal ikke vare noe i mellom rørflens og ventilflens om ventilene ikke er blendet. Har du blendeplate i mellom, ser du de som en 3-4mm tykk plate. Om du ikke har blendede ventiler, kjøper du dette raskt på ebay, eller lager de enda raskere selv. Googler du for eks. "EGR blanking plates + biltype" så dukker det mye opp.
  19. Kan nok ikke skylde de engelske ingentinggjørene for denne utfiklingen. Eg kjører i dag en FL2, som er skrudd i sammen av vanlige standard hyllevarer i fra flere andre produsenter, og har fellesdeler med flere av de vanlige bilene rundt oss i dag. Det er akkurat like dumt, om ikke dummere på denne. det som er servicevenlig på den biltypen de først ble laget til, passer over hode ikke i lag med en annen bilkonfigurasjon. Bruken av standard deler har resultert i mange håpløse konfigurasjoner i landrovere. det å bytte olje på framdiffen på en FL2 er svært knotete. Det å bytte bakre glødeplugg eller drivreim til diselpumpen på en D3/D4 er så trangt at manualen sier at du skal ta av karroseriet fra ramma. Like så å bytte oljefilter på automatkassa. På en BMW er det rett fram, men å gjøre det på en D3/D4 er idiotisk knotete. Bytte oljefilter i utomatkassa på en FL2 er visst nok nærmest umulig med kassa stående i bilen. Lista kunne vært lang. Den enkleste bilen eg noen gang har driftet, var min meget driftsikre FL1 i fra 1999, med en motor som i utgangspunktet skulle drive en 2 seters sportsbil med halve vekten Men motoren var skiftet før eg kjøpte den, og bilen oppførte seg eksemplarisk i min tid
  20. Tanken er nok at man skal suge ut gammel olje i gjennom påfyllingshullet. Er nå i vertfall så dumt tillaget på nyere versjoner av arten. Eg mener å huske at eg fjernet hele lokket på bakdiffen når eg tømte minn, men nå var det bakdiff til en 1,8 bensin i fra 1999, så mulig det ble annerledes på nyere modeller.
  21. Tysen

    LR3 Prosjekt

    Jeg gikk til slutt lei av å stadig drive med prevantivt vedlikehold, og var avhengig av en bil som fungerte hver morgen. Så eg oppgraderte til en nyere D4. Meget fornøyd med den, men til slutt begynte de samme delene å skrangle på den også, som eg tidligere hadde byttet på D3en, så da nedskalerte eg til en FL2 Eg bytta til vanlig standard D3S spiralfjører uten heving, da eg holder meg på opparbeidet vei av ulik kvalitet. Var fornøyd med det, og meiner den dag i dag at kjørekomforten med nye dempere og spiralfjører var langt bedre enn med slitte standard dempere og luft.
  22. Hei, det kan se ut for at Eurodeler har sluttet å forhandle Aisin olje. Kan ikke finne tilbake til den eg kjøpte lengre. Men det kan nok også brukes tilsvarende oljer i fra andre produsenter.
×
×
  • Opprett ny...