Jump to content
LRforum

Tysen

LRF Society
 • Content Count

  525
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Tysen

 1. Kjøpte me for kort tid siden en FL2 - MY11 med dpf. Ser på regningene etter samtlige ervicer i fra anerkjent LR-verksted på Østlandet, at den i alle år har mottatt A5 olje. Når eg kjøpte den var det problem med tett dpf. filter med en gang. Om det også var dette i forkant av kjøpet vet eg ikke, men når merkeverksteder heller ikke vet at det skal være C olje på biler med dpf, kan man virkelig begynne å lure.
 2. Til de som har bedt om bilder, så klarer eg ikke å få send de som PM, så da legges de ut her i stedet (Rosa nattbord kan følge med ved hurtig avgjørelse). Alle deksler og skruer følger med i jokerposen.
 3. Ja, identiske kan sjå ut for å bli rundt kr. 320 i frakt om de skal sendes. Med et lite forbehold om at eg skjønner reglene for Norgespakke riktig.
 4. Eg har liggende/stående originale takrails med originale takbøyler til en 2011 FL2. Demonterte de i fra bilen når eg kjøpte den, og ønsker å få de bort. Den ene låsen på dekselet til den ene bøylen virker å være defekt, så dette lokket ser ut for å være teipet fast. Dette vises ikke, og vil ikke bli lagt merke til. For å montere de på en bil uten rails, må det borres et hull i den fremste korte delen av pyntelisten på taket. Eventuelt kan vi bytte, slik at kjøper får mine lister, og eg får deres Kan selges for kr 500,- + eventuell frakt.
 5. Bør gjerne ta en oppdatering på denne, slik at andre ikke skal bli skremt bort i fra å gjøre jobben selv. Det gikk i grunn noen lunde greit. Full sving, og tanstanga kom så pass langt ut til siden, at det var råd å få tak med en stor rørtang å skrudd av de indre ledda. En jobb tar som oftest lengre tid før man faktisk starter på den
 6. Ville ikke ha kjøpt brukt VCU, da du risikerer å få en med allerede stivnet viskoseveske. Da har du mer eller mindre permanent 4x4, og det er ikke resten drivlinen konstruert for. Da ryker fort bakdiffen og så fordelingsgirkassen (IRD). Eg kjøpte for det meste mine deler i fra https://www.island-4x4.co.uk/freelander-models-freelander-0006-c-3792_25.html . Nå er det en del år siden eg handlet deler til Freelander 1, og valuttaen er jo ikke i vår favør for tiden, så det kan være lurt å sjekke litt rundt. Du kan kjøpe løse deler og overhale den du har, eller kjøpe en komplett. Kjøper du en komplett er det mindre sannsynlig og fare for at du opplever ubalanse og vibrasjoner i ettertid. Kjøper du en brukt komplett ville eg i vertfall sørget for at VCU en hadde vært byttet i livets løp. Så kommer spørsmålet om hvor mye du er villig til å legge ut på en eldre haltende engelskmann. Det er og mulig å kjøpe en blankingplate til IRD (har eg sett), hvor du skrur ut akslingen med tannhjulet som går ut av IRD og kobler sammen mellomakslingen. Tror i grunn bilen hadde blitt glades av denne ombyggingen. Men da blir den på mange måter litt kastrert stakkars, og uten 4x4.
 7. Helt utrolig hva du har klart å trylle frem ut av denne bilen. Skulle ikke tro det når du startet med det noe utslitte utgangspunktet. Håper du tar til fornuft og beholder bilen til kos og hygge i lang tid
 8. Ja nå svarte vist eg også på feil sted du finner sikkert svaret mitt på den andre plassen også
 9. Om du velger å skru av mellomakslingen, går det helt fint å kjøre med bilen. Eg kjørte en stund uten denne når eg ventet på ny VCU i posten. Dessverre skjedde dette på vinteren, og det ble en del spinning, noe som var meget flaut når alle forventer god fremkommelighet av en Landrover med 4x4 Men kan tenke meg at du vil få en mangel på neste EU kontroll. Eg kjenner ikke til hvor enkelt det er å bytte bare denne delen av mellomakslingen, man kan ikke tenke meg det skal være noe særlig problem. Eg ville ha kjøpt inn delen i fra England, og spurt etter et verksted som ville gjort jobben, om du ikke vil prøve deg selv. Problemet med mange norske uavhengige verksteder er å få tak i deler til Landrover, og da blir det ofte noen dyre kompremier med full utbytting av komplette komponenter. lykke til.
 10. det er mange som kjører rundt med blendet EGR og fungerende regenerering. Er dette gjort riktig, skal det ikke skape problem. Ville først hørt med de som remappet bilen og hørt hva de har utført på din. Samtidig er det en del andre ting som også kan gjøre at bilen din ikke regenererer. trykksensoren kan være defekt. Filteret kan være mer enn en viss % tett, og da gir bilen opp forsøket, og du må få renset det på en annen måte. Finnes proffe folk som gjør dette, og det finnes ulike lurium du får kjøpt som skal gjøre jobben (i følge reklamen) Usikker på hva som hjelper. Er filteret programmert bort, har du og muligheten til å fjerne det. Du bør ikke fjerne det slik at det viser, men om du får det av slik at du kan borre/stake et 50mm hull gjennom filterkjernen blir bilen meget fornøyd. Eg fikk ikke filteret av, da alt som skulle kunne skrus i fra hverandre foran filteret var rustet sammen til en enhet, og det var ikke plass tå komme til med passende verktøy. Men fikk av den bakerste delen av anlegget i fra filteret og bakover. La meg under bilen og borret opp filteret med en betongbor på ca en meter, og støvsugde og pirket ut det som ble løst. Endte opp med å tømme hele filterpotten, da det var knuste filterdeler som la seg i forkant, og ikke kom ut før eg fikk ut alt. En helv…. jobb, men er nå kvitt fremtidige bilproblem. Nakkeproblem derimot ble merkbare.
 11. Mulig det, men det har ikke eg lest noe om. Hvordan økes eksostemperaturen ved å føre noe av eksosen tilbake til forbrenningen? Eksos uten oksygen lager vel en dårligere forbrenning, og dermed også lavere temperatur? Men her kan logikken min være langt på bærtur
 12. Tja, Ikke om de bare har programmert bort og permanent lukket EGR, men om de samtidig også var så hyggelig å programmere bort DPF i fra bilens hukommelse er ikke regenerering noe bilen bryr seg med lengre. Personlig valgte eg dette, for så å lage innvendig hull gjennom DPF og ferdig med saken. Men på min var filteret allerede tett, og eg fikk ikke på noen måte startet regenerering.
 13. Ungdommelig overmot å tru at det skulle gå bra å få hengeren med seg ned den snarveien der. Men slik går det når man blindt følger GPSen
 14. Har en bremselysbryter liggende om du ønsker å kjøpe? EDIT: Britpart - Kr 150,- inkl. frakt
 15. Finner ikke noe der heller. Det er vel bare å vente på nye deler, skifte kappskive i vinkelsliperen, olje inn sleggeskaftet, å gå i gang med å demontere deler til eg kommer frem til riktig del som skal av . Ser det finnes et verktøy for dette, som ligner en lang pipe som går innover hele styrearmen og kniper seg fast rundt kuleleddet mot tangstangen, slik at denne kan skrues av. Så det får bli siste utvei før eg hiver ut motoren.
 16. Noen som har byttet de indre styreleddene/armene på en FL2 noen gang? Eg finner ingenting om dette i verkstedsmanualen, og heller ikke på google eller youtube. Har byttet dette på både D3 og D4 når det likevel var påkrevd å bytte de ytre leddene, og her var det enkelt med lett tilgang. Nå er det nødvendig å bytte på Freelanderen siden det er slakk i den venstre-indre, men det ser da ikke ut som det er plass til å komme til på noen måte som gir nok kraft til å vri det løst?
 17. Stemmer. Beklager bruk av forkortelser. Ha en fortsatt fin påske. Min blir brukt under og rundt bilen på rustutbedring.
 18. Usikker på om det du beskriver er det samme kjente problemet med slitt lock-up lameller i TC som mange D3er med samme girkasse opplever, for det skal angivelig være en forsterket TC i D4. men som en pekepinn på prisen du har mottatt, fikk eg et lokalt uavhengig verksted til å bytte TC i min D3, og ny forsterket (mulig en original D4 TC?) kjøpte eg i fra England til rundt 6.000,- og verkstedet tok 7 timer for arbeidet. Standard pris i fra andre girkasse spesialister var på rundt 30.000,- for jobb og ny TC. Andre skulle også ha 30.000,- bare for ny TC + arbeid. Mine problemer oppstod også rett etter flushing av girkassa, så det har eg blitt meget skeptisk til. Blir bare bestilt normal filter og oljeskift av meg fremover. Men symptomene er ikke helt slik du beskriver, og heller en svakere vibrasjon og skjelving når Lock upen skal slå inn (siden clutchplatene slipper og "spinner") Men tenker det må være mange kompetente mekanikere som kan åpne en standard ZF girkasse og eventuelt renske ventilblokka og skifte til nye lager+pakninger?? for langt mindre en 52.000,-?
 19. Full forståelse for den følelsen. Eg tenkte akkurat likt når eg kjørte D3en, selv om eg hadde bygd om til spiralfjører og med det fjernet grunn til mange uroligheter. Men eg ble midlertidig "forstyrret" og blendet når eg startet å søke etter ny bil, og endte opp med en nyere D4. En kjempe bil, og eg kommer nok ikke til å komme opp i denne standarden igjen noen gang. Men etter noen år begynte uroen på at dette bilholdet også snart kunne bli dyrt å gjøre seg gjeldende. Så da tok eg til vett å kjøpte meg en 2011 FL2. Når du kjører bilen oppleves den i grunn veldig lik en D3. Den bråker en del mer, og du hører det helt i fra du åpner døra at dette er en billigere bil. Kjøremessig er den veldig lik en D3 og D4 synes eg. motormessig er en tunet FL2 lik en tunet D3. Den har like mange gir, og ligger omtrent på samme turtallet. Sammenlignet med en tunet D4 og 8 gir, er,, vell,, ikke sammenlignbar. Eg fikk en del feil etter bare noen uker etter kjøpet, som gav meg noen feilmeldinger eg ikke helt skjønte grunne til. Trodde først det var gløderelater, og kjøpte inn deler for å bytte dette. men i mellomtiden ble DPF programmert bort og åpnet opp, og da ble bilen feilfri og sprekere en ny. Det er alltid noe mangler med bruktbiler, men den sitteputen får du kjøpt nytt trekk til (har eg sett en plass) om du med tiden ønsker å bytte :-) Og får du behov for nye glødeplugger + rele + pakkninger til insugsmanifoilen + trykksensor til DPF? så har eg det til salgs :-)
 20. Det er med all sansynlighet vannlekasje gjennom bremselyset om det er sprekk her. Eg fikk til dels stor vannlekkasje gjennom bakluken. Det tok lang tid og mye spyling før eg til slutt skjønte at den nye baklukepakkningen ikke gjorde noe til eller fra. Det var en liten sprekk i mellom rød og sort del av bremselyset som lakk. Trolig har det blitt for trangt mellom lys og takboks, og lyset tapte kampen. Eg kjøpte inn nytt lys, men fikset det midlertidig med å lime og tape over sprekken. Da ble det tett til eg bytta inn bilen hos forhandler. Så eg har et nytt bremselys liggende om du ønsker å kjøpe?
 21. Kan en annen løsning være å borre/gjenge inn en 4-5 mm skrue i enden av låsepinnen, for så å kunne skru/dra låsepinnen bedre inn i rammehullet som skal holde denne på plass? På denne måten vil gjerne den konede låsepinnen dra hengerfeste bedre i lås (Dårlig autohand tegning på bilder, men du skjønner mulig tanken?)
 22. Eg har et ubrukt TIMKEN liggende. Kr. 600 + frakt. Har en del andre deler også Hva mer trenger du?
 23. Det hendte meg og, men det gikk fint å borre opp punktsveisene i heisen. Delte den i to, og spolte wiren på igjen riktig. Skrudde heisen sammen med senkeskrue og mutter. Billig og raskt å fikse.
 24. Blir bra dette. Har selv en FL2 med rust på bakre hjulbue/dør, og har også tenkt å avslutte med for eksempel Raptor. Hvordan påførte du den? Med rulle, sprayboks eller sprøyte?
×
×
 • Create New...