Gå til innhold

Børre Michelsen

LRF Society
  • Innlegg

    2 730
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Børre Michelsen

  1. Da er hun hjemme igjen. Med godkjent Eu-kontroll og hjuloppheng justert. Nøyaktig ett år etter havariet. Feilmelding på turbo forsvant etter noen timers kjøring, men skal ta en økt og få renset kontakter.
  2. Alle kabler og plugger skal være på plass. Var ingen feil etter test i går, kjørte diagnose flere ganger. Skal få lest av feilkoden når jeg henter bilen i ettermiddag. Jeg stoppet på et busstopp for å sjekke feilen, og så i speilet at det kom en svart eksossky i det jeg kjørte ut fra stoppet. Har byttet alle turboslanger, men det kan selvfølgelig være en slangeklemme som ikke er ordentlig dradd til. Ny turbo (Og motor) må ikke programmeres inn. Kun steering sensor som må kalibreres.
  3. Så, da er hun levert til verksted for firehjulskontroll, eu-kontroll og påfylling av ac-gass. Sto til midnatt i går og fikset elektriske gremlins.. Måtte blant annet trekke en ny kabel til ventilblokken foran. På vei til verkstedet i dag morges (første tur bortsett fra testkjøring fra garasjen og hjem i natt) fikk jeg en engine failure, og turbotrykk forsvant. Noterte ikke ned feilkoden, men mener det var boost controll eller noe sånt. Med en ny turbo burde vel ikke akuratorarmen gå tregt? Skal sies at det til tider har vært mye støv og møkk i garasjen, og motor har stått med den nye turboen i nærmere 2 mnd i dette miljøet. (Alle inntak osv var plugget igjen på motor mens dette pågikk) Noen som har tanker om hva som kan være årsaken til dette?
  4. Haha Ja hun trenger noen lykter osv.. Men LR har ikke glemt arven sin!
  5. Takk alle. Hun var ute av garasjen er liten luftetur i dag. Første gang med egen maskin på nærmere et år. Noen småfeil på det elektriske. Høyre ventilblokk går i feil blant annet. Alt har stått i et år, så det er forsåvidt ikke uventet. @Howard Jeg monterte hjul på noen europaller som jeg hadde karosseriet på. Rammen står jo på egne hjul. Bilder skal taes når hun er ferdig og shinet, men her er et bilde fra kveldens luftetur.
  6. En liten update. Planen er å senke karosseriet på rammen denne helgen. I dag skal litt småting på plass på karosseriet, og i morgen blir den store dagen... prøve å starte motoren. Krysser fingrene for at den starter...
  7. Hei. Holder til i en verkstedshall langs Krokeideveien i Fana.
  8. Problemet er at den ikke løfter lengre... Har funnet feilen, og det er tricky å få fixet... Men det er bare å komme på besøk. Er der hver ettrmiddag stort sett. Send meg en pm om du vil komme bortom.
  9. Hehe ja.. Det skal gjøre litt vondt. Har sjekket kabler osv, men takk for tipset. Fikk en lei nedtur i går. Når karosseriet skulle opp i luften, gikk løftebukken i stykker... så akkurat nå er det full stopp.. Nå var alt så og si klart for å sette på igjen karosseriet etter over 3 mnd og 300 arbeidstimer. Festlig.. så om noen har en løftebukk til salgs, gi meg en lyd.
  10. Lykke til videre. Min største utfordring har egentlig ikke vært Discoen, men meg selv. Merker at jeg ikke er 20 (eller 30..) lengre. Har hatt vondt steder jeg ikke viste om at jeg kunne ha vondt.. Men gøy er det! Plenty, her på forumet har forøvrig stilt opp og gitt meg masse hjelp og psykisk støtte i litt tunge stunder
  11. Rammen fikk lov å titte litt ut for første gang på lenge. Nå er karosseriet på løftebukken for en siste innsats før det heises på plass.
  12. Takk for hyggelige ord. I dag sto hun på egne bein igjen for første gang på 3 mnd.
  13. Takk. Dieselpumpeservice på Kokstad. De kjører diagnose osv. En av mine var tett. Det fikset de opp i.
  14. Men... rammen, det ble en STOR jobb. Den var rusten... 4 uker med nålehammer og sliping, samt syre, grunning og 3-4 strøk lakk: Byttet: Alle bærearmer Hjullager bak Bremseskjold Bremser/skiver/håndbrekksko bak Bremserør/Bremseslanger Foringer til stab.stag bak Linkarmer bak Bakre mellomaksling Og i går fikk den nye motoren komme på plass
  15. Den nye motoren var strippet for alt, og var nærmest en shortblock. Det ble en større jobb enn jeg hadde forutsett å flytte over fra gammel til ny. Av nye ting som ble kjøpt inn var det bla: - Strammehjul og viftereim - Dieselpumpereim og strammehjul - Diverse pakninger som ikke fulgte med den nye motoren - Eksosbolter/Turbobolter - Drivstofftemperatursensor med harness til innsprøytningsdyset - Crossover-pipe - Turbo - Intercoolerslanger - Innsprøytningsdyser ble levert til test/overhaling ..og en del annet småplukk. Et o-ring sett og kobberpakningsett er et must... Her er ny motor og gammel ved siden av hverandre
  16. Har hatt litt dårlig samvittighet for at jeg ikke har fått laget en tråd om dette... Begynte prosjektet mitt rundt 01 mars, og har jobbet stort sett hver eneste kveld/helg/helligdag med Discoen. Det begynte som nevnt i tidligere poster med et motorhaveri i fjor sommer. Uten tilgang til løftebukk osv, hadde jeg egentlig avskrevet henne, men så fikk jeg et tilbud om å låne en garsjeplass 10 min unna der jeg bor. Jeg bestemte meg for å shine opp ramme/hjuloppheng osv når jeg først gikk i gang med dette. En punkt for punkt manual for bodylift finnes fra før, og fungerte helt fint. https://www.disco3.co.uk/forum/body-removal-76002.html Youtube er også nyttig. Denne kanalen viser både bodylift og en del motortips: https://www.youtube.com/channel/UCiGcuVR9bhKkRbz-Jb7RxKw (takk for begge tips Karsteb. http://www.lrforum.com/forum/index.php?/profile/29506-karsteb/) Så jeg tenkte at det kanskje kunne være mest interessant med litt bilder osv. Dette er altså ikke en nøyaktig punkt for punkt fremgangsmåte! Status pr i dag er at ny motor ble heist på plass i går, og jeg satser på å få på karosseriet innen feriestart... Begynte med å fjerne lykter/støtfangere/innerskjermer: Koble fra alle kontakter mellom karosseri og ramme (merket alle kontakter og noterte i et skjema hva de er, evt bildereferanse): Koble fra ledningsnett til motor og automatkasse bak til høyre i motorrom. Alt er i en plugg for motor og en for gearkasse, untatt glødepluggene (oppdaget når jeg skulle løfte at de to kablene holdt på å bli revet av..., dårlig bilde, men de to som er innringet) Så er det egentlig bare å fjerne 10 karosseribolter og gjøre dette: Mer bilder osv kommer
  17. Har trukket hjem for å se en fotballkamp..
  18. Takk. Ja, motor er på plass. Kjøpte fra Gear&Motor i Skien.
  19. Blitt litt amputert dette, først influensa, så vinterferie, men har gjort litt. Demontert: Foran: Hjulbuer, innerskjermer, lykter, grill og støtfanger. Bak: Hjulbuer, innerskjermer, lykter, og støtfanger. I morgen kobler jeg fra det som må løsnes i motorrommet. Skal prøve å få tatt litt bilder av hva som må av.
  20. Takk for lykkeønsker. Skal dokumentere så godt jeg kan. Motor ble sendt i dag. Bare å ta turen innom. Jeg reiser noen dager på vinterferie, men er på plass helgen om 1,5 uke for å gjøre en innsats.
×
×
  • Opprett ny...