Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

alexf

Medlemmer
 • Innholdsteller

  295
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Nøytral

Om alexf

 • Rang
  Entusiast

Profile Information

 • Location
  Bergen

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Bergen

Nylige profilbesøk

324 profilvisninger
 1. alexf

  Batteri Discovery 3

  Har hatt ute alle sikringene men klarer ikke peke på en bestemt som genererer strømtrekket. En teori er at jeg ikke ventet lenge nok for at bilen skulle sovne, en annen er at når man driver å napper ut sikringer og setter tilbake vil bilen holde seg våken. Det er mulig at det er en kontrollmodul som er dårlig og nekter å slå seg av. Tror uansett at batteriet må byttes da det ikke holder lading mere enn noen timer. Funn så langt. Bil låst med lask i panserbryter. Ventet ca 20 min. 1,3A Nappet FL18. Strømtrekk 0,5A Som ventet var det litt strømtrekk av F26 (luftfjæring kontroll modul) og F28 (webasto). Satt inn igjen FL18 og fant at F51 (AC) trekker 100mA og 54 memorymodulen i setet trakk 200mA kontinuerlig. Det ser altså ut som bilen ikke hadde lagt seg nedpå tilstrekkelig, må flashe eller bytte en ECU eller fler og har defekt batteri. Synes det var rart med memory Control modulen... Fant ingen feil på viskere, vindusheiser, låser, hengerkontakt, lys eller speil...
 2. alexf

  Kompressor Hitachi vs AMK

  Jeg kjøpte AMK kit inkl relee og byttet da hitatchi kompressoren hadde takket for seg. Grei jobb å bytte foruten en bolt som er veldig vanskelig å komme til når man demonterer. Synes AMK kompressoren bråker _veldig_ mye i forhold til hva hitachi kompressoren gjorde... Edit: flashet også ny software med iidtool
 3. alexf

  Batteri Discovery 3

  Har ikke kortsluttet panserlåsen. Skal ta en ny sjekk i helgen med låst bil og lask i panserlås for å være sikker på at den har gitt seg. Mistenker hengerkontakt da jeg vet den er dårlig..
 4. alexf

  Batteri Discovery 3

  Har funnet at den trekker 1,2A i dvale, altså er det jordfeil et sted. Noen tips til mulige syndere?
 5. alexf

  Batteri Discovery 3

  Takk for svar. Hva bør strømtrekket være på en frisk D3? Noen som har erfaring med AGM batteri på D3?
 6. alexf

  Batteri Discovery 3

  Har hatt startproblemer et par ganger nå. Sist etter at bilen hadde kjørt 2-3 mil totalt til og fra jobb. Bilen er lite brukt i disse avgiftsdagene til fordel for elbil og batteriet lider nok av mye småkjøring. Synes uansett at det er rart at batteriet er tomt for strøm dagen etter den har vært i bruk. Er det en anbefalt måte å finne ut om den har en jordfeil eller krypstrøm som tapper batteriet? Har nå tatt ut batteriet for lade fullt opp i boden før det monteres på nytt. Er det en anbefalt måte å finne ut om batteriet bør byttes ut? Batteriet er av type Sønnak 100Ah og ble satt inn for 4,5 år siden sammen med ny dynamo.
 7. alexf

  D3 Olje fra panser

  Dagens batch er blank og luktfri. Mulig lanolin da.. bilen har stått i ro i solsteiken med nesen nedover liten bakke.
 8. alexf

  D3 Olje fra panser

  Kjørte en liten tur nå og er tegn til ny liten oljefilm på lippen til panser
 9. alexf

  D3 Olje fra panser

  Jeg kan ikke se noe tegn til sprekk men holder en knapp på den. Det er også litt høy suse/pipelyd fra turbo så det er godt mulig dette er synderen. Har byttet den føste (miste) og nummer 2 til silikon men ikke tatt den største (og enkleste) ennå.
 10. alexf

  D3 Olje fra panser

  Har en litt merkelig sak med D3’en hvor det har rent olje ned fra panseret som har samlet seg på lippen og rent videre ned langs grillen. Har hatt fluidfilm behandling men det lukter petroleumsbasert olje. Har tidligere hatt lekkasje på servoolje. Det er merke etter olje på filthimling til panser. Som vist på bilde er det samlet mest over intercooler slange. Jeg kan ikke se noe tegn til lekkasje utenom på kabelrør fra batteriboks. Noen som har en teori eller tips til feilsøking? Håpet på at det var noe gammel olje som hadde rent ned når det var så varmt nå men mest sannsynlig aktiv lekkasje grunnet mengde.
 11. alexf

  D3 2008 Kjølevæske

  Bare husk at fyllenivået er veldig lavt i tanken. Jeg ble lurt av dette og måtte pumpe ut det jeg hadde fylt på.
 12. Min anbefaling er ganske klar. Om du er i Bergen kan du få prøve selv
 13. alexf

  D3 oppstart

  Om det tar lang tid etter start for den kommer skikkelig i gang kan det være EGR problem, men kan samtidig ikke utelukke problem med gløding. Jeg har problem med gløding nå men motor kommer seg etter noen sekunder etter vanskelig start.
 14. Har superpro poly nede forran og er ikke særlig fornøyd. Alt for harde. Denne bilen skal være komfortabel.
 15. Funnet en løsning på dette? Send gjerne PM
×