Gå til innhold

KetilDisco

Medlemmer
  • Innlegg

    142
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av KetilDisco

  1. Ny bryter er nok billigst og enklest. Bryteren min var ganske rusten, og samme med skiltlys, så derfor jeg tok hele. Ganske vanlig.
  2. Kjøp deg en nytt "håndtak" bak der. Da får du ny bryter og lys i samme slengen. Finnes tilgjengelig ferdig lakkert på nettet. ca. 1500.- Typisk at bryteren gir seg. En annen ting som kan skje er at vaieren som trekker i låsen (mellom actuator og lås) ryker. Den er tungt tilgjengelig dersom bakluken sitter fast, men det lar seg gjøre. Lett å sette på plass. Jeg forstår det som at du får åpnet bakluken, både oppe og nede men må åpne med låseknappene inne i kupeen. Da er det kun nytt håndtak du trenger. Utrolig enkel reparasjon.
  3. Hei. Jeg skal selge Range Roveren min. Er fryktelig glad i bilen, men nå er det på tide med forandring. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=110146340 Jeg selger gjerne til en i forumet. Når jeg kjøpte bilen hadde den gått 85000, i dag har den gått 171000 I den perioden har jeg gjort følgende: skiver og klosser foran og bak kalipere bak bremsesko og div til brekk høytmontert bremselys bak Ryggekamera EGR ventiler begge sider intercooler slanger rundt innsugsmanifold Fremre bærekuler foran Fremre stag + foringer Stab-stag Ytre styrestag Forstillingskontroll Nye bremserør bak på bilen Ny original frontrute Nye sidepaneler rundt frontrute Nye xenonpærer foran Nytt baklys høyre side bak filter til setevarme Nye muttere til hjulene, men noen av disse må skiftes nok en gang grunnet bruk av muttertrekker. Byttet alle oljer i differensialer og transferkasse Byttet motorolje og filter hver 10000 Termoføler til kupeviftemotor parkdistance kabler bak + en sensor Gasfjærer panser og bagsjerom Lufttank fordeler til luftfjærer bak Oljebehandling mot rust innstegslister foran og bak ekstra tøymatter Nyeklosser bak nr2 Nye skiver og klosser foran nr2 Ny stabstag foran Bakre bærekule høyre side Øvre bærekule bak høyre side Flush av girkasse og nytt filter Remap med økning av dreiemoment til 750nm mot 640 normalt. Marginal effektøkning. Kan lastes inn og ut etter eget ønske Opgradering av diverse software på bilen, spesielt er Bluetooth oppdatert slik at den kobler automatisk opp med telefonen, samt at du har siste anrop Ellers følger det med Takboks Ekstra sett originale takstoler Kodeleser Diverse deler dersom ønskelig Bilen står på helt nye Yokohama Geolandar piggfrie vinterdekk, 275/50-20 Sommerdekkene har gått en sesong og er Pirelli Scorpion 255/55/20, LR-merkede dekk.
  4. Jeg har kjørt nesten 90000 med min. Har byttet noe mer, men ikke unormalt i forhold til alder og km. Egentlig lite problemer. Kjempefornøyd jeg også.
  5. https://www.famousfour.co.uk/new_parts/ff_part?part=17082 ?
  6. Du bor jo i nærheten. Du kan gjerne sjekke hvordan det funker på min bil. Bestiller du kamera, kan jeg vise deg loddingen og låne deg utstyr. Send meg PM dersom du er interessert.
  7. DEt her passet perfekt, men er ikke noe godt kamera: https://bilradiospes.no/produkter/biltilbehor/kamera-sensor/ryggekamera/ryggekamera-120-system-b-d (uten rammer og sliokt, bare selve kamera). Dette ligner veldig på det jeg monterte og er svært godt skjult under takskjegget: https://bilradiospes.no/produkter/biltilbehor/kamera-sensor/ryggekamera/ryggekamera-mini-universal Kjempebilde, skikkelig vidvinkel og lysfølsomt.
  8. Jeg hadde egentlig et annet uoriginalt kamera som jeg monterte, og det så veldig bra ut, passet perfekt, men dette kameraet er veldig lite, så monteringen ble ikke helt strøken, dessverre. Den sitter under "spoiler" bak, og stikker ikke utenfor den på noe vis. Litt lodding på eksisterende kontakt, men helt rett frem og veldig enkelt. Det er god plass til overgang inni spoiler ved siden av bremselyset, så alt i alt veldig lett. Montering fikset jeg med svart tec7, men jeg ville brukt originalt feste dersom jeg ikke hadde fjernet det for å gi plass til et annet kamera. Det hadde blitt penere. litt vanskelig å få jevne pene flater rundt kameraet. Men ingenting av dette synes med mindre du tar en nøye kikk.
  9. Bilradiospesialisten: Veldig lite kamera. Men overraskende godt.
  10. Hei. Jeg har oppdatert diverse filer til bilen. På stereo vet jeg ikke om det er noe å hente, men jeg har oppdatert bluetooth. Min kobler til automatisk uten kode, hver gang jeg starter. I tillegg har jeg tilgang til telefonbok, og viktigst siste 10-12 mottatt, tapte og oppringte nummer. Veldig praktisk. Jeg lurer på å oppdatere filer til girkassa. Der skal det visstnok være noe å hente, men har ikke fått sjekket det ut skikkelig. Enn så lenge er det utsatt. Jeg har også oppdatert ryggekamera med et bedre ett. Det har mye bedre bilde, ryggelinjer, lysfølsomhet osv. Akkurat dette var svært vellykket. Veldig enkelt, mye rimeligere og bedre enn originalt. Må være NTSC kamera og vidvinkellinse!
  11. Den skal dukke opp hver gang du starter bilen. Og egentlig på søk når du kjører. Men det hender den faller ut. Eneste gang bilen slår av dette, meg bekjent, er når du bruker venture cam. Mens bilen går, forsøk: gå inn på offroad-bildet på skjermen, velg venture cam, vent litt, og velg så hjulutslagsbildet igjen. Ikke skru på selve venture-cam i det hele tatt. (Sjekk at det er av). De få gangene telefonen faller ut hos meg er dette nok til å få den tilbake. Når telefonen er tilkoblet og jeg velger venture cam på skjermen, står det "telefon frakoblet" i en dialogmelding på skjermen. Når jeg velger hjulutslag igjen, står det "telefon tilkoblet" Vær også oppmerksom på at dersom du har koblet til en Garmin klokke med styring av musikk osv, kanskje har koblet til høretelefoner og bluetooth-inngang til AUX for musikk, kan det bli litt mye for telefonen, og det kan bli litt surr. Har akkurat fått en oppdatering av Garmin-klokka som har gjort all tilkobling mindre stabil, inkludert tilkoblingen til klokka! Jeg har en oppdatert Samsung 8+ telefon. Det burde funket bedre. Alt er ikke perfekt utenfor Land Rover heller...
  12. Enkle løsninger er ofte driftsikre, men godfølelsen uteblir. Jeg må si jeg synes både min D3 og nåværende L322 har levert eierglede, kjøreglede og komfort som ingen andre biler kan. Av og til blir det noe tull, men egentlig ikke så ofte. D3 er en bil som gir fantastisk kjørekomfort, relativt gode kjøreegenskaper og balanse på vei samtidig som den kan forsere rimelig røft terreng. Det er imponerende, men det blir jo noen kompromisser, slik som foringer og kuler med kortere levetid enn normalt. Luftfjæringen likeså. En komplisert løsning som gir god landeveiskomfort samtidig som den hjelper til i terrenget (siden bilen ikke har stive aksler). LR gaper over mye, og da hender det at noe av maten faller ut igjen. Av og til faller det midt på slipset... Uansett: Engine Fault er en rar effekt av tilhengertilkobling, så der lurer jeg på om det er ettermontert? Alternativt tror jeg at motor og gir får en litt annen styring når du kobler inn henger. Gjort for at du skal få en effektiv og fin kjørefølelse selv med tung henger... For å forstå alt som skjer i bilen anbefaler jeg en feilkodeleser. Den kommer godt med før eller siden. Og kan gi deg indikasjoner på om det er noe alvorlig eller ikke. Samtidig kan du slette feilkoder og se om de kommer tilbake. Veldig hendig. Jeg anbefaler Black-Box. Brukte fault-mate på D3 med suksess. Jaja, jeg føler med deg, uansett. Veldig irriterende med slike feil når man egentlig holder på med noe annet.
  13. Ha brukt både Sandmo og Strømmen Bilverksted. Begge er bra og med god erfaring på LR produkter. Helt klart i toppskiktet på arbeid og erfaring per krone. Discozilla høres jo også lovende ut. Entusiasme og erfaring med våre biler er det som teller.
  14. Det skjer ganske mye og viktige endringer i 2006 og 2007. Ny motor, ny girkasse, mange elektriske ting er løst og forbedret, samme med tekniske ting. Jeg vet ikke hvordan prisforskjellen er, men kjører selv en TDV8 2007 modell og er utrolig fornøyd.
  15. Det slår meg at kanskje det er mest sannsynlig at Nokiaboksen din ikke fungerer? Eller mangler strøm?
  16. Hmmm. Ofte er batteriet gåent på selve venturecam, som gjør at den ikke vil starte. Bildet er mørkt selv om du slår den på, eventuelt funker kun i et par sekunder. Da registreres heller ikke kameraet i dokkingen slik at lading ikke går. PowerfulUk selger løse batteripakker til 200kr dersom du vil fikse. Litt lodding og noe plukke med å åpne kameraet. Jeg reparerte dette uten at jeg egentlig helt forstår hvorfor. Har aldri og kommer aldri til å bruke det kameraet... Uansett: i den delen av offroadbildet kan du heller få opp utslag på fjæringen, eventuelt kompass i offroad navigasjon. Mye nyttigere. Dersom du velger en av disse, skal nokiaboksen kunne koble til telefonen din. Velg telefonbilde. På min søker jeg etter bluetooth-devicer på telefonen når jeg starter bilen (eller relativt rett etter. bilen bruker litt tid på å starte alt). Da kommer Land Rover opp på telefonen. Velg og koble til. Koden er 2121. Det er en issue med gammel software i Nokia-boksen. Den må oppdateres dersom du vil: 1. ha automatisk oppkobling. Ellers må du koble til manuelt hver gang, taste 2121 osv. 2. Ha tilgang til siste ringte, tapte og mottatte anrop (utrolig praktisk), samt telefonbok. Denne kan du scrolle med knappene på rattet og se i dashboard. Veldig kjekt. Oppdatering gjør du på flere måter. En er å sende Nokiaboksen til Glenn Kaldevass (?) som driver en off road Land Rover nett-butikk. Sikkert andre også. (koster kanskje 500). En annen er å opdatere selv via BlackBox-Solutions File loader. Noe som er mulig via deres MSV-Extreme eller Nano tool. (https://blackbox-solutions.com/product/category/faultmate-msv-2#faultmate-msv-2). BlackBox MSV-greia gjør alt mulig annet også, så den anbefaler jeg uansett. Fantastisk nyttig.
  17. Hva skjer når du trykker på telefonknappen? Tilkoblingskoden er 2121 Den skal koble til via Bluetooth. En mørkeblå Nokiaboks øverst i rommet på venstre side i bagasjerommet. Over der DVD osv er plassert. Nevestor NB! funker ikke når du har valgt venture cam på offroadbildet.
  18. Jeg bruker akkurat den i min tdv8. Basert på anbefaling herfra. Stort sett kobler telefonen min seg opp både mot Land rover handsfree og denne som mediespiller. Radio og musikk kommer inn vi aux, og når det ringer dempes det og jeg kan bruke handsfree, telefoninterface på skjermen som vanlig. En sjelden gang kobler kun en av delene seg på, og da må jeg tilkoble den som mangler manuelt. Merk: Jeg har oppdatert original handsfree slik at den kobler seg opp automatisk og har tilgang på telefonbok, siste anrop osv.
  19. Jeg har brukt 265/50-20 Nokian m pigg på tdv8. Det funket veldig bra. Anbefaler pigg. Bilen er såpass godt støyisolert at du hører ikke mye til piggene, vil jeg påstå. Meget bra dekk til bilen. Slitesterke var de også. 265 ser veldig fint ut også. Litt bredere enn 255 (og derav litt høyere). Stort sett samme pris. God traksjon, lite støy, god slitestyrke. Super på is og underkjølt regn. Ligger godt og stabilt i litt snø og slaps. Jeg har typisk kjørt opp spor og ligget helt komfortabelt godt driv i venstre felt når alle må kjøre i høyre og ikke kommer ut av sporet.
  20. Det er flere ting som kan være galt. Noe dyrt, annet billig. Selv opplevde jeg svært stor forskjell på giringen etter å ha skiftet olje. Både år jeg flushet D3en jeg hadde for en stund siden, og når jeg byttet olje og filter på RRen jeg har nå. DEt ble utrolig mye bedre og er et svært naturlig sted å begynne, vil jeg si. På den jeg har nå, har jeg vibrasjoner rundt 1500 under belastning, men som forsvinner når jeg låser den i gir. Jeg har lært at da antagelig er solenoidene som ikke lukker godt nok. De sitter i en boks nederst i kassa. Hele "boksen" koster ny rundt 20k, men er enkel å bytte. Solenoider koster 4000 men noe mer jobb Fremdeles ikke veldig vanskelig. En overhalt enhet jakter jeg på. Vet ikke pris. Er vibrasjonene fremdeles der etter dette, antar jeg at det er "klutsjene" og eller torque conv som er gåen. Da blir det enda dyrere.
  21. Har du forsøkt å låse den i gir og se om det er mer eller mindre da?
  22. Takker. Jeg skal sjekke om jeg har de samme feilmeldingene. Jeg antar det.
  23. Fin artikkel. Trodde jobben var betydelig mer komplisert. Har samme problem. Men: leste du av feilkoder før du startet. Det er vel andre årsaker til at setet slår seg av også?
  24. Jeg har tdv8 med sc grill og sideventiler. Synes det er fint. Men jeg har sett original og lakkert grill som også er fint. Når jeg kjøpte bilen hadde jeg planer om å bytte ut til grill og sideventiler i svart og mørk grå. Tenkte det ble fint, men så har jeg funnet ut at den er fin som den er. Akkurat nå er oppdateringsplanene ganske fjerne, men tenker at diskre/smakfull endring er OK.
×
×
  • Opprett ny...