Jump to content
LRforum

KetilDisco

Members
 • Content Count

  142
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About KetilDisco

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Bærums Verk

Recent Profile Visitors

770 profile views
 1. Ny bryter er nok billigst og enklest. Bryteren min var ganske rusten, og samme med skiltlys, så derfor jeg tok hele. Ganske vanlig.
 2. Kjøp deg en nytt "håndtak" bak der. Da får du ny bryter og lys i samme slengen. Finnes tilgjengelig ferdig lakkert på nettet. ca. 1500.- Typisk at bryteren gir seg. En annen ting som kan skje er at vaieren som trekker i låsen (mellom actuator og lås) ryker. Den er tungt tilgjengelig dersom bakluken sitter fast, men det lar seg gjøre. Lett å sette på plass. Jeg forstår det som at du får åpnet bakluken, både oppe og nede men må åpne med låseknappene inne i kupeen. Da er det kun nytt håndtak du trenger. Utrolig enkel reparasjon.
 3. Hei Kjetil,

   

  Ser du bor i nærheten :-) Kunne du hjelpe meg også hvis jeg kjøper dette kameraet ? :-)

  https://bilradiospes.no/sokeresultater?q=PLCM37FRV

   

  Mvh Knut

   

  1. KetilDisco

   KetilDisco

   Hei.

    

   Litt sent svar. Har ikke sett det før nå.

    

   Jeg kan sikkert hjelpe. 

   Det du må lage er en overgang mellom pluggene, så er alt OK.

    

   Ring meg på 90696642 når det passer, så legger vi en plan.

    

   Ketil

 4. Hei. Jeg skal selge Range Roveren min. Er fryktelig glad i bilen, men nå er det på tide med forandring. https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=110146340 Jeg selger gjerne til en i forumet. Når jeg kjøpte bilen hadde den gått 85000, i dag har den gått 171000 I den perioden har jeg gjort følgende: skiver og klosser foran og bak kalipere bak bremsesko og div til brekk høytmontert bremselys bak Ryggekamera EGR ventiler begge sider intercooler slanger rundt innsugsmanifold Fremre bærekuler foran Fremre stag + foringer Stab-stag Ytre styrestag Forstillingskontroll Nye bremserør bak på bilen Ny original frontrute Nye sidepaneler rundt frontrute Nye xenonpærer foran Nytt baklys høyre side bak filter til setevarme Nye muttere til hjulene, men noen av disse må skiftes nok en gang grunnet bruk av muttertrekker. Byttet alle oljer i differensialer og transferkasse Byttet motorolje og filter hver 10000 Termoføler til kupeviftemotor parkdistance kabler bak + en sensor Gasfjærer panser og bagsjerom Lufttank fordeler til luftfjærer bak Oljebehandling mot rust innstegslister foran og bak ekstra tøymatter Nyeklosser bak nr2 Nye skiver og klosser foran nr2 Ny stabstag foran Bakre bærekule høyre side Øvre bærekule bak høyre side Flush av girkasse og nytt filter Remap med økning av dreiemoment til 750nm mot 640 normalt. Marginal effektøkning. Kan lastes inn og ut etter eget ønske Opgradering av diverse software på bilen, spesielt er Bluetooth oppdatert slik at den kobler automatisk opp med telefonen, samt at du har siste anrop Ellers følger det med Takboks Ekstra sett originale takstoler Kodeleser Diverse deler dersom ønskelig Bilen står på helt nye Yokohama Geolandar piggfrie vinterdekk, 275/50-20 Sommerdekkene har gått en sesong og er Pirelli Scorpion 255/55/20, LR-merkede dekk.
 5. Jeg har kjørt nesten 90000 med min. Har byttet noe mer, men ikke unormalt i forhold til alder og km. Egentlig lite problemer. Kjempefornøyd jeg også.
 6. https://www.famousfour.co.uk/new_parts/ff_part?part=17082 ?
 7. Du bor jo i nærheten. Du kan gjerne sjekke hvordan det funker på min bil. Bestiller du kamera, kan jeg vise deg loddingen og låne deg utstyr. Send meg PM dersom du er interessert.
 8. DEt her passet perfekt, men er ikke noe godt kamera: https://bilradiospes.no/produkter/biltilbehor/kamera-sensor/ryggekamera/ryggekamera-120-system-b-d (uten rammer og sliokt, bare selve kamera). Dette ligner veldig på det jeg monterte og er svært godt skjult under takskjegget: https://bilradiospes.no/produkter/biltilbehor/kamera-sensor/ryggekamera/ryggekamera-mini-universal Kjempebilde, skikkelig vidvinkel og lysfølsomt.
 9. Jeg hadde egentlig et annet uoriginalt kamera som jeg monterte, og det så veldig bra ut, passet perfekt, men dette kameraet er veldig lite, så monteringen ble ikke helt strøken, dessverre. Den sitter under "spoiler" bak, og stikker ikke utenfor den på noe vis. Litt lodding på eksisterende kontakt, men helt rett frem og veldig enkelt. Det er god plass til overgang inni spoiler ved siden av bremselyset, så alt i alt veldig lett. Montering fikset jeg med svart tec7, men jeg ville brukt originalt feste dersom jeg ikke hadde fjernet det for å gi plass til et annet kamera. Det hadde blitt penere. litt vanskelig å få jevne pene flater rundt kameraet. Men ingenting av dette synes med mindre du tar en nøye kikk.
 10. Bilradiospesialisten: Veldig lite kamera. Men overraskende godt.
 11. Hei. Jeg har oppdatert diverse filer til bilen. På stereo vet jeg ikke om det er noe å hente, men jeg har oppdatert bluetooth. Min kobler til automatisk uten kode, hver gang jeg starter. I tillegg har jeg tilgang til telefonbok, og viktigst siste 10-12 mottatt, tapte og oppringte nummer. Veldig praktisk. Jeg lurer på å oppdatere filer til girkassa. Der skal det visstnok være noe å hente, men har ikke fått sjekket det ut skikkelig. Enn så lenge er det utsatt. Jeg har også oppdatert ryggekamera med et bedre ett. Det har mye bedre bilde, ryggelinjer, lysfølsomhet osv. Akkurat dette var svært vellykket. Veldig enkelt, mye rimeligere og bedre enn originalt. Må være NTSC kamera og vidvinkellinse!
 12. Den skal dukke opp hver gang du starter bilen. Og egentlig på søk når du kjører. Men det hender den faller ut. Eneste gang bilen slår av dette, meg bekjent, er når du bruker venture cam. Mens bilen går, forsøk: gå inn på offroad-bildet på skjermen, velg venture cam, vent litt, og velg så hjulutslagsbildet igjen. Ikke skru på selve venture-cam i det hele tatt. (Sjekk at det er av). De få gangene telefonen faller ut hos meg er dette nok til å få den tilbake. Når telefonen er tilkoblet og jeg velger venture cam på skjermen, står det "telefon frakoblet" i en dialogmelding på skjermen. Når jeg velger hjulutslag igjen, står det "telefon tilkoblet" Vær også oppmerksom på at dersom du har koblet til en Garmin klokke med styring av musikk osv, kanskje har koblet til høretelefoner og bluetooth-inngang til AUX for musikk, kan det bli litt mye for telefonen, og det kan bli litt surr. Har akkurat fått en oppdatering av Garmin-klokka som har gjort all tilkobling mindre stabil, inkludert tilkoblingen til klokka! Jeg har en oppdatert Samsung 8+ telefon. Det burde funket bedre. Alt er ikke perfekt utenfor Land Rover heller...
 13. Enkle løsninger er ofte driftsikre, men godfølelsen uteblir. Jeg må si jeg synes både min D3 og nåværende L322 har levert eierglede, kjøreglede og komfort som ingen andre biler kan. Av og til blir det noe tull, men egentlig ikke så ofte. D3 er en bil som gir fantastisk kjørekomfort, relativt gode kjøreegenskaper og balanse på vei samtidig som den kan forsere rimelig røft terreng. Det er imponerende, men det blir jo noen kompromisser, slik som foringer og kuler med kortere levetid enn normalt. Luftfjæringen likeså. En komplisert løsning som gir god landeveiskomfort samtidig som den hjelper til i terrenget (siden bilen ikke har stive aksler). LR gaper over mye, og da hender det at noe av maten faller ut igjen. Av og til faller det midt på slipset... Uansett: Engine Fault er en rar effekt av tilhengertilkobling, så der lurer jeg på om det er ettermontert? Alternativt tror jeg at motor og gir får en litt annen styring når du kobler inn henger. Gjort for at du skal få en effektiv og fin kjørefølelse selv med tung henger... For å forstå alt som skjer i bilen anbefaler jeg en feilkodeleser. Den kommer godt med før eller siden. Og kan gi deg indikasjoner på om det er noe alvorlig eller ikke. Samtidig kan du slette feilkoder og se om de kommer tilbake. Veldig hendig. Jeg anbefaler Black-Box. Brukte fault-mate på D3 med suksess. Jaja, jeg føler med deg, uansett. Veldig irriterende med slike feil når man egentlig holder på med noe annet.
 14. Ha brukt både Sandmo og Strømmen Bilverksted. Begge er bra og med god erfaring på LR produkter. Helt klart i toppskiktet på arbeid og erfaring per krone. Discozilla høres jo også lovende ut. Entusiasme og erfaring med våre biler er det som teller.
×
×
 • Create New...