Gå til innhold

Disco 3

Medlemmer
  • Innlegg

    27
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Disco 3

  1. Har en feil på luftfjæring systemet  på discoen. Feilen har komme noen ganger dei sisste åra. Noen ganger gul og noen ganger rød varsellampe. Bilen senker seg heilt. Stopper og starter at så fungerer alt igjenn. Virker som feilen helst dukker opp når det er fuktig.

    Nå i helga ville ikke fjæringa slutte å tulle, så da tok e ut sikringa, bilen sank ikke sammen i løpet av helga. Har iidtool, sjekka volt på alle sensorer og dei var på 4,95. Har tidligere ikke funne noe feilmelding, men kjørte idag med iildtool og fikk samme problem. Her er kodene:

    U0421-94 Invalid data received from ride level control modul

    C1A07-62 Cross articulation- Algorithm based failure

    C1A04-92 Front right height sensor, og samme melding på venstre side.

     

    Noen tips til hvor e skal begynne å leite? Rart at samme feil oppstod på både høgre og venstre side samtidig?? Er det et koblingspunkt som kopler høgre og venstre side sammen ??  

  2. Tilsette noe lurium rense stoff i dieselen før avreise hjem. Kjørte så svart røken sto, men ingen engine system fault og nødmodus.  Men på feil søk kom disse to opp. Den siste har e ikke sett før. Når e les om desse feila, er det lite bastante konkusjoner på feil, bortsett fra enkelte som har bytta HPFP, blitt fornøyde. 755AADF1-F58A-4E99-8645-277DF3A13221.png

  3. Tenker min framgangsmåte blir å sjekke trykket dieselpumpa ( på ventil i motorrom). Visst trykket er dårlg vil e bytte dieselfilter (er bytta årlig). Og sjekke om dette gjør en forskjel. Hvis trykket da er dårlig bytter e pumpe i dieseltanken. Må ha bortimot o,5 bar trykk. Hvis feilkode da forsetter må det sjekkes meir rundt HPFP, men ser også på forum at det er  ein trykk sensor, som kan lage feilmelding.

  4. 22 hours ago, Disco 3 said:

    Tips er å klippe alle ledninger kjøpe ny 7 eller 13 pinn kontakt, koble opp etter koplingsskjema på nett. Fyll kontakta med silikon, så varer det noen år ekstra:) Men er ganske sikker at dette ikke er problemet her. I og med st feilen kommer ved ekstra belastning hver gang, og aldri ellers.

  5. Får ikke opp noe feilmelding, etter at bilen har gått i nødmodus. Er det noe sensor på ladetrykk som e kan følge med lldtool under kjøring? Merker ingen ting på bilen før det sier pling i displayet, og motor kraften forsvinner. Bytta map sensor, uten noe endring.

  6. Engine system fault.

    Har fått denne feilmeldinga i 4 år:) Hver sommer med campingvogn på slep. Er e litt for tøff (men heller ikke veldig tøff) med gassen i oppoverbakker, kan det fort vere meg med  nødblinken på, nesten på toppen. Mister all motorkraft og bilen går i nødmodus. Er da bare å skru av tenninga og starte på nytt, alt fungerer da  heilt fint????  Bil brukes daglig, men får ikke denne feilmelding uten ekstra  belastning i oppover bakker.

    Egr ventiler er blokka, map sensor er bytta, ikke klart å finne sprekk i slange til intercoler. 

    Noen gode forslag??

    Har lldtool, er det noen live verdier e kan følge med på videre på turen:)??

  7. Engine system fault.

    Har fått denne feilmeldinga i 4 år:) Hver sommer med campingvogn på slep. Er e litt for tøff (men heller ikke veldig tøff) med gassen i oppoverbakker, kan det fort vere meg med  nødblinken på, nesten på toppen. Er da bare å skru av tenninga og starte på nytt, alt fungerer heilt fint???? 

    Egr ventiler er blokka, map sensor er bytta, ikke klart å finne sprekk i slange til intercoler. 

    Noen gode forslag??

    Har lldtool, er det noen live verdier e kan følge med på videre på turen:)??

     

  8. D4 går tidligere beskjed om at kun normal høgde var tilgjenglig. Nå har bilen etter hvert slept seg helt ned. Kompressoren går men ingenting skjer. Kjører kompressoren med iildtool men er ikke antydninger til bevegelse. Hører ikke noe ulyder på kompressoren. Er det det da å sjekke slanger og tank for lekasje, så eventuelt bytte kompressor som er framghangsmåten, eller er det andre ting som kan sjekkes først. Veit lite om valveblocka, kan denne vere grunnen, i og med at det er ingen antydning til heving??

    Får denne feilmeldinga C1131-92 (2E) A

  9. Når e søker etter varsel feil på bremse varsel  er nesten alle på sensor eller kontakt til denne. Det var også feilen her. E hadde gjort en slett jobb når e bytta sensor bak.  Låseklips var ødelagt og e hadde ikke låst kontakt, dermed hadde kontakta åpna seg meir og meir. Derfor varsel i dumper. Takk for alle innspill.

  10. Da begynner e å bli lei check brake pads, gul lampe og pling. Har bytta sensor både forran og bak. Feilen kommer og går. Kommer hver gang e kjører over farts dumper, så har mest tro på dårlig kontakt en plass. Har nå fjerna kontakta i innerskjermen og laga loop forran. Har noen opplevd det samme? Går det ann å koble vekk heile sensor opplegget?

  11. Har også bytta sensor bak, uten at det gjorde noe forskjell. Er konklusjonen at feil ligger mellom tilkoplingskontakt sensor bak og tilkoblingskontakt sensor forran? 
    Går det ann å kople vekk varsellampe?? Klarer å holde kontroll på bremseklosser:)

  12. Får gul varsellampe i display ¨check bracke pads¨. Satt på ny bremsebelegg sensor bak og forran. Feilen vart borte ein dag når e bytta sensor forran. Men så kom feilen tilbake. Får ikke noe lyd varsel. Fikk lydvarsel for noen år sida, kobla da sensor ledninger sammen, og har kjørt med dette i fleire år. Men denne feilen klarer e ikke å finne. Noen tips??

  13. Etter å ha testa d4 i høg snø og kaldt vær, så forsvant all luft i suspention. Fikk denne feilmeldinga. Får fylt belgene med iildtool, men feilmelding er der fortsatt. Noen tips ??
    C8367D81-8324-42E8-8171-233AF10F0965.pngu3000-55 lr4

  14. Da var problem løst. Usikker på hva feilen var, men bytta ei gåen pære til baklyset?? Nå fungerer alt, har ikke tørt å prøve den gamle maf sensoren i frykt for at den virker:)

    Får noe feilkoder på strøm problemer så kanskje pæra var dråpen? Så da får e lade eller eventuelt bytte batteri og vere klar for vinteren.

  15. Mista plutselig krefter i bilen, den fungerer ikke under 2200 omdreininger. Måtte rygge ned bakken fra garasjen fordi e ikke kom opp???

    Egr ventiler er blokka. Har lest at enkelte har hatt problem med maf sensor, prøvde å koble ut denne, da fungerte bilen fint. Bestilte denne ny og bytta.

    Men kobla til den nye sensoren og bilen ville ikke gå som den skal, heilt likt som med den gamle sensoren. Drar ut kontakta til sensor, og bilen fungerer.

     

    Kjøpte Iildtool og har disse feilmeldinger:  

    P0100-00 (28) Mass or volume air flow circuit 

    P0113-00 (28) Intake air temperature sensor 1 - circuit high input 

    P0046-00 (2C) Turbo/supercharger boost control solenoid - circuit range/performance

     

    Noen som har eit tips om hva dette kan vere?? 

     

  16. Skal ha 4x4 i display å se om 1 av sensorane beveger seg unormalt når dette skjer, bra tips. Ser e har fått rosa lys i eine hovedlampa foran, er denne da ødelagt eller hva kan dette vere? Men feilen med suspention har vert før hovedlampa bytta farge. Bestiller bremselys bryter å bytter den uansett.

  17. Når varselet går senker også bilen seg, og er bare det høytsittende bremselyset som lyser, ikke dei to i baklyktene. Kan bremselys bryter føre til feil med  suspention? Og hvorfor bare høytsittende bremselys?

×
×
  • Opprett ny...