Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

aok

Medlemmer
 • Innholdsteller

  481
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

6 følgere

Om aok

 • Rang
  Maskinoperatør

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Brekstad, Trøndelag
 • Interests
  Alt for mye...

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Brekstad, Ørland

Nylige profilbesøk

797 profilvisninger
 1. aok

  Drog av veien med D4’n idag.

  Med fare for å starte en uendelig diskusjon, deler jeg min erfaring: kjører 3dje Discovery nå - har forsøkt både piggfri og piggdekk. Min personlige konklusjon er at en Discovery er nær ubrukelig på vinterføre med piggfrie dekk, mens de er verdens beste med piggdekk. Forskjellen jeg opplevde var natt-og-dag. Piggfritt (hakka, conti og discoverer) var nesten umulig å kontrollere, selv i svært lav fart på trønderhålke. Piggdekkene (hakka og conti) gjorde så stor forskjell at det virket som msn kjørte en annen bil! Kjente aldri en slik forskjell på «menneskebilene» og freelanderen (selv om jeg nå kun kjører med pigg på den også). Jeg kommer aldri til å putte piggfritt på Disco’en min.
 2. aok

  Koppholder D3

  Har ikke strøken bil, men forsøker å holde den i god form Trenger ny koppholder til passasjersiden, da underste «kopp-holde-stang» er brutt av. Kjenner noen til en delebil e.l. som kan avse en koppholder uten at det koster en arm?? Disco 3. 2007. Sort.
 3. Jeg tok akkurat ut min webasto, renset et godt nedsotet brennkammer, glødeplugg og renset dysa. Slettet så feilkoder, og nå går den som den skal TDV6’en holder ikke temperaturen vinterstid på tomgang uten fungerende webasto. pris på reparasjon; en rød knoke, 3 timer jobbing og en dasj bremserens (beste jeg hadde - det funka!)
 4. aok

  Tanklokk D3

  Vbf Kjapt søk på forumet ordnet saken da man stod ved pumpa og lokket ville ikke opp. Som nevnt strekker man inn hånda over tankluka bak jekken, finner servoen og drar litt for å åpne lokket. Deretter smøres det godt!
 5. aok

  Fra bilens barndom og yngre år

  Du skal si «hjelp jeg faller x 3» og deretter falle kontrollert til venstre
 6. Demontert og åpnet Webasto. Den streiket konstant rett etter oppstart.. Renset for koks, renset opp en relativt tett diseldyse, og slettet feilkoder. Nå virker den igjen (forb.. trangt for å løsne festeskruer uten å demontere kjølevannstanken.
 7. aok

  Høyde på 110?

  Ser ut til at det kan gå, men uten takstativ. Ca 202 uten?
 8. aok

  Høyde på 110?

  Er det variasjoner med årsmodeller? Mest altuelt pga pris er nok td5
 9. aok

  Høyde på 110?

  Skal man kjøpe seg Defender 110??? Her ute i saltvannsråkene i havgapet er det helt nødvendig å parkere under tak for å berge bilen og mekke tørt. Før jeg evt handler 110 må jeg sjekke at den går inn i garasjen. Porten min er mellom 203-204cm høy. Hva er høyde på defender 110? Med og uten takstativ, AT dekk, snorkel etc...
 10. aok

  D3 Knekt hjulbolt

  Det er til en D3. Noen skrev på en UK side at det var samme bolt som D2 og P38. Tror dessverre det er for trangt, men jeg skal prøve. Må jeg av med alt bytter jeg like godt nav og hjullager med det samme.
 11. aok

  D3 Knekt hjulbolt

  Blir nok på Brekstad, men takker for tilbudet Bestilte en D2 bolt på nett. Får kjøre med 4 bolter til den kommer, så får jeg manne meg opp og se om det er mulig å sette inn kun bolten. Slegge og rustløser Skal oppdatere denne posten med bilder fra forsøket.
 12. aok

  D3 Knekt hjulbolt

  Er dette «standard» bolter? Samme som D2?Finner noen you-tube filmer hvor det ser ut til at det er akkurat nok plass bak for å banke ut den som er knekt, og kanskje få inn en ny. Tror ikke den er skrudd på, men bare presset inn? Hmm. Kanskje det. Er det en overkommelig DIY jobb?
 13. Lang historie, men kort spørsmål: Har 1stk knekt hjulbolt bak på min D3 my07. Kan den knekte bolten byttes, eller må hele hub’en byttes?
 14. aok

  D3 2007

  Har erfart det samme som Jorg1. Min forrige D3 (05) fikk symptomer som du beskrev ved ca 150000km. Hadde på en tube med DrTranny shudder fix. Ristingen forsvant umiddelbart! Det fortalte meg at gearoljen nok hadde mistet mye av egenskapene (DrTranny fikser ikke noe permanent, men er greit å bruke for å diagnosere). Fikk flushet kassa og skiftet filter like etterpå, og kjørte uproblematisk bilen flere år.
 15. aok

  Bil sliter i første gir ved start.

  Tenkte at en sliten clutch ville gi mer kontinuerlig symptomer. Hos meg virker det som dagshumøret til bilen bestemmer hvordan den skal oppføre seg. Enkelte dager er den eksemplarisk...
×