Jump to content
LRforum

Joakim

Members
 • Content Count

  58
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About Joakim

 • Rank
  Aktiv Medlem

Contact Methods

 • MSN
  skrivtilmegsnart@hotmail.com
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Skudeneshavn, Karmøy, Rogaland

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Skudeneshavn
 1. Jeg kommer innom en tur på Furulund lørdag 18. mai.
 2. Vi bor i nærheten av sommerens Jubileumstreff som skal arrangeres på Blikshavn på Karmøy. Der har vi et gammelt koselig hus som vi tenker å leie ut under treffet hvis noen vil ha litt annen standard enn telt eller campinghytte. Beliggenheten er idyllisk og landlig på Dale, 5 km fra leirstedet i retning Skudeneshavn. Huset er gammelt og har enkel standard. Delvis oppussingsprosjekt som fortsatt pågår. Stue, to soverom, for 2 voksne / 2-3 barn. Vaskemaskin, TV. Ta kontakt på PM for mer bilder og info.
 3. Takk for invitasjonen, jeg kommer
 4. Jeg synes garasjebesøk høres spennende ut!
 5. Takk for hyggelig respons og nyttige tilbakemeldinger og tips! Spesielt til de som har tilbudt meg å hjelpe med å skaffe olje. Løsningen ble Tess etter tips her. Har fått pris på 123 kr literen + avgift + mva for kartong med 12 stk literflasker. Regner med at det tar en ukes tid, da det skulle bestilles inn sammen med andre varer.
 6. Takk for svar. Sender deg en PM angående mulighet for å få tak i korrekt olje. Castrol oljen skal jeg prøve litt til og se om det endrer seg. Har bare kjørt en tur foreløpig, og det var ikke kaldt nok til å være helt sikker på hvordan den ble på 2. giret. Merket bare at alle girene var hardere å få i gir enn vanlig. Både Discovery og Defender liker å taue. I motsetning til Freelanderen som liker best å bli tauet selv!
 7. Bilen har blitt gradvis verre å få i 2. gir, og tenkte det var på tide med giroljeskift. MTF 94 er omtrent umulig å skaffe. Lokale YX stasjonen sier de ikke kan skaffe, selv om jeg har lest gamle innlegg her på forumet om andre som har fått tak i der. Bestilte denne derfor hos (tidligere) merkeforhandler i Haugesund. Ved oppmøte for henting der hadde de tappet Castrol SMS-X olje på kanne og sa at det var den de alltid hadde brukt. Godtok ikke dette helt, men etter at personen med ansvar for Land Rover bekreftet at de brukte denne, tok jeg med oljen hjem. Nå etter skiftet er girkassen vanskelig å få i alle gir, ikke bare skrapete i 2. giret som tidligere. Er Castrol SMS-X ok å bruke eller har forhandleren lurt meg? Andre som har erfaring med denne oljen? Noen her med (fersk) erfaring i å skaffe Texaco MTF94 eller andre enda bedre alternative oljer? Vurderer å prøve olje fra Difflock. Hva er offisielt serviceintervall på oljebytte på girkasse? Har tidligere tenkt at det var blitt gjort på 60' service. Pluggene var nye, og limt med locktite og virket som at det aldri hadde vært folk der før.... Bilen er en Defender TD5 2004, kjørt 98tusen. Håper noen har tips og råd rundt dette! På forhånd takk!
 8. Ramme til Defender 110 TD5 2004 model til overs etter rammebytte. Rammen har kollisjonskade i høyre hjørne foran og rammenummeret er fjernet. Hvis noen har bruk for deler til reparasjoner/ombygginger mottas bud på PM. Den må hentes i Skudenehavn, Karmøy. Alternativt leveres den som skrapmetall til kilopris
 9. Bud på CD-magasinet er notert Lafterolf. Jeg venter litt for å se om noen er interessert + frakt også.
 10. Da er kassett spilleren solgt. CD-skifteren er fortsatt til salgs (passende Discovery 2). Joakim
 11. Selges: Radio/Kassett + CD-veksler til Discovery 2 2001 modell 500 kr pr del eller bud. Radio og CD virker, kassett aldri testet men regner med at den virker også hvis noen fortsatt har kassetter liggende... Liten skade/sprekk oppe til høyre på radio ************************************* Radio/CD til Defender er solgt! ************************************* Kontakt på PM, e-post eller tlf 92444627 Med vennlig hilsen Joakim Myrbakken Skudeneshavn
 12. Understellet (D90) vi har kjøpt fra RC4WD var Ready to Run. Bare å montere batteri og karosseri rett på. Karosseri og understell kom på 3300 kr + mva. Batteri og lader er da utenom. I tillegg bør mellomakslinger oppgraderes til stål istedet for plastikk, og framakslinghus/ytre ledd bør også oppgraderes til aluminium. Heavy duty fjærer bør også vurderes, spesielt hvis man bygger karosseriet inkluder interiør og passasjerer. Jeg har fått låne 6 blondiner fra dukkesamlingen til datteren min som nå er blitt rutinerte passasjerer. Med hårstrikk som sikkerhetsele sitter de i setene selv når Land Roveren triller rundt på taket. I følge internettsiden til forhandleren som selger dette er karosseriet til Defender 110 håndlaget. Defender 110 karosseri er flere ganger dyrere enn karosseriet til 90 . Bilen min er modell etter den første Defender jeg eide. Derfor dette er modell av "Drømmebilen"
 13. Jeg tror leverandøren har valgt Salisbury akslinger både foran og bak slik at Diffcoverene med ARB logo skal passe: Jeg skal ha med sånne på neste ordre fra RC4WD
 14. Jeg har to hobbyer. Radiostyrte modeller. Og Land Rover. Lenge har jeg vært på utkikk etter Land Rover RC bil. For en del år siden hadde den tyske produsenten Robbe en Land Rover Discovery, både i "sivil" og i ekspedisjonsutgave. Men den var bare i sortimentet en kort stund og den er sjelden. De siste årene er det dukket opp en del filmer på Youtube av RC Land Rover, og etter å ha søkt på navn og fulgt linker fant jeg et par forhandlere som selger radiostyrt Defender! Det viser seg at de fleste Defender 90 er basert på et løst karosseri som kan kjøpes fra Peter on Tamiya Club i Hong Kong eller på ebay. Og så monteres dette på diverse donor-understell fra andre RC-biler med litt hjemmelagde modifikasjoner. To firmaer skiller seg ut med å lage eget Defender understell spesielt til dette karosseriet. RCMODELex og RC4WD Nå er vi to stykker i avdeling Rogaland som har kjøpt oss hver vår Defender 90 fra RC4WD. Min er ferdig bygget og var med på Landstreffet hvor noen fikk anledning til å prøve den. Den andre er fortsatt under bygging. Kanskje til neste treff er det flere radiostyrte Defendere slik at vi kan ha kveldstrial etter grillingen….. Også ypperlig for den yngre generasjonen som ikke har tatt ibruk fullsize Land Rover ennå. Modellen har lav hastighet, tilsvarende lavserie på en fullsize. Og den har billige deler sammenlignet med fullsize utgaven. Modellen kan kjøpes som Defender 90 eller Defender 110! Det er mulig å kjøpe masse ekstrautstyr. Som f.eks: Snorkel,takgrind, hilift, elektrisk vinsj med fjernkontroll, sjakler, sandstiger,ekstralys, rødt ARB diffcover osv. I tillegg får man kjøpt flere forskjellige dekk med mønstre vi kjenner igjen fra våre egne biler. Film av min bil på Youtube: På Youtube er det filmer av mange flotte radiostyrte Defendere! Karosseriet må lakkeres og monteres. Delene festes med lim eller smeltes med loddebolt. Originalt er bilen høyrerattet. Men med sag og limpistol kanrattet flyttes til venstre side. Det er sikkert mange barn som kunne tenke seg å kjøre modell av pappaen sin bil. Sønnen vår på snart 4 tar ihvertfall gjerne en tur med den radiostyrte Land roveren! Og dette er gøy for voksne også. Ikke minst å ha en modell på hylla som er prikk lik originalen ute i garasjen.
×
×
 • Create New...