Jump to content
LRforum

HansChristian

LRF Society
 • Content count

  3,475
 • Joined

 • Last visited

About HansChristian

 • Rank
  ENTUSIAST

Contact Methods

 • MSN
  h.c@hess.no
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Kongsberg

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Konsgberg

Recent Profile Visitors

939 profile views
 1. Enrollment Landstreff 2018

  It seems so, Tuggy.
 2. D2 (BS78070) på Finn. Kjenner du denne?

  Da fant jeg den. Måtte bare spole enda lengre tilbake i annonsene enn jeg trodde ....
 3. Jeg var en tur i Skien i dag og så på en bil sammen med en kompis (han er ute etter en D2). Vi så på denne: https://www.finn.no/car/used/ad.html?finnkode=117282809 Men, ble litt betenkt da det bla ikke var langer tilkoblet tanken til ACE (og tanken var selvsagt da tom). Er det noen her inne som kjenner denne bilen, og evt vet hva som er gjort med ACE-systemet på den?
 4. større hjul D2

  Det kan hende at du må snu brakettene som holder innerskjermene i framkant, slik at disse flyttes litt lengre frem. Ut over det så er det problemfritt. Jeg har kjørt 235/85R16 og 265/75R16 på min D2 i 15år uten problemer. Men, vær obs på at bump-sops (sammenslagsputene) må være på plass og i orden. Hvis ikke så vil dekkene kunne subbe i skjermene hvis f.eks en luftbelg kollapser. Ut over det, så vil jeg si at 235/85R16 er et godt valg. Det er den dekkdimmensjonen som jeg har følt at D2 er desidert best å kjøre på. Den er svært retningsstabil, og det er ikke antydning til sporing med denne dimmensjonen.
 5. RangeRover 3,9EFI 1979/1994 selges

  Solgt. (jeg savner en enda litt tristere smiley her)
 6. Smalt reservedekk til D2

  Her er info om felgen. 7x16, samt originalt delenummer RRC114560
 7. Nytt Khan-prosjekt

  Har det noe for seg å kunne heve akslingen dersom det er drift på den? Trodde det var et triks som man brukte når hjelpeakslingen ikke hadde drift, for å få all lasten over på de drivende hjulparene. Edit: Ellers så må jeg nok si meg enig med mange når det gjelder 'design' fra Kahn. I mine øyne er dette slett ikke design i det hele tatt, men radbrekking av et pent produkt. Men, heldigvis er smaken som baken, og den er individuell. Denne kommer nok til å selge i gulf-stater, hvor man har et noe annerledes syn på estetikk enn hva jeg besitter. Edit 2: Jeg synes det ser ut til å være veldig lite plass mellom hjulene på de to bakakslingene. Dette gir jo lite slingringsmonn når det kommer til alternative dekkdimmensjoner, og ikke minst hvis det skulle være behov for å benytte kjetting.
 8. Smalt reservedekk til D2

  Hva med original stålfelg til D2? Den er vel 7" mener jeg. Har kjørt slik med 7.50R16 som reservehjul og 235/85R16 på bilen. Mot 245/75R16 så passer det kanskje med 215/85R16 eller 7.00R16?
 9. Hva har du gjort i dag med Land Roveren din?

  Hadde Jern-Erna på EU-kontroll i dag. Fikk henne tilbake uten en eneste anmerkning 17 år gammel, og 326.000km på telleren.
 10. for mye olje i automatgir kassa disco 2?

  Det kunne være interessant å vite hvorfor nivået inni kassa endrer seg ut ifra om brekket er på eller ikke. Det er sikkert noen her inne som kan forklare det på en enkel måte. Så vidt jeg vet er det vel f.eks ikke noen oljepumpe på utgående aksling av kassa?
 11. for mye olje i automatgir kassa disco 2?

  Kan det være slik at oljen pumpes/beveger seg forskjellig (og dermed at nivået også oppleves annerledes) ut ifra om utgående aksling roterer eller ikke? -forutsatt at du har hatt bilen på en to-søylet bukk eller lignende slik at hjulene roterer når brekket ikke er på.
 12. Hvor kjøper man store dekk

  37" på 17"felg har nok mer volum enn 35" på 15" felg. Jeg tror det skulle bli noe sånnt som ca 8% større volum (forutsatt at dekket er formet som en smulitring) . Høyden på dekksiden derimot bør være tilnæmet lik.
 13. D2, bedre frontlys?

  Jeg synes gjevn over at det er veldig bra lys i hovedlyktene på min 2000-modell D2. Jeg har også relativt nye lykter, da de gamle ble tatt av steinsprut. Men, jeg fikk en utfordring med at lysbryteren min brant opp, så jeg ettermonterte et relè. (Biltema sitt 'lysforsterker'-kit). Dette gir mindre spenningsfall frem til pærene, og dermed også endel bedre lys. Men, så må også pærene skiftes oftere da...
 14. DAB +, Nei

  Er det egentlig 'vi' som har bestemt dette? Dette er vel en beslutning som er tatt uten å lytte til innspill fra folket. Og jeg kan være helt enig: Hva skal vi egentlig med DAB i dag? DAB gir jo ikke noe utover det som vi likevel kan streame over mobiltelefonnettet. Med andre ord så er egentlig DAB(+) utdatert allerede før det er blitt innført. Hvis vi ser litt rundt oss på planeten, så er det ingen andre nasjoner som har følt at det er lurt å legge ned FM for å erstatte det med DAB. Derimot er det mange som har sett at DAB kan være et fint supplement i tilegg til FM, f.eks i de større byene. Men i grisgrendte strøk, nasjonalt, og ute på bygda så er ikke egentlig DAB noe reellt godt alternativ til FM.
 15. Ang tur på hjul nettsted

  Hei! Det har lenge vært litt trøbbel med TPH. Det kan se ut til at det nærmer seg en løsning da en med litt mer kunnskap om sånn EDB har sagt seg villig til å hjelpe til med å få det opp å gå igjen
×