Gå til innhold

unionjack

Medlemmer
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Location
    norway

Previous Fields

  • Location / Bosted
    kongsvinger

Nylige profilbesøk

492 profilvisninger
  • @le

unionjack sine prestasjoner

Nykommer

Nykommer (1/7)

  1. Hmm, som sagt; sparer 100000 på å kjøpe en D4 med samme km stand som en ett til to år nyere D5. OK, 500 kg og fasong som en såpekopp gjør sikkert litt på forbruket; men ikke nok til å utjevne differansen. Den jeg prøvde var en sånn 306 hk variant, men 256 rekker i lange baner, selv om jeg trekker en del tungt. Det eneste jeg ikke likte var en litt ullen styrerespons og et ratt som mest av alt ligna det som satt i 17M en min fra 69. "flodhesten" hadde jo ratt så tjukt som en falukorv.
  2. Etter 4 år med Japse pick up, begynner livet å bli kjedelig. Med "flodhesten" var det liksom alltid noe å gjøre. Lurer derfor på om jeg skal gå på ny Land Rover Dattera kom for å besøke sin gamle fader herforleden, elegant transportert i en lekker Discovery 5. Da jeg ble spurt om jeg ville prøve, sa jeg for høflighets skyld ja Duverden for ei kjerre. Sparka i fra godt og fin å kjøre. Jeg som er vant til å sitte på en høysekk og duve og få et hestespark i ræva i hvert hull i veien var overveldet. Siden har jeg vært litt på leit, men synes prisen har vært noe stiv. Men nå ser jeg at jeg kan komme over en kurant D5 for sånn ca 500T. Men når jeg driver å søker, dukker det også opp noen D4. En del av de har lav km stand og blir fort 100T billigere og bare et år eller to eldre. Så det enkle spørsmålet, etter en lang innledning er: Skal jeg gå for D4 eller D5? Sånn for ordens skyld: Ser etter en 3.0. Har lest litt av hvert om 2.0
  3. Jeg også. Hadde samme symptomene. Var samme feil. Har også opplevd at låsen ikke låser opp med fjernkontroll, men låser opp med bryter inne i bilen. Den gangen var det kun dårlig batteri i fjernkontrollen.
  4. Mulig jeg har hatt flaks. Min 99 mod 1,8 har vært en trofast sliter, med snart 300000 km på telleren. Kjøpt i 05, med 60000 kjørte km. Toppakningen røyk jo naturligvis på 100(det gjør vel alle). Bytta VCU ganske tidlig da det var mye snakk om at det var en svakhet. Nå har den "nye" gått 200, så det tror jeg egentlig var unødvendig. På plussiden: Lettskrudd, billige deler ganske behagelig å kjøre, framkommelighet laangt over sammenlignbare biler. På minussiden: Dårlig varmeapparat, spiser bremsekomponenter, endeledd og "raklestag". I tillegg gir Mr Lucas seg til kjenne rett som det er. I sum er det dog definitivt den billigste bilen som har vært innom i heimen hos oss. ( Kona er frankofil og yngste dattera har BMW og de er MYE dyrere å holde i gang enn Hippoen. Rust er ikke no stort problem, steinsprut tar lakken på kanalene og saltet kverker krybba til tanken. Det er punktene å se etter. Den er som sine større søsken: Skjelden helt i orden, men aldri helt defekt.
×
×
  • Opprett ny...