Gå til innhold

Plenty

Medlemmer
  • Innlegg

    15
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

1 følger

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Bergen

Previous Fields

  • Location / Bosted
    Bergen

Nylige profilbesøk

824 profilvisninger

Plenty sine prestasjoner

Medlem

Medlem (2/7)

  1. En kan gjøre det hvis en får lest inn denne patchen. https://bellautoservices.co.uk/store/discovery-3-2-7l-egr-deactivation-patch-file-not-advised-for-road-use/ . Den må leses inn før motorlyset er konstant. Jeg fikk gjort det på min tidligere 07 modell, og blendet EGR etter det uten problemer.
  2. Stor sannsynlighet for at det er bakre ventilblokk til luftfjæring som lekker.
  3. Bilen er en Disco 3 mod 07. Har ikke sjekket sikringen, men tviler på at det er feil størrelse på den.
  4. Var ute og kjørte med familien i dag. Oppdaget til min ergrelse at cruisekontrollen ikke fungerte lenger. Plutselig dukket det opp et juletre av varsellys med påfølgende feilmeldinger Engine/transmision fault/HDC osv. Luftfjæring slo seg av. Følte et lite øyeblikk at bilen var i ferd med å avgå med døden. I god LR ånd beholdt jeg roen, og fant beste høvelige sted å stoppe. Tenkte/håpet at den sedvanlige av/på med tenningen vil ta hånd om feilmeldingene. Undringen var stor da jeg slo av tenningen, tok ut nøkkelen....men bilen fortsatte å gå. Den hadde jeg ikke vært med på før. Da jeg til slutt slapp bremsepedalen stoppet bilen??? Fikk bilen hjem, men med ny runde med feilmeldinger. Helt klart at noe var feil/ødelagt. Hodet ble som vanlig fult av bekymringer etter en runde på forumet for å finne årsak til problemet. Så for meg en høst i garasjen med demontering og bytte av alle mulige komponenter (som så ofte før). Etter konsultasjon med min LR mentor ble konklusjonen at det beste var å starte med en hard-reset av bilen. Mens jeg rigget til for reset, forsøkte gå gjennom hva jeg hadde gjort med bilen de siste dagene. Bilen er godt vedlikeholdt, har ingen lekkasjer, nytt batteri, byttet alt som byttes kan....så demret det sakte og EUREKA! Jeg kom på at jeg hadde kjørt med hengeren. Etter en rask inspeksjon av hengerkontakt så jeg at en av pinnene var bøyd og kortsluttet mot pin ved siden av. Da denne ble rettet ut...vipps...alle feilmeldinger vekk. Alle sorger ble brått borte, og ingen feilmeldinger på test-tur. Så moralen i historien er vel at det ikke alltid er nødt til å være worst case scenario som er tilfelle. Med disse bilene er det helt klart at "liten tue kan velte stort lass", og så får jeg håpe at når enden er god, er allting godt:)
  5. Kjøpte Goodyear HP all-weather fra dekkonline.no. Disse er vesentlig mer støysvak enn General Grabber AT som jeg har kjørt tidligere. En god del billiger var de også. Eneste ulempe er at de ser mer "puslete" ut enn AT dekkene, som jeg synes kler bilen bedre. .
  6. Har en tidlig 07 Disco 3 uten DPF. Blendet EGR etter å ha lest inn en remap Bellautoservices. Blendet med vanlig blendings kit som en får kjøpt. I tillegg fjernet jeg butterfly ventil fra innsuget. Selve blending var en enkel jobb og gjort på en time. Riktig som det står tidligere i tråden at en må få lest inn remap før det gule motorlyset er der permanent.
  7. Byttet min Hitachi etter 10 år med en ny Hitachi. Virker den nye like lenge som den gamle er det ikke verdt ekstra kostnaden med å oppgradere til AMK tenker jeg. Kostet 379 pund + frakt og mva fra Famous Four. Ligger to greie videoer på YouTube som viser demontering og montering.
  8. Forsøk først å spraye leddet med 5-56 eller annen rustløser. Min erfaring er at dette kan være nok til å fjerne symptomer for en god stund.
  9. Eventuelt kan du forsøke bøye ut fjær som holder switch inne når panser er lukket. Hadde samme problem, og det løste problemet. Enkel jobb å skru av lås for å komme til bryter. Husk at den er på venstre side sett forfra.
  10. Tapp ut like mye olje som du fyller på Omega. Har fått opplyst at det totalt skal være 1,2 liter olje totalt i servosystemet.
  11. Forsøk Omega 917. Jeg har god erfaring med det. Min svettet (ikke like mye), og benyttet Omega. Har kjørt i 2,5 år uten problemer etter dette.
  12. Kjørelengde er en viktig faktor. Når disse bilene passerer 100` kan det komme en del utlegg. Hjullagere, EGR-ventiler, endeledd, glødeplugger, bremser. Er man uheldig kan luftfjæringene også begynne å tulle seg. Fordel om noen av disse tingene allerede er byttet. På den andre siden, kjører man LL så er dette bare detaljer Man kjøper ikke LL fordi man ønsker bekymringsfritt bilhold. Man kan ikke blende EGR fra 07 og oppover. Ellers noen kosmetiske forskjeller i dashbord og nav.
  13. NAF i Bergen ville ikke ta 4 hjulskontroll på min D3, eller rettere sagt de tok kontroll men kunne ikke gjøre noe med feilstlillingen. De anbefalte å gå til merkeverksted. OEC fikset for 1.800,- mener jeg.
  14. Må ha nytt hjullager/hub foran. Noen som har erfaringer med uorginale hubber vs. orginale? Ganske stor prisforskjell, men er kvalitetsforskjellen like stor? Kjedelig å bytte på nytt etter kort tid.
×
×
  • Opprett ny...