Jump to content
LRforum

jschille

LRF Society
 • Content Count

  1,246
 • Joined

 • Last visited

5 Followers

About jschille

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Tysvær

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Tysvær

Recent Profile Visitors

1,486 profile views
 1. Herlig, deilig å sleppe den etterkontrollen!
 2. Enig med siste taler. Hatt bærbar Mac (men ikkje iPhone..) sidan 2007, den andre fekk eg i 2012 og den brukes fortsatt av kona. Dei billegast utgavene er oftest mest for pengene, med svært god byggekvalitet, og til og med haugamle har ein viss gateverdi. Totaløkonomien går opp!
 3. Ordentlig turrigg dette no! Tøff bil og vogn
 4. liten tur i garasjen ikveld mens det blåser stikker og strå. - Sjekka alarmsensor til panserlåsen etter utidig alarmutløysing siste tida, men den var ikkje defekt, men full av skit, og fungert fint igjen etter ein vaskerunde. Det var i grunn fint, for den eg hadde bestilt passa ikkje - bytta 3 parkeringsensorar, og hatt fornøyelsen med å løsne ned bakre støtfanger då IID meinte det var dei to indre sensorane som bølla. Rett fram jobb, og fekk fjerna gjørma som synast å legge seg inni nedre bakre hjulbuedeksel. Fekk smørt litt lanolin på bakre del av ramma, ser det er for lenge sidan sist. Må få heildusj med sau igjen. Og så må eg mote meg opp til bytte av oljepumpe og Reg.reimbytte. Dvs, regrreimbyttet blir det 2. eg gjer, så det er greitt, men tenkte den då skulle få nye oljepumpe også. Og der er eg førstereisgutt. Noken som har ein 3D fil for å printe det verktøyet for å sette inn pakninga på oljepumpa ? Har kjøpt Victor Reinz med sånn plastkon inkludert, men forstår eg det rett å passer verktøyet på å få pakninga sånn ca 1 mm innafor anleggsflata ? Pr def. er ikkje dette due før i sommar, men tenkte eg skulle dere flink gutt og gjere alt klart før EU i mars. Og så har bilen passert 225 000 km. For min del snart 175 000 km, behagelig bilhold til no.
 5. Batteri og dynamo er aktuelle ting å sjekke ut - men du treng tilgang til diagnoseutstyr. IID tool sin store styrke er mulighet til å endre oppsett og bra support frå leverandør som forstår desse bilane. Erfart dette sjølv. Den du lenker til bør kunne lese av feilkode og vil hjelpe deg på veg i feilsøkinga. Ein plass må du iallefall begynne, og ein billeg feilkodeleser KAN fungere. Har du ikkje råd til IID no, tipper eg verksted for feilsøking utgår også. Då må du iallefall låne deg ein kodelesar. Feilsøk systematisk sjølv, ein god del feil kjem frå kabelbrot/ irr i kontakter, det tidkrevande (eller dyre) er å finne dei. D3 er ikkje så komplisert som alle skal ha det til. Og eg har ingen teknisk bakgrunn lykke til!
 6. Guttungen på fire ville at eg skulle perle pappabil med nisselue. Så det blei det god jul alle!
 7. Tøfft å sjå prosjekttråd på ein RRS SC - du er jammen ikkje redd for å hoppe i det, er imponert. Det er sånne tråder som senker terskelen for andre til å satse på "nye kompliserte" biler
 8. Frå hukommelsen er det slik at plasten ca 2 cm ovenfor fingeren din der egentlig er eit klips som dekker skrua som held håndtaket på plass. Eit framme og eit bak. Og ja, alle popnaglene du ser i dørken må ut syns eg å huske.
 9. Du, eg prøvde, men det gir ikkje rett inntrykket.. Med mobilen vel og merke. Notere meg at dei sprer ganske godt til å være "spot" - på svingete hjorteinfiserte vestlandsvegar er det eit pluss. Uansett, happy. Tar meg i å finne påskudd for å kjøre LR om kvelden
 10. Nei, borrer ut popnagler i vareveggen, støttene under golvplatene står festa med boltene i hola som du feste setene i. Bruke samme bolter. Ein times jobb ish. For ombygging kan du f.eks sende mail idag til Statens vegvesen og be om visning ein bestemt dato, er det litt fram i tid får du den dagen du vil ha.
 11. Viss han er å finne på Facebook (eg veit du ikkje er fan ) så kan ein skjermdump av vennelista vere ok. Eg kjøpte ein radar og betalte noke på forskudd. Ingenting skjedde unntatt mange unnskyldninger før eg sendte han info om at vennelista var kopiert og at eg kom til å spør alle der om det var vanlig at han holdt på sånn. Då kom pengar tilbake på konto ila 2 dagar..
 12. Diskré lykter, ville ikkje ha dei større enn dette. Også fått shina bilen med Fusso Soft99 etter tips frå ein anna D3 tråd - takk! Fin å jobbe med og fantastisk perling av vatn etter behandling. Regnet renner rett av bilen i bitte små perler. Spennande å sjå kor lenge effekten være.
 13. Grattis med Riminirød D3! Webastoen i D3 vil frå fabrikk berre fungere som tilleggsvarmer når temperatur kjem under 4 grader. 3 feilstarter (som f.eks ved lite diesel eller feil ved sjølve webastoen) gjer at den låser seg og du må ha diagnose for å åpne den igjen. Finns som nevnt no ein del ulike ettermarkedsløsninger for å bruke den som forhåndsvarmer. Småkjøring om vinteren med mange start-stop sykluser liker verken den, batteriet eller dynamoen. Anbefale uansett å kjøpe diagnoseutstyr! Nyt bilen, D3 i god stand er gull
 14. Etter at forum-felleskjøp-xenon ekstralysa (noken som huske dei - frå den tida alibaba var for dei veldig innvidde? ) tok kvelden har eg fundert litt på kva ekstralys eg har lyst å ha. Best og billegast mulig sjølvsagt som alle andre vil ha. Eg hadde ikkje lyst på led-bar, og så høyre eg til dei som meiner ekstralys skal være runde. Så eg kikka på brukte hellalamper på finn, og nye LED lamper på div norske nettbutikker. Gniaren i meg vant - og det blei direktehandling frå Aliexpress - desse! Kjøpte varianten med angitte 128W og ei klype salt, monterte dei her om dagen, og dei lyser som eit helv***, det er milevis unna dei gamle xenonbøttene. Så opplevd lysstyrke er ganske nærme det som står i annonsen. Nevner det er her som eit tips, mange som skriv om Aliexpress lamper dei er happy med, men få som lenker. Dei kom også ferdig med kabelstump med type vanntett plugg for enkel demontasje - skøyta denne rett inn på eksisterande ledningsnett frå dei gamle lampene. Solide beslag og rustfrie festemidler er også ok. Tilpassa festene lett og fekk hengt dei i A-baren med boltane som allereie er der. Bilder kommer!
×
×
 • Create New...