Gå til innhold

Bjørn Bråtveit

Medlemmer
  • Innlegg

    169
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Sandnes
  • Interests
    Friluftsliv og jakt

Previous Fields

  • Location / Bosted
    Sandnes

Nylige profilbesøk

1 081 profilvisninger

Bjørn Bråtveit sine prestasjoner

Entusiast

Entusiast (4/7)

  1. Hei igjen Klarte å frigjer plunger, og satte heile duppeditten saman i åpen posisjon. Satsa på at når proximity switch var i rett posisjon, så ville bilen få valid signal og starte. Optimisme er ein god ting, spesielt når den er para med flaks. Bilen starta, hurra. Men motor som drar rattlås av og på, vil ikkje, så rattlås funksjonen er ute av drift.
  2. Hei Ja har gjordt det, var enkelt å borre ut. Men den var full av booby traps, fullt på høyde med når Indiana Jones åpner opp noko ukjent. Ein skjult aksel smatt inn og låste av plungeren i midtstilling. Akslinge går det ikkje å å få tilbake for å frigjør plunger. Sikkert ein liten tapp som har falt på plass for å låse den av. Nå må eg slipe vekk i aluminiumshuset, for å finne tapp som låser aksling, som igjen låser plunger. Eg fant i allefall motoren, og satte spenning på den, og den er ok Men det er sikkert ei startsperre der, ganske stort printkort, og 2 stk proximity bryter.
  3. Hei Bilen vil ikke starte, og feilmeldingen er, ratt låst. Og det stemmer, rattlåsen ville ikke sleppe taket. Tok ut rattlåsmodulen og klemte inn plunger, for å sjå om feilmelding forsvant, utan hell. Signalet fra denne modulen, kjem sikkert frå ein mikrobrytar inne i motor/rele som trekker inn plunger. Modulen ser ikke ut til å kunne åpnast, og tenker at ny må bestillast. Er det nokon som har vore ute for det same ? Er det slik at det er noko form for startsperre inne i denne modulen, slik at den må programerast ? Takk for svar :)
  4. Fikk kalibrert styrevinkelsensor, ble i orden da! Takk for svar
  5. Nei, ingenting er gjort i forstilling annet en hjulskift
  6. Bilen ble kjørt i garasje uten disse feilene, ble jekket opp og byttet bremser bak, omlegg til vinterhjul og stor service med olje, dieselfilter, luftfilter. Etter dette kom feilen.. Rattet stemmer overens med hjulenes posisjon, infotainment viser derimot annet.
  7. Hei og god jul Hjulvinkel stemmer ikke overens med hjulenes plassering, se vedlagte bilder. Og når jeg kjører hakker abs venstre fremme, hdc fault kommer deretter, etterfulgt av suspension lowered. Kan dette være feilen? evt annet som kan være feil? Vurderer å kjøpe styrevinkelsensor, vedlegger link. Tanker? Tusen takk for svar https://www.famousfour.co.uk/new_parts/ff_part?part=18399IMG_1003.HEIC IMG_1004.HEIC
  8. Hei Tok av diff aktuator, bevegde på leamikken til det kom fram et spor som var naturlig for denne plugg å passe inn i. Skrudde så inn pluggen, satte på diff aktuator, og problem og feilkoder var borte. Tusen takk for tips
  9. Hei Takk for svar, det kan godt være at jeg tok ut feil plugg. Og takk for link, skal saumfare den for løsninger. Legger ved bilde av pluggen jeg tok ut.
  10. Hei Nå har min disco 3 , 2008 mod , vist seg fra sin værste side, og det er gått sport i å presenterte feilkoder. Siste tilskudd på stammen er P080A Kløtsjposisjon er ikke innlært P0806 Kløtsjinnstillingsføler U0155 CAN kommunikasjonsfeil U1A4A Ugyldig data mottatt fra differensialkontrollmodul Fikk disse helt umotivert etter at jeg skifta olje på bakakslingen.- Senka bilen på luftbelgene, låste av, og jekka opp bilen. Etter oljeskift kom alle feilkoder på. Fekk og opp i display at venstre høydesensor var dårlig. Har bytta denne og bremselysbryter, uten at det hjalp, men og usikker på om gamle feilkoder henger inne. Feilkodene er lest av med proff Delphi diagnoseutstyr. Men er slikt utstyr godt nok til å slette feilkoder ? eller må en ha iid tool eller tilsvarende ? Dersom høydesensor var problem, må vel feilkoden slettes, for at eventuelle følgefeil skal gå bort ? Tusen takk for svar Bjørn
  11. Hei Hadde noen merkelige feil på bilen, nødblink gikk på, klikking i dørlåser og vehicle fault i display . Søkte litt på forumet her ( tusen takk for et fantastisk forum ) og konkluderte med at instrumentpanelet var synderen. Vurderte å kjøpe et brukt fra et huggeri, men det var noen ulemper med det. Slik jeg forstod det, måtte det matche med årsmodell og km stand måtte være høyere en den jeg har. Og så vet du aldri tilstand på brukte deler. Søkte litt på engelske sider, og fant fort 4 firma som kunne fikse instrumentpanel. Valget falt på Autotronics, betalte 260 pund, og fikk et fraktbrev på epost. Leverte panelt til DHL en mandag, og det kom tilbake fredag i uka etter ferdig reparert. Bilen har fungert feilfritt nå i over en uke, og regner med at engelskmennene gjorde en god jobb.
  12. Hei Har en disco 3 2007 mod, som er gått 235 000. Har fått feilkode: Vehicle fault, og Navi skjerm går i svart. Ligner mye på denne feilen: Ser ut som at jeg må bytte instrumentpanel, og det er lett å få tak i. Men trenger vel iid tool for å programmere det nye. Er det noen i Rogaland som har et slikt verktøy, og som kunne tenke seg å hjelpe meg med dette. Bjørn Bråtveit
  13. Hei Litt off topic. Vurderer å kjøpe en disco 3 med defekt motor, og lurte litt på hvor mye arbeid det var å skifte den. Må du dele karosseri fra ramma ?
  14. Beklager YMK, men det var en i køen forran deg.
×
×
  • Opprett ny...