Gå til innhold

Ole C

Medlemmer
  • Innlegg

    339
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Ole C

  1. Det var litt tynt med info der ja. Full kasko Ikke leiebil 15K egenandel Ikke maskinskade (stopper på 200 000 km) 75% Bonus Jeg har mye annet forsikret både privat og i næring i samme selskap, og ikke heller mye dårlig historikk...
  2. Løfter denne opp. Fikk nettopp «tilbud» om 22K i året for en 2015 D4 med ca 200 på telleren. 16 000 km årlig kjørelengde. Jeg har flere andre «dyre» biler forsikret, men ingen er i nærheten av en så høy premie. Hadde heller ikke forsikring i nærheten av dette sist jeg hadde D4 for noen år siden. Har prisene på disse økt kraftig i senere tid?
  3. Har lest noen timer om potensielle problemer ja, men det var veldig godt oppsummert i artikkelen i linken. Takk! Eneste problemer jeg hadde med foregående D3 og D4 var innsugsmanifolder som sprakk, og konverter som begynte å lugge litt. Men det er bra å ha tips for å gjøre det man kan av preventivt uansett.
  4. TD5’en du tenker på da eller? mistenker dårlig vibrasjonsdemper på min Defender med 10p motor. men det var en liten avsporing😃 Angående datoer for overgang til ny euroklasse så har det vel blitt gitt dispensasjoner for å få med de i forrige generasjon som er forsinket i produksjon osv. som gir litt overlapp.
  5. Takk for utfyllende svar. veldig bra tips om elektronisk servicebok, den var jeg ikke klar over. Jeg kan da altså regne med at fra 2014 og oppover har alle dab+, og doble batterier. Det er fint og begge var ting jeg savnet på mine forrige D3 og D4. Start-stopp antar jeg lar seg programmere helt bort(det er vel en knapp for å skru av ved hver tur?)?
  6. Jeg kjenner det begynner å klø litt etter en Disco 4 igjen, og tenker at jeg nok har lyst på en av de siste før det ble Disco 5, basert på teorien om at den siste burde også være den «beste». Altså 2015 eller 2016 modell. Jeg har sånn passe kontroll på hva jeg ønsker meg av spesifikasjoner, og har lest alle kjøpsråd-trådene. Men det er noen spørsmål jeg ikke helt har funnet svar på. Når kom DAB+? Er det start/stopp funksjon på noen av disse? AdBlue, er det noen D4 som kom med dette? Er noen levert med doble batterier? Mener å ha lest dette. Er det andre ting som er positivt eller negativt, eller man bare skal se etter på de «nyeste» Disco 4?
  7. Merkelig hengerfeste på denne?
  8. Når crossover pipe skal først byttes, er det da original som gjelder, eller er det noe bedre å få tak i?
  9. Hei, Oppdaget ikke denne tråden før nå... Denne eide jeg fra 2013 til 2014. Nydelig bil, som fikk meg frelst på Land Rover. Hadde en D4 etterpå, og i dag Defender og SIII. Du finner en del av min historie med bilen her på forumet. Gøy å se at den fortsatt er i drift og ser bra ut :-)
  10. Fortsatt er det slik. Ser noen på det?
  11. På tur i Løvenskjolds skoger i Luksefjell på søndag :-D
  12. Strålende flott arbeid! Har tenkt i de samme baner, så dette var fin inspirasjon. Takk!
  13. Oisann, her har jeg ikke fulgt opp særlig... Det stemmer, byttet fra 235/85-16. Jeg målte ikke, men jeg mistet litt mer på svingradiusen enn jeg likte egentlig. Nå har jeg vent meg til det og tenker ikke lenger på det :-)
  14. Det ble Toyo Open Country MT i 255/85-16 med nye felger. Måtte justere en del på endestoppene, men de kjennes veldig rett på bilen
  15. Litt nyere riktignok, men jeg hadde en Lotus Elise S1 i noen år, og det var en aldeles herlig bil! Passer godt inn i kategorien 40-års krisa også! Min gamle lå ute på finn.no for ikke lenge siden. Høyrestyrt, mørk grå 98 modell.
  16. ...og KM3 blir ikke lansert i denne dimensjonen før til vinteren... Det skulle vist ikke være lett å finne dekk til Defenderen! :-D
  17. Ole C

    Landstrykeren

    Boltene på karosseriet.
  18. Ole C

    Landstrykeren

    Flott bil :-) Tips til alle med D3 og D4, sjekk gassdemperne på bakluka. boltene som fester disse kan løsne. Og knekker mutteren på innsiden her så er det "big problem"... De var løse både på D3 og på D4 jeg har eid.
  19. Da viser det seg at Cooper S/T MAXX og STT PRO ikke lenger leveres i Europa fordi Cooper velger å ikke ta kostnaden med å få disse E-merket (lengre?). Jeg likte disse dekkene veldig godt når jeg hadde dem på en D3, så dette var leit :-( Jeg er ikke veldig fan av BF, men da ser det ut som eneste alternativ er BFG MT KM3. https://olavteigen.mamutweb.com/Shop/Product/BF-GOODRICH-MUD-TERRAIN-KM3-Pakkepris-4-stk-35x1250-20/307104674#255%2F85-16 EDIT: Ser at TOYO Open Country kan være et alternativ: https://www.toyotires.com/tire/pattern/mud-tires-open-country-mt
  20. Jeg sjekket sandblåsing og pulverlakkering lokalt, og det kom på det samme som nye felger.... Går for en hjemmespikket løsning med de felgene jeg har foreløpig. Det kommer til å koste nok av både tid og penger med å strekke opp hele denne bilen. Skiftet motorolje + filter og rotorfilter i dag. Vet ikke når det ble gjort sist, men nå er det i hvert fall gjort. Det originale førersetet var gått i oppløsning i ryggen, og forrige eier hadde satt inn to sparco stoler. Fine stoler i grunn, men litt for smale for meg, og jæsklig vonde å komme ut og inn av... så jeg fikk en pakke med DHL her om dagen med “upholstery kit”. ganske kurant å tekke om selv, særlig med litt hjelp fra YouTube.
  21. Heisann, jeg var vel litt kjapp i avtrekkeren der ja. Det var altså ytterkant av dekk jeg tenkte på. Det riktige vil vel bli at ytterkanten kommer lenger ut på hver side med 25mm (felg) + 10mm (dekk). Sporvidden endrer seg riktignok med 50mm (offset). Jeg er i utgangspunktet ikke ute etter noe som er alt for langt unna standard. Og jeg ser da at Wolf felgene er et bedre alternativ ja. Takk for tips! Det fulgte faktisk med et sett med slike på bilen, så det blir kanskje like gjerne å pusse opp disse. Kvitteringen på felgene som fulgte med viser at de er bestilt i grunnet utgave, og jeg mistenker at det ikke har blitt lagt på noe lakk før bruk...
  22. Jeger`n trenger nye sommertøfler. Jeg ser for meg følgende hjulpakke: 16X7 Black Modular (ET+8) fra Paddock: https://www.paddockspares.com/6705165bkmo-16x7-black-modular.html 255/85-16 Cooper S/T Maxx sporvidde økes da med 50mm (felg) og 20mm (dekk), tilsammen 70mm. 35mm på hver side skulle vel ikke lage problemer med skjermkanter, og siden felger bygger litt utover så skulle det vel heller ikke bli problemer med subbing på innsiden. Noe jeg har glemt/oversett tro?
  23. Takk for tips. Det var mer karamell enn Baily’s, så jeg tenker det går fint. Litt mer spent på hvor stor lekkasjen kan være fra pokaler til diffen. Får kjøre litt til og så ta et skift igjen. Takk for det
  24. Da har jeg begynt å pusle litt med bilen. Først en skikkelig motorvask, og så bytte av oljer. Så langt: Aksel bak: tappet av en blanding av Baily`s og karamellsaus, og fylte på ny olje. Pokaler: fyllt på Oneshot. Det var bra med Oneshot der fra før (pokalene ble byttet av forrige eier for et års tid siden). Aksel foran: Tappet av... Oneshot grease?? Fylt på ny olje, men her tror jeg kanskje det blir et oljeskift til i nærmeste fremtid. Men da dukker det opp et spørsmål. Har forrige eier fylt oneshot grease på akselen, eller kan det ha lekket inn fra pokalene? Konsistensen var sånn midt i mellom oneshot grease og 80-90 olje. Jeg hører heller ikke noe støy fra akselen som tilsier at det skal være gjort som en lurium-løsning på en slitt aksel... Før behandling med Owatrol og FluidFilm skal det sveises litt i ramme, så det er en fin anledning til å få kjøpt seg et MIG appparat. Har bare pinne apparat fra før.
  25. Takk for tilbudet Det ble 10 timer med noen småstopp, men turen gikk knirkefritt. Særdeles glad for at jeg tok med Bose headset med støy-kansellering. Har kjørt med vinduene nede fra Molde til Porsgrunn
×
×
  • Opprett ny...