Gå til innhold

Geir K.H.

LRF Society
  • Innlegg

    1 331
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Geir K.H.

  1. Har tenkt litt på dette med starteren, og det kan være en ting det. har lest om at noen har byttet til starter fra disco 4 da denne visstnok snurrer fortere, med dertil enklere start. når det gjelder forbruket, så er dette målt via fylling, ikke via odometer. Men virker noe bedre etter at overnevnte feilkoder er slettet.
  2. Har ikke forsøkt å blende egr og fjerne butterfly nei, men har vurdert det. Er lite kjøring med henger, og ikka bare oppover. 😅 men lurer seriøst på hvorfor det er så stor forskjell på langkjøring og bykjøring. En ting som er rart er at jeg leste av feilcoder med Bas remaps enheten min her forleden, og da lå det to koder inne, og de kom ikke opp ved avlesning med Iidtool. P0336 og P132B, førstnevnte er veivakselsensor - range/performance problem, og sistnevnte er Turbocharger boostcontrol «A» performance. slettet de og skal forsøke å lese av igjen for å se om de har kommet tilbake. merker ikke noe på bilen, men veivsensor kan jo ha noe med at den er tungstartet å gjøre?! 😊
  3. Hei. Min D3 har nå rundet ca 209 kkm, og jeg har problemer med høyt dieselforbruk, og er veldig kranglete å starte når det er minusgrader. Dette har jeg slitt med en stund, og har forsøkt flere ting for å få bukt med dette. Ting som er sjekket/byttet de siste 2 årene: - byttet 2 stk dyser pga feil dyseverdier - byttet returrør fra dyser inkl. dieseltemp sensor - byttet map-sensor - byttet vanntemperatursensor på mistanke - byttet begge egr ventiler da det var sporadisk feil på den ene Dieselforbruket har ligget på mellom 1,7 og 2,2 liter/mil de siste 2 årene, og som nevnt har jeg sjekket mye og lest på div forum på nett. På langkjøring så er dog historien en helt annen, da har jeg målt den til under literen på mila på sommerstid. Jeg byttet egr-ventiler i romjulen, og forventet egentlig at disse kunne være en del av problemet, men det har ikke hjulpet. Jeg har sjekket live data på Iidtool under kjøring, og ser at egr ventilene regulerer. Det som dok ikke regulerer er butterfly i innsug, denne står med command 0%, og position 13%, og den endrer seg aldri. Om det faktisk regulerer vet jeg ikke. i tillegg så er den like, hvis ikke enda mer kranglete å starte i minusgrader. Noen ganger er det ikke antydning til tenning. jeg har lest litt på disco3 forumet og ser at det kan være trøbbel med vanntemperatursensor, og denne er derfor byttet. det kan virke som om dysene ikke er timet riktig/åpner riktig når den er kald. jeg registrerer også at utetemperatursensoren som viser temp i dash er konsekvent 3-4 grader kaldere enn faktisk utetemperatur. Bilen går ellers som den skal, ikke noe merkbar forskjell fra tidligere synes jeg, går fint på tomgang og alle dyseverdier ligger innenfor grensene, og er relativt like. Er det noen som har vært borti samme problemer, eller som vet om noe som kan være problemet? Jeg er litt rådvill nå. på forhånd takk. mvh Geir
  4. Ja, bestiller tank og kompressor i kveld. Ser det trengs voss kobling og. Hvor mange bør man ha av de? Bittelitt usikker på om det blir amk eller hitachi. Har lest litt at det kan være trøbbel med amk kompressorene og. det rare nå er at den holder mye bedre på trykket, og har testet den ganske mye med hyppig opp og ned for å se om jeg klarte å provosere frem feilen igjen, men uten hell. Trykket faller, men mye senere enn for noen dager siden. Merker og at kompressoren bruker lang tid på å få opp trykket, og at den naturlig nok blir varm. Er sikkert en kombi av tank og kompressor. Alle ventiler åpner og stenger fint ifølge iidtool.
  5. Kan ikke skjønne at det skal være ventilblokkene. Den siger ikke noen plass. Tror det må være tanken. Den er i ganske dårlig forfatning. Nå idag så går alt uten feilmeldinger da. Hever og senker som den skal.
  6. Kompressor og tørke er overhalt for et par år siden. Byttet innmat i begge deler. Kompressor har ikke endret lydbilde, så tror ikke den er utslitt. Men jeg ser at trykket detter når den stopper. Mistenker enten tank eller en ventil. Men litt rart at det skulle være tanken da jeg har fått feil også på at den ikke klarer å slippe ut trykk.
  7. God kveld. Jeg har fått feil på luftfjæring. første feilmelding sa at kompressor sleit med å få opp trykk. Fikk tips på fb om lekkaje i tanken, men etter å ha sjekket litt mer, så er jeg litt usikker. Skulle bytte til vinterdekk på mandag, men turte ikke jekke den opp i tilfelle den slapp seg ned. Drev derfor å sjekket litt mer, og fikk da flere feilmeldinger. En som sa at den ikke fikk drenert trykket, og en som sa componet failure. bilen la seg ned i accsess height bak av ukjent årsak. Etter mange slettinger av feilkoder fikk jeg heist den opp i øvre høyde, men da ville den ikke senke seg igjen. Når jeg så skulle kjøre bilen hjem, så senket den seg. Hørte og at kompressor underveis i feilsøk startet og stoppet med korte intervaller noen ganger, ca 1-2 sekunder. Så også på gallery pressure, og i starten kom den ikke over 2 bar, så var det 4, 6 og til slutt 10 bar. I starten datt trykket umiddelbart når kompressor stoppet, men ved 10 bar, så gikk det gradvis nedover. Er nok noe knotete forklart, men håper noen skjønner/har vært borti noe av det samme. Er klar til å bestille tank og kompressor, men usikker på om jeg bør bestille noe mer. Er og usikker på om jeg bør gå for original Hitachi eller AMK. Hilsen Geir
  8. Riktignok igår da. Fikk lekkasje på injector på sylinder 5, og injector på sylinder 1 hadde balanse på over maksverdi. Byttet begge med nye, og alle injectorverdier ligger på 1000 +/- 50. så da får vi se hvordan forbruket blir. De to forrige fyllingene lå på rund 2 l/mil.
  9. Jeg byttet til V8 bremser på min i høst. Kjøpte fullt sett fra Meyle hos Advanced Factors. Veldig fornøyd
  10. Hva med dysene? Hvis disse er slitne og lager dårlig sprøyte bilde, så vil motoren kanskje gå veldig ujevnt? Min harker en del på første oppstart når den er kald, og sylinder balansen er ikke lik på alle seks. Har en '07 modell.
  11. Dette vil jeg gjerne vite mer om også. Har lyst på varm bil på vinteren.
  12. Jeg fikk byttet på min via en her på forumet som hadde bekjentskap til en som var ekspert på bytte av glødeplugger, blant annet på D3. På min så knakk to stykker, og de borret han ut på plass. Herligheten kostet meg 5200,- mener jeg, og pluggene hadde jeg kjøpt på forhånd. Han anbefalte også bytte annethvert år siden de ikke koster stort. Jeg har dog ikke gjort dette. Husker dog ikke navnet på han i farta.
  13. Hvor Tor forskjell merket du på kjørekomfort/stivhet på bilen? Min passerer snart 150 k, og jeg har lurt på om jeg bør bytte etterhvert, men ingen vits hvis de holder lenger.
  14. Geir K.H.

    Kvasis RRC

    Den er så grom den bilen din. Lyst på en sånn jeg og!
  15. Helt enig i siste innlegg. Har selv den med blåtann, og det holder til det aller meste. Kjekt å kunne kjøre live data mens bilen går/er i bevegelse. Det kan man ikke med den uten blåtann. Slik jeg har funnet ut av blant annet feil på egr ventiler, lekkasje på kompressor etc. Løp og kjøp.
  16. Eventuelt Østfold metallisering. god erfaring med de i jobb.
  17. Jeg har akkurat overhalt kompressoren på min D3 som bruker de samme delene. Det fungerer bra, ihvertfall for meg, MEN det er mye annet som kan gå galt med demontasje av selve kompressoren, samt at hos meg så var store deler av braketten tæret bort rundt hullene til innfestingen. Hadde jeg visst det jeg vet nå, så hadde jeg antageligvis gått for en ny AMK. Man vet aldri før man begynner.
  18. Har selv en Hilti 22 volt på jobb. Husker ikke data på den, men den er hendig og fin, bygger ikke mye i lengden, og er relativt lett. https://www.motek.no/hilti-batteriverktoy/batterimaskiner-22-v-2/hilti-siw-22t-a-muttertrekker-4 Kanskje ikke den kraftigste, men Hilti har veldig bra garantier på selve maskinen, men også på batteri og lader. Ødelegger man batteri/lader innen de to første årene, så får man nytt uten spørsmål.
  19. Da er kompressor overhalt, og foreløpig friskmeldt Brakett sveiset opp og i orden frem til jeg bytter. :9 Deilig
  20. Da har jeg startet overhalingen. Fått byttet det meste, men måtte maskinere ut voss koblingen til 8 mm slangen, og for å få gjort det forsøkte jeg å skru løs "nippelen" som denne sitter i. Dette resulterte i kaldsveising av gjenger, så vet ikke om den holder tett. Den suger vel kun inn luft der, så mulig det ikke gjør noe? Braketten til kompressoren var imidlertidig veldig dårlig. Øvre festet knakk av når jeg løsnet den, og de to nedre mangler mye gods. Mulig jeg nødreparerer denne inntil videre. Er det da noen som har link til komplett AMK kompressor med alt som trengs, inkludert plasthuset rundt? Regner med at det gamle ikke kan brukes?
×
×
  • Opprett ny...