Gå til innhold

toto

Medlemmer
  • Innlegg

    131
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av toto

  1. Hei, Prøver med ett bilde. Når motoren går, både bobler det og kommer opp kjølevann i det jeg regner med er toppen av varmeregisteret, sett fra ditt bilde...
  2. Hei Jasswass. Hvor kan jeg spørre hva det kostet. Jeg har problemer med varmeapprat selv. Se video https://filebin.net/ui1enpn11mki0uyt
  3. Dette høres veldig ut som samme problem jeg hadde for noen år siden. Problemet var en overmoden overdrive. Problemet ble løst med en visitt hos Gaute som fjernet hele overdriver.... Joda, til tider savner jeg den, men har akseptert at på en del veier klarer jeg ikke holde fartsgrensen ::)
  4. Hmmm. Problemet er å få fraktet bilen til et verksted iom startsperre. Går det an å deaktivere startsperre på et vis?
  5. Fjernkontrollen til min -05 fikk seg en tur i vaskemaskinen her om dagen, og da vil min kjære td5 ikke starte lengre. Hvor kan jeg få tak i ny? og hvor mye hazzel er det å få tak i det? Takker
  6. God overstått jul godt folk. Nå som romjulsstillheten (og kulde) senker seg er det på tide å prøve å få Webasto'en til å virke. Den har litt merkelige symptomer i følge en Webastokjenner så er diagnoseverktøy er nok en god start. Finnes noe slikt i Østfold?
  7. Har ikke bilde men hadde en særdeles vellykket samparkering i dag på torget i Halden. Defendere. Var to nr unna hverandre på registreringsnummeret
  8. Haha. I utgangspunktet enig. Men kanskje en importør eller forhandler vil vise at selv en utdøende rase som store dieselbiler er, er de ganske så populære blandt ungdom og at bilene er ganske så trendy. En sånn jentegjeng har enorm eksponeringsflate. Uansett, jeg skylder jentegjengen å spørre.
  9. Hei Min datter på 20 og hennes venninner fra Halden skal til Trysil til nyttårshelgen. De er (selvsagt) opptatt av image og sånt, og hadde håpet å bruke deffen min. 20 åringer syns faktisk deffen er noe av det kuleste som går på veien. Problemet er at min står på verksted og blir ikke ferdig. Derfor skyter jeg ett skudd i blinde og spør her. Jentungen skal selvsagt kjøre, hun er godt vant med deffen, kjører forsiktig osv. Det er en ordentlig gjeng, ikke fyll og tull. Så hvis du vil redde imaget til en gjeng sporty jenter med gode verdier og få fotografert bilen din i utallige sosiale medier, gi meg ett lite pling.
  10. Hei Er det noen som har setepakke til Td5'en 110 til salgs?
  11. Hei Noen som har ca pris på ei styresnekke for en TD5 2005 modell? Gjerne et delenummer osv også Verkstedet sier min lekker og må skiftes. Sammen med ett eller annet rør...?
  12. Nå har jeg lett lenge uten resultat derfor henvender jeg meg til orakelet: Jeg er på jakt etter en type bagasjeluke demper som 'synker' sammen med konstant hastighet(gjerne valgfri) uansett om belastningen er 10 eller 100 kg. Det hadde vært en fordel hvis dingsen går tilbake til 'start' av seg selv. Noen gode ideer? (Dingsen skal monteres på en vedmaskin hos noen som har litt lett for å presse for hardt på håndtaket til sagen slik at den kiler seg)
  13. Har lest den tråden Fanken, det irriterer meg at jeg ikke kan bil elektronikk. Som programmerer av forretningskritiske applikasjoner ville jeg under oppstart sendt ett signal til alle nettverksenhetene til programmet og sjekket om jeg fikk kontakt med de. Og så evt stoppet opp hele prosessen ved en feil. Jeg aner ikke om ei sånn pumpe klarer å si 'Her er jeg og jeg fungerer' og at det er derfor det sendes strøm til den, eller om det er noe så enkelt som at de 9.5 V som kommer fra til pumpa skyldes dårlig kontakt ett sted. (At det skulle vært 12V og at hele greiene skrus av fordi det ikke kommer diesel fram til brennkammeret)
  14. Hei! Men vil pumpa få strøm om det er feil med flammevakt osv. Det får tydeligvis min. 0V før jeg trykker på knappen, og 9.5V etterpå, samt at det er en pumpe i motorrommet som starter. Den går vel i ca 2 min. Nok til at jeg klarer å åle meg under bilen, koble fra ledningene til pumpa og måle strømmen Har prøvd å resette ved å ta ut sikringene. Er det andre måter/ting som må resettes?
  15. hmm, hvordan da? Siden det er, som du sier en magnetpumpe, skal den vel ha pulserende strøm? Og jeg aner ikke hvilke intervaller pumpa skal ha for å pumpe. Vil det være spenning til pumpa hvis glødeplugg/brennkammer er defekt? Jeg har som sagt ca 9.5V ved pumpa når jeg starter webastoen med uret.
  16. Satte 12V på pumpa. Det var hvertfall noe som beveget seg der og det dunket i slangen. Målte 9.5V...
  17. Hei godt folk! Webastoen på Td5 starter ikke. Vel, det er dieselpumpa som ikke starter. Når jeg starter webastoen med uret, starter det opp ei pumpe i motorrommet/webastoenheten. En sånn hmm,hmm lyd. Kjølevannspumpe? Men den karakteristiske klikk klikk lyden bak er borte. Jeg har målt ca. 9.5V på ledningen som går inn i pumpa, med vanlig multimeter. Spørsmålet er da, er det pumpa som er gåen eller er det tennstift/sot/brennkammer? I mitt hode tenker jeg at hvis det er tennstift el ville heller ikke vannpumpa startet. Eller er dette å klamre seg til ett halmstrå og håpe på en enkel løsning? Takker for svar, det begynner å bli kaldt... EDIT: Glemte å si at rett under de tre sikringene i motorrommet er det en løs gul ledning som jeg ikke finner noen plass til. Har dette en sammenheng?
  18. toto

    brygging av øl!

    Klart det finnes ølbryggere på vbf! Brygger hver 14. dag Sånn ca. ihvertfall. Startet ganske blank, fikk lest meg opp litt og har vel rundt 30 batchers erfaring. Vi er to som deler på 20 liter vørter, så det blir ikke mange flaskene på hver. Fordelen er man tør eksprimentere en del (har lagd kokos, sjokolade, ingefær, chilli osv øl), ulempen er at det er alt for få flasker hvis man treffer innertieren. Kokos og sjokolade er ikke innertier... Lyse sommerøl er jo gjerne pils, altså undergjæret. (Lavere temperatur og lengre gjæringstid), men du kan fint lage noe pilsish med overgjær også. Amerikanske hveteøl er gode som sommerøl. Jeg har forelsket meg helt i Porter (i stedet for Stout). Juleølen er du nok for sent ute med dessverre. Vi er ikke særlig opptatt med å kopiere oppskrifter, å lage ett godt øl er ganske enkelt og med litt basis kunnskap og noen smaksløker i orden klarer alle å komme opp med gode øl! Lykke til med batchen, vet hvordan den spenningen er!!
  19. Jeg har brukt 30% saltsyre med stort hell til samme prosjekt. Får kjøpt det i malerbutikker. Brukte en pensel. Tar ikke mange minuttene før patinaen kommer.
  20. Deffen har vært på verksted i hele sommer, så da har jeg kjørt en liten Yaris. Det er påfallende mange som trenger seg på når man kjører så liten bil. Folk blåser i om de har vikeplikt, bare må kjøre forbi osv. Jeg ser på meg selv som en ganske hensynsfull sjåfør, og når jeg nå kommer i Defenderen ser jeg overraskelsen i ansiktet på småbil førere når jeg slipper de inn i flettefelt osv. Det virker som mange har inntrykk av at stor bil=stort ego/hensynsløs..
  21. Jeg er nok for blåøyd, og jeg regner jo med at ting ordner seg og at jeg har ett ' nummer i køen' de forholder seg til. Juli og august stod bilen utenfor verkstedet uten at noe skjedde. Denne måneden har den stått inne i deler. Og hver gang jeg ringer er det noe nytt som er har gått i stykker og de venter deler..
  22. Jeg gidder ikke krangle heller. Jeg vil bare ha bilen min hjem. Deffen er min eneste bil og det begynner å bli kaldt og regnete å sykle/gå til jobb og butikk. Nå har de som sagt brukt tre mnd på å skifte det lageret. Sommerferie med barna osv gikk halvveis dukken, men ett snilt forummedlem lånte bort bilen sin. Men jeg gidder ikke bli lurt noe mer. Så hvis de presenterer en regning på la oss si, 20.000 så ønsker jeg å si at det er uaktuelt. Men da trenger jeg å vite sånn ca hva en sånn jobb koster.
  23. Hehe. Har tenkt det samme. Jeg regner med at lageret er en følgefeil på cluchbyttet og ender nok opp med å betale/bli frarøvet 30k pluss deler for noe Fortreffelige Gaute fikset for 0,-.
  24. Høres fornuftig når du sier en clutch ikke skiller på girene. Mistenker at noen tjener gode penger på min uvitenhet.. Hadde med deler selv.. Men 10.000 er sånn noenlunde der det bør ligge? Pluss deler. Høres fornuftig når du sier en clutch ikke skiller på girene. Mistenker at noen tjener gode penger på min uvitenhet.. Hadde med deler selv.. Men 10.000 er sånn noenlunde der det bør ligge? Pluss deler. Høres fornuftig når du sier en clutch ikke skiller på girene. Mistenker at noen tjener gode penger på min uvitenhet.. Hadde med deler selv.. Men 10.000 er sånn noenlunde der det bør ligge? Pluss deler.
  25. Er visstnok utløserlageret og en slange. Orker ikke ta opp kampen om tvist, har vært uten bil i fem mnd nå. Grunnen til clucthbytte var at bilen ikke reversere. Etter byttet viste det seg at det var overdriven, mao var byttet unødvendig. Men penger skulle de ha.. Nå vil jeg bare ha kjære bilen hjem...
×
×
  • Opprett ny...