Gå til innhold
LRforum
 • Bli medlem

lafterolf

LRF Society
 • Innholdsteller

  28 598
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Alt skrevet av lafterolf

 1. Usikker på pris. Husker ikke hva de kostet ny engang. 3000kr?
 2. Kanskje lurt med firehjulskontroll om man forandrer høyden.
 3. Lett å få feil vinkel når du skal skru på røret. Vil tro det er problemet. Røret bender og da tar gjengene feil.
 4. De sprekker plutselig istedet.
 5. Løsne først røret inn på master. Får du ikke plass til å løsne røret må du løsne hovedsylinderen først. Den er festet med 2 skruer. Den nederste av de to trenger du hjelp med siden en må skru ute, mens en annen må holde igjen samme skrue fra innsiden. Du ser hva jeg mener når du begynner. Når alt er løsnet må du løsne selve tårnet, og det er skruene på innsiden av bilen, de du har tatt bilde av. Vet ikke hvor tre på rad kommer fra, på seriebil er det bare fire skruer som holder tårnet. Ingen luftenippen på hovedsylinder. Du må lufte på røret ved å løsne røret, det blir kalt nippel den mutteren som skrur fast røret.
 6. Du trenger en kort skrallenøkkel. 13mm. Mellom bremsetårn og clutchtårn er det plass nok til å løsne hovedsylinderen. Du trenger hjelp av person som ligger inni bilen og holder igjen mutterhodet når du skrur. Når du har løsnet støtstangen og de to festeskruene må du løsne tårnet fra innsiden for å få plass til å trekke ut hovedsylinderen. Når den nye er montert må du lufte. Fyll opp. En person tramper rolig og jevnt pedalen ned mens du åpner nippelen inn på hovedsylinderen. Steng FØR pedalen når bunnen. Nå er hovedsylinderen luftet. Vanligvis greier det seg med denne luftingen. Om ikke må slavesylinderen på girboksen luftes.
 7. For ikke så mange uker siden ble det annonsert et traktorsete her inne. Jeg leter og leter men finner ikke setet. Noen her inne som vet hvor annonsen sto? Mener setet var fra Biltema, og det var nytt. Tror prisen var 500kr.
 8. Ofte er det billigere, og de har holdt i mange år. Kjøp det du selv liker.
 9. Ser de skriver at disse ikke skal sprekke. Vel. Min erfaring er at silikonslanger ikke holder noe lengre enn orginalt.
 10. Legg ut bilder av vinsjen. Jeg har flere defekte vinsjer liggende, men ingen peiling på hva jeg har.
 11. Jeg kan ta en sjekk i morgen. Tror jeg har.
 12. Kan du bruke brytere fra vindusheiser?
 13. D2 gir uansett ikke særlig mer akselbevegelse siden slepearmene låser akslingen med to foringer. Jeg vil tro orginaldempere gjør jobben.
 14. lafterolf

  Ratt

  Gi en rapp med hammer så løsner sikkert mutteren.
 15. Jeg ler så jeg griner.
 16. Så bare ramme er fra 1973?
 17. Hvilket år er karosseriet fra?
 18. Ettermarkedsbreddere skal inn i vognkortet fordi bilens ytre mål forandres. På denne er det ikke orginale breddere.
 19. Sveisejobben må ikke dokumenteres. Ikke for noen om du har gjort jobben selv. Et vanlig verksted har ingen grunn til å be om innsyn i hvem som har gjort hva. Statens vegvesen stiller ikke krav om dette heller, og det er ingen begrensninger på hva du selv kan utføre på egen bil.
 20. Ja det er riktig.
 21. Nye felger koster lite fra england. Nomax i drammen har også, om det er lagervare vet ikke. Ikke umulig at E. W. Sørensen kanskje har nye på lager. 15 er lite brukt for tiden, utvalget på dekk er mye bedre om du går opp til 16". Forøvrig kan du bruke veldig store dekk på 7"-felg.
 22. Et godt alternativ det også.
×
×
 • Opprett ny...