Gå til innhold

JFB

Medlemmer
  • Innlegg

    202
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av JFB

  1. Hello. No changed tires yet. Still running 285/60R18. I have original rims and they fitted perfect without rubbing on my 06 D3 TDV6. I do believe I moved a piece of cable on the left side but that was a 10 minute job.
  2. Superkult konsept og tror bilen kan være spennende som tjenestebiler (forsvar, ambulanse, brann, oppsyn etc.) i tillegg til familiebil og overlander. Burde kanskje hatt noe mer ledige plasser i dashbordet til å montere/integrere ekstrautstyr som for eksempel radio/skjermer og annet utstyr som trengs av tjenestebiler. Dersom bilen blir som de sier, enkel, vil vel dette bety at reparasjon og service potensielt kan utføres av mindre verksteder. Ser man på hvor enkelt deler kan sendes fra forskjellige webshopper rundt hele verden ganske fort tror jeg det er håp i det praktiske aspektet. Blir kanskje mest opptil hvor vanskelig Ineos gjør det ifm juridisk (reklamasjon, garanti etc). Hadde vært kult om flere selskaper turte å satse på å lage noe nytt slik at de store etablerte fikk noe å bryne seg på. Min D3 holder sikkert 5-8 år til og da er det på tide med ny bil og da tror jeg Grenadier blir en spennende kandidat da jeg ønsker noe enklere og røffere.
  3. Fant synderen etter å ha lett på Disco3.co.uk. F53 som er nav/stereo…. Hva som er videre galt blir en annen dag.
  4. Startet bilen nå og testet alle funksjoner. Lys, lyd, ventilasjon (inkl spjeldstyring) etc… alt så ut til å fungere.
  5. Har et kontinuerlig strømtrekk på >5A. Har koplet ut sikringer en etter en ved siden av batteriet og FL18 var synderen. Dette ledet meg videre til sikringsboksen under hanskerommet. Her er det 69 nye sikringer og temmelig trangt selv med sikringsklypa. Tipper at den uønskede lasten er på 4-5 A. Er det noen som har tidligere erfaringer til hva dette kan være. Utstyrsnivå HSE. Har ingen stående feil med IDTOOL, så det virker som det er stort sett forvirrede ecu’er pga lav spenning. Eneste jeg ikke hadde sett tidligere var ventilasjons spjeldstyringen som skilte seg ut.
  6. Kjiper’n. Må reparere in-situ
  7. Kjører 285/60R18 nå (Cooper LTZ) og er egentlig ganske fornøyd. Mønsterdybden tilsier snart bytte og lurer da på 265/65R18 som omtalt her. På skolen lærte jeg om avrundingsregler og antall siffere… For eksempel 1,4 rundes ned til 1 og 1,5 rundes opp til 2….I denne sammenhengen 5,4% blir 5%…. Sjekkes lovdata beskriver økning av diameter med 5% og ikke 5,0%…. Dersom jeg sammenlikner dimensjonsøkningen mellom vognkort og 265/65R18 er dette da pr definisjon av antall siffer en lovlig dimensjon. Er dette korrekt?
  8. Da har jeg registrert meg på https://freecamp.dlrk.dk/index_en.htm .. Bor jo ikke helt “spennende” til, men kan være kjekt sted å mellomlande.
  9. Tusen takk. Overveldende imponert om invitasjonene. Ser ut til å bli en lovende sommer
  10. Kult. Så på kartet over Norge og det var tydelig ikke så mange. Tror jeg melder meg på her Har ikke all plass, men dusj, teltplass skal man alltids kunne låne bort selv om Hakadal kanskje ikke er verdens navle.
  11. Så utrolig snilt. Det skal jeg huske. Tusen takk.
  12. Takker. Helt enig. Konsentrasjon er min største bekymring. Men er heller ikke sikker på at det er så lett her hjemme heller. Når skolen har vært stengt kan jeg ikke akkurat si jeg har fått jobbet uforstyrret.... Bra tips med campingplasser at det kan være aktiviserende.
  13. Hadde vært kult å henge seg på, men er det mulig å svinge innom, være sosial..., overnatte en natt og dra videre? Skal være mye på farten i sommer (se egen tråd om digital nomade) og tør ikke love meg bort til for mye konkrete datoer.
  14. Ja. Yr rådføres, men har ikke vetorett. Det er ganske mange gode tips her på forumet som jeg har blitt inspirert tidligere. Det muliggjør god utnyttelse av Ad-Hoc destinasjoner...
  15. Mhp utgifter og eventyr har jeg nå lagt ut noe mer utfyllende under LRFORUM/Turer og Treff....
  16. Som de fleste andre begynner vi å bli passe lei Covid-19. Merker også at barna er temmelig sulteforet på eventyr. Jeg har hatt hjemmekontor i over ett år og merker suget på å finne på noe sprell. Det har blitt utallige turer i skog og mark, men kjenner på behovet for å oppleve mer enn bare Nordmarka. Til sommeren skal kona i felt (arkeolog) og jeg passer barna. Etter flere nedstengninger av skolen er det klart at de 5 ukene der jeg skal jobbe samtidig med skoleferie vil bli utfordrende.... So what to do....? Ideen er derfor; vi bruker vår trofaste Land Rover Discovery 3, setter på et taktelt med anneks, kjøper bord og stol (kontoret), ekstra data-sim kort, powerbank til pc’n og pakker hundehengeren med Ally kano, 2 huskyer, sykler+++. Siden jeg skal jobbe er det barnas ønsker som prioriteres. Min eldste datter beskrev et landskap som lignet på Hardangervidda så da starter vi der. Minstemann ønsket seg sandstrand.... Kidsa er supergira, men beskjeden er klar. Dere må klare dere stort sett på egenhånd mens jeg jobber, ellers reiser vi hjem... Første utstyret som måtte på plass var takteltet. Etter en stunds leting etter fornuftig telt som passet vårt behov landet vi på taktelt fra https://profftelt.no (modell Pia II). Vi har 3 barn og trengte telt med god plass, men tror jeg vet hvem som må sove i annekset/bilen mens de andre snorker i toppleiligheten. Fikk masse gode råd og hjelp av Stian i (Profftelt avd Kongsberg) til montering. Han rådet også om markise med vegger i tillegg basert på vårt tiltenkte bruk. Det finnes større taktelt, men siden bilen er så høy ønsket jeg noe som var lite komplisert og raskt å sette opp. Foreløpig står teltet på orginale takbøyler, men håper å finne en god løsning der det kommer lavere samtidig som markisen monteres. Dette blir utrolig spennende!!! Særlig for meg om jeg klarer å jobbe.... Jeg har våget meg å opprette en Instagram konto (joachim.bertelsen.1) der jeg skal prøve å legge ut bilder og opplevelser fra turen samt kanskje litt på denne tråden.
  17. Subwooferen må vente noen lønninger... har noen andre innkjøp som er mer kritiske før sommerens eventyr....
  18. Små skritt når man ikke er vant med å skru.... I går ble kupevifta byttet med suksess. Ganske stor forskjell på lyden også. Selv på fult var den mye mer stillegående. Selve jobben gikk overraskende lett. Fant et kort YouTube klipp som gav noen hint. Ellers var det en liten plastikkplugg som nesten tok lengst tid å få ut.... Burde ha koplet fra vifte-pluggen mens vifta var festet siden det da er bedre hold i vifta når pluggen er trang å få ut. 78D3D82E-716C-4FA2-9E88-46B4EDAE9422.heic 43A01F26-89F8-4283-B257-60CA7D36068B.heic 69DA03C9-85E6-44F1-918F-1C80C7712839.heic
  19. Hei. Etter litt googling skal jeg våge meg til å bytte kupevifte og subwoofer.... Virker som greie oppgaver, men prisene på subwooferen er helt hinsides og ikke verdt det. Gidder ikke starte med avanser ombygging, men hadde vært fint med en fungerende sub (har Logic 7). Er det noen som kan anbefale en fornuftig ettermarkedssub som passer rett inn. Veldig gjerne også link til webshop som selger begge. Veldig greit å kjøpe på samme sted. Sub’en kan jeg kjøpe brukt om noen har noe liggende...
  20. Ryktes det ikke om en enda lengre variant... dog ennå bare et rykte
  21. Kul bil. Er en smule bortskjemt med bagasjerom plassen i min D3. Så ny Defender 130 med 35’’ kunne vært meget spennende...
  22. Orginalhengren var veldig enkel og hoppet og spratt. Understellet er fra en Brenderup henger. Har byttet dekkdimensjon fra 175/70 til 165/80 for å få mer gummi på sideveggene. Synes den nå er meget behagelig. Ligger stabilt i 80 km/t uten vingling og spiser ujevnheter veldig bra. Foreløpig har jeg ca 30 kg på kula og tror 20 kg ekstra gjør susen. Har ikke veid hengeren enda, men det er jo ikke akkurat en tom henger pga kasse og turutstyr, men er langt unna 899kg som er totalvekt.
  23. Noen av tankene er -skuff til kjølebag. -Uttrekkbart stigtrinn ( enklere med av og på med sykler - vanntank med pumpe - uttrekkbar skuff til diverse tursaker - bygge ut skjerm 3-5cm og spacere til sidemarkeringslysene. Veldig kjekt å se konturene av hengeren når man kjører. en banal sak er øyene jeg festet under hvert rom. Veldig fint nå man skal parkere bikja på skyggesiden... skulle likt å ha feitere dekk, men men... Kona digget i allefall hengeren og at den ble så praktisk.
  24. Da var hengeren klar for tur. Mangler noen detaljer, men erfaringene er gode foreløpig. Regner med at det blir flere mods etterhvert. Meget fornøyd med flere rom for lagring som kan låses. Har også kjøpt kulekopling med integrert lås som låser hengeren på kula.
  25. Hadde det vært på bilen hadde jeg absolutt tatt det grundigere, men det var mye igjen av galvaniseringen og hengeren får ikke så mange mil.
×
×
  • Opprett ny...