Jump to content
LRforum

freelange

Members
 • Content Count

  415
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About freelange

 • Rank
  Entusiast

Profile Information

 • Location
  Levanger

Previous Fields

 • Location / Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

1,344 profile views
 1. Hei godtfolk! Jeg nærmer meg veldig kjøp av disco 5. Ligger ikke mange på finn, men det er da noen få. Noen som har prøvd 4 vs 6 sylinderen? Regner med at begge uansett er mye bedre enn min D3, men hadde vært interessant å høre litt fra noen som har prøvd begge? Elsker lyden av 6'ern, men dèt alene er kanskje ikke verdt såpass mye mer cash. Ellers interessert i bare litt tilbakemelding fra hvordan dere med 5'ern trives med den? Regner med at mange har hatt 3 eller 4 før, og kult å bare høre litt pluss og minus med 5'ern. Jeg foretrekker design på 3 og 4, men tror 5 nok er en b
 2. Hei og takk for svar. Ja, fra verksted fikk jeg beskjed om at det var mikrobryteren, altså den mellom skiltlysene liksom. Da er det i så fall riktig med den delen jeg har tenkt å kjøpe? Mvh.
 3. Hei godtfolk! Jeg har en D3, 2006 modell. Bakdøra (bagasjeromsdøra) har begynt å "jukse" litt, og trenger nok en ny switch. Lurer på om dette er riktig del å kjøpe? https://www.island-4x4.co.uk/actuator-britpart-fug500010-p-39084.html Litt vanskelig å vite 100% sikkert, men det er altså selve utløseren på øvre del av bakdøra, som man først åpner liksom. Vil gjerne unngå å kjøpe feil del..
 4. Postet denne i D5 forum, men poster den her også bare: Hei! Jeg skal bytte ut min kjære kjææææære disco 3 med en nyere 4'er eller 5'er. Jeg vil helst ha en D5 med diff sperre. Ikke at jeg kjører ekstremt mye terreng, men føler det sømmer seg på en slik bil. Når man ser på utstyrsliste står det ofte "terrain response 2". Hva innebærer egentlig det? Innebærer det diff sperre? Dere som har gått fra 3 eller 4 til 5: Hva er deres erfaring? Design er jo subjektivt. I utgangspunktet likte jeg ikke 5'ern, men den har virkelig vokst på meg. Hvordan er den i forhold t
 5. Hei! Jeg skal bytte ut min kjære kjææææære disco 3 med en nyere 4'er eller 5'er. Jeg vil helst ha en D5 med diff sperre. Ikke har jeg kjører ekstremt mye terreng, men føler det sømmer seg på en slik bil. Når man ser på utstyrsliste står det ofte "terrain response 2". Hva innebærer egentlig det? Innebærer det diff sperre? Dere som har gått fra 3 eller 4 til 5: Hva er deres erfaring? Design er jo subjektivt. I utgangspunktet likte jeg ikke 5'ern, men den har virkelig vokst på meg. Hvordan er den i forhold til 4'ern? Takk for svar :-)
 6. Hei! Min kjære mor kjører fortsatt sin kjære Freebie. (Winston som den så fint heter.) Meget mulig hennes bil begynner å bli klar for å byttes, men på EU-kontroll var det en del småfeil, blant annet at festene til bensintanken holder på å ruste vekk eller noe. Jeg sjekket på island4x4.co.uk men fant ikke de delee som uten videre. Noen tips? Hun bor forresten i Arendal. Ha en flott helg, med forhåpentligvis mye snø snart. (I følge datteren min blir land roveren glad når det snør! :-)
 7. Hei! Tiden har kommet for å bytte ut vår kjære Disco 3, og valget står mellom en nyere Disco 4, eller Range Rover sport. Joda, disco er større, og begge bilene virker helt fabelaktige i mine øyne. Jeg har funnet en sport med V6 bensinmotoren, som virker midt i blinken. Har ikke like stort behov for massiv plass lenger. Men, jeg lurer litt på hvordan rrsport, fra 2014, er å leve med? Disco har jo sine kjente problemer, men min 3'er har vært veldig god og pålitelig. Men, er det noe spes jeg bør følge med på? Når må regreim byttes? Gjengangerfeil på disse? Er det mer eller mindre plass i ba
 8. Da er valget tatt om å gå fra 3 til 4. Har hatt mange fine år med 3'ern, men har også hørt mye skummelt om 4. Jeg tenker en bil fra ca 2012-2015. Hva bør være byttet? Hva er typiske problemer? Har hørt om katastrofer som motorbytte, turbobytte etc. Kom forresten 4 med difflås bak som standard? Mener det var tilvalg på 3'ern. Fint med litt generelt råd og tips før jeg begynner å se på spesifikke biler på finn. Takker og bukker :-)
 9. Du kan få min billig ;-) Bytter den ut i nærmeste fremtid. Jeg gikk fra Freelander (ingen problemer med min FL1) til disco 3, 2006 - og har bare hatt vanlig vedlikehold på den også. Ja, det var dyrt å bytte driftreim sist vinter, men det er jo dyrt uansett. Jeg har ikke selv opplevd noen spesielle svakheter eller problemer, men begynner jo å bli voksne biler, så vedlikeholdsbudsjettet vil jo øke. Har hørt fra andre at det, etterhvert, blir en del krøll med luftfjærene, så jeg kjøpte en uten luft. Ellers er det nok som andre her sier; så lenge den er riktig vedlikeholdt, gjerne lagret inne etc,
 10. Takk for tips! Skal lever bilen en tur på Vianor. Blir nok bytta ut med nyere (ca 2015) D4 snart :-) Men har hørt så mye skummelt om dem at jeg ikke vet om jeg tør. Hørte jo mye negativt om D3 også, og har hatt et meget fint bilhold, så det finnes pålitelige discoer :-)
 11. Ja, når den først starter er det helt uten problem. Ingen forskjell på varm/kald motor. Den står aldri og liksom "jobber" for å få start. Bare helt dødt i det man faktisk vrir nøkkelen hele veien rundt. Burde ikke mekaniker ha sett/sjekka starteren? Takk - det skal jeg i hvert fall prøve!
 12. Hei godtfolk! Mmmmeget rar greie i helga. Vridde om nøkkel. Alt lyser opp som vanlig. Lar glødelampa slukke. Vrir nøkkel for å starte - helt dødt. Prøvde noen ganger i panikk (på vei hjem fra skogstur med familien) og så kom den plutselig, og startet helt som vanlig på første forsøk. Kjørte hjem til svigers. Og så ville den ikke starte igjen. Samme greia. Alt lyser opp som vanlig, vrir nøkkelen - helt dødt. Og da kom den heller ikke uansett hvor mye jeg prøvde. Svigers bor heldigvis nærme et verksted, så på mandag kom mekanikeren for å titte på bilen. Samme greia. På tredje forsøk startet
 13. Hei vbf! Begge nøklene til min 2006 d3 ser ut som... man skulle forvente, men jeg mistenker også at den ene holder på å gå tom for batteri. Kan man fikse det selv - og hvordan gjør man evt det? Eller må den på verksted? Takk for gode svar!
×
×
 • Create New...