Gå til innhold

RRookie

Medlemmer
  • Innlegg

    22
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av RRookie

  1. RRookie

    P38 selges

    Vurderer salg av P38 2,5 diesel i etterkant av beskjed om dyr EU-kontroll. Motor og drivverk funker fint, interiøret er ok. Står i Stavanger. Svar til tunge.pal@gmail.com
  2. Hei, Trenger (sete)beltelåser bak, 3 stk, til P38 1996 modell i forbindelse med EU-kontroll. Noen som har, eller har en delebil å ta fra? RR.
  3. Kjøpte ny topp med suksess på ebay. Men er det noe å finne her på berget, så er jo det enda greiere. Takk for innspill om firepins, skal ha det i bakhodet :-)
  4. Hei, Tikkelyd som går over til uling fikk meg til å sette bilen på verksted for diagnose. Svar: Du må bytte differensialen bak. Videoen i linken under forklarer lyden, min er heldigvis ikke så ekstrem.... Men så til spørsmålet: Er det noen som har noe sånt liggende til en OK pris??? MVH RR
  5. Da er godbilen fiksa. Til den nette sum av femti høvdinger, som inkluderer: Ny(overhalt) topp med pakninger fra UK. Ny registerkjede med hjul. Ny ventilløftere. 3 runder med venting på deler, det er nå nesten 3 uker siden den ble levert inn. Det gledelige er at den har normaltemperatur etter ca. 2 km. Ellers ikke så mange ting som er ulikt. Motoren har kanskje litt røffere/hardere gange, kanskje normalt med så mye nye deler. Så bilen jeg en gang ga 60' for har nå kommet opp i det doble. Håper derfor på 3-4 år med tilnærmet vanlige driftsutgifter på den. Men det var GODT å få skikkelig bil igjen :-)
  6. Ny (overhalt) topp med paknings- og boltsett ligger bak i bilen, som leveres inn ila helgen. De har satt av mandag og tirsdag til toppjobben, så nå gleder jeg meg til å få den i retur. Er lei av å kjøre gammel, sliten Volvo. Har også "snopt" en tuningboks som skal gi litt mer dreiemoment og 170 hk.
  7. Men husk: Livet er for kort, til å kjøre kjedelige biler. Dette holder nok mange av oss gående, til og med i dobbel forstand ;-)
  8. Ny runde med tull. Stod i kø, bilen begynte å gå varm. Ventet, kjørte videre uten kø, og så gikk den varm. Ventet igjen, kjørte den bort til verkstedet - med planer om å få dem til å begynne på toppjobben på mandag. Men på vei bort dit var bilen like fin. Dønn stabil på midten, og den fikk til og med står og gå fem minutter på tomgang (selvfølgelig med haukeblikk på temperaturmåleren. Like stabilt. Nå får de teste om det er HC i kjølevæsken, så er det vel radiator og returslange igjen. Men begynner virkelig å lure på hva det kan være. Det er trykk i kjølesystemet, iht en bilkyndig kollega som sjekket dette mens bilen gikk på tomgang.... Andre forslag?
  9. Kan det faktisk være termostaten som har stelt til alt dette "tullet". I og med at bilen gikk milevis uten å bli skikkelig varm - for så å fortsette opp på rødmerkinga dersom den kom opp på normaltemperatur - mellom hver lufting. Er det mulig at den "henger" før den lukker - og så ikke åpner igjen når den først lukker?
  10. Unnskyld: Glemte å ta med viktig info: Bilen hadde stått over natten, og han hadde akkurat startet den opp - hadde betalt parkering - da han så det.
  11. En kollega (som jeg forøvrig kjøpte min P38 av) fortalte at hans 2005 modell 3,0 diesel nylig hadde hatt en lekkasje. Han hadde kommet gående mot bilen, og så at det dryppet ganske så kraftig under den, i området mellom girkasse og motor. Han hadde kjørt den direkte på verksted, men der dryppet den (selvfølgelig) ikke lenger, så de fant aldri ut hva det var. Dvs,. at han syntes det så ut som diesel, det som lå igjen på bakken. Noen som har peiling eller lignende erfaringer? P.
  12. Vannpumpa sjekka, like hel. Termostat sjekka - sliten. Bytta. Normal temp all over pluss varmeapparat virker. Nå skal det testes - har bare kjørt en mil så langt, temp dønn stabil på midten - enn så lenge....
  13. Da skal bilen kjøres til mekaniker. Sist jeg kjørte den ut for lufting, så gikk den varm etter ca. 1,5 kilometer. Trodde ikke det var mulig. Er dritt lei av å kjøre defekt bil, så nå skal det bli godt å få orden på den.....
  14. Nei, det er bildet av kona - på en god dag :-)
  15. Er det hilseplikt? Kjører P38 i Stavanger, etter et halvt år er det INGEN som har hilst på den :-( P.
  16. Takker for innspill. Det er da mulig at jeg i samråd med mekaniker tester ut radiator, og så vannpumpe, viskosekobling og termostat og ser om dette gir ønsket temperatur - og bedre varemapparat. Så får heller toppen tas om det ennå er overoppheting.
  17. Det rare er at bilen/motoren normalt ikke oppnår vanlig driftstemperatur, den ligger øverst på det blåe området. Den burde vel generelt blitt varm om det var vannpumpa?
  18. Tilleggsinfo: Stikk i strid med all fornuft så går faktisk temperaturen ned når turtallet økes - er erfaringen så langt. Det vil ai at jeg kjører den normalt, men når den skal på verksted for lufting, så kjøres den i 3. på sportsmodus. Noen som har erfaring med med å trimme disse trege bilene? Er det kanskje best å la være?
  19. Heldigvis har mekanikeren "min" utstyr til å måle om det er oljepartikler i kjølevannet. Så dette blir nok gjort før noe annet påbegynnes. Hvordan er varmeapparatet når de er i orden i disse bilene - kanskje det er så dårlig stilt at mitt faktisk virker som det skal???
  20. Har en P38, 1996, med den vanlige dieselmotoren. Den er nå kjørt over 300'. Kjøpte bilen i september, den skulle kun være bil nr. 2 og bli kjørt til og fra jobben min, 15 km daglig. Imidlertid så har dette blitt familiens nye favorittkjøretøy, så ungene nekter omtrent å kjøre i "nå mammas" BMW 320dAT med 205 heftige dieselhestekrefter. Så til problemet: Jeg slepte en kollega. Bilen gikk varm, og jeg blåste øvre radiatorslange. Den ble luftet på verksted, men etter en uke og to gikk den varm igjen. Ny lufting, nye tre uker - og så skjedde det igjen. Den ble igjen luftet, men med beskjed om at jeg sannsynligvis må få toppen overhalt. Bilen har elendig varmeapparat pluss at den er fuktig innvendig. En kollega med peiling på bil mener at jeg skal få byttet vannpumpe, termostat og viskosekobling til varmeapparatet, og at dette vil løse problemet. De på bilverkstedet mener at det er toppen som er problemet. Nå har jeg heldigvis omtrent vunnet i lotto, har funnet en pensjonert bilmekaniker som gjerne vil "ta jobben", men vil gjerne høre dersom noen kjenner symptomer og kan bekrefte at det er bare å begynne på toppjobben, og så heller ta det andre dersom kokinga ikke gir seg? Hilsen nyfrelst RR-fan :-)
×
×
  • Opprett ny...