Gå til innhold

Aleksander Stensen

Medlemmer
  • Innlegg

    82
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Aleksander Stensen

  1. Tusen takk for bra svar! Var omtrent der jeg hadde regnet det ville ligge selv. Tror muligens jeg går for en D3 når den riktige bilen dukker opp. Etter å ha googlet endel om D2 og kræsj tester så frister D3 mere. Er ute etter en bil som jeg slipper mye tull med og med bedre framkommelighet og evne til å dra tung henger av og til når elbilen ikke klarer eller er på verksted. Ca 250k for oppusset bil da? Blir jo endel billigere enn å kjøpe nesten ny til 650-700k...
  2. Gjør nok helst ikke det. Dekkene er i perfekt stand og litt risikable å ta av. Felgene alene kostet 16.000 for 8 mnd siden, disse er som nye.
  3. Tror eller vet? Jeg kjører langt og ofte gjennom det som er av bommer i Oslo- området. Har tvihold på Land Rover i flere år nå til tross for dette, men vanskelig å se bort ifra at jeg sparer ca 10.000 i bom og parkering hver mnd med elbil(etter erfaringene mine med en leaf jeg bruker når jeg ikke trenger masse plass). Drivstoff til elbil koster ca 1/5 av fossibil og man kan ofte skamløst snike i køen med elbilen via kollektivfeltet. Langt over 100.000 pr år i forskjell på driftsutgifter. Iberegnet vedlikehold er Discoen over dobbelt så dyr til mitt bruk vs en stor ny elbil med garanti skal jeg stole på tallene til kollegaer som har gjort samme bytte for flere år siden. Krysser fingrene for at LR kommer med en brukbar elbil etterhvert.
  4. Hvilket firma i UK? 4land har jeg god erfaring med på service, men de er vel ikke spesialisert på å renovere Disccovery? De renoverer kun Defendere? Hører med Tomek jeg;)
  5. Noen her som har lekt med tanken om hva det koster å renovere en godt brukt disco 2/3 hos verksted? Hvor mye må man ca ut med for å gjøre bilen så nær teknisk ny med litt ekstra offraod utstyr. Er det i det hele tatt mulig å økonomisk forsvare noe sånt i forhold til å kjøpe ny bil? Noen anerkjente verksteder man kan sende til i europa som gjør sånne oppdrag? Må desverre bytte ut Disco 4 min med en el suv pga horrible bom, parkering og genrelle driftkostnader med mye langkjøring med henger gjennom Oslo. Er på jakt etter en driftsikker bil nr to som ikke koster alt for mye til å bruke på dårlige veier/mye snø på fjellet og evt de gangene jeg må dra ekstra tung henger.
  6. Spesial- lagde felger til Land Rover av racing produsenten Compomtive. Disse 18" felgene passer rett på feks Discovery 4, RRS og RR(avhenging av motor) uten ulovlige spacere. Som racing felger tåler disse ektremt mye juling, og tilfeldigvis passer dette også veldig bra på en offroadbil, eller om man bare vil ha på store dekk for behagelig og myk kjøreopplevese på vei. Står Continnental Viking Contact 7 265/60 vinterdekk på disse, testvinner hos NAF i fjor. Alt i svært god stand. Ikke kantkjørt. Selger desverre disse da de ikke passer på nybilen. Nypris: 28000,- i oktober 2018. Selges kr 15000,- ferdig prutet pluss evt transport. Kan leveres gratis i Oslo. https://www.comp.co.uk/wheels/wheels.asp?section=pd-wheels-299-300 https://www.naf.no/forbrukertester/dekktester/vinterdekktest-2018/ Send sms på 98673787 v interesse. Mvh Aleksander
  7. Åpna opp i dag. Ikke noe fukt å snakke om der nå men litt korrodert rør. Virker som fukten kommer og går...
  8. Enig! Men virker som Rivian har sjangs iallefall. Biler som virker, ferdig fabrikk, 400+ ansatte og mye penger i bakhånd så er det ikke umulig at de får det til.
  9. Satser på det! Har hørt mye skryt fra eiere av Ipace. Men virker som det går litt vel tregt allikvell siden flere ukjente og nystartede som Rivian og Bollinger allerde har presentert ganske heftige produkter. Lurte forresten veldig på hvor de 14000 Nm kom fra, fort gjort å bli litt forvirret her. Ser nå at flere steder oppgir langt ifra dette, men fortsatt imponerende 1120. En vanlig bra offroad rigget drivlinje i fosilbil klarer over 20000 Nm ut til hjulene i lavserie slik jeg har skjønt det, som kan sammenlignes med tallet Rivian har oppgitt. Da blir det vel ikke fullt så heftig om man skal kjøre mye i steinrøyser og sånt;)
  10. Elbiler er kommet for å bli ser det ut som og flere produsenter satser hardt på dette for tiden. I Norge kjører nok alle elbil om få år om endel politikere får det som de vil. Rivian sier de kommer med en kryssning av Tesla og Land Rover. El opplegg etter Tesla og offroads specs etter Land Rover. 650 km rekkevidde (etter amerikansk måling?). 14000(!) Nm dreiemoment og 5 tonn henger på pickup. 0-100 på ca 3.5 sek. Motor i hvert hjul med avansert elektronisk styring. Kan vi vente oss noe liknende fra Jaguar Land Rover eller har de havnet for langt bakpå med elsatsingen? https://www.tu.no/artikler/bekreftet-rivians-elektriske-suv-og-pickupkommer-til-norge/452382
  11. Takk! Første jeg sjekket var filteret som er nytt, tørt og rent. Ble tipset på facebook og verksted om at det kan samle seg fukt i bunn/slange til intercooler. Mulig at en ventil fryser der. Har tid å se på det i morgen på varmt sted, så sjekker da.
  12. Disco 4. 2012, TDV6. Starta bilen i dag og den kveltes umiddelbart. Den har stått i ro i -10/-15 grader og tåke et par døgn. Luftslangen fra radiator til motor ble sugd helt flat i prosessen. Kobla fra slangen og fikk start med en gang. Kjørte bilen med betydelig redusert motorkraft til nærmeste sted den kunne stå inne i varme(ca 200 meter). Etter mange forsøk og etterhvert varm bil så ville den starte med luftslangen koblet tilbake på radiator igjen. Har nå i kveld kjørt 10 mil til jobb uten trøbbel. Bør jeg være bekymret for tilbakefall? Noe kjent problem med sensor/spjeld for luft i kaldt fuktig vær?
  13. Har prøvd og feilet ganske grundig på første forsøk. Var litt rask i svingen og stolte på en finn annonse, og sitter nå med 18" felger som ikke passer uten spacere med flotte dyre dekk på. Lokale dekkbutikken sa de ikke hadde tilgjengelig felger som passet. Fant noen orginale hos en Land Rover forhandler som må være hugd ut i ren diamant for hånd av dronningen av england, utifra prisen. Noen som har rimeligere forslag?
  14. Eneste gangen jeg har mista kontrollen på veien var m 3 mnd gamle NAF testvinner vinterdekk for endel år siden, heldigvis uten skade på noen eller noe. Så vinterdekk gir heller ingen garanti på glatta mener jeg. Nå kjører jeg med piggfrie vinterdekk men senere i vinter kommer jeg sannsynligvis til å velge pigg pga at jeg tror jeg kommer til å møte på mye is der hvor jeg kjører. Bor man et sted hvor det er nesten helt bare veier hele vinteren (feks Oslo) og skal bla over høye brøytekanter innimellom, kjøre utenfor vei og gjennom snøskavler på fjellet nå og da er min erfaring at dekk som trådstarter har fungerer fint, så lenge man tilpasser kjørestil til grep og forhold. Opplever man at man ikke har kontroll må man justere kjørestil og dekk deretter. Har man AT dekk er det jo en grunn til dette (går jeg utifra) og de er overlegne til sin bruk.
  15. Har kjørt uten problem med duratracs noen sesonger i Oslo området pluss endel turer til fjells. Var ekstra forsiktig på is og tettpakket snø. I løs dyp snø var de veldig bra.
  16. Approved for winter use sier hjemmesiden til general som beskriver dekkene som helårsdekk... https://www.generaltire-tyres.com/car/tyres/grabber-at3 Burde gå fint så lenge man kjører forsiktig på is?
  17. Ok, takk for svar, begrenser bruken litt av ff da;) Men hvorfor ville du ikke gjport det Brage?
  18. Bilen min (disco 4) oppholder seg ofte et stykke unna egnede steder å vaske på vinteren (des-feb) og isåfall via motorvei og grusveier. Redd for at det ikke hjelper stort å vaske da den blir grundig marinert i saltlake og søle på vei hjem hvor det ofte er i kaldeste laget til å vaske ute. Har nettopp behandlet den selv under, ganske raust med fluid film i alle kriker og kroker, bak plastdeksler osv. Er det en dårlig ide å behandle utsiden av bilen fra vinduene og ned med fluid film etter en grundig polering for å unngå rust og lakkskader de 3 månedene det er vanskelig å vaske hjemme?
  19. Mulig jeg tar feil ang sdv6 motorens kvaliteter, men jeg tror uansett man kommer billigere fra det med en nyere bil av erfaring med både de helt nye og gamle modellene. Mekker man selv er det jo mye man kan spare. Men man bruker mye tid på det. Min første LR i 2011, var en misshandlet 06 RRS SC, så fin ut på annonsen og jeg hadde ikke peiling. Viste seg at begge diffene hadde kjørt med feil olje en stund og måtte byttes, krengsystemet hadde flere stygge ulyder blant annet fra fordelingsblokken midt på bilen på passasjersiden og ca halvparten av felgene var ovale. Håndbrekket lå innpå og lagde sinnsyke vibrasjoner med jevne mellomrom. Videre måtte jeg bytte ALLE foringer og luft kompressor. CD spilleren tok kvelden og måtte ordne opp i rust under bilen og på listene langs vinduene. Nytt batteri+++. Var omtrent bare motor og girkasse igjen på den bilen. Nå er dette worst case scenario historie og jeg har de siste årene kjørt en 05 RRS SC som jeg har hatt lite trøbbel med da den har vært godt behandlet både av meg og tidligere eiere. Men mitt inntrykk etter å ha snakket med flere verksteder er at om man kjøper biler lagd mye før ca 2012 så rykker man fort på endel kostnader.
  20. Massevis er vel litt å ta i? Har hatt gleden av å eie en 2012 sdv6 sport og en 2015 sdv6 disco. Var aldri noe tull med de jeg har eid iallefall.
  21. Totalt kommer du nok sannsynligvis billigere fra det med en 2012 etter et par år eierskap tror jeg. Høyere i innkjøp men mye billigere i forbruk og du trenger ikke tenke på motorras, lekkasje i takluke, grisedyre hydrauliske stabstag som lekker olje og luftkompressoren lever mye lengre. En haug m andre deler er også forbedret. Ellers så ligger det jo en 4.4 bensin ute til 170k nå og to 4.2 390 hk til 300k. Disse er tørste men motorene holder.
  22. Bensinmotorene på disse er svært solide. Evt så er SDV6 2012 og nyere ganske problemfrie.
  23. Fikser du ting selv så sparer du veldig mye penger. Han sutrete fyren i videoen nevner flere ganger at samme delene går i stykker om igjen. Høres ut som om han burde bytte verksted. Kjempegod bil å kjøre, skal du dra tungt eller kjøre noe offroad er den vanvittig bra(med passende dekk). Jeg ville tatt den med til et land rover verksted for å få en tilstandsrapport og pris på å sette den i stand før jeg hadde kjøpt. Har selv en sport SC fra 05 som kan sammenlignes i vedlikehold- 25-50k pr år i service. Ca 120 -140k i året for å eie med søkk og snøre.(bensin, bom, parkering, service osv)
×
×
  • Opprett ny...